Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

הנה אחי עשה טיפול לרכב,

טיימינג+משאבת מים, (קליאו 97)

נראה סביר או לא להכנס אליו יותר?

"מוסך רייך-מורשה רנו וניסאן בני ברק"

**מצורפת אסמכתא של הטיפול הכולל.

תודה מראש, :wink:

clio.jpg

B a r a k

פורסם
אהלן חברים,

הנה אחי עשה טיפול לרכב,

בחרת לבצע את הטיפול במוסך של היבואן ,למרות שהרכב אינו באחריות. זה המחיר.

למזלך טיפול כזה נעשה אחת ל-5 שנים או 100K.

פורסם

אגיד לך את האמת היה לנו נסיון רע עם זה בעבר,

מוסך לא מורשה , יכול להיות שזה מקרי - אני בכל אופן אשמח לקבל

מידע אודות מוסך שאינו של היבואן וגם אמין..

B a r a k

פורסם

לא רק לא להיכנס אליו יותר, אם אתה רואה את מנהל המוסך עובר בכביש שלא במעבר חציה, דרוס אותו מיד!, מה זה עלות העבודה הזאת??? מה יש עבד על הרכב שבוע?? מה קרה ? זה פשוט שוד!, אחי עצה קטנה ממני אל תלך למוסך מרכזי, זה טמטום...רצועת טיימינג כל אחד יכול להחליף...וגם משאבת מים, ואפילו מותחן טיימינג...ובכלל כל הרושם הזה על מוסכים מרכזיים מוטעה לחלוטין, הם לוקחים כסף מאוד יקר עבור חותמת בלבד, אומר לך בנוסף שמי שעובד במוסך מרכזי הוא לא איזה גאון עם תואר שני במכונאות אלא אותו בחור בן 22 או קצת יותר שעובד במוסך לא מורשה, זהה לחלוטין..

לדעתי זה טעות לעשות כל דבר במוסך מורשה, חוץ ממנוע או גיר, שגם זה לדעתי עדיף להביא אחרי תאונה אם כבר הולך..

לי היה אותו דבר, יש לי רובר 200, מוסך מורשה נתן לי הצעת מחיר של 1800 ש"ח לטיפול 100,000 ק"מ, בלי בלמים, הלכתי למוסך אחר ועשיתי את הכל כולל מותחן טיימינג שלא נכלל במוסך המורשה ב800 ש"ח עם עבודה.

לסיכום אין שום הצדקה ללכת למורשה ולשלם סתם על כלום פי 2 וחצי יותר, אם מוסך רגיל לא מטפל טוב אז תחליף למוסכניק רגיל שכן יודע מה הוא עושה...

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

פורסם

עם כל הכבוד לפותח השרשור הית צריך לבדוק הצעות מחיר אחרות ולהשוות:idea:

אני עשיתי את הטיפול כמו שלך כולל בלמים ב1000 ש"ח "כולל עבודה"

פורסם
אהלן חברים,

הנה אחי עשה טיפול לרכב,

עשו עבודה יסודית (מש' מים, רצועות מנוע חדשות, כל המחזירי שמן, מותחן לטיימינג) + אחריות של מוסך מורשה "רנו" אם קורה משהו (כמו תעודת ביטוח לטיפול טיימינג).

בתדירות של אחת ל 5 שנים או 100K ק"מ - זה שווה את הכסף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכל המגיבים,

נכון, זה יקר ,אני מסכים,

יחד עם זאת זו היתה חווייה נהדרת (לא לכיס)

שמתי את הרכב , באו שאלו התעניינו - התקשרו , אמרו מה כדאי (ואנחנו לא טיפשים)

ובנוסף ארזו לי יפה את כל החלקים שהחליפו- לתוך קרטון,(את כולם!!)

יאמר לזכותם שהשירות הוא בהחלט טוב,

כבר הייתי במוסכים מורשים של רנו, והוא לא מוסך מושקע שירותית כמו המרכזי או ברחובות,

אבל הוא בהחלט עשה עבודה טובה,

בכל המוסכים האחרים של רנו תמיד שכחו משהו, פעם לסגור ברז ריקון של שמן הידראולי לה"כ , פעם אפילו לא סגרו את הברגים של פילטר האוויר,

B a r a k

פורסם
עשו עבודה יסודית (מש' מים, רצועות מנוע חדשות, כל המחזירי שמן, מותחן לטיימינג) + אחריות של מוסך מורשה "רנו" אם קורה משהו (כמו תעודת ביטוח לטיפול טיימינג).

