Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זו הפעם הראשונה של בפורום ואני דיי אובד עצות בנוגע לבעיה בגיר אוטומט של הלנטרה שלי.

מדובר על דגם 98 נפח 1800 מד אוץ עומד על 250000 ק"מ.

ראשית יש ברשותי את הלנטרה 10 שנים וממש בלי בעיות. רכב מאד אמין ונוח שהנקודה החלשה שלו היא תצרוכת דלק גדולה שמעמידה את תמונת כדאיות התיקון בנוסף לערך הרכב שמילא נשחק בצורה לא נורמלית.

ולבעיה- הגיר לא משתלב להילוך אחורי. מלבד זאת לנסיעה קדימה החלפת ההילוכים מלווה במכה חזקה.

הגיר לא מגיע להילוך יתר. וסיבובי המנוע רק עולים לכיוון 4000 בכדי להחזיק אותה על 80 קמ"ש.

בבדיקה שלי, לא נמצא חוסר בשמן גיר.

במוסך מורשה (לא מורשה יונדאי) אם כי זה אינו מוסך "מדרכה" נמסר לי שהגיר זקוק שיפוץ והעלות היא סביבות ה- 5000 ש"ח.

האם מי מכם יכול להשיא עצה טובה או אנליזה לתופעה כי אכן יש צורך בשיפוץ.

תודה מראש לעונים

פורסם

250,000 זה ק"מ מכובד בהחלט לגיר אוטומטי. במכוניות שהחזקתי הגיר התקלקל הרבה לפני כן.(בגטס הקודמת שהיתה לי כבר ב-68,000 הגיר היה דופק בכניסת הילוך,בדייהטסו אפלאוז הגיר הלך לי ב-140,000).

ברכב שלך,גם בעיית מחשב הגיר ידועה לשמצה (ערוך חיפוש בפורום על תקלות דומות) -יש לבדוק תחילה את החשד לתקלה הזו במכון גירים אוטומטיים באיזור מגוריך (?)

אם התקלה לא ממחשב הגיר, כבר אולי אין מה להפסיד והמוצא האחרון הוא לקחת סיכון,להחליף שמן גיר ופילטר (להקפיד להשתמש בשמן מקורי בלבד)בידיעה שהסיכון שווה לסיכוי.

עלות שיפוץ לגיר כזה במכון גירים בסביבות 4000-5,000

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
250,000 זה ק"מ מכובד בהחלט לגיר אוטומטי. במכוניות שהחזקתי הגיר התקלקל הרבה לפני כן.(בגטס הקודמת שהיתה לי כבר ב-68,000 הגיר היה דופק בכניסת הילוך,בדייהטסו אפלאוז הגיר הלך לי ב-140,000).

ברכב שלך,גם בעיית מחשב הגיר ידועה לשמצה (ערוך חיפוש בפורום על תקלות דומות) -יש לבדוק תחילה את החשד לתקלה הזו במכון גירים אוטומטיים באיזור מגוריך (?)

אם התקלה לא ממחשב הגיר, כבר אולי אין מה להפסיד והמוצא האחרון הוא לקחת סיכון,להחליף שמן גיר ופילטר (להקפיד להשתמש בשמן מקורי בלבד)בידיעה שהסיכון שווה לסיכוי.

עלות שיפוץ לגיר כזה במכון גירים בסביבות 4000-5,000

היי,

תודה על המשוב.

כשאתה אומר תקלת מחשב, כלומר, זה לא שיפוץ גיר? :idea:

אני בהחלט אבקש מהמוסך להחליף שמן גיר ומסנן, אם כי אני כבר רואה כיצד המוסכניק שלי מעקם את האף.

ומה זה שמן מקורי?? הרי, יונדאי לא מייצרת שמנים ייעודיים למכוניות שלה. מה לבקש להכניס לגיר?

שוב תודה מראש

פורסם

ביונדאי אלנטרה 2001 שלי היה צורך בשיפוץ גיר לאחר 155,000 ק"מ והעלות הייתה כ-5500 ש"ח במוסך מורשה בפתח תקווה שאת שמו אני לא זוכר (באיזור סגולה).

לעומת זאת, הגיר במיצובישי לנסר שנת 92 שהייתה לי לפני כן שעברה 255,000 ק"מ "דפק" קצת כשהיה עובר מרוורס לדרייב וזה קרה עוד רק בהתחלת נסיעה.

פורסם

השאלה מה מצב הרכב בכללי, ומה המצב הכלכלי.

אולי כבר עדיף לזרוק אותה ולקנות משהו חדש יותר.

תעשה את השיקולים שלך.

אני לפני שנה מכרתי פיג'ו 406 ב2K שח (זה מה שביקשתי), בגלל שהלך קפוט הגיר.

גם סביבות ה6K שח שיפוץ+תיקון (היה צריך להחליף טורק וגם לשפץ את התיבה).

המנוע אצלי היה מצב מצויין, רכב מצויין, רק הגיר דפוק.

מי שיסתכל יחשוב שאני פראייר, הבעיה היא שאני עובר 30KKM בשנה וזה רק רכב אחד במשפחה (השני עוד25KKM), ככה שאני צריך רכב אמין בלי בעיות (אם הייתי מחזיק עדיין את הפיג'ו, יכול ליהיות שהייתי "הנוסע המתמיד" בחברת השכרה).

