Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי אותם לפני כמה שנים, ומההתחלה הם לא היו "מפציצים" בבאס.

אתמול שמעתי קנווד או פיוניר פשוטים 5.25 והטמפו 6.5 שלי נשמע אנמי יחסית אליהם, נשמע ממש שטוח.

אין לי מגבר ברכב ויש לי רק את המידים של הטמפו מקדימה וטוויטרים של וויפה, המידים מחוברים על היציאה של הרמקולים האחוריים והטוויטרים על היציאה של הרמקולים הקדמיים של הרדיו דיסק, ככה שכל אחד מקבל הספק כפול.

הרדיו דיסק הוא פיוניר לא יודע איזה בדיוק (לא פחות מסדרה 4, מאמין שמשהו באיזור סדרה 7-8), בכל מקרה הוא על HPF מתדר 80 הרץ ולא משנה איך אני משחק עם האקולייזר\לאודנס זה לא נשמע כמו באס ממש.

חוץ מלהוסיף מגבר ולשנות קוטביות של הרמקול, יש פתרונות כלשהם?

הרכב הוא סיוויק 97.

פורסם

הם לא מקבלים הגברה כפולה אלא מוגברים בנפרד .

אתה מאיזור המרכז ?

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

אם אני מחבר את המיד והטוויטר לאותה יציאה יש התפלגות של זרם משמע הספק נמוך יותר למיד והספק נמוך יותר לטוויטר, נניח שההתפלגות שווה ובמקום 20 וואט לדוגמה יש 10 לטוויטר ו10 למיד.

אם אני מחבר את הטוויטרים לקרוס בטור ולאחר מכן ישר ליציאה של הרדיו דיסק אין התפלגות זרם, משמע הספק מלא (אם מזניחים את הקבלים), אותו סיפור עם המידים.

לא ככה?

ואני מאשקלון.

פורסם

מה שרשמת לא נכון.

כאשר אתה מחבר את הרמקולים, במקביל על אותו ערוץ, אתה מוריד את ההתנגדות שרואה המגבר של הר"ד, וזה מאפשר יותר זרם, שבעצם גורם להעלאת ההספק - הבעיה היא שרכיב ההגברה בר"ד מיועד לעבוד אם התנגדות של 4 אוהם, פחות מזה יגרום להתחממות ושריפה.

לפי מה שרשמת, אני מבין שהטוויטרים שלך מנגנים כל תחום מ80 הרץ ומעלה, וכנל לגבי המידבאסים, והם מחוברים ישירות בלי שום קרוס?

פורסם
מה שרשמת לא נכון.

כאשר אתה מחבר את הרמקולים, במקביל על אותו ערוץ, אתה מוריד את ההתנגדות שרואה המגבר של הר"ד, וזה מאפשר יותר זרם, שבעצם גורם להעלאת ההספק - הבעיה היא שרכיב ההגברה בר"ד מיועד לעבוד אם התנגדות של 4 אוהם, פחות מזה יגרום להתחממות ושריפה.

לפי מה שרשמת, אני מבין שהטוויטרים שלך מנגנים כל תחום מ80 הרץ ומעלה, וכנל לגבי המידבאסים, והם מחוברים ישירות בלי שום קרוס?

כנראה שלא הסברתי טוב.. אם הטוויטרים היו מ80 הרץ כבר היו נשרפים מזמן :D

הטוויטרים מחוברים עם 2 קבלים בטור כל אחד (כי היו לי בבית 4 קבלים של 10 מיקרו פאראד שהזמנתי ממאדיסאונד מזמן) ערך סופי של הקבל 5 מיקרו פראד, הכל מולחם עם מגעים טובים.

והמידים עם הקרוס הרגיל של הטמפו כשלטוויטרים לא מחובר כלום ( זה מוריד הספק אם לא הוצאתי את הג'אמפר?).

וזהו בעיקרון.

