Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מברגות - איכות סוללות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש מברגה בסיסית לעבודות ביתיות מזדמנות בטווח מחירים של 300 עד 400 שח. השאלה האחרונה שמעכבת את הקנייה היא האם יש הבדלים באיכויות של סוללות הליטיום המסופקות עם המברגות השונות. יש חברות שכדאי להתרחק מהם ואולי כאלה היותר ממולצות, מה דעתכם.

פורסם

שלום לך, קניתי מברגה של חברת יונדאי. מברגה זולה (יחסית) ב 180 שקלים. אם אינני טועה היא 18 וולט. מגיעה עם סוללה אחת, מטען וזהו זה. הסוללה שלה נגמרת מהר והמברגה עצמה לא עוצמתית כמו שציפיתי ממברגה 18 וולט. לעבודות פשוטות מאוד (הרכבת ארון, מדף וכיוצא בזה) פה ושם בבית היא בסדר. אבל לעבודות יותר רציניות חבל לך על הזמן, עבור הלאה. כמובן שלא ציפיתי לקבל ביצועים של מקיטה אבל בכל זאת, ציפיתי ליותר כאמור ממברגה 18 וולט.

אתה יכול לזהות את המקדחה שהיא בצבע כתום. נראה לי שהיא בסגנון של המברגה של הום סנטר שנקראת "WOLF". אולי זה אותו גברת בשינוי אדרת. לא ניסתי את המברגה הפשוטה הזאת של הום סנטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חיפוש קטן בפורום היה אומר לך את מה המברגה הראתה לך לבד על חשבון 180 שקלים.

הכלים של ה100-200 שקל ברשתות האלו לרוב הן גרוטאות אמיתיות.

חוץ מכמה דגמים בודדים. לא הייתי משתמש גם בחינם.

ולגבי כלים כמו משחזת דיסק. אל אחת כמה וכמה לא הייתי קונה. זה סכנת נפשות

וסיפור עם כלי כזה.

בעבודה הקודמת שלי. בעל הבית הלך לאחד מהרשתות הגדולות (הומו סנטר וכו)

וקנה 3 משחזות סיניות של 100 שקל.

הבוש יצאה לשטח לעבודה. ולמעבדה לעבודות קלות קבלתי סינית.

פתחתי הלבשתי דיסק חיתוך. והתחלתי לחתוך. (פרופיל 20/50) עברו אולי 3 דקות והמנוע מת.@!!

טיפה מכות. טלטולים. דפיקות וכלום כלי מת.

חוזר לבוס. עם הכלי. כמובן חקירה איך נהרס הכלי שלפני 10 דקות קבלתי חדש.

אמרתי: תביא את השני. ותראה מה אני עושה וחותך.

הביא לי את הדיסק השני. ובא איתי לעבודה. ואחרי 10 דקות הכלי השני התחמם וכנ"ל פשוט מת.!

הפעם ישר חזר לקרטון. והוא נסע לחנות החזיר את 3 הכלים שקנה יום לפני!! וקנה לי בוש חדשה.

שעבדה שנתיים עד שעזבתי. והיא עבדה קשה.

ולכן.

אני לא מבין למה לחסוך 200 שקל. ולקנות כלי חרא סיני. במקרה של דיסק.

סיני יעלה בין 100-ל150 שקל.

איכותי יעלה 350-400 שקל

כאשר כלי איכותי של חברה מעולה. עולה טיפה יותר. אבל יחזיק לא 3 שנים. בשימוש ביתי אפילו 15 שנה.

במקרה של מברגה.

בוש קטנה 10V בודדת תעלה בערך 600 שקל.

מקיטה לא רחוקה משם.

ויש עוד כמו מילווקי / מטבו / דיוולט

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

למעשה השאלה היא לגבי איכות סוללות הליטיום במברגות זולות לעומת יקרות. בגדול, האם סוללות הליטיום המסופקות עם המברגות בטווח מחיר סביב 400 שח, זהות או נחותות איכותית בהשוואה לאלה שמסופקות עם מברגות של 800 שח ומעלה. בקיצור, הכוונה כאן להבין אם הסוללות במברגות הזולות מול היקרות הם בדרך כלל באיכויות דומות, מאריכות חיים, נטענות ומספקות זמן שימוש די אחיד לאורך הזמן וכ'ו. ברור שיש סוללות בעלות קיבול חשמלי שונה שמספקות זמני שימוש שונים, השאלה היא רק לגבי טיב הסוללות.

פורסם

זה לא שהמברגות של בוש הן איכותיות הרבה יותר מבחינת הסוללה.

אני רכשתי בזמנו מברגת בוש מהסדרה הירוקה והסוללה נפרקת במהירות ואי אפשר לעבוד איתה מבלי שטענת אותה יום קודם 24 שעות.

