Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*השרשור לא גובב בשבת*

שלום, חג שמח ושנה טובה.

אני שמח להודיע קבל עם ופורום שבפברואר הקרוב, אי"ה, תיוולד בתי בכורתי :-D (אני עדיין לא קולט, וזאת רק ההתחלה)

אנחנו מתכננים לעבור דירה, כנראה להרצליה, וכנראה מאוד לדירה של דוד שלי, אותה נשכור בלי כאב ראש, בלי ערבים ושאר מרעין בישין.

טרם ראינו את הדירה, והנתונים הם: 3.5 חד'+ מרפסת, משופצת וממוזגת, באיזור טוב ונוח, מרחק הליכה מביתה של אמי, קרובה לרחוב הרב קוק ולתחבורה ציבורית, קרובה למקום עבודתי ומקום עבודתה של אשתי ומתאימה לתקציבנו.

אבל (הנה הקאץ')- אין מעלית.

קומה שנייה על עמודים, ילדה קטנה שאך נולדה.

הכל ייתכן, הכל אפשרי, השאלה אם כדאי. האם מעלית היא צורך הכרחי כשיש תינוק? האם באמת נהיינו מפונקים או שיש דברים שאי אפשר לוותר עליהם?

האם היתרון הגדול של לשכור דירה מקרוב משפחה מאפיל על החיסרון? (בנוסף ליתרונות האחרים של דירה במצב טוב מאוד באיזור טוב).

אם היה מדובר בדירה אחרת, ייתכן ולא היינו מתלבטים כלל וממשיכים לחפש. מאידך, די השלמנו שבתקציב שלנו לא בטוח שנמצא ביניינים עם מעלית.

בשלב הזה אנחנו חושבים שזה אפשרי. במצב בו רק אחד מבין ההורים נמצא עם התינוקת (בעיקר בחופשת הלידה שהאמא איתה כל היום), אפשר להיעזר במנשא, לרדת למטה, לקחת את העגלה מהאוטו, לשים את התינוקת ולצאת לטיול רגלי. אך כידוע- אי אפשר לדעת איך נגיב לסיטואציה בזמן אמת.

לאור השירשור הזה אני סומך פה על דעותיהם של אנשים.

SHOOT

בתודה מראש, שביט, ל' ובטנון :lol:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לפני ההתייעצות גש ובדוק את הדירה. כמה מדרגות במציאות? האם רחבות ומתונות או שמא צרות ותלולות? האם הסביבה מתאימה לתינוקת - קרבה לסבתא היא יתרון עצום, אבל האם יש גן ציבורי וגן משחקים, מדרכות מתאימות לעגלה. לגבי הבניין עצמו - האם יש חניון לעגלה סמוך לכניסה (עדיפות למחסן פרטי)? האם החדר המיועד לילדה ממוזג (ילדת חורף, חייבים לחמם, והמזגן הוא האמצעי הבטיחותי ביותר).

את בננו הבכור גידלנו עד גיל שנה בקומה 1-, כאשר היציאה מהדירה היתה במדרגות מאוד לא נוחות - ובכל זאת שרדנו. כאשר היה בן שנה עברנו לדירה יותר נוחה. כעת, כאשר אנחנו כבר לא צעירים, עברנו לדירה מרובת מדרגות - בתקווה שהרגליים ישאו אותנו עד שהתקציב ואישורי הבניה יאפשר בניית מעלית. בשבועיים הראשונים זה עובד לא רע, כולל סחיבת ציוד לא קל לפני שנכנסנו לדירה וכולל סחיבת שקי קניות גדולים ורבים מספר פעמים בשבוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שיהיה במזל טוב.

הנה כמה פטנטים סודיים, אל תגלה לאף אחד:

אם יש מחסן למטה- ניתן לאחסן עגלה.

אם יש לובי למטה, יש מקום לעגלה, אני לא אוהב פתרון זה.

ניתן לאחסן עגלה בתא מטען של הרכב.

שני רכבים? כמה כבר תעלה עוד עגלה זולה שתשב ברכב השני?

עגלה שעליה מתלבש סל קל- זה עוזר, בלי קשר.

עגלה שמתקפלת צונפתחת בקלות, עוזר.

ואיפה הילדה בינתיים? ברכב, ממתינה דקה[אך לא יותר מדקה, חם]

עזרתי?

כמובן, בדוק את הדירה.

פורסם

האם אפשר להסתדר בלי מעלית? במילה אחת: כן. בשתי מילים: רצוי שלא.

