Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מבין.

במקרה שלי זה לא עזר כל כך, אני מניח שזה בגלל שנפלתי על האוזניים הלא נכונות.

אם זה עובד לך, אז מי אני שאשפוט.

מאחל לך שתמצא את הדרך הביתה.

אורב לילה,

דיברת על אבולציה. דווקא בזכות האבולוציה אני חושב שזו הסיבה

שצריכת בשר למאכל צריכה להפסק.

היו הרבה נורמות שהיו מקובלים בעבר הרחוק והקרוב, זמנים השתנו

והנורמות הללו חלפו.

עד לא מזמן גם עבדות של בני אדם הייתה נורמה והיא פסקה.

גם עבדות בעלי החיים תפסק ברגע שהאבולציה תעשה את שלה.

אני יכול להכיר לך מספר טבעוניים וצמחוניים ללא שום חוסר בשום ויטמין

והם לא צורכים תוספים או נעליים אחרות.

הלוואי שיגיע היום שבו ניגמל מהתעשייה הסדיסטית הזו. אך אנחנו כן זקוקים לדברים מבשר שקשה מאוד לקבל בדרכים אחרות.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אין להם פביה, לא שווה.

לוקו, בתור אחד שיש לו הרבה שעות פסיכולוגים, מעולם זה לא עזר לי. מרוב ששנאתי ללכת לפסיכולוגים התחלתי להמציא דברים כדי שיעשו שיחות עם אמא שלי במקום איתי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

saay

ברשותך שאלה אינטימית, למה הפסקת את הטיפול עם הוא עזר לך?

טיפול טוב מתחיל בתיאום ציפיות, השאלה "מה אתה רוצה להשיג בטיפול?" היא מאוד חשובה, היתה לי רשימת מטרות ברורה, מדודה וברת השגה שהכנתי בעזרת המטפלת בפגישות הראשונות של הטיפול, סיימתי את המרתון הזה, סימנתי ווי על רוב המטרות, וזהו.

לדעתי, מאחורי טיפול טוב ישנה הבנה שאילו החיים שלך, ורק אתה תוכל לחיות אותם, אתה לא יכול לצפות שבנאדם אחר יחייה את החיים שלך במקומך, מטפל טוב ידע לשים גבולות לטיפול.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
הגוף שלנו במקור לא נועד לעכל בשר. הוא נועד לעכל צמחים (לא דשא, זה ממש ,קשה לעיכול אבל כן פירות ודברים כאלה). בגלל זה יש לנו אפינצידיט- בעבר זה היה איבר כמו קיבה נוספת (בדומה לפרות) אבל עם השנים התרחקנו מזה, התחלנו לבשל בשר והצלחנו לאכול חופשי בשר, והחלק הזה בגוף הצטמק (וגם הירקות שאתה אוכל קלים לעיכול בהרבה מדשא).

כמו שכתבתי- אם אתה שונא את תעשיית הבשר (בצדק!) תקנה בשר freerange אבל תתכונן לשלם פי 3.

לגבי שחיטה כשרה- תבדוק באינטרנט, אם תרצה קישור אני יעלה לפה איך זה נראה, ואיך הפרה נראת כששוחטים אותה ככה.

העניין עם הפנדציט זו השערה, מישהו הוכיח את זה? זה בכלל נמצא על המעי הגס, שמשמש בעיקר להפרדת המים מהצואה (ידע משיעור ביולוגיה בתיכון, תקן אותי כשאני טועה). המעי הדק הוא זה שמחובר לקיבה ומעביר לדם דברים מהאוכל.

מה שאתה רואה באינטרנט שנחשב "שחיטה יהודית כשרה", שקושרים את הפרה לכזה מתקן ענקי שנראה כמו מכשיר עינויים זה (לעניות דעתי) כיפוף של ההלכה לרצונות תעשיית הבשר המודרנית. במילים אחרות $$$ לגורמים הרלוונטיים שיתנו אישור כשרות. אין בין זה לבין אדם ששוחט לעצמו שחיטה כשרה כלום במשותף. יצא לי להיות נוכח בשחיטה של עז באיזה מושב. זה כ"כ מהיר ושקט וממש שונה מכל התעמולה הצמחונית שרואים באינטרנט.

