Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט המון בימים האחרונים לגבי רכב חדש (וראשון שלי) ויש לי מספר התלבטויות..

בעיקר בין הונדה סיוויק סדאן 08 למאזדה 3 ספיריט 08\09 או לבין טויוטה קורולה 08\09

קודם כל המאזדה ספיריט ממש מושכת אותי והחיסרון הבולט שלה הוא צריכת הדלק ככה

שאשמח לשמוע מה דעתכם ועד כמה זה באמת משפיע ובאופן כללי איך הצריכה.

הקורולה היא הזולה והסחכונית ביניהן ,יחד עם זאת היא נחשבת להכי פחות איכותית (מביניהן).

המאזדה טיפה יותר זולה מההונדה (במחיר,בביטוח,בטיפול) וכוללת סאן רוף ומגנזיום , אך זוללת דלק.

ההונדה היא היקרה ביניהן (לא משמעותית) , פחות חסכונית מהקורולה ויותר מהמאזדה , ומבחינתי טיפה יותר עדיפה מבחינת המראה.

מה דעתכם איזה רכב עדיף??

בן 23 מחפש נוחות ואיכות ולאו דווקא פוזה.

חשוב שהאחזקה תהיה זולה , שיהיה כיף לשבת באוטו (מבחינת אבזור של הדשבורד וכו')

התקציב הוא 45-55 אלף שח, 70% מהזמן זה לנסיעות עירוניות , בג'אז או נוחות במושבים מאחורה פחות מעניין.

המון תודה מראש,וסליחה על החפירה פשוט מרגיש אבוד כבר

פורסם

יכול להגיד לך כאחד שהייתה לו מאזדה 3 ספיריט האצ' בתור רכב ראשון. קניתי אותה כשהייתי בגילך פחות או יותר. רכב מהדהים, מהנה לנהגיה, מאובזר בצורה נהדרת (ג'אנטים, סאנרוף חשמלי). הייתי קונה אותה שוב אם הייתי חוזר אחורה, קח בחשבון שחסכונית היא לא (כי על הנאה שכזאת צריך לשלם קצת) אבל גם לא שותה בצורה מוגזמת כמו שהרבה יגידו לך (כי הם שמעו מסבתא של דודה של אחיינת רחוקה שלהם, או נהגו על גרסת 1.6). החזקה טיפה יקרה, טיפולים לא ממש זולים, אבל בגדול חוויה מדהימה כרכב ראשון. גם יבואו כאלו שיגידו לך השוק מוצף, לא שכיר, בלה בלה בלה... לא כ''כ נכון לגבי ספיריט, כמעט ולא היה ספיריט בליסינג.

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם

אני חושב שאתה לא ממש בכיוון, למה לך לקנות משפחתיות גדולות כרכב ראשון לצעיר שנוסע בתוך העיר? קצת מיותר לדעתי.

בכל מקרה הקורולה בשנים האלה היא רובוטית, חסכונית וזולה לאחזקה אבל פשוט לא נעים לנסוע בה.

המאזדה חביבה אבל תהיה יקרה לביטוח לנהג חדש.

הסיויק תהיה ישנה משמעותית משתיהן, לפחות בשנתיים והיא משפחתית גדולה ומרווחת, לא ממש רכב לצעיר.

פורסם

קודם כל כי אני רוצה איכות ולא מחפש פוזה..רוצה להנות מהרכב ולא להביא משהו מצוקמק

דבר שני אני 6 שנים לא נהגתי על ידני אני מחפש אוטומט ורצוי גם מרווח ולא רכב קטן

יש לי שאלה..

ניתן למצוא קורולה 08-09 שהיא בגיר אוט' רגיל ולא רובוטי?? או שככה בא הרכב בשנים האלו

פורסם

יש גם רכבים קטנים וקמפקטיים יותר שהם איכותיים מאוד.

קורולה בתקציב שלך מ-2008 ותחילת 2009 הן רובוטיות, רק באמצע 2009 הגיעו האוטומטיות והן יקרות משמעותית.