זה בהחלט אפשרי, אנחנו הסתדרנו תקופה ארוכה בלי מעלית עם תינוק שאך נולד, אולם כשסיימו לבנות לנו את המעלית, הבנו עד כמה המעלית משדרגת את איכות החיים: ירידה לטיול עם התינוק הפכה לקלי-קלות במקום הסירבול של להוריד אותו למטה על הידיים, ואז לשים אותו איפשהו (נגיד בכיסא באוטו), להוציא את העגלה מתא המטען, לקשור אותו בעגלה - בלאגן. אם קודם היינו חושבים פעמיים על כל 10 דקות טיול למטה (אם שווה לנו את הירידה+עליה+בלאגן של העגלה), היום כשיש מעלית זה פשוט לתקוע אותו בעגלה, ואודרוב למטה לטיול. מעבר לזה, עם התינוק באות קניות - החל מריהוט וכלה בפיצ'פקס שצריך להעלות הביתה, ועם מעלית זה הרבה יותר פשוט: תנסה לחשוב על ניוד טריויאלי של לול מהבית שלך לבית של ההורים (קורה מפעם לפעם - לא כולם מחזיקים לול אצל כל סבתא), ותבין כמה זה מסורבל. ויש לי עוד אינסוף דוגמאות...

אז אני חוזר להתחלה: האם אפשר להסתדר בלי מעלית? בהחלט! סבתא שלי גידלה את אמא שלי ואחיותיה בקומה 3 וחצי בלי מעלית, ההורים שלי גידלו אותי ואת אחי תקופות ארוכות בקומות גבוהות ובלי מעלית. האם זה אידאלי? ממש לא - אני הייתי מגדיל ואומר שלא רק שהייתי שוכר דירה עם מעלית, אלא הייתי מגדיל ושוכר דירה עם חניה, כיון שאחד מהמעצבנים זה לרוץ עם הילד בעגלה או על הידיים מהצד השני של השכונה הביתה, רק כי חזרת מאוחר ואין חניה ליד הבית.

ושיהיה בהרבה מזל!!

פורסם

בית ילדותי נמצא בקומה שנייה על עמודים,

כיום אני מגיע לאותו הבית לבקר את אימי עם הילדים.

אפשרי בהחלט ולא סיפור גדול.

לגבי עניין ההפנמה,

גם מספר חודשים לאחר הלידה לא קלטתי שיש לי ילדה.

זה תהליך בפני עצמו. אשמח לדבר איתך על התחושות שליוו אותי בזמנו אם תרצה.

אופ-טופיק,

הגיטרה עדיין אצלך?

שמח לשמוע את הבשורה, בריאות ורק בריאות.

Gn'f'R

פורסם
לפני ההתייעצות גש ובדוק את הדירה.

תדה על כל הנקודות שהעלית. אבדוק

אם יש לובי למטה, יש מקום לעגלה, אני לא אוהב פתרון זה. גם אני. כבר גנבו לי אופניים ממחסן האופניים בבניין אחר, עם אינטרקום. העגלה תעלה לדירה.

שני רכבים? אחד, אין לנו צורך בשניים

הגיטרה עדיין אצלך? כן. מתבחבש קצת עם הפרוייקט :oops:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמו שכבר רשמו, ניתן בהחלט אבל מצריך המון מאמץ וכושר, אם זה קשור בכלל לבית עצמו (קניות, זבל, ציוד וכו... ) ולגבי ילדים זה יותר מאמץ ויותר כושר (זה מתחיל בעגלות ושאר הציוד הנלווה, וממשיך באופניים, בימבות וכו... ) כאשר החיסרון הגדול ביותר הוא החוסר אפשרות לרדת גם עם התינוק וגם עם הציוד בבת אחת.

מצד שני מנית המון יתרונות שגם הם יתרונות לא מבוטלים.

העצה שלי היא פשוטה, תתחיל בדירה ותחליט עם חלוף החודשים האם היתרונות עולים על החסרונות, הדירה היא שכורה והאופציה להחליפה תמיד יכולה לעמוד על הפרק(בניגוד לדירה שרכשת ששם המצב יותר בעייתי).

בהצלחה.

פורסם

בחודשים הראשונה, שתסתובב עם הרכה הנולדת בעגלה בשכונה, לפעמים תאלץ לחכות למטה עד שהיא תתעורר לפני שאתה עולה שוב הביתה, כדי לא להעיר אותה.

אם היתה מעלית היית פשוט מכניס את העגלה איתה כשהיא ישנה למעלית.

חוץ מזה - תלוי ברמת המפונקות שלך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כו-לה קומה שנייה. נו באמת.

תתחדשו! :-D

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני קומה שניה (ואחרונה) בלי מעלית, קטן עליך.

אם אישתי מסתדרת לבד בבוקר עם הילד והתיק שלו + התיק שלה אז מי אנחנו שנתלונן?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

תן לי לסכם לך את השירשור במשפט אחד - תלוי ברמת המפונקות שלכם (זו לא בושה להתפנק).

אפשר להסתדר בלי מעלית - מאידך, מעלית תשדרג את איכות החיים שלכם בצורה ניכרת, במיוחד עם עולל בעגלה.

הכל תלוי בכם (אני בחרתי באופציה עם המעלית, אך היתה זו קניה ולא השכרה. כשהיינו בהשכרה וללא ילדים - היינו בלי מעלית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עם הגדולה שלי, עד שהגיעה לגיל 3.5 היינו בקומה 2 על עמודים, ללא מעלית. לא סיפור גדול.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...