Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עקרתי שתי שיני בינה אחרי שהעליונה נשברה והרופא טעם שצריך לעקור גם את הנגדית כי אין לה קונטרה (ואחרי משא ומתן ארוך הוא הסכים לעקור את שתיהן יחד. אני שונא את ההרדמה בגלל שאני נשאר עם לסת תפוסה יומיים אחרי אז מעדיף מה שפחות הרדמות). שתי האחרות עם סתימות בנות יותר מ 20 שנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי התשובה היא שאין סיבה טובה. תמיד ממהרים לעקור אותן. לרוב הן לא יוצאות כמו שצריך או יוצרות לחץ בפה ואז נוצרה הקונבנציה של לעקור. לי המליצו בעבר לעקור כיוון שאחת מהן מעט נמוכה, מצטבר לכלוך ונהיות דלקות. בסוף לא עקרתי, מאז הכל בסדר (ברוך השם) ואפילו עשו לי סתימה בשן בינה. גם הרופא הפרטי שלי, שהוא "קצת" יותר מנוסה וותיק מהרופאים שבקופות החולים (וגם גובה בהתאם) לא עושה את העקירה בעצמו, אלא מזמין כירורג, כך שגם אם תחליט לעקור תתעקש על כירורג.

אם כל הבעיה היא סתימה שיש לעשות אין שום סיבה לא לעשות אותה ולשכוח מהעניין. אם יש סיבות אחרות לעקירה זה כבר משהו אחר.

פורסם

אוף, למה רפואת שיניים זה כזה תחום בעייתי :?

איך קוראים למי שנושר מלימודי רפואה?

רופא שיניים :-D

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לפני כשנה, במהלך השבתון, נכנסתי לטיפול 10K בשיניים. הרופא המליץ לעקור את כל ארבע שיני הבינה והסביר שמעבר לכך שהן דוחפות ומעקמות את שכנותיהן הרגילות, ברמה היומיומית פשוט קשה להגיע אליהן עם המברשת ולכן הן מרקיבות לאיטן באחורי הפה ואוספות את כל הפסולת שלא יוצאת בצחצוח. הבנתי שזה בערך כמו תוספתן, כל תכליתו בחיים זה לקבל דלקת ולצאת החוצה.

פורסם

שיני הבינה זה המקבילה הלסתית לזרת שברגל.

הן לא באמת נחוצות לנו, הגישה אליהן קשה בצחצוח, הן לא תמיד הן באותם גבהים/זוויות כמו שאר השיניים, אז נצבר עליהן יותר לכלוך משאר השיניים. ובנוסף לכל זה, עושות לנו בלגן כשהן צומחות.

לזה תוסיף את העובדה ששן עם סתימה, זו שן שדורשת תחזוקה, ופעם בכמה זמן הסתימה שם תדרוש חידוש. קל וחומר כשמדובר בשן בינה, החידוש יהיה לעיתים תכופות יותר.

ובכל חידוש חופרים קצת יותר מאשר בסתימה שהייתה לפניו.

בקיצור, אין סיבה ממשית להתעקש להשאיר אותן בפה.

ומבחינה הגיונית וכלכלית, נראה שלטווח הרחוק עדיף פשוט לעקור. גם מבחינת עלות כללית של הטיפול, וגם מבחינת הזמן המצטבר לטיפול, להחלמה ולהתעסקות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לעקור ויפה שעה אחת קודם. אלה שיני "ספייר".

אם שאר השיניים שלך תקינות ואתה לא נראה כמו נווד בעולם השלישי, אין לך צורך בהן.

אצלי עקרו לאט-לאט את כל ה-4, הראשונה בניתוח כירורגי

והאחרונה שבהן בעקירה/חציבה/חפירה/קידוח/שבירת יסודות שנמשכה שעה וחצי.

אחת השיניים הטוחנות חטפה סטרס כתוצאה מהלחץ הצדי של שן הבינה,

כבר יש סתימה/איטום והיא מן הסתם תפגין חולשה כל שאר חייה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דיון מעניין בנושא רפואת שיניים.

