Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מילים אחרונות בנושא הבשר,

כפי שאני רואה את זה, הסיבה היחידה שהתופעה

הזו עדיין קיימת היא מאותה הסיבה שתעשיית

שקיות הניילון של הסופר מרקט עדיין קיימת.

זה נוח, זה מהיר, זה מכניס כסף.

אתם רוצים לומר שהטכנולוגיה לא יכולה לייצר פתרון חלופי?

ועוד איך שכן.

אבל כמו הרכב החשמלי האמריקאי -מישהו ידאג לחסל את הרעיון.

*מה הלך כאן בלילה?! התווספו עוד מאתיים אלף צפיות...

Gn'f'R

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לגבי הבשר - לא רק שנועדנו לאכול בשר, יש תאוריה שטוענת שאילו ההומינידים המוקדמים לא היו ציידים לא היינו מפתחים את הגוף והמוח שיש לנו כעת. הנה תקציר (המאמר המלא מופיע בחוברת המודפסת, העתון האהוב עלי).

בוודאי שחלק גדול מההתקדמות שלנו נעשה לאחר שהתחלנו לאכול בשר. שים לב לתגובה הקודמת שלי.

בתחילת הדרך (בערך לפני 5-7 מיליון שנה) כשהמין הראשון של בני אדם התחיל את דרכו (וגם האב הקדמון שלפניו) היו אוכלי צמחים (פירות וגרגרים). לאחר כמה זמן (להגיד לך כמה בדיוק אני לא יכול), החל בלצוד ולאכול בשר נא (לא כל בשר ניתן לאכול נא ולא בכמות גדולה). לאחר שביית את האש האדם הקדמון יכל גם להשתמש בה להגנה, לצייד וגם בלבשל מזון.

מנקודת זמן זו קצב ההתפתחות שלנו תפס תאוצה מדהימה קדימה. הכוח של בני האדם, החוכמה הכל היה בזכות זה שבני אדם התחילו לאכול בשר מבושל.

לגבי שחיטה כשרה, אין לי כוח להתחיל לחפש את כל הקישורים הנלווים אז אני יכניס את http://www.youtube.com/watch?v=nYZwyF6dTv8&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube. com%2Fwatch%3Fv%3DnYZwyF6dTv8&has_verified=1

אני מזהיר! בסרטון יש קטעים לא נעימים בכלל שלא מיועדים לבעלי לב חלש. ניתן לדלג עליהם ולעבור להסברים (יש אזהרה בסרטון לפני כל קטע).

בסרטון למטה יש קישורים שניתן לחפש ולמצוא את המידע המבוקש.

פורסם

בגדול כן. אבל כמות המשאבים (קרקע חקלאית, מים וכו') לגידול טופו מאוד גדולים.

התחליף שעובדים עליו היום הוא גידול בשר במעבדה. מה שבצען יקטין משמעותית את המשאבים שחייבים כדי לקבל בשר. הדבר יפחית את הקרקע שהאדם משתמש בה, יקטין כמות מים בצורה דרמטית וגם את גזי החממה שבע"ח פולטים במהלך חייהם.

פורסם

שמח שעניין אותך. אתה מוזמן להמשיך ולעקוב אחר ההתפתחויות.

אני דיי בטוח שבשנים הקרובות אתה תקנה במשתלה הקרובה שיח עגבניות ושיח שמצמיח בשר. :shock::lol:

פורסם

בוודאי. מוזר זה עניין זמני.

אני דווקא מחכה שנאכל מזון משפורפרת, נגדל בשר לעצמנו לכיף. יחסוך מקום וזמן. וכסף. יחסוך הרבה כסף (לאור השרשור מלפני כמה עמודים כנראה שמי שיחסוך יהיו בעיקר החברות הגדולות אבל מקווה שזה יחלחל גם אלינו).

פורסם

פיספסתי כמה שעות של גיבוב (ישבתי עם חבר), וואלה נכנסתם לשני נושאים שיש לי בהם מה להגיד.

לגבי הבשר אני אנסה להגיב כמה שפחות.

יש לי עוד גיבוב ענק על הדרך, אבל אני לא יודע אם אני אכתוב כול כך הרבה, זה ממש לשפוך קצת את הלב.