בתדירות של אחת ל 5 שנים או 100K ק"מ - זה שווה את הכסף.

איציק

יסודית או לא קצת "קרעו "

6 יחידות של נוזל קירור???- בחרו לשים מקופסאות של 100 סמ"ק,שים לב כל הנוזלים/מישחות שנוספו הם באריזות מגוחחות-אני מכיר מוסכים מורשים אבל הם לא מיתעסקים בשטויות(בחרו לידחוף)

5 שעות עבודה? טוב יש על מה לדבר .

חוץ מיזה מבחינת קנית חלקים(מחיר) ניראה שהם היד ה4/5 אחרי היבואן??, קצת עצוב לא.

שקט, שש... לאט לאט!.. להירגע- הראלי השחורה :twisted:

פורסם

הלו הלו להרגע- אין כאן יד חמישית שישית בחלפים!!!

וזה בדוק, כלומר גם אם הייתי קונה מקרסו זה באותו מחיר,

כבר עשיתי השוואות מחירים מול מוסכים ומול היבואן,

החלקים באותו מחיר בקרסו! במוסכי הרשת , על זה אין ויכוח.

אגב, אותה מערכת מחשוב לניהול לקוחות לכלל המוסכים של הרשת,כאן אין מה להשמיץ.

הלכה בקלית? במוסך המורשה הם נכנסים - ואומרים לי שמע - 118.00ש"ח + מע"מ.

כנ"ל גם בחנות החלפים של היבואן בפינת רחוב המסגר.

אותה מערכת בילינג- כנ"ל לגבי חלפים אחרים שביררתי.

B a r a k

פורסם

תראה, על פניו זה נראה שעשו לך טיפול כולל ומלא על הרכב.

עדיף לעשות כזה טיפול (וזה בסך-הכל פעם בכמה שנים) במקום מסודר, כדי שיהיה לך שקט נפשי(אוהו, איזה שקט) ותדע לאן לפנות עם בעיות כלשהן בעתיד

מה שכן, בד"כ טיפולים כאלו מוגדרים מראש בזמן, וכל הנושא של שעות העבודה על הרכב נראה לי קצת מצוץ מהאצבע....

פורסם
יסודית או לא קצת "קרעו "

6 יחידות של נוזל קירור???- בחרו לשים מקופסאות של 100 סמ"ק,שים לב כל הנוזלים/מישחות שנוספו הם באריזות מגוחחות-אני מכיר מוסכים מורשים אבל הם לא מיתעסקים בשטויות(בחרו לידחוף)

5 שעות עבודה? טוב יש על מה לדבר .

חוץ מיזה מבחינת קנית חלקים(מחיר) ניראה שהם היד ה4/5 אחרי היבואן??, קצת עצוב לא.

מוסך רייך הוא מוסך מורשה רנו (בני-ברק), לרוב משתמש בחלקים מקוריים וגם אם מחיר החלקים נראה לך גבוה במקצת - אתה צודק, עדיין מדובר ברווח של המוסך (עדיין, הם צריכים ומוכרחים להרוויח כי מזה הם מתקיימים).

מי אמר 5 שעות עבודה ? ביקשו מהבחור 590 שח על החלפת המשאבת מים + מותחן טיימינג + רצועת טיימינג, זה נראה לך הרבה עבור קליאו ?

על לגאסי רצו במוסך מורשה יפנאוטו כ-400 שח + מעמ (רק על עבודה) עבור החלפת רצוע ו-3 מחזירי שמן, הבדל רציני לעומת הקליאו, אבל אתה יכול בכלל להשוות בין תא המנוע הארור בקליאו לעומת הסובארו ? ממש לא.