בכלל, כל התעמולה הטיבעונית הזאת שמציפה את האניטרנט מעצבנת לא פחות מכל סוג של כפייה דתית. (הכוונה לא אליך חו"ח)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לוקו

בניגוד לעבדות או אונס שהיו נורמה.

צריכת בשר היא לא נורמה היא צורך .

אין הגיון בלחזור אחורה.

יש הגיון בלדעת שליטה עצמית, אין שום סיבה ביקום שבן אדם יצרוך כל כך הרבה בשר סתם ככה.

קיצוניות בכל תחום בחיים היא לא טובה.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
לוקו

בניגוד לעבדות או אונס שהיו נורמה.

צריכת בשר היא לא נורמה היא צורך .

אין הגיון בלחזור אחורה.

יש הגיון בלדעת שליטה עצמית, אין שום סיבה ביקום שבן אדם יצרוך כל כך הרבה בשר סתם ככה.

קיצוניות בכל תחום בחיים היא לא טובה.

זה כבר דיון אחר.

"האם זו עבדות או שמא צורך?"

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לוקו, יש לי חבר טבעוני שסיפר לי תמיד שהוא לא לוקח שום כדורים ובדיקות הדם שלו יוצאות תקינות.

פעם ביקרתי אותו בבית וראיתי שיש לו כדורים של תוספי תזונה. לא היה נעים לי לצחוק עליו בבית שלו אז שאלתי אותו על זה כבדרך אגב בהזדמנות אחרת. נחש מה התשובה שלו היתה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יבגני,

נורא מטריד אותי שאנשים חוזרים על המנטרה הלעוסה הזו "של האדם היה אוכל צמחים הוא לא אמור לאכול בשר".

עובדתית בין עם הטבעונים הקיצוניים ירצו או לא , כיום עברנו שינויים פיזיולוגים משמעותיים ואחנו כן סוגלים לעכל בשר.

אני לא מבין את ההגיון שבללכת נגד אלפי שנות אבולציה ולהגיד "אני אוכל רק צמחים מהיום".

הרי זה לא ימנע הרג של בעלי חיים, זה רק יעשה את אותו אדם פחות בריא.

(עובדתית צימחונים וטבעוניים מסתמכים על תוספי תזונה כדי לקבל את הויטמינים והחלבונים והוואט אבר שחסרים להם.)

הבעיה היא שונה ואני מסכים איתך שאידאולוגית מה שהאדם עושה היום לחיות משק הוא נורא.

כחלק "מהמודרניזציה" הרבה מאד אנשים במדינות שבהן אכלו מעט בשר (בגלל בעיות של מחיר או נגישות)

עברו שינוי והחלו לצרוך הרבה יותר בשר.

וכתוצאה מזה הביקוש עלה משמעותית.

אפילו אצלנו יש שינוי , תשאל את ההורים שלך כמה פעמים בשבוע הם היו אוכלים מנה בשרית שהם היו בגילך.

השינוי צריך להיות גלובלי, הגבלות על יצור ועל יצוא של בשר ועוף, הגבלות על קנייה.

דברים שהם מרחיקי לכת באמת.

אבל כמו כל דבר בעולם שדורש תיקון, יש מספיק אנשים עם לוביסטים משומנים הייטב שעושים אחלה כסף ולא בא להם לווותר על זה.

אני חושב שפיספסת את הכוונה שלי- בתחילת הדרך בני אדם (והאב הקדמון המשותף לכל סטגי בני האדם והקופים) היו אוכלי צמחים. אומנם לא דשא ועלים (ככל הנראה) אבל כן אכלו מן הצומח. עם השנים התחלנו להבין שניתן לאכול עוד דברים כמו דג נא (לא כל סוגי הדגים אבל חלקם) ובשר בכמויות קטנות. לאחר שהאדם גילה אייך לביית את האש הוא הבין כיצד ניתן לאכול הרבה בשר בלי שום בעיה.

משם המוח שלנו גדל בצורה קיצונית ובקצב שלא היה קודם לכן!

היום אנחנו כן יכולים (ולדעתי צריכים) לאכול בשר. פשוט שכיום אנו יכולים לבחור אם לאכול בשר תעשייתי או גידול חופשי.

אני מבין.

במקרה שלי זה לא עזר כל כך, אני מניח שזה בגלל שנפלתי על האוזניים הלא נכונות.

