Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי טויוטה קורולה שנת 2000. אצלי כיד שניה מ 2003.אמינה מאוד.

רוצה להחליף

הדרישות:

1 משומשת בת 3 (אם יש כבר מודל 2014 בכביש אז רוצה לקנות 2011 או מקסימום 2010 )

2 משפחתית , רצוי מרווחת , תא מטען גדול (לא מכונית "מנהלים "גדולה...משפחתית סטנדרטית).אפשרי סטיישן.

3 אמינה !!! לא רוצה לראות מוסך חוץ מטיפולים תקופתיים כמובן.

4 גיר אוטומטי. רצוי לא רובוטי-קראתי שגיר רובוטי = קפיצות...

5 מזגן מקפיא !

6 חסכונית יחסית בצריכת דלק

7 אחזקה סבירה

8 שוקל אפשרות לקנות מחברת ליסינג-יש מבצעים,אחריות,ביטחון שאין רמאויות של עיקולים וכדומה - האם זה נכון?

נוסע כ 16000 ק"מ בשנה עירוני+בינעירוני

יודע שהיפניות נחשבות אמינות, אבל קראתי שבחים על פורד פוקוס סטיישן,רנו פלואנס,שברולט קרוז,סקודה אוקטביה,קאיה סיד סטיישן-כולן נחשבות אמינות וטובות בשנים האחרונות

יש נטייה להצמד לטויוטה (קורולה??) גם מזדה 3 ...

אני רוצה את החבילה המושלמת....

אשמח לתובנות דעות ועצות מהמומחים כאן

אשמח גם להערכת מחיר מחירון\שוק\ליסינג להמלצות שלכם

תודה!

ערן

פורסם

מאזדה סתמית,

הקורולה לא רעה וחסכונית יחסית.

מרווחת תהיה יונדאי I30CW-מכונית שנשמעת כמתאימה לדרישות שלך.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
תודה על התשובה

איך קאיה סיד סטיישן אוטומטית?

פוקוס סטיישן 1.6 אוטומטית?

אוקטביה רגילה או סטיישן אוטומטית?

הפוקוס היא הדגם הישן והרכב עצל וכתוצאה מכך לא חסכוני בדלק.

קיה דיי דומה לI30,רק שהI30 נפוצה יותר.

אוקטביה-גירים ומנועים שעדיין לא הוכחה אמינותם(בעיקר לאחר טיפול ליסינג).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

ערן שלום,

ממליץ בחום רב על הקיה סיד סטיישן-אצלי כבר כשנה ,רכב נהדר מאובזר מספיק גם בגירסת ה-lx הנפוצה יותר,126 כ"ס,מרווחת ביותר,נוחה מאוד ,באגז' ענק,דיי חסכונית-בקיצור רכב נהדר [שלי שנת 2010].

בהצלחה.

:lol:

פורסם

שלום ערן,

רכבים ממודל 2014 עדיין לא עלו על הכביש. כיום שנת המודל מסונכרנת עם השנה האזרחית כך שרכבים ממודל 2014 יעלו על הכביש החל מהראשון בינואר.

לא ציינת תקציב אפשרי לרכישה אולם בשנים הללו שלושת מכוניות הסטיישן הנפוצות ביותר בליסינג היו יונדאי i30cw, פורד פוקוס סטיישן וקיה סיד סטיישן. לקיה וליונדאי יש הרבה במשותף. מדובר ברכבים החולקים מכלולים רבים, שכן קיה היא חלק מקבוצת יונדאי. שני הרכבים הללו אמינים, מגיעים עם גיר אוטומטי רגיל (לא רובוטי), יש להם מזגן מצוין, עלויות האחזקה שלהן סבירות והן נחשבות למכוניות מוצלחות למדי.

מחיר מחירון לוי יצחק הבסיסי של הרכבים הללו עומד על כ-75 אלף ₪, כשהמחיר בפועל נקבע כמובן לפי עברו של הרכב (ליסינג נהג יחיד, השכרה וכו'), הקילומטראז' ומצבו המכאני.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

אני לא חושב שיש מה לדבר על ה3. היא נחותה ביחס לשאר הרכבים בקטגורייה. לא חסכונית, לא נוחה, לא מרווחת ולא חזקה.

הקורולה לא רעה, אבל האבזור די גרוע מבחינת פינוקים וגם מבחינת בטיחות. לרוב הרכבים באותה תקופה היו כבר 6-7 כריות אוויר וESP, הקורולה הגיעה עם 4 כריות אוויר בכל רמות הגימור, וESP אם אני לא טועה היה חובה רק מ2011.

