Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שאומר עודד בתשובות שמעל-כשיש בעיה חשוב שיהיה עם מי לדבר.יום בהיר אחד תופרים לך תיק ואתה הולך לאיבוד בין המוקדניות.

מז"א "תופרים לך תיק"? אפשר הסבר?

אמנם אין לי נסיון עם זה, אבל אני נוטה להאמין שעצם זה שיש מוקדמים 24 שעות ביממה זה כבר יותר טוב מפקידה שהולכת ב 15:00, לא ?

במגדל אמנם כל הזמן יש לך עם מי לדבר, אבל לאף אחד אין תשובות וגוררים אותך ימים שלמים ככה.

פורסם

פשוטו כמשמעו!אם תשים לב לנושא המצלמות תוכל להבין את היקף התופעה.עורכי דין,שמאים,מוסכים,חברות ליסינג וביטוח עוסקים בין היתר בנושא של עיוות האמת בנושא תאונות.בית המשפט נותן את חסותו לתופעה ולכן לנהגים מומלץ להתגונן גם בעזרת חברת הביטוח הנכונה.מבלי להיכנס לשמות עברתי לאחרונה מקרה הזוי שמזכיר לי שאנחנו עדיין בעולם השלישי.

פורסם
טוב זה קורה\קרה בעבר גם עם ספקי אינטרנט\בזק וכו'.

כשביטלת את השירות שילמת קנס או משהו ?

אז אפשר להגיד שכל חברות הביטוח אותו דבר מבחינת אופן הטיפול ברגע שזקוקים להן?

אני מוכן להסתכן בתביעת דיבה ולומר שכל החברות אותו הדבר. איך אני יודע? יש לי חבר שעבד בייצוג של חברות ביטוח וחברות השכרת רכב וליסינג בתביעות מול לקוחות פרטיים. יצא לו לייצג כל חברה שאי פעם שמעתם עליה וגם כמה שלא הכרתם. גם חברות שלרוב סוגרות הכל חלק, נותנות חלק מהתיקים לצד שלישי (כמו המוזכר כאן) כדי לנסות לצמצם נזקים.

את אף אחד בצד של החברות לא מעניין הסיפור של הלקוח וכמה הוא צודק - הם גוררים אותו סתם לבית המשפט רק כדי ללחוץ על פשרה. כשזה מגיע לדיון הם לרוב מפסידים. בחלק גדול מהמקרים שני הצדדים האנושיים, כלומר הנהג הפוגע והנהג הנפגע, נגררים לדיון משפטי למרות שאין ביניהם מחלוקת, רק כי החברה של הפוגע מנסה לחסוך כמה שקלים. ככה כולם נדפקים ומפסידים זמן עבודה יקר וחוטפים עצבים.

בגלל זה לי יש DVR באוטו, וכאשר היתה לי תאונה קלה עם הג'יפ (עם נזק רק לצד ג') הודעתי לחברת הביטוח שלי "אני אשם, ויש לי סרטון שמוכיח את זה". אחרת, הם היו עשויים להתכחש ולדרוש ממני להגיע למשפט בו הם מנסים להתנער מאחריותי. נשמע הזוי, אבל קורה.

פורסם
אני מוכן להסתכן בתביעת דיבה ולומר שכל החברות אותו הדבר. איך אני יודע? יש לי חבר שעבד בייצוג של חברות ביטוח וחברות השכרת רכב וליסינג בתביעות מול לקוחות פרטיים. יצא לו לייצג כל חברה שאי פעם שמעתם עליה וגם כמה שלא הכרתם. גם חברות שלרוב סוגרות הכל חלק, נותנות חלק מהתיקים לצד שלישי (כמו המוזכר כאן) כדי לנסות לצמצם נזקים.

את אף אחד בצד של החברות לא מעניין הסיפור של הלקוח וכמה הוא צודק - הם גוררים אותו סתם לבית המשפט רק כדי ללחוץ על פשרה. כשזה מגיע לדיון הם לרוב מפסידים. בחלק גדול מהמקרים שני הצדדים האנושיים, כלומר הנהג הפוגע והנהג הנפגע, נגררים לדיון משפטי למרות שאין ביניהם מחלוקת, רק כי החברה של הפוגע מנסה לחסוך כמה שקלים. ככה כולם נדפקים ומפסידים זמן עבודה יקר וחוטפים עצבים.

בגלל זה לי יש DVR באוטו, וכאשר היתה לי תאונה קלה עם הג'יפ (עם נזק רק לצד ג') הודעתי לחברת הביטוח שלי "אני אשם, ויש לי סרטון שמוכיח את זה". אחרת, הם היו עשויים להתכחש ולדרוש ממני להגיע למשפט בו הם מנסים להתנער מאחריותי. נשמע הזוי, אבל קורה.

ה DVR מתחברת לחשמל הרכב? איך זה עובד בדיוק?

פורסם
ה DVR מתחברת לחשמל הרכב? איך זה עובד בדיוק?

יש היום כמעט 600 דגמים שונים ב- dx.com לבד, שלא לדבר על עוד כמה אתרים אחרים. הנה אחד זול לדוגמה.