משהו קטן לגבי הבשר.

אם להתעלם מהתעשיה, בשר זה דבר בסיסי לאדם, בגלל בשר אתם יכולים לחשוב על זה ויש לכם מוח מפותח, כול צמחוני/טבעוני הוא דביל כי הוא מנסה לשבור מאות אלפי שנים של אבולוציה בטענה ש"לא צריך בשר"/"הכול בסדר בלי בשר", אבל זה לא נכון. אני מבטיח לכם ש90% מהצמחונים/טבעונים ירצחו פרה/גדי/עגל/כבש אם הם יהיו באמת באמת רעבים, אם זה יהיה או כבש או שורשים הם יאכלו את הכבש, זה בסיסי.

במקרה שלי זה לא עזר כל כך, אני מניח שזה בגלל שנפלתי על האוזניים הלא נכונות.

אני לא ידוע אם אני נפלתי על אוזניים לא נכונות או לא. הטיפול איתי באמת עזר לי קצת להבין דברים, את רובו אבל אני יכול לסכם ב "זה אתה, תלמד לחיות עם עצמך" , זאת עצה נורא טובה אבל היא לא כול כך מועילה בחיים האלה.

אני לא יודע אם זה זה שיצר את הנתק או שהוא היה תמיד אבל אני כן מרגיש כאילו יש איזה נתק בין הדוד הפנימי לדוד של המציאות, בראש שלי הכול א' ובמציאות בדרך כלל ב'. אולי זה גם אצל כולם ככה, אני לא יודע.

אני חושב שבמצבי העכשיו אין לי סיבה ללכת לטיפול, דיברתי על זה עם עוד חבר במצב קצת דומה והגעתי למסקנה שטיפול יהיה ביזבוז כסף וזמן.

חוץ מזה שהכול אצלי משתנה כול כך מהר וברגע אחת יכול להיות רע לי ואחרי כמה שעות מעולה לי ולא אכפת לי בכלל מה היה שם כשהייתי רע. להוסיף לזה את העובדה שאני לא זוכר המון דברים ומגיעים לעובדה שאני מאבד את עצמי בשיחות או בגיבובים.

הנה איבדתי את עצמי.

אני אנסה לגובב בקטנה על חבר.

כשהתחלתי לעבוד בגיל 16 (או 17) עבדתי בפאב, מול הפאב היה בית קפה, התחלתי להכיר שם את העובדים והאמת שגם נכנסתי לעבוד שם. שם פגשתי את מר. פ'. אהבתי את פ' הוא היה מגניב ואחלה של בחור, היה לו חוש הומור וחיקויים טובים והיה כיף איתו היה מבוגר ממני בשש שנים, אבל כבר אז התרגלתי שהסביבה שלי מבוגרת ממני. היה לו כלב חמוד והוא היה הבן אדם הראשון הכרתי שרץ מרתון. הוא באמת אחלה בחורץ באחת המשמרות רבתי איתו, זאת גם הפכה להיות המשמרת האחרונה שלי שם (אני התפטרתי).

במשך השנים לא ממש שמרנו על קשר אבל היה לי אותו בפייסבוק והוא לא מחק אותי, הוא היה עסוק בלימודים וזה לא שהיינו חברים קרובים או משהו, בתכלס היינו עמיתי-עבודה בדימוס.

מדי פעם הייתי מעביר איתו איזו שיחונת קצרצרה בצאט אבל לא יותר מזה.

לפני כמעט שנתיים הוא הלך להתחרות במשהו, נראה לי שזה היה במקצה האברסט במרוץ המדרגות של חיפה, התחלתי לקשקש איתו על כושר מפה לשם התחלתי להתאמן ברצינות. התייעצתי והתאמנתי איתו הרבה, הייתה תקופה שבה הייתי שנוסע כמעט כול שבת לאיזור ת"א כדי להתאמן איתו.

יש משהו בלעשות אימונים שטניים עם בן אדם, זה גורם לך לאהוב אותו , קצת כמו סינדרום סטוקהולם: הוא נותן לך אימון אונס, מעיר לך ואתה אוהב אותו על זה.