מה עם סקודה פאביה, פיז'ו 207, הונדה ג'אז, יונדאי I20, סוזוקי סוויפט ומאזדה 2?

הסוויפט וה-2 למשל יציעו ביצועים דומים למשפחתיות שבהן אתה מתעניין, ה-I20 מאובזרת לא רע, הג'אז מאוד מרווחת וה-207 והפביה איכותיות ומרווחות.

פורסם

לא מכיר את ההונדה אבל יש לי נסיון עם הקורולה הרובוטית והמאזדה ספיריט.

קודם כמה אתה נוסע בשנה? אף אחת מהם לא תהיה חסכונית , אולי הקורולה עם הגיר הרובוטי שלה תעשה 1 ל 10 לעומת המאזדה שתעשה 1 ל 8. אבל אין מה להשוות מבחינת נסיעה, 150 כ"ס לא בא ברגל והיא מרגישה הרבה יותר כיפית מהקורולה לנסיעה.

לקורולות האלה אין שוק, בהנחה שתירצה למכור את הרכב בזמן הלא רחוק, אתה תפסיד בירידת ערך הרבה יותר ממה שתחסוך.

מבחינת ביטוח,אני גם לא חושב שיהיה הבדל דרמטי. חבר שלי משלם 8200 מקיף+חובה, בשעה שהציעו לו 6000 שקל על מיצובישי לנסר שעולה חצי מאותה מאזדה. ככה שלא ניראה לי יהיו הבדלים רציניים

פורסם
לא מכיר את ההונדה אבל יש לי נסיון עם הקורולה הרובוטית והמאזדה ספיריט.

קודם כמה אתה נוסע בשנה? אף אחת מהם לא תהיה חסכונית , אולי הקורולה עם הגיר הרובוטי שלה תעשה 1 ל 10 לעומת המאזדה שתעשה 1 ל 8. אבל אין מה להשוות מבחינת נסיעה, 150 כ"ס לא בא ברגל והיא מרגישה הרבה יותר כיפית מהקורולה לנסיעה.

אני מאמין שסביב ה17 ק"מ בשנה

בהנחה שהצריכה הממוצעת של ההונדה היא 1-11.5 ושל הספיריט 1-10.9 ושאני נוסע כ17,000 ק"מ בשנה

(ואני לא יודע עד כמה הנתונים מדוייקים זה ע"פ אתר kml)

זה הבדל של 500 שח דלק בשנה בין המכוניות לטובת ההונדה וזה ממש לא קריטי בעיניי במיוחד שההבדל במחיר שלהם הוא בערך 7-8 אלף שח

השאלה אם זה נתונים אמינים לדעתכם ואומר שעדיין כדאי לקחת את הספיריט?

אגב , בנוגע לקורולה היא ירדה מהפרק כרגע

פורסם

המאזדה תהיה הכי מהנה לנהיגה ועם ביצועים טיפה יותר טובים מהסיוויק. הקורולה הרובוטית לא נעימה לנהיגה, בעיקר בעיר. הסיוויק תהיה יותר חסכונית מהמאזדה. אני הייתי רוצה לראות את האדם שיעשה 10 ק״מ/ליטר בתוך העיר במאזדה. אני משתגע לקרוא פה הודעות של אנשים שמעדיפים אלטו 2013 על מרצדס 2011, כי הסוזוקי חדשה יותר. בעולם הרכב, הבדל של שנתיים הוא לא כזה משמעותי. אם תמצא רכב קצת יותר ישן, אבל שמור ומטופל, אתה תהנה.

מצטרף להמלצה בבחירת רכב קטן יותר שיענה טוב יותר לדרישות שלך.

