Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חור בשן בינה. שמאלית תחתונה, תודה ששאלתם.

הלכתי למרפאת השיניים שלי (מכבידנט), הרופאה אמרה שהם לא מטפלים בשיני ביני ואם יש בעיה פשוט עוקרים.

"השן שלך יצאה בשלמותה, לא עוברת ליד העצב, השורשים ישרים. זאת עקירה פשוטה יחסית. תבוא ביום חמישי, יש פה רופא כירורג מומחה, יעשה לך את העקירה".

וכך שילמתי לי 300 ומשהו ש"ח על העקירה, אבל משום מה אני לא מרגיש שלם עם זה.

למה הזלזול הזה בשיני הבינה? לא עדיף לעשות סתימה וזהו, נראה לי שזה פחות כואב...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד שיענו רופאי השיניים של הפורום, אספר מנסיוני. עקרתי את ארבעתן, כולל שתי עקירות כירורגיות מורכבות, ואני לא מתחרט לשניה.

פחות בעיות, פחות לחץ על השיניים הקדמיות יותר, פחות כאבים בלסת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לשימחתי הרבה כל שיני הבינה שלי יצאו החוצה בצורה טובה ולא יוצרות לחצים או כאבים.

אחת (ימנית עליונה) נעקרה לפני 3-4 שנים, אני לא זוכר כבר למה, אבל לא בגלל שהיא יצאה לא טוב. זאת לא הייתה חוויה נעימה במיוחד, אבל שרדתי.

פורסם

גם אני עקרתי לא מזמן אחת כזו. בגדול, אם אפשר להוציא את זה בקלות ובמהירות ובלי סיבוכים - עדיף.

כמו שכתב "נהג מתחיל", יש לזה רק יתרונות.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

תלוי בעומק העששת. אם החור קרוב לעצב והשן צריכה טיפול שורש נוטים לעקור, כי שרידות של כתרים על שיני בינה נמוכה בגלל קושי בתחזוקה. בחורים שאינם עמוקים אין בעיה לטפל.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לי גילו שן בינה כלואה שחייבים לעקור כי היא יוצרת לחץ על השן הטוחנת לפניה. חייבים לבצע עקירה בבית חולים כי היא קרובה לעצב. הדבר המעצבן הוא שהקופת חולים מסרבים להשתתף בעלות העקירה (סביבות 1000 ש״ח) למרות שיש לי ביטוח פלטינום והפ אלה שמפנים אותי לבית חולים. בנןסף צריך לעקור גם את השן בינה שמעל השן הבעייתית כדי למנוע בעיות עתידיות. למישהו יש עיצות?

פורסם

רפואת שיניים אינה כלולה בסל הבריאות. גם במרפאות השיניים הקשורות לקופה אתה משלם מחיר מלא. לכן אין לך מה לכעוס על הקופה אלא על משרדי האוצר והבריאות שקובעים את סל הבריאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תלוי בעומק העששת. אם החור קרוב לעצב והשן צריכה טיפול שורש נוטים לעקור, כי שרידות של כתרים על שיני בינה נמוכה בגלל קושי בתחזוקה. בחורים שאינם עמוקים אין בעיה לטפל.

אוקיי, השאלה היא האם עדיף לטפל או לעקור?

ברור לי שבטווח הקצר עדיף לטפל - פחות כואב, זמן החלמה קצר יותר. אבל בטווח הארוך?

פורסם

אני מניח שכל מקרה לגופו. לי יש סתימה בשן בינה - אז כן מטפלים בהן.

הערת אגב, לדעתי לפני שעוקרים כדאי תמיד לבקש חוות דעת מעוד רופא שיניים. מדובר בהליך בלתי הפיך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
צביקה, הוא ענה לך שהכל תלוי בעומק העששת. לכן, אם אתה לא בטוח, אפשר ללכת לחוות דעת נוספת, לפני העקירה.

הוא כתב שאפשר, הוא לא כתב אם זה גם מה שמומלץ לעשות...