בקיצור, זה האוטו והעבודה עליו ק-ש-ה כי הוא צפוף מאוד. אלו הם המחירים. ברכב כזה עדיף להפקיד את האוטו בידיי אנשים שכבר עשו את העבודה כמה פעמים ולא בידי יד פחות מיומנת.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני גם חושב שעלות הטיפול היסודי שבוצע היא לא גבוהה, לפעמים שווה לשלם 300 ש"ח יותר בשביל אחריות ומוסך עם "אבא ואמא" שמחוייב למערך שירות של יבואן רכב גדול.

כל זמני העבודה על כל פעולה באוטו מקוטלגת לפי סוג הרכב וסוג הפעולה לפי קודים. הקודים האלו משותפים לכל המוסכים המורשים של היבואן. ה-3.2 שעות שלקחו על החלפת משאבת מים יהיו 3.2 שעות גם במוסך מורשה אחר של קרסו.

כל נושא השמנים והמשחות שמכניסים שם הוא ידוע. ברכב שלי הוחלפה ציריה והיה צורך להוסיף קצת שמן גיר שיצא במהלך החלפת הציריה. בחשבון הוסיפו לי 40 ש"ח על שמן גיר. אין מה לעשות...יש מקומות שלא שווה להתווכח עליהם במיוחד אם קיבלת שירות טוב (דבר נדיר בימנו)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לדעתי יקר מדי, משחה ב 60 ש"ח ?

עבודה רשום 3.2 שעות! = 540 ש"ח ??

אני עשיתי טיימינג לגולף (ז"ל) 900ש"ח.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

נכון באמת יקר ולא קצת, יקר מאוד, ובחור שרשם שזהו רכב והעבודה עליו קשה, ידידי אני מסכים ב100% אז למה במוסך אחר וטוב העלות היא זולה פי 2? אני לא מבין את זה, מה הם מפסידים עליי? או שהם חאפרים?, חבל שאתה לא קורא שבתחילת השרשור מי שפתח אותו ציין שלפני כן הוא היה מטפל במוסך מורשה גם כן, וכל פעם שחכו לעשות משהו, לסגור פקק של משאבת בלמים או משהו עם הפילטר אוויר..

תקרא ותיווכח שזה פשוט בלבול שכל המוסך המורשה הזה, זה רכב...ואם יש להחליף רצועת טיימינג אז כל מי שיודע יכול לעשות את זה, ואם יש מוסכניק גרוע והוא לא מורשה זה לא אומר שכל אחד כזה, לי יש ידידה במקרה שלאבא שלה מוסך מורשה של מזדה, ותאמין לי שהכל קומבינות והוא מעסיק את חבר שלי בן ה20 ללא כל נסיון, אז מה? הוא חרא?? הוא אחד הטובים והמוכרים באזור!!, זה ממש לא קשור שוב.

אם מוסכניק לא יודע לעבוד והוא חאפר, לא ללכת אליו!!! וממש לא קשור אם הוא מורשה או לא!

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

פורסם
נכון באמת יקר ולא קצת, יקר מאוד, ובחור שרשם שזהו רכב והעבודה עליו קשה, ידידי אני מסכים ב100% אז למה במוסך אחר וטוב העלות היא זולה פי 2? אני לא מבין את זה, מה הם מפסידים עליי? או שהם חאפרים?,
מפסידים עליך - לא.

חאפרים ? יכול להיות שכן.

מה שאני יודע זה שאם תפנה אליהם אחרי שהרצועה חו"ח תיקרע לך, מעניין אם הם יתקנו את זה על חשבונם. במוסך מורשה יש לך עם מי לדבר ואיגוד המוסכים הוא לא מילה גסה.

מעבר לכך, נכון שהם מרווחים על החלקים יותר מחאפר (בעצם זה לא ממש בטוח) אבל לטיפול יסודי כזה יש מחיר.

וכן, זה שהעבודה על האוטו הזה מחורבנת וקשה - זה מתבטא במחיר.

רק להזכירך: לא נולדתי אתמול, אני יודע מה הם מחירי החלפים למכוניות (ברוטו ונטו) ואני יודע מה זה לטפל במוסכים מורשים וגם אצל חאפרים. אתה עוד לא המצאת את הגלגל, לא כל המוסכים מעסיקים בני 20 לעבודות מכונאות ומה לעשות, בחלק מהמקרים ידע=כסף ועל תיקונים שדורשים ידע ומקצועיות, משלמים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...