Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אתם גם מסכימים שאדם יעבוד מתחת לשכר מינימום אם הסכים לכך?

יש דין קוגנטי - עובד לא יכול לוותר על הזכויות הבסיסיות שלו לפי דיני העבודה, אז אפילו אם תסכים לזה המעסיק עובר על החוק.

פורסם
אני מציע שתתייעץ עם עו"ד בתחום ולא תקל ראש בעניין. אני אינני משפטן וזו דעתי. ההתחייבות שלקחת יכולה להיות התחייבות לגיטימית גם במסגרת חופש העיסוק אם קיימות אפשרויות העסקה נוספות עבורך מלבד הלקוח הנ"ל. לגיטימי שמעסיק לא ירצה שעובדיו "יגנבו" ממנו לקוחות, ואתה הסכמת לכך. אפילו אם לא למדת דבר אחד מהמעסיק ולא לקחת ממנו שום סוד, את הקשר ללקוח יצר המעסיק שלך. אני מאמין שבית המשפט לא יראה בעיין יפה את אי עמידתך בהתחייבות.

זה ״מאלץ״ אותי לפתוח כמה דברים

את מקום עבודתי הקודם עזבתי בצורה לא הכי יפה (משני הצדדים)

גם שם חתמתי בשמחה שלא אעסוק במקצוע כשנתיים

נחש מה? לא רק שאני עוסק בזה באופן עצמאי אני גם ״גונב״ להם עבודות (מה לעשות, שוק חופשי, עסק מתחרה, יש מכרזים זה לא בתחבולות)

הם בתור חברה עם יכולות בכיף היו שמחים שאני יעלם מהתחום ותאמין לי שאם היה מבחינתם מקום לתבוע אותי, מזמן הם היו עושים זאת.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש דין קוגנטי - עובד לא יכול לוותר על הזכויות הבסיסיות שלו לפי דיני העבודה, אז אפילו אם תסכים לזה המעסיק עובר על החוק.

וזאת לא זכותו הבסיסית לעבוד איפה שירצה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
שלום,

התחלתי לעבוד לפני כשבועיים בחברה מסוימת.

אני עובד אצל לקוח שלהם לאורך כל התקופה, והיום הלקוח הציע לי לבוא לעבוד אצלו.

חתמתי על חוזה (רק אני, 2 העותקים אצל המעסיק) שבו סעיף שהחברה חייבת לאשר העסקה אצל לקוחותיה, וזאת לתקופה של שנה לאחר סיום העבודה בחברה.

א. עד כמה זה תופס בתקופת זמן מזערית שכזו?

ב. עצם זה שהחוזה לא מכיל פרטים שתיאמנו במיילים, זה שרק אני חתמתי עליו בזמנו, וזה שאין לי עותק חתום ע"י המעסיק - לא מערער את מעמדו קצת?

קצת תהיות להתחלה,

תודה.

יש במקרה הזה שוני מיתר המקרים שהחברים הביאו, משום שמדובר במעבר לעבוד אצל לקוח. שלח לי הפ או מייל ואנסה אולי לתת תשובות מלאות יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

וזאת לא זכותו הבסיסית לעבוד איפה שירצה?

לעבוד במקצוע שלך זו זכות בסיסית. לעבוד דוקא אצל המתחרה הישיר או אצל הלקוח של המעסיק שלך זו לא זכות בסיסית, אם קיימות לך אפשרויות תעסוקה אחרות.

הם בתור חברה עם יכולות בכיף היו שמחים שאני יעלם מהתחום ותאמין לי שאם היה מבחינתם מקום לתבוע אותי, מזמן הם היו עושים זאת.

לא בטוח.יותר סביר שגם עם "קייס" טוב הם החליטו לוותר על התביעה שלך משיקולי עלות/תועלת או כאב ראש. בכל אופן, העובדה שאתה מפר סדרתי של ההתחייבויות למעסיקים עלולה גם היא לשחק לרעתך.

:turn-l:
פורסם

אין פה שום הפרה סדרתית, זה לא שרשום בקו״ח גם על מה חתמת מול המעביד הקודם

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לעבוד במקצוע שלך זו זכות בסיסית. לעבוד דוקא אצל המתחרה הישיר או אצל הלקוח של המעסיק שלך זו לא זכות בסיסית, אם קיימות לך אפשרויות תעסוקה אחרות.

אתה כבר נכנס לפרשנות עמוקה יותר, עכשיו נעשה דיון על מה זה "אם קיימות לך אפשרויות תעסוקה אחרות".

תעסוקה אחרת תמיד יש אבל לא בהכרח בתחום שלך.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לא אנחנו נכנס לדיון - בית המשפט עשוי. פות"ש חתם מרצונו על התחייבות וכדי להוכיח שהיא אינה חוקית ומפרה את זכות חופש העיסוק, צריך יהיה להוכיח שאכן כך הדבר ובאמת לא נותרו לו אפשרויות תעסוקה במקצועו. כמובן, אחת היתה לו - להמשיך אצל המעסיק הנוכחי אצלו הוא עובד במשך שבועיים.

:turn-l:
  • תוכן חדש...