Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שיש לא מעט אנשים כמותו שיחזרו לקנות סובארו ולו רק בשל הזכרונות הטובות שיש להם מהרכב.

.

אני בספק שזה יקרה.

תיקון: אני בטוח שזה לא יקרה.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי אתם שופטים את תחום הרכב בצורה לא נכונה כי מרבית רוכשי הרכבים הם לא כמונו.

יש ממש לא מעט עובדי ליסינג שבהינתן הבחירה בין אירופאית, קוראנית ויפנית, יקחו את היפנית בכלל בלי לחשוב ולהסס לשניה, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר במותג "חזק ואמין" כמו סובארו.

זה השוק של ה 3000 רכבים האלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

העיצובים של סובארו ברגרסיה. מוזר וחבל.

ה-B4 הקודמת הרבה יותר יפה מהנוכחית (שהיא די מכוערת לטעמי). גם הפורסטר הקודמת הרבה יותר יפה מהנוכחית. האימפרזה וה-B3 מאז ומתמיד היו סתמיות.

העיצוב הסתמי של הרכב הזה מוציא כל חשק לנהוג בו או בכלל להיכנס אליו, וזאת בניגוד לרכבים חדשים אחרים כמו מזדה 6 החדשה.

פורסם

יש ממש לא מעט עובדי ליסינג שבהינתן הבחירה בין אירופאית, קוראנית ויפנית, יקחו את היפנית בכלל בלי לחשוב ולהסס לשניה, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר במותג "חזק ואמין" כמו סובארו.

זה, אגב, הזוי לחלוטין - דווקא להם (לקוחות הקצה) המותג ה"חזק" וה"אמין" לא אמור להזיז בכלל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
העיצובים של סובארו ברגרסיה. .

העיצובים של סובארו בריגרסיה כבר איזה 20 שנה.....

הגראנד ליאונה של תחילת שנות ה-90 היתה הכי יפה ומשם זה רק התחיל להתדרדר, השפל הגדול הגיע בדגם עם ה"עיני זבוב" ולאחריו דווקא היתה מתיחת פנים ששינתה את החזית לא רע ואז שוב הנפילה עם ה-B3.

יניב (בגירה) אני לא מסכים איתך, את לקוחות הליסינג לא מעניין מיתוג או תדמית- מעניין אותם בעיקר שהרכב יהיה חזק ככל הניתן בקטגוריה ושיהיה מאובזר ככל הניתן.

כשמשקללים את הכל יחדיו אין לא ליפניות ולא לאירופאיות מתחרה ראויה לקוריאניות.

הקוראניות היום מציאות את החבילה השלמה ביותר ללקוחות הליסינג- מכוניות ממותגים שמשתפרים ומחדשים בקצב מטורף, אבזור עדיף על המתחרות, עיצובים לא רעים בכלל, רכבים די נוחים וחזקים.

איפה פה מתברגת האימפרזה?

אגב, החלונות מאחור חשמליים או עם מנואלה?....

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה שאתה אומר נכון דווקא לשוק הפרטי, לא לליסינג.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

למה, אתה חושב שלא מעניין אותם אמינות? אנשי ליסינג נהנים לקחת רכבים שכל יומיים הם צריכים להתקע ולתאם גרירה ורכב חלופי?

אחת מהסיבות לעליה הגדולה במכירות ה מזדה 5 היא שהרבה מאוד אנשי ליסינג שאני מכיר מסרבים לקחת C4 פיקאסו כי כולם מדברים על אמינות מזעזעת.

זה לא משנה אם זה נכון או לא, זה רק מראה לך שזה כן מעניין אותם.

שוק הרכב מחוץ לחממה של קארספורום הוא שוק רווי סטיגמות ובשוק הזה, בין אם בליסינג ובין אם פרטי, לסובארו יש רק יתרונות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי, בעבר סובארו הצליחו בארץ חזק מפני החרם הערבי, ועד לשנות ה - 90 לא מכרו כאן יפניות אחרות כמו טיוטה, מאזדה, ניסן ומיצובישי....

היום יש מבחר גדול, ואנשים גם אוהבים להתחדש ולנסות משהו אחר.

סובארו אמינות? אין ספק, אבל הקורולה לא אמינה?

המחיר של סובארו חדשה לא נופלת ממחיר של כל משפחתי יפני אחר, באחרות תוסיף להם את האבזור והעיצוב, ואתם מבינים כבר לבד למה לסובארו אין כ"כ שוק... מה שכן כרכב בקנייה יד 2 זה מציאה, מקבלים רכב מצויין במחיר טוב....