אני אסביר את ההתלבטות שלי -

מצד אחד, מכבידנט. אני מטופל שם מאז שאני בן 5 בערך. לא רק אני, כל המשפחה שלי בערך. אבא שלי עשה שם סדרות טיפולים ארוכות, השתלות ומה לא. הכל בסדר, באמת שאין טענות. הם היו מאוד נחרצים בנוגע לשן בינה - אנחנו לא מטפלים, אם יש בעיה עוקרים.

מצד שני, אני שומע על הרבה אנשים שסבלו מאוד מעקירות של שיני בינה. ואז אני מבין שאולי יש גם דרך אחרת, שלא דורשת עקירה.

אבל לך תדע מה עדיף לעשות, כי באותה מידה גם קראתי שעקירה של שן בינה בגיל מבוגר זה הליך בעייתי ומסובך. אז אולי כדאי לעקור עכשיו ולגמור עם הסיפור?

וכל זה קורה כשהשעון מתקתק וכבר שבוע שאני סוחב כאבים קלים מהשן הזאת.

אוף, למה רפואת שיניים זה כזה תחום בעייתי :?

פורסם

בעקרון יש בעיות בשיני ביני במידה והן צומחות לא באופן ישר ועקומות.

אצלי צמחו כל ה 4 בצורה מסודרת לפי קו הלסת והן לא מפריעות כלל.

הצמיחה עצמה כואבת, אבל מפסיקה ברגע שיצאו כל השיניים, בהתחלה אמרו לי לעשות עקירה אבל מדוע אם הן צמחו כמו שצריך?

Opel Adam S 2017

פורסם

לי צמחה שן בינה ימנית תחתונה עקום ויצרה לחץ על השן הטוחנת וכ"ו.

המליצו לעקור, עקירה כרורגית. הלכתי לרופא נוסף להתייעצות, שהיה במקרה מכר של המשפחה, בדק ואמר שאם אנחנו רוצים להישאר בקשר טוב הוא ממליץ לא לגעת כי השורש יושב על תעלת העצב. לכן באמת כל מקרה לגופו.

פורסם
הוא כתב שאפשר, הוא לא כתב אם זה גם מה שמומלץ לעשות...

אני אסביר את ההתלבטות שלי -

מצד אחד, מכבידנט. אני מטופל שם מאז שאני בן 5 בערך. לא רק אני, כל המשפחה שלי בערך. אבא שלי עשה שם סדרות טיפולים ארוכות, השתלות ומה לא. הכל בסדר, באמת שאין טענות. הם היו מאוד נחרצים בנוגע לשן בינה - אנחנו לא מטפלים, אם יש בעיה עוקרים.

מצד שני, אני שומע על הרבה אנשים שסבלו מאוד מעקירות של שיני בינה. ואז אני מבין שאולי יש גם דרך אחרת, שלא דורשת עקירה.

אבל לך תדע מה עדיף לעשות, כי באותה מידה גם קראתי שעקירה של שן בינה בגיל מבוגר זה הליך בעייתי ומסובך. אז אולי כדאי לעקור עכשיו ולגמור עם הסיפור?

וכל זה קורה כשהשעון מתקתק וכבר שבוע שאני סוחב כאבים קלים מהשן הזאת.

אוף, למה רפואת שיניים זה כזה תחום בעייתי :?

אין לי איך לסייע לך באופן פרטני כי אני לא יודע מה מצבה של שן הבינה שלך. אם החור בשן לא ניתן לטיפול שמרני אז השן לעקירה, אם החור לא עמוק אז ניתן לנסות לטפל בצורה של שחזור. מוזר לי שנאמר לך בצורה נחרצת שלא מטפלים בשיני בינה, זה פשוט לא נכון.

קח את הצילומים שעשו לך במרפאה ותתייעץ עם רופא אחר, רפואה היא מדע לא מדוייק ואולי הגישה שלו תהיה אחרת.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...