אצלי המצב הכלכלי אפשר גם רכב חדש מהניילון, אומנם סופר-מיני ידנית, אבל המעבר לא היה קשה, להפך, רק טוב יצא מזה, ככה ההוצאות על הדלק קוצצו בהרבה אחוזים.

פורסם

אם הבעיה רק במחשב הגיר לא צריך לשפץ את כל הגיר ושיפוץ מלא שכזה גם לא יפתור את התקלה.

רצוי להשתמש בשמן סינתטי מקורי SP3 ולא במשהו אחר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הרכב כבר לא צעיר ומפגעי הזמן ניכרים בפלסטיקה שלו.

המנוע בסדר גמור, ללא תצרוכת שמן מוגברת שאופיינית ליונדאי. כל הטיפולים נעשו בזמן כפי שהגדיר היצרן.

הוחלפו לו אטמי מובילים, הוחלף ראדיאטור לחדש בעקבות נזילה וזהו...

אני הייתי בטוח שהרכב הזה ישרת אותי עוד הרבה זמן, ולא צפויה קריסה כזו גדולה באחד המכלולים.

כנראה שאנסה למכור אותו כפי שהוא גם במחיר שהוא פחות מהוצאה של סופרמרקט.

תודה

פורסם
אם הבעיה רק במחשב הגיר לא צריך לשפץ את כל הגיר ושיפוץ מלא שכזה גם לא יפתור את התקלה.

רצוי להשתמש בשמן סינתטי מקורי SP3 ולא במשהו אחר.

תודה על העצה וההמלצה.

אני בהחלט אנסה להעלות את נושא המחשב והחלפת השמן בפני המוסכניק שלי.

אם התקלה תיפתר, אני יותר מאשמח לספר ולעדכן בהתאם

פורסם

כמו שחשבתי,

המוסכניק שלי ביטל על הסף את עניין ספק הבעיה החשמלית ואת עניין החלפת השמן פלוס מסנן.

לטענתו, חבל על הכסף שלי בהוצאה המיותרת הזו. בהתאם להחלטתי להשבית את הרכב ולמכור אותו במצב הנוכחי.

הסימפטומים של: אי היכולת לשלב לרוורס פלוס מכות בגיר ועליית סל"ד מנוע לערכים גבוהים בכדי להחליף הילוכים מעידה על הצורך בשיפוץ גיר.

רק למי למען השם מוכרים כזה אוטו?

פורסם

בגדול רכב כזה מוכרים אותו לחלקים.

תבדוק אצל חלקי חילוף כמה נותנים על רכב כזה. אל תצפה למי יודע מה, בד"כ 800- 1500 ש"ח.

בהצלחה.

רק אל תשכח להוריד אותו קודם מהכביש במשרד הרישוי, ותסיר את מספרי הרישוי מהרכב לפני שאתה מוכר.

פורסם

פרסם אותו ביד2 ב2000-2500 שח.

מניסיון זה הצליח ומכרתי 2K, אבל אצלי היה רכב טוב יחסית, היונדאי אין בה כלום.

כאלה שיש להם מוסכים וכאלה שיודעים לטפל לבד\קונים חלקים בזול, יחטפו את הרכב.

אל תרד שקל אחד פחות מ2000 שח (והעברת בעלות עליהם). (אם אתה רוצה הסבר: בלי להתאמץ אתה מוציא 800 שח על ברזל, ככה שכשאתה מוכר ב2K, בעצם הקונה קונה אותו ב1.2K שח).

אל תמהר למכור לברזל.

ואם אין לך כוח ואתה מחליט למכור לברזל, תתקשר לחברת גרר כלשהי, יש להם את המספר. (נראה לי שהגרירה על המקום שגורט אותם).

פורסם

לדעתי תוכל גם לדבר עם מוסכים, אני מכיר באופן אישי אחד שיש לו לנטרה מפורקת (עם גיר ומנוע תקינים)

אולי תוכל להשיג "דיל" טוב על גיר, שוב כמובן אם שאר הרכב במצב טוב.

פורסם

לא רואה סיבה לחרוץ את גורל כל הרכב כאשר מדובר בבעייה בגיר בלבד. ניתן להביא גיר שכזה מפירוק סביב ה 1000-1500 ש"ח אצל בני דודנו + עבודה עוד איזה 500 ש"ח והרכב חוזר לחיים כמו גדול. אם תרצה דבר איתי יש לי חבר שיש לו כמה מיגרשים של פירוקיות שהגירים האלה כמו זבל אצלו והוא גם מתקין אותם ונותן אחריות של 3 חודשים.

פורסם

הי,

תודה לכולם.

לעת עתה הוחלט בקונסוליום משפחתי לרכוש אחד חדש, וכך עשינו.

פרסמתי את הרכב למכירה, נראה מה יעלה בגורלו. :)

מלבד זאת, אשמח לקבל מספר טלפון של סוחרי גרוטאות שרוכשים כאלה רכבים.

שוב תודה על העצות המעשיות, כי לצורך העניין לא חשבתי שיש חובה להוריד מספרים ולעבור במשרד הרישוי.

• תוכן חדש...