פורסם

בדגם שמביאים לארץ לא רק שאין פליפרים בהגה (קיים בחו"ל), אין גם טיפטרוניק.

וכל זאת עם גיר רציף המשודך למנוע לא חזק וגמיש במיוחד, כך שאני לא רואה שום יתרון לתצורה המוצעת אל מול המתחרים.

ראיתי אותה אתמול בסוכנות, העיצוב החיצוני כל כך שקוף (גריל של קיה ריאו 2004, פנסים אחוריים שדומים לרכב סיני), ותא הנוסעים כל כך פשוט שאפילו התאים של הפיג'ו 301 / סקודה ראפיד נראים מודרנים ומזמינים יותר.

פורסם

אין ספק שבתצורה שבה בחר היבואן לייבא את המכונית, המכונית תסבול מאוד.

בכלל, בכל המהלך הזה יש משהו מאוד עצוב. ההשקה השקטה, מלווה בסלוגן "האימפרזה חוזרת" שמחזיר מיד למוטו שבו השתמשה יפנאוטו ב1996 אחרי הזכיה שניה באליפות העולם ("סובארו חוזרת והיא אלופת העולם").

החזרה לשם אימפרזה מוכיחה עוד יותר עד כמה חוסר תמיכה מקבל היבואן. בדור הקודם היצרן עוד הרשה לו להשתמש בשם B3 (המצאה מקומית), ובדגם הזה כבר לא.

אולי יפנאוטו לא הייתה מעוניינת בהשקה מרשימה יותר נוכח העובדה שסמל"ת תצטרך להתמודד עם המכונית בעתיד.

פורסם
למה, אתה חושב שלא מעניין אותם אמינות? אנשי ליסינג נהנים לקחת רכבים שכל יומיים הם צריכים להתקע ולתאם גרירה ורכב חלופי?

כל עוד זה לא יוצא מהכיס שלהם, לא ממש. אנשים שאני מכיר חיים בשלום עם זה שפעם במספר חודשים/חצי שנה קורה משהו והם מזעיקים גרר או את איש השירות של חברת הליסינג, שישר מגיע עם רכב חלופי.

אחת מהסיבות לעליה הגדולה במכירות ה מזדה 5 היא שהרבה מאוד אנשי ליסינג שאני מכיר מסרבים לקחת C4 פיקאסו כי כולם מדברים על אמינות מזעזעת.

ואולי על כל אחד שסבל יש שניים שלא סבלו?

ומה עם עובדים שקודמו בתפקיד ויכולים לעבור ממאזדה 3 ל-C4 פיקאסו/5008/אחר ולא יודעים דבר על בעיות אמינות?

שוב, לא ממש. רוב הפורדים, ה-PSA, האופלים והרנו פלואנס שאתה רואה הם בליסינג...

שוק הרכב מחוץ לחממה של קארספורום הוא שוק רווי סטיגמות ובשוק הזה, בין אם בליסינג ובין אם פרטי, לסובארו יש רק יתרונות.

אז בוא נדבר לרגע רק על יפניות. בשוק הזה, רווי הסטיגמות, סובארו אימפרזה נתפשת בעיני הציבור ההדיוט כפחות אטרקטיבית/נחשקת מקורולה או ממאזדה 3. בקרוב, עם קורולה, מאזדה 3, סוזוקי SX4 וסקודה אוקטביה חדשות, סיכויי ההצלחה של האימפרזה יהיו נמוכים במיוחד, בין אם תציג יכולת דינאמית גבוהה ובין אם לאו.

הדרך היחידה של סובארו להצליח עם האימפרזה היא על ידי חזרה למקורות. להציע תמורה נאותה למחיר נמוך מכל מתחרותיה דלעיל, להיעזר בתדמית האמינה ובזכרונות הטובים של הציבור ולייצר שמירת ערך ראויה למכונית כמשומשת. מר ישראלי אולי יעדיף קורולה בחניה, אבל אם אימפרזה תחסוך לו 15,000 ש"ח במחיר הקנייה, הוא יבחר בה - ולאחר שימכור אותה במחיר טוב, אולי יקנה עוד אחת.

ככה בונים נאמנות למותג. אתה יכול לראות נאמנות מותג גבוהה בקרב לקוחות פרטיים של קורולה, שמחליפים אחת באחרת.

פורסם
אין ספק שבתצורה שבה בחר היבואן לייבא את המכונית, המכונית תסבול מאוד.