לאט לאט הפסקתי לדבר איתו כי כבר למדתי מספיק על עצמי ועל קרוספיט וריצה ואם הייתי צריך להתייעץ איתו זה היה לעיתים רחוקות, כשהפסקתי להתאמן גם די הפסקתי לדבר איתו.

והנה רקע קצר עליו.

אני ממש אוהב אותו, אבל (וזה אבל גדול) אני גם שונא אותו.

למה אני שונא אותו?

האמת שזה לא קשור אליו בכלל, אני פשוט נורא מעריך אותו וכול פעם שהוא עושה משהו (משהו גדול, כמו סיום לימודים או מירוץ מסויים וכו) אני מתחיל לחשוב יותר על עצמי.

אני לא מנסה להשוות את עצמי אליו, ממש לא, גם לא הייתי מתחלף איתו (למרות שלקבל גוף כמו שלו זאת ברכה, באמת) אבל איך שהוא עושה משהו אני מתחיל יותר ויותר לחשוב על עצמי ולתת ביקורת לעצמי.

אולי זה פחות לתת ביקורת, לא יודע איך לתאר את זה.

אז לפני פחות חודשיים הוא התארס, חברה שלו הייתה נחמדה, אהבתי אותה, הם ממש התאימו.

מסתבר ששבוע הבא הוא מתחתן, הוא מתחתן בגינה של ההורים, כמות האורחים? 30 איש, וזה לא שהוא בקשיים כלכליים, יש כסף, זאת החלטה שהם לקחו, החלטה חכמה מאוד לדעתי, נורא לא "כמו כולם", כולם זורקים כסף על חתונות שלהם גם אם אין להם אותו והוא עם הכסף שלו והגב הכלכלי שלו עושה חתונה בגינה של ההורים.

אני ממש מעריך את זה.

ואז התחלתי לחשוב לעצמי.

אחת המסקנות שהגעתי אליהן היא שאני עושה המון דברים שלא מועילים לי ושהם לא מהנים ואני ממשיך לעשות אותם למרות שאני מודע לזה, קצת כמו התעללות עצמית, לא יודע למה. הייתי אומר שזה כי אני לא אוהב את עצמי, אבל אני כן אוהב את עצמי, שמן - רזה , חלש -חזק אני עדיין אוהב את עצמי, אני חושב שאני אחלה בחור, רק הראש קצת דפוק.

כמו שרשמתי למעלה, אתמול בלילה המצב רוח היה אחר אז הייתי מגובב יותר אם לא הייתי חייב ללכת לישון אבל הבוקר סביר מינוס ואני פחות חושב עם עצמי ככה שיש לי פחות מה להגיד.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה מה שמבאס אותך? החיים שלך דבש.

רוב בני המחזור שלי מבית הספר כבר נשואים עם ילדים.

כמעט כל קרובי המשפחה שלי בסביבות הגיל שלי כנ"ל.

אבל למה שזה יציק לי? כוסאומו,, הם בחרו להתחתן באמצע הלימודים, לי אין כסך כח ורצון להלחיץ לעצמי את החיים מעבר לנדרש אז למי ליישר קו עם הסטטוס של כולם? מה זה יתן לי?

אנשים צריכים להפסיק להשוות את עצמם לאחרים כי זה טבעי שיהיו כאלה שיותר מוצלחים מהם. להיכנס סתם לדיכאון ללא סיבה זה מפגר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שבוע שעבר סימנתי וי על פגישה שלישית עם פסיכולוגית.

האמת שהמונח לסמן וי לא כל כך מתאים, כי אני יודע בוודאות על השפעה של הטיפול עלי.

הכרה והסרה של חסמים מהילדות שמשפיעים עלי עד היום.

גם אני חשבתי עד לאחרונה שטיפולים זה לקוקואים קיצוניים, אבל בפועל כל אדם יכול לשפר את עצמו בנקודות החלשות שלו, אם הוא מגיע מוכן ובשל לנושא.

לגבי השוואה לאחרים:

תמיד יהיה מישהו יותר חכם/עשיר/יפה/חזק וכו' ממך.

הכל שאלה איפה אתה נמצא יחסית לתקופות אחרות בחיים שלך, ומה אתה עושה בנידון.

ההשוואה צריכה להיות ביחס לעצמך, לא לאחרים.

מתחדשת*

• תוכן חדש...