Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לחיפוש של רכב לחברתי היקרה, יש לנו תקציב של כ-20K ודרישה מוצקה לרכב אוטומטי, קטן (בלבד!) אמין וחסכוני.

ראיתי פיאט פנדה, שהיא מאוד אוהבת בסה"כ - אבל עם 200 אלף קילומטר אך מצד שני רוצה עליה 18 אלף ש"ח וגם זה הוא רושם שזה גמיש. מלבד הרתיעה הראשונית, חשבתי שאולי שווה לבדוק מה קורה עם העניין.

המוכר ציין כך : "מצבר חדש. משולשים חדשים. קלץ חדש. משבת רובוט חדש" ויש גם טסט לכשנה שלמה."

לאור הנתונים הללו, יש לי באמת ממה לחשוש כ"כ? הרי ההיגיון שלי אומר שרוב הדברים שיכולים ללכת עקב הקילומטרז' - הוחלפו, לא כך?

אשמח לתגובות

פורסם

יש המון דברים שיכולים ללכת ברכב של 200K. זה לא אומר שכולם מתפרקים מחר בבוקר, אבל זה אומר שיש שעון חול שהולך ואוזל לכל חלק וחלק.

אני מניח שמדובר היה ברכב השכרה לשעבר - לכן מציע לבדוק האם המחירון הנ"ל בכלל רלוונטי ויכול להיות שהוא דורש 18K "בלבד" אבל זה בעצם 2000 מעל המחירון המשוקלל...

בכל מקרה - אם יש לרכב ספר טיפולים והוא נראה שמור ומסודר, לא הייתי פוסל - בכפוף לבדיקה ולמחיר אטרקטיבי שמצדיק את ההימור.

פורסם

המחירון יד2 משוקלל הוא 24K.

אני פשוט מנסה לחפש משהו נורמאלי - חברה שלי מבחינתה סגורה על פיאט פנדה או סיטרואן C3 (מתוך הרכבים שנכנסים בתקציב) ולא מוכנה לשמוע על שום רכב אחר, לא משנה כמה אחפור לה וכמה אסביר לה ו/או אראה לה דעות מומחים פה בפורום.

ככה שנשארתי עם תקציב של עד 20K לרכב אוטומטי, קטן, חסכוני שהוא או פיאט פנדה או סיטרואן C3.

ראיתי כמה סיטרואן C3 גם בתקציב, שנת 2003-2004 עם קילומטרים נמוכים יחסית, אבל קראתי דברים לא טובים על מערכת החשמל - יש מה להיכנס לעניין או לרדת לדעתך? אם עוברים בדיקה ויוצא תקין אני יכול להיות רגוע או שעדיין כל רגע זה הימור ומערכת החשמל יכולה להשתגע?

נ.ב.

לגבי הפנדה - בכפוף לבדיקה, אתה חושב שמחיר של 15-16K יכול להצדיק את ההימור? מה עוד יכול ללכת למשל שידרוש הוצאה גדולה? הקלץ' הרי הוחלף וכך גם שאר הדברים שציינתי למעלה

פורסם

בנוסף, תבדוק מה היה אופי הנהיגה ע"י שיחה עם בעל הרכב ומי היה הנהג העיקרי, והאם נסע הרבה באזור עירוני(מעבר לנסיעות הבינעירוניות) וכמובן ספר טיפולים.

זה נכון

פורסם
המחירון יד2 משוקלל הוא 24K.

אני פשוט מנסה לחפש משהו נורמאלי - חברה שלי מבחינתה סגורה על פיאט פנדה או סיטרואן C3 (מתוך הרכבים שנכנסים בתקציב) ולא מוכנה לשמוע על שום רכב אחר, לא משנה כמה אחפור לה וכמה אסביר לה ו/או אראה לה דעות מומחים פה בפורום.

ככה שנשארתי עם תקציב של עד 20K לרכב אוטומטי, קטן, חסכוני שהוא או פיאט פנדה או סיטרואן C3.

ראיתי כמה סיטרואן C3 גם בתקציב, שנת 2003-2004 עם קילומטרים נמוכים יחסית, אבל קראתי דברים לא טובים על מערכת החשמל - יש מה להיכנס לעניין או לרדת לדעתך? אם עוברים בדיקה ויוצא תקין אני יכול להיות רגוע או שעדיין כל רגע זה הימור ומערכת החשמל יכולה להשתגע?

נ.ב.

לגבי הפנדה - בכפוף לבדיקה, אתה חושב שמחיר של 15-16K יכול להצדיק את ההימור? מה עוד יכול ללכת למשל שידרוש הוצאה גדולה? הקלץ' הרי הוחלף וכך גם שאר הדברים שציינתי למעלה

לרכב יש המון ק״מ והוא לא נדיר בלשון המעטה. תחפש עוד ביד 2. ותבדוק מחירון לפי לוי יצחק- אף אחד לא מתייחס ליד 2.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אין עוד ביד2, לפחות כרגע...

יש רכבים עם 140 אלף קילומטר, שנתיים ישנים יותר (2005) שדורשים עליהם 21-22 והלאה...

מה דעתכם על C3 משנת 2003 למשל עם 120 אלף קילומטר?