פורד פוקוס מ2011 זו הצורה הישנה, המנוע 1.6 מאוד חלש ולא חסכוני במיוחד. מאידך מדובר ברכב נוח ובטיחותי ומאובזר לא רע. שווה לשקול מנוע 2.0.

קיה סיד היא המקבילה של היונדאי i30. מכונית טובה בסך הכול. מאובזרת טוב, מנוע 1.6 חזק יחסית, אמינה, טיפולים לא יקרים, בטיחות גבוהה (5/5 כוכבים, כמובן 6 כריות אוויר וESP). הנתונים תקפים לגביי הסיד והi30.

אפשר לשקול סיד סטיישן או i30CW.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
שלום

יש לי טויוטה קורולה שנת 2000. אצלי כיד שניה מ 2003.אמינה מאוד.

רוצה להחליף

הדרישות:

1 משומשת בת 3 (אם יש כבר מודל 2014 בכביש אז רוצה לקנות 2011 או מקסימום 2010 ) כולן יענו על הדרישה הזו. המאזדה, הקורולה, האוקטביה והסיד סטיישן יהיו היקרות יותר לרכישה ואילו הפוקוס והקרוז זולות יותר בהפרש לא קטן.

2 משפחתית , רצוי מרווחת , תא מטען גדול (לא מכונית "מנהלים "גדולה...משפחתית סטנדרטית).אפשרי סטיישן. כולן משפחתיות. מבחינת מרווח ותא מטען ה-3, הקורולה והפוקוס סדאן לא ממש מצטיינות, הקרוז מציעה מרווח ממוצע ותא מטען גדול יחסית, מעליה הפלואנס שהיא מרווחת יותר ממנה ובעלת תא מטען גדול ונוח להטענה. הפוקוס סטיישן, הסיד סטיישן והאוקטביה מציעות את השילוב הטוב ביותר בין גודל תא מטען, שימושיות ומרווח בתא נוסעים.

3 אמינה !!! לא רוצה לראות מוסך חוץ מטיפולים תקופתיים כמובן. אף אחד לא יכול להבטיח לך שזה רק מה שתראה, גם אם תבחר את המכונית הכי אמינה כביכול מהרשימה. השתיים שנהנות מתדמית האמינות הכי גבוה הן הקורולה וה-3. הקיה אחריהן קצת מעל הפוקוס, הפלואנס גם כן אמינה אבל בעלת תדמית של "רנו" (כלומר אוטמטית אנשים חושבים שמדובר ברכב בעייתי). הקרוז אמינה גם היא יחסית, אבל הדעות חצויות. הדגמים הבעייתיים הם עם מנוע ה-112 כ"ס והגיר הלא מעודכן. הדגמים עם המנוע החזק (124 כ"ס) והגיר המחודש אמינים יחסית. האוקטביה בעלת מנוע וגיר שלא הוכיחו את אמינותן כפי שכבר אמרו והאחזקה שלה כנראה תהיה היקרה ביותר ברשימה הזו.

4 גיר אוטומטי. רצוי לא רובוטי-קראתי שגיר רובוטי = קפיצות... כולן אוטומטיות. הפלואנס 1.6, המאזדה 3, הפוקוס והקורולה בעלות גירים אוטומטיים בעלי 4 הילוכים מיושנים, אך אמינים. לקרוז ולסיד יש גירים אוטומטיים גם כן, אבל עם 6 יחסי העברה. לאוקטביה יש את הגיר הכי מתקדם ומהיר כאן (גיר רובוטי כפול מצמד), אבל אמינותו בספק.

5 מזגן מקפיא ! לכולן יש מזגן טוב ומספק. הקרוז בעלת המזגן הכי פחות מקרר כאן ולוקח לו די הרבה זמן לקרר את כל חלל הפנים. במאזדה 3, בפוקוס ובפלואנס המזגן טוב מאוד. לקורולה, לסיד ולאוקטביה את את המזגן הכי מקפיא מהרשימה.

6 חסכונית יחסית בצריכת דלק הפורד פוקוס, הרנו פלואנס, הקרוז והמאזדה 3 נופלות ראשונות בהתאמה. הפוקוס הכי בזבזנית בדלק ביחד עם הפלואנס 1.6, קצת מעליהן נמצאת הקרוז, ה-3 צורכת מעט פחות דלק מהן אך לא רחוקה כל כך משם. הסיד והקורולה ממוצעות - לא ממש בזבזניות, אבל לא ממש חסכוניות גם כן. לאוקטביה בנהיגה רגועה יש את צריכת הדלק הכי חסכונית (בהנחה ומדובר במנוע TSI בשידוך לגיר ה-DSG). בנהיגה מאומצת האוקטביה מאבדת כמעט לגמרי ביתרון צריכת הדלק שלה ותחת מאמץ היא הופכת גם לדי בזבזנית.

