Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום,

אז כמו שציינתי פה בעבר, קניתי קיה ריו 2003 עם קילמוטרז יחסית נמוך (50 אלף) מסבא של חבר וטסט שעבר לפני כשבועים.

אני לא יודע מתי הוא עבר טיפול כמו שצריך, ואני מעוניין "לישר קו" לפני שאני מתחיל לנסוע. האם יש צורך בזה? מה בעצם אני מחפש לעשות לרכב? סוג של טיפול 10,000? מה תווך (טווח) המחירים של ישור קו שכזה בהנחה שאין שוב דבר יקר מאוד להחליף?

תודה שוב.

פורסם

לפני שאתה רץ להוציא כסף תברר אם המוכר (סבא של חבר שלך) איפה הרכב היה מטופל ותלך לשם ותבדוק את גליון היסטוריה טיפולים.

או לחילופין שאל את המוכר אם יש לו קבלות מטיפולים קודמים וכך תוכל לקבל אינדקציה היכן עומד הרכב מבחינת תחזוקה. יתכן ולקראת הטסט עשה כבר טיפול 10 או גדול....

בהעדר הנ"ל, תעשה טיפול 10 אלף ותתייעץ עם המוסכניק שלך מה דרוש החלפה/תיקון כעת.

בהצלחה

• ספונסר פורום
פורסם

ברכב משנתון כזה אין סיבה להתעקש על מוסך מורשה קיה. ציין מהיכן אתה בארץ וננסה להמליץ לך על מוסך כללי טוב שיוכל לטפל לך ברכב בצורה מקצועית ובעלות סבירה.

לגבי יישור קו, אם הרכב מטופל כמו שצריך אז אין שום דבר מיוחד שצריך לעשות. יישור קו הכוונה היא לתיקון של כל הדברים הקטנים או הגדולים שמקולקלים ברכב כדי שיהיה אפשר להתחיל את הנסיעה בו בכיף ובראש שקט. אם הרכב מטופל, אז הכל אמור להיות בסדר. בדוק אם הסבא מתי בוצע הטיפול האחרון והמשך משם.

פורסם

אני גר בתל-אביב. מוסך באזור (גם מחוץ לעיר כמו חולון\ראשון לציון\רמת גן) יהיה בסדר גמור. אני לא מבין גדול במכוניות, אז מכון אמין יהיה המלצה מצוינת בשבילי :-)

חוץ מזה, היום היה לי שעה אז בדקתי את הרכב קצת:

1. שמן גיר נראה טוב ב Cold (בצבע אדמדם נקי)

2. שמן הגה מלא (צבע אדמדם נקי)

3. שמן ברקסים מלא

4. הוספתי קצת מים

5. שמן מנוע בצבע דבש ולא חסר

6. ניקיתי קצת קורוזיה על הפלאגים של המצבר (לא משהו רציני)

7. הוספתי מים מזוקקים למצבר איפה שהיה חסר

8. מסנן אוויר לא במצד חדש, אבל גם לא נראה יותר מדי ישן

אני יודע שמחליפים מסנן אוויר בטיפול ולכן אני מניח שהטיפול האחרון לא היה יותר מדי לאחרונה.

מה בעצם עושים ב - 10 אלף חוץ מלהחליף את כל הדברים שציינתי למעלה שאני לא יכול לבדוק עצמאית?

עדין מומלץ לקחת לטיפול? או שאני יכול למשוך עוד 10 אלף?

• ספונסר פורום
פורסם

יש כמה סוגים של טיפולי 10 אלף ובכל טיפול עושים משהו אחר על פי הוראות היצרן. באופן כללי הטיפול הבסיסי כולל החלפה של שמן, מסנן שמן, החלפה של מסנן אוויר, בדיקת בלמים ובדיקה כללית לרכב. לזה צריך להוסיף לפעמים פלאגים, מסנן דלק, ברקסים, רצועות וכו'.

אם אין הסבא היקר לא זוכר מתי לאחרונה ביצע טיפול אז מומלץ לעשות עכשיו את הטיפול, גם אם מסנן האוויר נקי יחסית. שמן המנוע מאבד מתכונותיו עם הזמן, גם אם הרכב לא נוסע הרבה. והפילטר יכול להישאר נקי, כי הרכב נוסע מעט ובתוך העיר.

באזור תל-אביב אתה יכול לפנות אל מוסך פיג'ודו או אל מוסך איציק פלדמן בראשון לציון. שניהם מוסכים טובים שיוכלו לטפל לך ברכב בצורה מקצועית ובמחירים סבירים.

פורסם

תודה על ההמלצה. אבדוק את חוות הדעת על שניהם ואנסה לדבר עם הסבא.

האם יש אינדיקציה נוספת שיכולה "לעזור" לי להבין מתי נעשה בדיקה לאחרונה? רישום כולשהו היכן נבדק הרכב לפי מספר או משהו דומה?

בנוסף, מה נחשב מחיר סביר לבדיקה (בסיסית ללא החלפה של דברים כמו ברקסים, רצועות וכו')?

• ספונסר פורום
פורסם

במוסך שטיפל עד כה ברכב אמור להיות רישום מסודר של הטיפולים שעבר.

לא הבנתי איזו בדיקה אתה רוצה לעשות לרכב.

• תוכן חדש...