פורסם

אוקי, בוא נתמקד רגע שוב בפנדה - מה יכול ללכת שידרוש ממני הרבה כסף? הקלץ' הוחלף, המצבר, המשולשים והמשבת רובוט (שאין לי מושג מה זה)

פורסם

תודה..נראה שאולי אלך לראות אותה.

יש משהו מיוחד ששווה לי להסתכל לגביו? נזילות כלשהן? דברים יוצאי דופן?

פורסם

אין מה לפחד מק"מ גבוה. כל עוד הרכב שמור וכל מה שהתקלקל הוחלף, והמחיר שהבעלים מבקש משקף את השוק, לדעתי אין מה לפסול את הרכב. אם אין רכבים טובים יותר כרגע למכירה, ואתה זקוק לרכב במיידי - סע ותבדוק מה מצבו.

הבעיה יחידה שאתה עלול להתקל בה מעבר לבלאי זו סחירות עתידית, שכן תצטרך להתפשר חזק במחיר כשתרצה למכור את הרכב.

פורסם

תבדוק שבמיכל של הנוזל קירור יש נוזל אדום. אם אין, בק"מ כזה זה כבר מאוד ישפיע כנראה.

ותשאל אם הק"מ זה כי טחנו אותו בהשכרה (לא הייתי קופץ בשמחה על אוטו כזה) ונסע בעיר בפקקים או כי הוא פסיכופת שנסע 200 ק"מ כל יום על הפנדה בכבישים פתוחים (שזה עוד בסדר יחסית)

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
רק מנוע.

ומה עם אלטרנטור, מדחס, בולמים, ציריות, סטרטר וכו' שמתחילים להתקלקל עקב בלאי בקילומטרז' זה?

נכון, לא כולם ביחד, ולא בעיות יקרות ממש, אבל כל תיקון כזה בקלות מגיע ל 1000 ש"ח.

נניח, הרכב שמור ומטופל, כל מה שמתקלקל מוחלף.

מוחלף לחלקים משופצים או תחליפיים, שמחזיקים משמעותית פחות זמן מהמקוריים. ולאחר פרק זמן מתחיל סבב החלפות נוסף.

לא הייתי קונה רכב עירוני קטן שמראוש לא מיועד לכסות קילומטרז' גבוה, עם 200.000 ק"מ.

פורסם
ומה עם אלטרנטור, מדחס, בולמים, ציריות, סטרטר וכו' שמתחילים להתקלקל עקב בלאי בקילומטרז' זה?

נכון, לא כולם ביחד, ולא בעיות יקרות ממש, אבל כל תיקון כזה בקלות מגיע ל 1000 ש"ח.

נניח, הרכב שמור ומטופל, כל מה שמתקלקל מוחלף.

מוחלף לחלקים משופצים או תחליפיים, שמחזיקים משמעותית פחות זמן מהמקוריים. ולאחר פרק זמן מתחיל סבב החלפות נוסף.

לא הייתי קונה רכב עירוני קטן שמראוש לא מיועד לכסות קילומטרז' גבוה, עם 200.000 ק"מ.

שמע, אם המחיר משקף את העובדה שכל דבר כזה יכול להתפגר, אז למה לא?

אני מכרתי פונטו 2006 מטופלת פיקס במחיר של 15.5K. היה לי 170 אלף ק"מ. הבולמים כבר היו עייפים והורדתי על זה במחיר.

אני מניח שאם הוא משיג את הרכב במחיר הגיוני, ההימור שווה את זה - וזאת בהנחה ושקללו בפנים את העובדה שהרכב כנראה היה השכרה בעברו וכמובן שהסיכוי למכור אותו יהיה נמוך מאוד אלא אם מתפשרים חזק במחיר או מחזיקים את הרכב לאורך תקופה.

פורסם

תתרחק אלא אם יש לך מנוע נוסף במחסן / חצר.

רכב כזה עבר המון קריעה והזנחה בתקופת ההשכרה כך שהמנוע מאוד עייף וכנראה גם מאבד שמן (נזילה).

לא הייתי נותן למנוע של פנדה יותר מ-250 עד 280 אלף ק"מ עד שצריך אוברהול.

לדעתי גם רכב עם כזה ק"מ עבר כבר שיפוץ ראש מנוע.

במקומך הייתי מחפש ספייס 2005 עם ק"מ של 100 אלף.

פורסם
יש שעון חול שהולך ואוזל לכל חלק וחלק.

יפה תיארת - אהבתי.

בכל אופן, זה נכון לכל רכבץ השאלה כמה חול נשאר.

200K לפנדה זה המון כי זה רכב קטן שיותר מתאים לעיר.

מצד השני במחיר מתאים זה יכול להיות מעניין. נניח אם המוכר היה מוכן לרדת עם המחיר לכרשים, אז אולי שווה לרכוש אותה ב12~14K כי זה המחיר לרכבים קטנים עם קילומטרז' כזה.

אני מעריך אם פנדה הזאת עם 200K עשתה את רובם על בין עירוני - זה לא כזה גרוע. סביר להניח שהיא תחזיק עוד 50~100Kק"מ (בהערכה גסה).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...