7 אחזקה סבירה מבחינת עלות טיפולים יש יתרון לסיד, לפוקוס, ל-3 ולקורולה, לעומת זאת האוקטביה תהיה הכי יקרה לאחזקה. מבחינת צריכת דלק יש יתרון לאוקטביה ואז אחריה לסיד ולקורולה, הפלואנס, הפוקוס וה-3 לא חסכוניות. מבחינת ביטוחים האוקטביה שוב תהיה היקרה ביותר לבטח, אחריה המאזדה 3 והקורולה. הפוקוס והסיד באמצע, הפלואנס והקרוז יהיו זולות יותר לבטח.

- בטיחות - מאחר ושאלת :-) .כולן בעלי בטיחות טובה. הקורולה חסרה באבזור בטיחותי (4 כריות אוויר - 6 בכל השאר, ESP שהוצע כסטנדרט מאוחר). האוקטביה קיבלה ציון מאכזב יחסית של 4 כוכבי בטיחות בלבד במבחני הריסוק האירופים. הפלואנס סדאן קיבלה ציון זהה לזה של הפלואנס Z.E, כלומר 4 כוכבי בטיחות בלבד (לפי דובר רנו). המגאן (האחות ההאצ'בקית של הפלואנס) קיבלה 5 כוכבים.

8 שוקל אפשרות לקנות מחברת ליסינג-יש מבצעים,אחריות,ביטחון שאין רמאויות של עיקולים וכדומה - האם זה נכון?

נוסע כ 16000 ק"מ בשנה עירוני+בינעירוני

יודע שהיפניות נחשבות אמינות, אבל קראתי שבחים על פורד פוקוס סטיישן,רנו פלואנס,שברולט קרוז,סקודה אוקטביה,קאיה סיד סטיישן-כולן נחשבות אמינות וטובות בשנים האחרונות

יש נטייה להצמד לטויוטה (קורולה??) גם מזדה 3 ...

אני רוצה את החבילה המושלמת....

אשמח לתובנות דעות ועצות מהמומחים כאן

אשמח גם להערכת מחיר מחירון\שוק\ליסינג להמלצות שלכם

תודה!

ערן

תשובות באדום ^

מבחינת מה שאתה מחפש כל אחד מהדגמים כאן יתנו לך תמורה טובה, כל אחת בדרכה שלה. חבילה מושלמת לא קיימת בשום רכב. אם תהיה עקשן אתה תמצא גם חסרונות ברולס רויס פאנטום :wink: .

ה-3 והקורולה טובות אך מיושנות. הפלואנס טובה, אבל נופלת בהיבט הבטיחות והמנוע. הקרוז סבירה גם היא והיא גם מאובזרת טוב ושווה את מחיריה כמשומשת. לרעה נגיד שהיא לא זריזה, רועשת במאמץ, לא איכותית, לא מתנהגת טוב כל כך, לא חסכונית ועם אמינות חלוקה. האוקטביה מרגישה כחצי קטגוריה מעל מבחינת האיכות והגודל, אבל אמינותה לא מזהירה, היא לא זולה לאחזקה, לא ממש בטיחותית, די מיושנת, לא ממש מאובזרת.

לסיד אין יתרונות מובהקים, אבל גם אין לה הרבה חסרונת. בדוק גם את היונדאי I30 שהיא התאומה שלה מבין יונדאי (אני אישית אוהב יותר את הסיד).

בכל מקרה אני הייתי ממליץ לך ללכת על הסיד סטיישן. מביאה חבילה טובה מאוד בסך הכל. היא שימושית די נוחה, אוחזת די טוב, איכותית יחסית, לא בזבזנית כל כך בדלק, זולה לאחזקה, אמינה, בטיחותית, מאובזרת די שקטה ומרווחת. החסרונות שלה הם בעיקר סחירות (לא כל כך נורא, הסחירות של כל הרכבים העממיים נכון להיות על הפנים), כיול מתלים נוקשה, מושבים לא הכי נוחים, לא ממש רחבה בשביל 3 נוסעים מאחורה בהשוואה לאוקטביה, לקרוז ולפלואנס.

שורה תחתונה כל הרכבים שציינת טובים ונותנים תמורה טובה למחיר, תבדוק בעצמך מי הכי מתאימה לך ע"י נסיעת מבחן ובדיקת שימושיות (גודל תא מטען, מרווח, איכות, אבזור וכו')

• תוכן חדש...