לא טענת - אין סוללה.

פורסם

אז משהו שם לא בסדר, מצטער לומר לך את זה.

אני רכשתי מברגה ירוקה של בוש לפני הרבה שנים, סוללה אחת.

החזיקה מעל 5 שנים (עבודות מזדמנות, לא לעבודה מקצועית). נטען, מחזיק את הטעינה, עובד יופי.

עד שהסוללה התפגרה (שוב- 5 שנים!) וכבר לא מחזיקה טעינה.

אז או שקנית מברגה עם סוללה מטכנולוגיה ישנה יותר (אפקט הזיכרון או משהו) או שקנית מברגה עם סוללה מקולקלת...

אל תיקח שום דבר סיני עם סוללה נטענת. זריקת כסף והרבה עצבים על כלום. חשמלי עוד איכשהוא מילא.

סאונדמן- לפעמים נופלים על סיני סביר. קרה לי, קרה לחבר שלי. כלים חשמליים שעובדים טוב עד היום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, אייל צודק.

יש לי מברגה/מקדחה ירוקה שניה של בוש.

הראשונה החזיקה מעמד 12 שנה (בעצם הסוללה) וכמובן שלא היה משתלם לקנות סוללה אז קניתי מקדחה חדשה.

הטכנולוגיה של הסוללות של הליין הירוק היא ניקל-קדמיום (Ni-CD), טכנולוגיה מאוד מיושנת, שאחד החסרונות שלה הוא שהסוללה נפרקת מספר ימים אחרי הטעינה.

מה שמביא למצב שקשה לעשות איתה עבודות ספונטניות.

חוץ מזה היא ממש טובה ואמינה.

הסדרה הכחולה מבוססת על סוללות ליתיום שלוקח להם חודשים עד אשר הם נפרקות

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

מחפש מברגה או מקדחה?

אני דווקא בדעה שלעבודות ביתיות הכלים המעפנים עובדים יפה מאוד.

מברגה קניתי אחת קטנה של איקאה (בגודל של כף יד, 3.6V), עובדת יפה מאוד. פחות ממאה ש"ח.

כמובן שהיא מברגה בלבד, לא מסוגלת לקדוח כלום.

ולגבי מקדחה (230V, לא נטענת) - מקדחה של WOLF של מאה שקל עושה יופי של עבודה אצלי.

עם קירות בטון היא נאבקת, אבל לא ממש יוצא לי להתמודד איתם הרבה.

שוב, כל זה בהנחה של שימוש ביתי (ארון, מדף, חור בקיר להעברת כבל רשת - כאלו דברים).

אם אתה שיפוצניק אז כמובן שאין לך מה לחפש בכלים הפשוטים האלו, הם לא נועדו לעבודה מאומצת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לבוש בסדרה הירוקה יש גם את ה-IXO וגם עוד מברגות עם סוללות Li-Ion.

לי יש IXO אחת כזאת לעבודות עדינות יחסית (3.6V Li-Ion), ומברגה-מקדחה-פטישון של Black & Decker (לא נטענת אלא חשמלית).

עושה בינתיים עבודה מצוינת וקדחתי אי אילו חורים בבטון ובבלוקים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ברווז, אייל צודק.

יש לי מברגה/מקדחה ירוקה שניה של בוש.

הראשונה החזיקה מעמד 12 שנה (בעצם הסוללה) וכמובן שלא היה משתלם לקנות סוללה אז קניתי מקדחה חדשה.

הטכנולוגיה של הסוללות של הליין הירוק היא ניקל-קדמיום (Ni-CD), טכנולוגיה מאוד מיושנת, שאחד החסרונות שלה הוא שהסוללה נפרקת מספר ימים אחרי הטעינה.

מה שמביא למצב שקשה לעשות איתה עבודות ספונטניות.

חוץ מזה היא ממש טובה ואמינה.

הסדרה הכחולה מבוססת על סוללות ליתיום שלוקח להם חודשים עד אשר הם נפרקות

חיסרון- או יתרון, תלוי איך מסתכלים על זה. לכל סוללה נטענת זה בריא להתרוקן לפני מילוי.

אני לא נתקלתי במצב שהיה לי קשה לעשות עבודות ספונטניות כמו שהגדרת, אבל מצד שני, אני עבדתי איתה לא מעט באופן יחסי.

וגם כשהיה לי משהו "ספונטני", הייתי דבר ראשון ניגש לבדוק את רמת הטעינה- ומקסימום שם בטעינה אם הסוללה הייתה חלשה, בזמן שהייתי מכין את החומר שעבדתי איתו (ניסור העצים לוקח זמן...). כך שאין פה חיסרון מהותי, לפחות עבורי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...