פורסם

חבל שאתה לא מקשיב לאנשים שאומרים פה דברי טעם. רכב "משפחתי" כשמו כן הוא - נועד למשפחה, ולכן הוא גדול יותר, עם בגאז' גדול וכל העלויות הכרוכות בו (דלק, ביטוחים, טיפולים) יותר גבוהות. אתה מעיד שזה לשימושך האישי בלבד ובעיקר בתוך העיר, אז למה להסתכל על אופציות לא רלוונטיות? זה כמו שאני אגיד שאני מחפש רכב לטיולים ולנסיעת שטח ואשאל מה עדיף, ניסאן מיקרה או פיז'ו 107.

הציעו לך פה סופר מיני נהדרות, תחשוב עליהן. מעבר לזה שלא ברור לי איך מה שהזכרת תואם את התקציב שלך. לי יש סיוויק 2006 והיא כבר מחוץ לתקציב שלך...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
חבל שאתה לא מקשיב לאנשים שאומרים פה דברי טעם. רכב "משפחתי" כשמו כן הוא - נועד למשפחה, ולכן הוא גדול יותר, עם בגאז' גדול וכל העלויות הכרוכות בו (דלק, ביטוחים, טיפולים) יותר גבוהות. אתה מעיד שזה לשימושך האישי בלבד ובעיקר בתוך העיר, אז למה להסתכל על אופציות לא רלוונטיות? זה כמו שאני אגיד שאני מחפש רכב לטיולים ולנסיעת שטח ואשאל מה עדיף, ניסאן מיקרה או פיז'ו 107.

הציעו לך פה סופר מיני נהדרות, תחשוב עליהן. מעבר לזה שלא ברור לי איך מה שהזכרת תואם את התקציב שלך. לי יש סיוויק 2006 והיא כבר מחוץ לתקציב שלך...

שלא תטעה אני מקשיב ואני מכבד ומעריך את הדעות של האנשים פה

אם לא הייתי רוצה לשמוע דעות של אחרים לא הייתי מפרסם את הנושא הזה..

פשוט אני פחות אוהב רכבים קטנים וחשוב לי שמלבד איכות (מן הסתם) שגם הרכב יהיה יפה ולדעתי כל הסריון וכו' הם רכבים שלא מושכים אותי בכלל.

בלי קשר יש לי ילד בן שנתיים ככה שצריך טיפה מרחב לצורך בוסטר וכאלה אנערף..

בנוגע למחירים בדקתי ביד 2 מודעות יש ספיריט 2008 יד 1 שעברה 92 אלף ק"מ באיזה 50 אלף שח ויש סיוויק 07\08 סביב ה54-59 אלף שח (אתמול ראיתי 2008 יד ראשונה עם 71 אלף ק"מ ב60 אלף וירדתי מזה בנתיים רק בגלל המחיר)

יותר מזה אני אשמח לעוד טיפים ואפילו לרכבים נוספים (גם אם הם לא מהמשפחתיים)

פורסם

מכרנו ספיריט 09 לפני שלושה חודשים ב80 אלף אז ב40-45 אלף אני לא רואה איך היא נכנסת לך בתקציב גם שנתון 08(זה כבר צורה ישנה אגב)

הרבה יותר חזקה ומאובזרת מהקורולה,צריכת דלק מן הסתם פחות טובה כמו שאמרו לפני,אבל לא גרועה כמו שאנשים חושבים,אפשר להוציא ממנה נתונים סבירים.

לגבי ההונדה,היא קצת יותר נוחה וקצת פחות חזקה,ואני מניח שגם בשנתון מקביל תיהיה יקרה יותר מהקורולה בטוח.

בתצורת האץ 5 דלתות היא מדהימה.

פורסם
אם אתה מחפש סיוויק 5 דל׳, תדע שעד שנת 2009 היא שווקה עם גיר רובוטי דומה לקורולה. המסיעה בה לא הכי נעימה.

הכוונה להאצבק?? לא אחי אם סיוויק אז סדאן 4 דלתות רגיל

ובדוק אחי ראיתי יד ראשונה מבנאדם פרטי ב53 אלף שח ספיריט 2008

• תוכן חדש...