Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

זה אני שביקשתי עזרה לפני כמה חודשים בשרשור שפתח עבורי Shay_u.

רציתי לעדכן שמאז הציונים שלי השתפרו פלאים, קיבלתי ברוב המגנים בסביבות ה90 ומצבי הלימודי השתפר אבל לא בגלל זה פתחתי את השרשור.

לפני כמה חודשים עשיתי מתכונת בלשון, הגשתי אותה למורה ויצאתי מהכיתה.

ביום הבגרות (שהגיע כמה ימים לאחר מכן), המחנכת והמורה ללשון לוקחות אותי לשיחה ובו מאשימים אותי שלא הגשתי את המתכונת והאשמות דומות ו"זו הזדמנות אחרונה שלך להתוודות לפני שהתוצאות יהיו חמורות יותר", אני כמובן הגשתי את המתכונת למורה ואני משוכנע בכך והשיחה מסתיימת.

כאשר אני חוזר הבייתה, אני רושם מייל למפקחת ולמחרת נקבעה לי פגישה עם מנהלת בית הספר בנידון ובפגישה החליטו לעשות לי ממוצע שנתי (יש לציין שהממוצע שלי די נמוך כמו ברוב המקצועות ולכן יצא מגן 60 שאני משוכנע שקיבלתי לפחות 80 במתכונת, בכל המתכונות קיבלתי לפחות 80 ולשון זהו מקצוע די פשוט בכיתה י' כך שאין סיבה שלא).

חוץ מעניין המגן הנמוך, מה שמפריע ואפילו די פגע בי אישית אפשר להגיד זה העובדה שהמחנכת והמורה ללשון התחילו בכך שזוהי עובדה שלא הגשתי את המתכונת, וישר התחילו בלתקוף ולאיים בסנקציות וכדומה וכדומה...

רציתי לדעת את דעתכם בנושא, מי אשם באיבוד המתכונת ?

האם אני לא "חף מפשע" עד שיש ראיות נגדי ?

פורסם

מה זה משנה עכשו?

עד כמה שזכור לי לא משנים מגן אחרי הבגרות

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אתה צודק, לא משנים מגנים לאחר הבגרות למעט מקרים נדירים אבל פתחתי את האשכול יותר בשביל עצמי ולא בשביל הציון.

פורסם

יכול להיות שאתה צודק,

אני אתן לך את זה מנקודת מבטו של המורה-מלא תלמידים מאכילים אותו בשקרים ושטויות על איך שהם איבדו את המתכונת.

אם היית תלמיד של 80-90 אז היא הייתה קונה את זה.

אבל אתה תלמיד של 60,ויש יותר מידי כמוך שינסו להוציא ככה מגן טוב.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אל תיקח את זה קשה מדי. באיזו כיתה אתה? סיימת? מה עם שאר המקצועות (בעיקר אנגלית,מתמטיקה ומקצועות מורחבים, או לחלופין כמה מקצועות יש לך ברמת 4,5 יחידות) מה התכניות שלך לעתיד?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אולי אני תלמיד של 60 במהלך השנה, אבל בכל המתכונות "הפצצתי" וקיבלתי אחלה ציונים.

הרגע סיימתי כיתה י', בשאר המקצועות קיבלתי אחלה ציונים, אני 5 יחידות באנגלית, 3 יחידות במתמטיקה ובלי תכנית ממשית לעתיד (יש כמה רעיונות אבל שום דבר לא מגובש).

פורסם

קודם כל תתעודד, לא קרה כלום. יש לך עוד שנתיים לצאת עם תעודת בגרות מעולה. אתה לומד מקצועות מורחבים? מקצועות בחירה (פיסיקה, ביולוגיה, כימיה)?

אם אתה מעוניין להיות מהנדס/רופא וכדומה, אני ממליץ לך לעלות את המתמטיקה לפחות ל4 יחידות (אם לא ל-5), כי ככל שהשנים עוברות התחרות רק עולה, ויותר ויותר קשה להתקבל לאונ'. למשל, עד לפני כמה שנים היה ריאלי מאוד להתקבל ללימודי רפואה עם 4 יח' במתמטיקה, היום זה בגבול הבלתי אפשרי.

בכל מקרה, רק סיימת את כיתה י', כך שכל הדרך עדיין לפניך. בסוף, אחרי שמסיימים תיכון, מה שקובע זה ממוצע הבגרות שלך. בשביל לא להגיע למצב שאתה טוחן, פשוט הקפד ללמוד היטב במהלך השנה, ולא לחפף. זה הרבה יותר קל מאשר לדחוף המון חומר בשבוע שלפני הבחינות. כשאתה לומד בהדרגה במשך כל השנה, אתה מגיע למבחנים במצב שאתה לא צריך "לטחון", וזה הרבה יותר קל ורגוע. לדעתי, בחרת בדיוק בזמן הנכון לעשות שינוי בתפיסה שלך, זה הזמן לקחת את עצמך בידיים. תאמין לי שכל מה שעשית עד כיתה י' היה לשחק בקק*. הבגרויות זה ה-REAL DEAL, והן אלו שיפתחו לך דלתות בעתיד. אם תהיה עם ממוצע בגרויות גבוה, רוב הדלתות יהיו פתוחות בפניך, תהיה לך הזכות לבחור מה תרצה לעשות. אם לא, או שלא תהיה לך הזכות לבחור, או שתצטרך לשפר, ותאמין לי שזה הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות אחרי הצבא (וזה גם יקר). לסיכום, כל הכבוד לך שבחרת להתעורר, וכאמור עשית את זה בזמן הנכון. אני מאחל לך הרבה בהצלחה. אני גם יכול להבטיח לך, שאם תשקיע בשנתיים הקרובות, כשתשתחרר מהצבע אתה תודה לעצמך מאוד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני לומד מקצועות מורחבים אבל בעיקר כאלה לא מדעיים (סוציולוגיה ומנהל עסקים).

ללמוד באוניברסיטה תואר שיוביל למקצוע לא כל כך מעניין אותי ואני מקווה שאני יצליח להסתדר בלי תואר (התחלתי תואר בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה אבל זה יותר להעשרת הידע האישי שלי מאשר לעתיד).

וכמובן, תודה על העידוד (:

פורסם

אני מציע לך להפסיק להתפזר ולנתב את כל האנרגיה והכוח לכיוון אחת.

• תוכן חדש...