הטוויטרים היו מחוברים בהתחלה עם קבל של 10 מיקרו והיו לי רעשים נמוכים מהם וצרימות, מסתבר שהיה קצר כשהלחמתי אותם אבל שלחתי אותם למוכר וקיבלתי חדש, כשקיבלתי חיברתי עם קיבול סופי של 5uF ותדר של 7.4Khz במקום סביבות ה4Khz, זה לא יוצר בור תדרים גדול מידי עם המיד? (הוא נחתך ב1.6Khz?)

פורסם

בור התדרים אכן גדול.

לגבי הקרוס המקורי והקרוס שבנית לטוויטר, האם ידוע לך הסלופ שבו כל אחד מהם חתוך?

האם בדלת יש איטום, והאם המידבאס מותקן בצורה האופטימאלית שלו?

פורסם

לגבי הקרוס הרגיל אין לי מושג. הקרוס שאני בניתי הוא מסדר ראשון אז יש היפוך מופע של 90 מעלות ובצד שקרוב לנהג הפכתי את הקוטביות של הטוויטר כדי שיהיה איזון בין המידים לטוויטרים (כשאין טיים קורקשיין מסתדרים :-D) אז צד אחד - 90 וצד שני - 270, נשמע יותר טוב ככה.

אז אתה אומר שכדאי להוריד קבל בשביל שהחיתוך יהיה בסביבות ה4Khz?

אין איטום ולגבי ההתקנה הרמקול לא יושב הכי טוב כי צריך לחתוך את הפלסטיקה ברכב ואני מעדיף לא לעשות את זה.

העלתי פעם תמונה של זה לפורום אני יחפש ויערוך את ההודעה

עריכה:

זה היה מהיר :D

הנה התמונות lzazhjtozdlj.jpg

iwywoxynjtrj.jpg

אין ממש גם על מה לתפוס את הברגים מרגיש כאילו חלק מהם באוויר, והחלק התחתון של הרמקול כל פעם משתחרר כי הפלסטיק דוחק אותו

פורסם

מהתמונות נראה שהרמקולים אינם מהודקים היטב ובטח שאינם אטומים.כל כך פשוט...

אני מסביר חזור ושנן לכולם-התקנה שאין לה בסיס טוב ונכון מובילה לסדרת כאבי ראש ואי סיפוק מאלמנטים -יהיו טובים ככל שיהיו!

ליאור

פורסם

No pain no gain.

רוצה הכי טוב? לך לפירוקיה, תקנה 2 דיפונים ותבצע בהם את השינויים, ככה נשאר לך המקוריים כמו שהם למקרה שתרצה להחזיר/למכור.

פורסם

אם אני מכין הגבהה מmdf עם עומק קצת גבוהה ברמה שיכסה את החלק התחתון של הדיפון יש מצב שיכנס טוב?

ולגבי הטוויטרים צריך להוריד את נק' החיתוך?

פורסם

מה הבעיה? הפלסטיקה שנחתכת שם היא לא משהו נראה לעין ולא משהו שיגרום נזק עתידי, פשוט תהיה במקומה תושבת עץ, שתיהן נסתרות

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אוקיי.. היום אני יבדוק את המידות ויזמין טבעות הגבהה.

ויש לי עוד שאלה, בפיוניר יש 2 סקאלות לווליום, אחד עד 45 וכשעוברים את 45 ממשיך עד 60 אני חושב.

ה75% שאחריהם הרדיו דיסק מתעוות אני מחשב לפי ה45 או לפי ה60? :shock:

פורסם

מתי הרדיו דיסק מתחיל לעוות זה כבר תלוי מכשיר, המשתמש rezo בדק את זה על ה 80prs וגילה שהוא לא מתעוות עד הסוף (הסקאלה של פיוניר מהשנים האחרונות היא 0-62), אני זוכר שהמכשיר הישן שלי (8350) היה מתחיל להשמע מוזר בסביבות ה55, בכל אופן תכוון את הגיין שהווליום בסביבות ה 45, תתחיל מגיין סגור לגמרי ותעלה לאט לאט.

הגיין הוא לא ווליום, בעדינות, ממש בתקופה האחרונה נשרפו פה לחברי פורום סאב רציני, וטוויטרים טובים, בגלל משחק יתר עם הגיין.

בהצלחה.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...