Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה - שמעתי שעדיף לא להשאיר את הרווח שנוצר כתוצאה מעקירה ומומלץ לעשות שתל. יש אמת בדבר?

נכון חלקית. תלוי בתזוזת השיניים מסביב.

ממה שלמדתי מרופאי השיניים שלי אכן מומלץ לבצע שתל במקום שחסרה שן בגלל תזוזה של שיניים וגם העצם הולכת לאיבוד (הכוונה לא לשיני בינה).

התזוזה של השיניים היא הסיבה העיקרית - העובדה שהתזוזה הזו עלולה להיות עקומה למדי היא הסיבה המז'ורית.

אם חסרה שן העומס על השיניים הנותרות בזמן לעיסת אוכל גדל זה לא שיקול ?

העומס זניח (מניסיון)

יש לי שן טוחנת חסרה (לא בינה). היא חסרה בערך מגיל 15. היום עשור אחרי וללא שתל הרווח בין השיניים מצטמצם לאט לאט ובגלל שהשיניים שלי מצטמצמות באופן מקבילי לחלוטין, רופא השיניים שלי החליט שאין שום סיבה לשים לי שתל. אז כן - אפשר גם בלי כתלות בצורת התזוזה של השיניים לאחר הווצרות הרווח.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עד שיענו רופאי השיניים של הפורום, אספר מנסיוני. עקרתי את ארבעתן, כולל שתי עקירות כירורגיות מורכבות, ואני לא מתחרט לשניה.

פחות בעיות, פחות לחץ על השיניים הקדמיות יותר, פחות כאבים בלסת.

גם אצלי מקרה דומה- הסבירו לי לפני 11 שנה- עקירה עכשיו או הגעה לעקירה בבית חולים (בת דודותי הגיעה עם מקרה של שן שנכנסהפנימה ולחצה על אחרת-צרה צרורה).

עקרתי מייד את הרביעייה (הפרש של 3 שבועות בין שני הזוגות-למעלה ולמטה צד אחד,למעלה ולמטה צד שני).

בגדול,אם השיניים הללו צומחות כמו שיניים רגילות הן לא עושות בעיות ואפשר לטפל.

אבל,אם הצמיחה מתחילה ללחוץ על עצב/שורש/שן אחרת-זו צרה צרורה וחהל בכלל להשקיע כסף בסתימה בשן כזו במיוחד במקרים של שן בינה שהיא גם שן כלואה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
נכון חלקית. תלוי בתזוזת השיניים מסביב.

התזוזה של השיניים היא הסיבה העיקרית - העובדה שהתזוזה הזו עלולה להיות עקומה למדי היא הסיבה המז'ורית.

העומס זניח (מניסיון)

יש לי שן טוחנת חסרה (לא בינה). היא חסרה בערך מגיל 15. היום עשור אחרי וללא שתל הרווח בין השיניים מצטמצם לאט לאט ובגלל שהשיניים שלי מצטמצמות באופן מקבילי לחלוטין, רופא השיניים שלי החליט שאין שום סיבה לשים לי שתל. אז כן - אפשר גם בלי כתלות בצורת התזוזה של השיניים לאחר הווצרות הרווח.

מנסיון תלוי על איזה רופא שיניים נפלת וגם מה המצב של שאר השיניים בפה.

איזה כייף לי :)

פורסם
לי גילו שן בינה כלואה שחייבים לעקור כי היא יוצרת לחץ על השן הטוחנת לפניה. חייבים לבצע עקירה בבית חולים כי היא קרובה לעצב. הדבר המעצבן הוא שהקופת חולים מסרבים להשתתף בעלות העקירה (סביבות 1000 ש״ח) למרות שיש לי ביטוח פלטינום והפ אלה שמפנים אותי לבית חולים. בנןסף צריך לעקור גם את השן בינה שמעל השן הבעייתית כדי למנוע בעיות עתידיות. למישהו יש עיצות?

לפני שנה עברתי עקירה של שתי שיני בינה בבית חולים, כיוון שמרפאת השיניים לא רצתה לעשות עקירה כירורגית.

כיוון שהופניתי מ-ש.ל.ה שהן רשת המרפאות של כללית ויש לי כללית פלטינום, שילמתי את עלות העקירות (כ-1,500 שקלים), שמרתי את הקבלות ואת ההפנייה ממרפאת השיניים והגשתי תביעה לקופת החולים על מנת לקבל חלק מההשתתפות.

אישרו לי בסוף 600 שקלים החזר, אמנם לא ה-70% שטוענים שיש ללקוחות כללית פלטינום, אבל עדין זה כסף.

נ.ב. העקירה השניה שהיתה לי (שן בינה כלואה) היתה לא יותר מסיוט, כיוון שלא היה ניתן להוציא אותה במשיכה, הרופא ריסק לי אותה בתוך הפה עם מקדחה ואחרי זה הוציא אותה בחלקים...חוויה מאוד לא כיפית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
...