בכלל, בכל המהלך הזה יש משהו מאוד עצוב. ההשקה השקטה, מלווה בסלוגן "האימפרזה חוזרת" שמחזיר מיד למוטו שבו השתמשה יפנאוטו ב1996 אחרי הזכיה שניה באליפות העולם ("סובארו חוזרת והיא אלופת העולם").

החזרה לשם אימפרזה מוכיחה עוד יותר עד כמה חוסר תמיכה מקבל היבואן. בדור הקודם היצרן עוד הרשה לו להשתמש בשם B3 (המצאה מקומית), ובדגם הזה כבר לא.

אולי יפנאוטו לא הייתה מעוניינת בהשקה מרשימה יותר נוכח העובדה שסמל"ת תצטרך להתמודד עם המכונית בעתיד.

ייאמר לזכותו של אורן חסון שהוא התייחס לשאלת השם B3 במהלך ההשקה - והוא הודה בגילוי לב שהמכונית היתה פחות מוצלחת מהאימפרזה שקדמה לה - ומזו החדשה. על אף מכירות של כמה אלפי יחידות בשנה, לפחות בתחילת הדרך, B3 הוא שם שרבים ביפנאוטו היו שמחים לשכוח.

פורסם
ייאמר לזכותו של אורן חסון שהוא התייחס לשאלת השם B3 במהלך ההשקה - והוא הודה בגילוי לב שהמכונית היתה פחות מוצלחת מהאימפרזה שקדמה לה - ומזו החדשה. על אף מכירות של כמה אלפי יחידות בשנה, לפחות בתחילת הדרך, B3 הוא שם שרבים ביפנאוטו היו שמחים לשכוח.

אין ספק.

דווקא את עיצוב ה 5 דלתות אהבתי.

הבעיה בB3 - שחוזרת על עצמה גם באימפרזה הזו - זה בעיית אבזור ודגמים.

אין לי בעיה עם במכונית. יש לי בעיה עם המפרט שהיבואן בוחר להביא ארצה.

פורסם

לא אמרתי שהאמינות לא חשובה, נהפוכו, היא חשובה בהחלט וזו אחת הסיבות שהצעתי לאחי לפני 3 חודשים לא לקחת ג׳טה בליסינג אלא להעדיף דווקא את הקיה פורטה החדשה (הוא לא מצטער לרגע שבחר בקיה).

אבל פה מגיעה הנקודה שניסיתי להעביר בפוסט הקודם- אני לא חושב שסובארו אמינה יותר מהקוראניות החדשות.

אז היא לא אמינה במיוחד, היא לא חזקה במיוחד, היא לא מאובזרת במיוחד, היא לא ממש יפה, איזה יתרון יש לה למעט נוסטלגיה והנעה כפולה שבמילא לא מגיעה בגרסאות הליסינג?

כשאין לך מוצר טוב אמיתי להציג מול המתחרות אתה מנסה לחבר את הקונים להצלחת העבר:

כשהגיעה האימפריה הראשונה קראו לה בארץ גרנד ליאונה כדי להזכיר את אותה מכונית סופר מוצלחת, בהמשך ניסו למתג את האימפרזה, כשזה לא צלח עברו ל-B3 כדי להציג מוצר כביכול חדש שיובדל מכישלון האימפרזה, כשה-B3 כשלה זנחו את השם וחזרו לאימפרזה שכאמור גם לא היתה הצלחה היסטרית.

היבואן היה צריך לעשות 1 מ-2 אופציות:

1. לקרוא לדגם החדש ״xxxx ליאונה״ כדי לחבר את הלקוחות לדגם שזכור כמוצלח ולא לדגם שלא זכור או זכור כלא מוצלח.

2. להביא מכונית טובה ומאובזרת מאוד כדי לקנות את ליבו של הלקוח או להביא אותה כמו שהיא הוצגה אבל במחיר זול משמעותית.

עם יד על הלב, אם האימפרזה הזאת היתה אופציה עבור אחי כשהתלבט לגבי הליסינג- היא לא היתה משנה את הבחירה שלי.

אגב, יש לי הרבה סנטימנטים לסובארו, כשנולדתי היתה לאבא שלי פז׳ו 305 כחולה שבשנת 89 הוחלפה בסובארו ליאונה DL, זה היה רכב סוס עבודה שבאותם שנים היינו יורדים איתו לאילת 5-6 פעמים בשנה, היה עושה את זה כמו גדול.

אבל הקשר בין אותה ליאונה לבין המכוניות שסובארו מוכרים היום מקרי לחלוטין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...