אם זה עובד לך, אז מי אני שאשפוט.

מאחל לך שתמצא את הדרך הביתה.

אורב לילה,

דיברת על אבולציה. דווקא בזכות האבולוציה אני חושב שזו הסיבה

שצריכת בשר למאכל צריכה להפסק.

היו הרבה נורמות שהיו מקובלים בעבר הרחוק והקרוב, זמנים השתנו

והנורמות הללו חלפו.

עד לא מזמן גם עבדות של בני אדם הייתה נורמה והיא פסקה.

גם עבדות בעלי החיים תפסק ברגע שהאבולציה תעשה את שלה.

אני יכול להכיר לך מספר טבעוניים וצמחוניים ללא שום חוסר בשום ויטמין

והם לא צורכים תוספים או נעליים אחרות.

2 אופציות. או שהם אוכלים לפי תפריט מאוזן ומסודר, עם תחליפים לבשר, או שהמצב שלהם מידרדר ואת התוצאות חווים עוד כמה שנים (לפעמים הרבה שנים, תלוי בגוף).

העניין עם הפנדציט זו השערה, מישהו הוכיח את זה? זה בכלל נמצא על המעי הגס, שמשמש בעיקר להפרדת המים מהצואה (ידע משיעור ביולוגיה בתיכון, תקן אותי כשאני טועה). המעי הדק הוא זה שמחובר לקיבה ומעביר לדם דברים מהאוכל.

מה שאתה רואה באינטרנט שנחשב "שחיטה יהודית כשרה", שקושרים את הפרה לכזה מתקן ענקי שנראה כמו מכשיר עינויים זה (לעניות דעתי) כיפוף של ההלכה לרצונות תעשיית הבשר המודרנית. במילים אחרות $$$ לגורמים הרלוונטיים שיתנו אישור כשרות. אין בין זה לבין אדם ששוחט לעצמו שחיטה כשרה כלום במשותף. יצא לי להיות נוכח בשחיטה של עז באיזה מושב. זה כ"כ מהיר ושקט וממש שונה מכל התעמולה הצמחונית שרואים באינטרנט.

בכלל, כל התעמולה הטיבעונית הזאת שמציפה את האניטרנט מעצבנת לא פחות מכל סוג של כפייה דתית. (הכוונה לא אליך חו"ח)

לעניין האפינצידיטית- לפי מה שאני יודע מקריאה בספרים ובאינטרנט זה משהרוב הגדול של החוקרים מסכימים עליו. אם היו שינויים בתיאורייה אשמח להכחים.

אתה צודק לחלוטין שבעז (ספציפית) הכשרה היהודית דווקא בסדר. אני על הטלפון כרגע ואני עייך מאוד. תזכיר לי מחר אני יצרף סרטון שמסביר בדיוק מה ההבדל בין פרה, תרנגולת ועז ולמה דווקא בעז אין בעיה של השחיטה (שחיתה?).

נעוץ בעורקים הראשיים והמשניים אם זה מעניין אותך לבדוק עכשיו. ושוב, ברגע שמשהו הופך להיות תעשייתי זה מיידית הופך להיות רע יותר לחיות/בני אדם. כמעט תמיד (רוצה לכתוב תמיד אבל נצמד ל'כמעט').

פורסם
דניקס,בטוח? קצת בעייתי בחו"ל הנושא של מתחת ל24..

לגבי הסקודה או למבו?

לגבי הסקודה סיטיגו, קיבלתי מייל מbudget שמאשר השכרה מגיל 19, בעלות של 35 יורו ליום כולל ביטול צעיר, תוספת של 10 יורו ליופ בשביל אישור יציאה מהארץ.

לגבי למבו, שנה שעברה דיברתי איתם שהיה לי 18 והכל היה בסדר. אבל לא טסתי בסוף.

שלחתי שוב מקודם לבירור.

גם לא יעשו בעיות מיוחדות כי יש לי דרכון אירופאי למהדרין.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אני התחלתי לכתוב גיבוב אבל מאוחר ואתם מעדכנים מהר מדי, שמרתי חלק ממה שכתבתי מחר אני אמשיך בעבודה. אבל הכול יהיה שונה כי כבר לא דיכאון לי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...