בסך הכל עושה את העבודה מצויין כאשר צריך להוכיח שאתה לא אשם בתאונה ו/או השוטר משקר. אצלי החזיר את הכסף בפעם האחת ששוטר רכב אחרי על אופנוע ואמר שנכנסתי באדום לצומת. כשאמרתי שיש לי הקלטה הוא החליף צבע ועף לדרכו.

דגשים לגבי כל המכשירים מהסוג הזה:

1. ראית לילה מיותרת (לא צריך, כי יש תאורת פנסים) ולא שווה כלום.
  2. בשמש הישראלית כמעט כל המכשירים מתקשים להפיק תמונה סבירה בקיץ, אבל זה מה שיש אם לא רוצים להוציא אלף שקל על מצלמה איכותית.
  3. צריך להוסיף כרטיס זיכרון, משהו כמו 8 גיגה לפחות כי הוידאו לא דחוס בדגמים הזולים. זה נותן 20 שעות אחורה ברזולוציה סבירה.
  4. לשים לב שההקלטה מעגלית, כלומר מחיקה אוטומטית כשהכרטיס מתמלא. יש מכשירים בודדים שנמכרים בלי התכונה הזו.
  5. חיבור למצת, הדבקה עם ואקום לשמשה הקדמית. ברוב המקרים מתאים בקלות, לפעמים צריך לאלתר.
  6. ברוב המוחץ של המכשירים נוצר "מרווח מת" בין כתיבה של קובץ אחד לאחר, כלומר כמה שניות ללא הקלטה בכל X שניות. צריך להשתדל לא לעשות תאונה בדיוק אז.

פורסם
יש היום כמעט 600 דגמים שונים ב- dx.com לבד, שלא לדבר על עוד כמה אתרים אחרים. הנה אחד זול לדוגמה.

בסך הכל עושה את העבודה מצויין כאשר צריך להוכיח שאתה לא אשם בתאונה ו/או השוטר משקר. אצלי החזיר את הכסף בפעם האחת ששוטר רכב אחרי על אופנוע ואמר שנכנסתי באדום לצומת. כשאמרתי שיש לי הקלטה הוא החליף צבע ועף לדרכו.

דגשים לגבי כל המכשירים מהסוג הזה:

1. ראית לילה מיותרת (לא צריך, כי יש תאורת פנסים) ולא שווה כלום.
  2. בשמש הישראלית כמעט כל המכשירים מתקשים להפיק תמונה סבירה בקיץ, אבל זה מה שיש אם לא רוצים להוציא אלף שקל על מצלמה איכותית.
  3. צריך להוסיף כרטיס זיכרון, משהו כמו 8 גיגה לפחות כי הוידאו לא דחוס בדגמים הזולים. זה נותן 20 שעות אחורה ברזולוציה סבירה.
  4. לשים לב שההקלטה מעגלית, כלומר מחיקה אוטומטית כשהכרטיס מתמלא. יש מכשירים בודדים שנמכרים בלי התכונה הזו.
  5. חיבור למצת, הדבקה עם ואקום לשמשה הקדמית. ברוב המקרים מתאים בקלות, לפעמים צריך לאלתר.
  6. ברוב המוחץ של המכשירים נוצר "מרווח מת" בין כתיבה של קובץ אחד לאחר, כלומר כמה שניות ללא הקלטה בכל X שניות. צריך להשתדל לא לעשות תאונה בדיוק אז.

תודה רבה על ההסבר.

לגבי סעיף 6 - מתי הוא מפסיק לרשום קובץ אחד ומתחיל לרשום קובץ אחר ? כל פעם שאתה מדליק את הרכב?

פורסם
תודה רבה על ההסבר.

לגבי סעיף 6 - מתי הוא מפסיק לרשום קובץ אחד ומתחיל לרשום קובץ אחר ? כל פעם שאתה מדליק את הרכב?

לא. הקבצים הנפרדים נוצרים כל כמה עשרות שניות (תלוי מכשיר), בכלל מגבלות של החומרה. הוידאו צריך לעבור מהזיכרון הנדיף המהיר אל הכרטיס הקבוע האיטי. במכשירים יקרים זה מבוצע במקביל להמשך הקלטה ודחיסה, וכך לא נוצרים מרווחים.

פורסם
לא. הקבצים הנפרדים נוצרים כל כמה עשרות שניות (תלוי מכשיר), בכלל מגבלות של החומרה. הוידאו צריך לעבור מהזיכרון הנדיף המהיר אל הכרטיס הקבוע האיטי. במכשירים יקרים זה מבוצע במקביל להמשך הקלטה ודחיסה, וכך לא נוצרים מרווחים.

אוקי.

היכן ניתן לראות איזה דגם מומלץ?

פורסם

eyalzo-תודה על התשובה המפורטת ששופכת קצת אור על תופעת המרמה בתחום נזקי הרכב.אני מקווה שבבוא הזמן נוכל לפרסם את שמות החברות המעורבות.לגבי שמאים ועורכי דין כנראה שנוכל לעקור את התופעה...ברגע שתהיה רכבת תחתית בתל אביב:-D.לאחרונה שופטת בתל אביב יצאה נגד התופעה ושמה קצת מעצורים לחברת השכרה \ליסינג גדולה.

• תוכן חדש...