Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם לי עשו טיפולים ללא הרדמה. אני רוצה לראות את 'הגבר' שיעמוד בכאבים של השתלת שן במיוחד בקטע של קידוח בעצם והכנסת דיבל וסגירה במומנט הנכון :-D.

רופאי שיניים הם מכונאים עם חלוק לבן. קודחים, מגרדים, משחיזים דופקים לפעמים עם פטיש ועוקרים עם צבת במקום פלייר פטנט :-D .

אני מנסה להבין למה לעזאזל לעשות טיפולים בלי הרדמה - יש אולי 2 סיבות שאני יכולה לחשוב עליהן שיגרמו לכך והן אלרגיה לחומר המרדים ואולי בעיה של התמכרות למשככי כאבים...

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מעדיף בלי הרדמה כי תמיד אחרי ההרדמה אני עם לסת תפוסה ליום עד יומיים (ואצל יותר מרופא אחד כך שזו לא המיומנות של המזריק) אז אני מעדיף את הטיפול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חומר ההרדמה של רופאי השיניים לא ממכר וגם לא אלרגני. מי שמתלונן על אלרגיה לחומרי הרדמה עושה את זה כי איזה רופא פעם הכניס לו את המחט לוריד ואז האדרנלין שבחומר ההרדמה עשה לו תגובה של דפיקות לב.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

למי שעושה בלי הרדמה, במרפאה שהייתי מטפל בה, הרופא היה שם לי חומר שמאלחש טיפה את הפה לפני שהוא היה מזריק.

ככה שגם הזריקה היתה מורגשת רק כדקירה קלה.

לי היתה חוויה קצת אחרת, לפני 8 שנים עקרו לי שן בינה בהרדמה מלאה, כיוון שהיה לי גידול בתוך הלסת ( גם חוויה לא כיפית שכללה שבוע וחצי אשפוז עם מחט שתקועה לך ביד), שנה שעברה התחלתי להרגיש כאבים באותו איזור, אף אחד לא אבחן את זה, אבל בכל מקרה החליטו לעשות לי סתימות כיוון שהיו חורים בשיניים.

בטיפול האחרון שהרופא עשה את הסתימות ליד האיזור של הניתוח, הוא הצליח לעלות על מקור הכאב, הוא מצא "שורשים" של השן העקורה שעלו עם הזמן והוציא אותם.

מה שמוזר בכל החלק שהייתי צריך לשלם עוד 70 שקלים נוספים לטיפול, רק על זה שהוא ייתן 2 מכות עם פטיש ויוציא את השן עם פינצטה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
יש לי 2 חברות אם אלרגיה חריפה לנובקאין. הן מקבלות הרדמה מקומית בספריי.

בארץ משתמשים בעיקר בלידוקאין ברוב מרפאות השיניים כבר לפחות 10 שנים. אם מרדימים חברות שלך עם ספריי אז ליבי איתן, הספריי לא אפקטיבי לפרוצדורות שהן לא ניקוי אבן.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

את הסתימה האחרונה עברתי ללא הרדמה. זה היה לפני כחצי שנה.

החור התגלה במהלך טיפול שגרתי אצל השיננית, שיעצה לי להיכנס לרופא בחדר ליד כדי שיעיף מבט. לאחר שהוא התבונן וצילם, הוא אישר שאכן מדובר בחור, אלא שמפני שמדובר בחור קטן מאוד, אפשר לבצע את הסתימה ללא הרדמה.

הוא החל במלאכת הקידוח בשן, ובדיוק בשניה שבה התכוונתי להרים את היד ולומר לו שאני מתחיל להרגיש בכאב הוא עצר והודיע לי שהוא סיים לקדוח.

תוך רבע שעה יצאתי כמו חדש ועם חיוך מבהיק :D

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בארץ משתמשים בעיקר בלידוקאין ברוב מרפאות השיניים כבר לפחות 10 שנים. אם מרדימים חברות שלך עם ספריי אז ליבי איתן, הספריי לא אפקטיבי לפרוצדורות שהן לא ניקוי אבן.

כן, אבל אין להן ממש מה לעשות עם זה - עדיף לסבול אצל רופא השיניים מאשר שהן יהיו במצב קקה.

פורסם

mystopp - האם רופאי השיניים לא עברו לחומרי אלחוש בעלי השפעה ממושכת ללא אדרנלין?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני שוב חוזר בנוגע למיסקונספציה - אלרגיה לחומר ההרדמה נדירה מאוד, ברמה של מקרים בודדים בעולם שדווחו. אלרגיה אם קיימת יכולה להיות לחומר המשמר של האדרנלין בתוך חומר האלחוש, וגם היא נדירה, ובמקרה נדיר שכזה יש חומרים ללא אדרנלין. בשאר המקרים מה שמדווח כאלרגיה הוא תגובה להזרקה של מאלחש עם אדרנלין לתוך כלי דם (רעידות, דפיקות לב, הזעה וכו'). ממש אין צורך לסבול בפרוצדורות שגרתיות ללא הרדמה או עם יענו הרדמה כמו ספריי של שיננית.

mystopp - האם רופאי השיניים לא עברו לחומרי אלחוש בעלי השפעה ממושכת ללא אדרנלין?

אכן יש חומרי אלחוש ללא אדרנלין, פשוט החומר עצמו מגיע בריכוז גבוה יותר, ומנסיון לוקח זמן רב יותר לאלחש. האדרנלין בחומר האלחוש קיים על מנת לגרום להיצרות כלי דם באיזור ההזרקה, ואז חומר האלחוש מתפנה לאט יותר.

פורסם
בשאר המקרים מה שמדווח כאלרגיה הוא תגובה להזרקה של מאלחש עם אדרנלין לתוך כלי דם (רעידות, דפיקות לב, הזעה וכו').

מה לגבי התנפחות הפרצוף (אם ימחל לי כבודו על הניסוח הפשוט) לאחר ההרדמה?

בקרב בני משפחתי הסובלים מ"אלרגיה" ללידוקאין, זה הסימפטום העיקרי שהובילם למסקנה.

פורסם

גם זאת בדר"כ לא אלרגיה, אם מזריקים לתוך כלי דם הוא יכול לדמם לתוך הרקמה ואז תתרחש נפיחות. תחושת נפיחות אחרי הרדמה נובעת מאבדן התחושה ולא מנפיחות אמיתית.

• תוכן חדש...