Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פארפלו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני יודע שהיו הרבה דיונים בנושא בפורום, אבל יצאתי מהם קצת מבולבל..

יש לי פיאט פונטו ספייס מ-2001.

עד עכשיו שמתי פארפלו כחול מוכן לשימוש. הוא נגמר, ואחרי שביקשתי מחבר לקפוץ למוסך אוטו-די בירושלים הוא הביא לי פארפלו אדום מרוכז (ממה שקראתי בפורום אני מתכנן למהול עם מי מזגן).

האם זה בסדר לערבעב את הכחול שכבר יש ברכב עם האדום?

תודה

יונתן

פורסם

לא, אסור! תחזור לשם ותחליף

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

פארפלו אדום מרוכז (ממה שקראתי בפורום אני מתכנן למהול עם מי מזגן).

לדעתי מי-מזגן זה פשוט בדיחה גרועה. במוסך מוהלים עם מים-מזוקקים (כמו של מגהץ) ולא חושב שצריך לחפור בעניין יותר מדי. על הקופסה של הפארפלו המרוכז כתוב למהול עם "מים". מים מזוקקים הם בדיוק זה - מים נטו ללא תוספות (כגון אבנית, כלור, מתכות כבדות במי-ברז או ירוקת שנוטה לחיות טוב בצינורות מזגן).

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אמורים לשים מים נייטרלים, כמו מי מזגן/מי גשם. שום בדיחה גרועה ושום כלום.

אסור לערבב כחול עם אדום כמה שידוע לי, כמו כן הכחול המוכן הוא למשאיות והאדום המרוכז הוא למכוניות פרטיות.

משכנתא זה קל

פורסם

לקרוא למי מזגן או מי-גשם (אלה בכלל) "מים ניטרליים" זה בדיחה. זה מים בתוספת כל הליכלוך שאספו בדרך שכתלות בגיל המזגן, ניקיון הפילטרים, מיקומו וכלי האיסוף של המים - יכולים להיות מלוכלכים ברמה שרואים את הליכלוכים בעין.

הכחול הוא לפונטו עד 2004 לערך והאדום הוא לחדשות יותר. פשוט מאוד. המוכן הוא הכי טוב לשימוש אבל הפסיקו כנראה לייבא אותו בגלל שיקולי עלות ייבוא, ככל הנראה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

קצת סדר בדברים

את הפארפלו יש למהול עם מים מזוקקים בלבד!

זו ההנחייה גם בספר הרכב.

אני מעדיף אישית לקנות פארפלו שכבר מוכן לשימוש ובא בגלון של 4 ליטר.

אמנם קשה למצוא אותו אבל לא צריך להתעסק עם מהילות וכאב ראש.

בפונטו דור 1 וספייס עד שנת 2006 יש להשתמש בנוזל הכחול ולא האדום.

ולא, אסור לערבב ביניהם.

מה זאת אומרת נוזל הקירור נגמר?

אם אתה מוסיף כל פעם, יש לך נזילה. לא אמור להיות חסר נוזל קירור.

פורסם

למיטב זיכרוני פונטו ספייס החל ממתיחת הפנים ב-2004 מגיעות מהמפעל עם פאראפלו אדום. אסור לשים כחול.

עד 2004 זה רק כחול, אין לשים אדום עליו. מותר ואפשרי לעבור לאדום אבל צריך לבצע שטיפה של מערכת הקירור, רצוי עם פארפלו אדום ואז לרוקן ולמלא אדום ולהוסיף רק אדום מעתה. כאב ראש מיותר.

זה קשור ברמות ה-Ph ולא ברמות הלכלוך.

העובדה שהפאראפלו נמהל יחד עם המים 1:1 צריכה לתת את ה- pH המתאים. אגב, מים מזוקקים פעם אחת (למגהץ) הם חומציים קלות מאוד ובטוח הפאראפלו מחזיר אותם למצב הרצוי שסביר להניח שהינו בסיסי קלות.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

תודה על התשובות!

בנוגע לנוזל הקירור שנגמר - התכוונתי רק למיכל הפארפלו שהיה לי (נדמה לי שנותר מאחד הטיפולים במוסך), השתמשתי בו כחמש שנים. במוסך (אוטו די) שמו את הכחול - עכשיו אני מבין שזה משנה.. אני אחזור להחליף (ובאותה הזדמנות אשאל איך מדללים אותו..)

• תוכן חדש...