מנסיוני רב השנים החלפתי לפחות 6 רופאי שיניים וגם הייתי בייעוץ אצל לפחות כ-4 רופאי שיניים ולצערי כמו בכול תחום בחיים רופא שיניים אחד יכול לקבוע שיש לעקור שן מסויימת ורופא אחר יגיד לך דברים שונים לגמרי כמעט בכול טיפול הקשור בטיפולי שיניים.

לכן חשוב ללכת לייעוץ 2-3 רופאים מומחים לפני התחלת פרוצדרות ניתוחיות בשיניים או שיקום הפה.

איזה כייף לי :)

פורסם
שאלה - שמעתי שעדיף לא להשאיר את הרווח שנוצר כתוצאה מעקירה ומומלץ לעשות שתל. יש אמת בדבר?

ממה שלמדתי מרופאי השיניים שלי אכן מומלץ לבצע שתל במקום שחסרה שן בגלל תזוזה של שיניים וגם העצם הולכת לאיבוד (הכוונה לא לשיני בינה).

איזה כייף לי :)

פורסם

אין שום הגיון רפואי בפעולה כירורגית אם אין בה צורך (וגם עקירה פשוטה היא כירורגיה לכל דבר ועניין). שיני בינה שהן במנח לא נכון וגורמות לדחיסת מזון או דלקות חניכיים ואינן ניתנות לתחזוקה תקינה יש סיבה לעקור, שיני בינה שצמחו בצורה נורמלית ממש לא צריך לעקור, בטח שלא מתוך איזו פעולת מניעה.

שאלה - שמעתי שעדיף לא להשאיר את הרווח שנוצר כתוצאה מעקירה ומומלץ לעשות שתל. יש אמת בדבר?

באיזור של שיני בינה לא מכניסים שתלים. באיזורים של שיניים אחרות זה תלוי בפיו של המטופל. שיניים שאין מולן שיניים אחרות בלסת הנגדית יעשו בקיעת יתר שיכולה להפריע ללעיסה ולתנועות של הלסת. הקונצנזוס בספרות המערבית כרגע הוא שאין חובה לשקם שן טוחנת יחידה שנעקרה אם לא תתבצע בקיעת יתר של השיניים בלסת הנגדית.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אני פחדתי כל החיים מרופאי שיניים, עד שפגשתי רופא מדהים שעשה לי תיקון.

עדיין לא עקרתי את שיני הבינה, אבל הרופא שלי המליץ לי על האפשרות לעשות את העקירה בהרדמה מלאה אצל כירורג + מרדים.

זה חוסך את החוויה והזיכרון הלא נעים, אבל עולה בהתאם.

לדעתי זאת אופציה מצויינת למי שחושש ממפעלי השיניים של קופות החולים

פורסם

לי עקרו את כל שיני הבינה תחת הרדמה מלאה כי השניים התחתונות היו קרובות מאוד לעצב שעובר בלסת.

את התחתונות עקרו כירוגית עם תפרים וכו'.

לפני הניתוח עשו CT כדי לוודא העצב לא נוגע בשורש והחליטו על הרדמה מלאה למנוע תזוזה שלי באמצע.

היתה לי תחושת נימול בשפה לכמה ימים שזה תופעת לוואי של הנפיחות באיזור העצב.

לא תענוג גדול ההרדמה הזו וקמתי עם כאבים באף מהאינטובציה ושלולית של דם על הכרית אבל לא היו בעיות אחרי הניתוח.

הכל בוצע בפוריה במחלקת פה ולסת.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

כן, יש רופא שיניים בקהל. שיני בינה הן בעייתיות, ולא צפויות. הסיכוי שבעיה תחזור גבוהה יותר, וגם מורכב יותר לטפל בהן. לכן, רופאים רבים מעדיפים פשוט לעקור אותן. ישנם רופאים שמטפלים בשיני בינה, ואם הטיפול מקצועי, אז הוא יחזיק הרבה שנים, ממש כמו טיפול בשן רגילה.

קרדיט לפאפא אישדבחזיר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...