נ.ב. העקירה השניה שהיתה לי (שן בינה כלואה) היתה לא יותר מסיוט, כיוון שלא היה ניתן להוציא אותה במשיכה, הרופא ריסק לי אותה בתוך הפה עם מקדחה ואחרי זה הוציא אותה בחלקים...חוויה מאוד לא כיפית.

:shock: :shock:

הנה, במשפט אחד החזרת אותי לגיל 6 - לרופאת השיניים ה"מומחית לילדים" שעשתה לי פרוייקט פינוי בינוי רב-שלבי בפה, בלי הרדמה או הקלה כמובן וכשהדבר היחיד שהחזיק אותי היה ההבטחה לצעצוע פלסטיק מסכן..

אה, וגם ה"טיול" הכיתתי בגיל 8 לרופא השיניים המחוזי - רוכן מעלי ("אדון רופא, אתה בטוח שזאת רק בדיקה?") , "הממ.. אל תזוז.." (מה זה הפלייר הזה??), ואז נדנוד, משיכה, ואני רואה כוכבים ומזלות..

איזה ילדות.. עכשיו אתה מבין למה אנחנו מפחדים מטיפולי שיניים?

פורסם

לעומת זאת הבנים שלי זכו לטיפול של רופא שיניים אוהב ילדים (ללא תכודת מומחה פורמלית) ואין להם שום בעיה להגיע אליו לבדיקה החצי שנתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם לי עשו טיפולים ללא הרדמה. אני רוצה לראות את 'הגבר' שיעמוד בכאבים של השתלת שן במיוחד בקטע של קידוח בעצם והכנסת דיבל וסגירה במומנט הנכון :-D.

רופאי שיניים הם מכונאים עם חלוק לבן. קודחים, מגרדים, משחיזים דופקים לפעמים עם פטיש ועוקרים עם צבת במקום פלייר פטנט :-D .

איזה כייף לי :)

פורסם

גם השתלה בלי הרדמה ראיתי, אבל תחת היפנוזה.

כל המקצועות הכירורגיים הם כמו אינסטלציה אם מפשטים את זה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

בסך הכל רופא שיניים הוא שיפוצניק שעובד על שיניים במקום על קירות.

אישית אני עובר את רוב טיפולי השיניים בלי הרדמות ובלי היפנוזות כי ככה יוצר נוח לי. חוץ מעקירות וטיפול שורש הכל אני מבקש לעשות בלי זריקות ואם הרופא עדין אז זה גם בכלל לא כואב (כאב קל ומציק אבל לא כאב רציני. פחות ממישהו שדורך לך על הרגל).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

א) תאמר לרופא שלך בפעם הבאה שהוא שיפוצניק, נראה לי שאחרי זה לא תרצה יותר לעשות טיפולים בלי הרדמה :D

ב) מי שרוצה לראות כלבויניק אמיתי מוזמן לחפש ניתוח אורתופדי ביוטיוב.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
מנסיון תלוי על איזה רופא שיניים נפלת וגם מה המצב של שאר השיניים בפה.

נפלתי על רופא שיניים שלא חושב שעל כל חור צריך להוציא 4000 ש"ח. בעיקר שאני הייתי זו שבאה אליו והעלתה את הרעיון (הוא פשוט אמר שאין צורך וחבל על הכסף).

מצב שאר השיניים אצלי טוב (אחרי כמות סתימות לא קטנה, כתר והשן החסרה שהוצאה עם השורשים שלה)

פורסם
א) תאמר לרופא שלך בפעם הבאה שהוא שיפוצניק, נראה לי שאחרי זה לא תרצה יותר לעשות טיפולים בלי הרדמה :D

ב) מי שרוצה לראות כלבויניק אמיתי מוזמן לחפש ניתוח אורתופדי ביוטיוב.

הרופאה שלי היא זו שאמרה שהיא תמיד אהבה כילדה להסתכל על שיפוצניקים אבל בגלל שזה לא מקצוע לאישה היא הלכה ללמוד רפואת שיניים.

אורתופדיה זה כבר בכלל עבודת נגרות ומסגרות.

פורסם

האמת היא שאם לא רפואת שיניים התחום האחר שהייתי מסתדר איתו זה רק כירורגיה. לא מאוד מעניין אותי לתקתק מדדים לתוך מחשב, מעדיף לעבוד עם הידיים.

פורסם

גם אני אוהב לעבוד עם הידיים ולא רק עם המחשב ובגלל זה הלכתי להנדסת מכונות. על רפואה ויתרתי (התלבטתי בין הנדסת מכונות לרפואה וטרינרית) אבל בחרתי במכונות כי אם טעיתי זה נגמר רק בכסף.

• תוכן חדש...