Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר הרכב גמגם קצת בכל פעם שנתתי גז ממצב מנוחה (רמזורים וכו')

כשיצאתי מהעבודה בערב נסעתי בעליה עם מזגן, אחרי 2 דקות הגעתי למאמץ בעליה שוב גמגומים + נורת מנוע נדלקה.

כיביתי ועמדתי דקה בצד, הנעתי ונסעתי חזרה לעבודה

בדרך חזור לעבודה הגמגומים המשיכו מפעם לפעם, גם במישור - כשנסעתי לאט (מתחת ל 40) המנורה כבתה, אבל נדלקה-הבהבה שוב בכל פעם שנתתי מאמץ לקצת יותר מהירות.

השארתי את הרכב ליד העבודה (אכניס לאבחון מחר בבוקר במורשה מאזדה פורד בנשר תל חנן)

היה טיפול 55,000 לפני 4 חודשים בערך

שמן מים תקין, פלאגים תקין.

חבר אומר שיכול מאוד להיות שמדובר בלכלוך במערכת הזרקת הדלק ואולי כדאי לשים תוסף לניקוי המערכת ולנסוע קצת

לפני שמוציאים הרבה כסף במוסך.

אשמח לשמוע דעות והצעות נוספות, וחוות דעת על מוסכים באזור

(כולל זה המורשה מאזדה-פורד בנשר-תל חנן שקרוב אלי למקום העבודה)

תודה רבה.

פורסם

תקלת סליל הצתה מובהקת - בקש להחליף רק את סליל ההצתה (קוהיל).

שום תוסף או מי כוהנים לא יפתרו את התקלה ואולי גם יצרו תקלות נוספות .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אם מנורת המנוע מהבהבת יש תקלה של Misfire , יש שתי תקלות נפוצות.

1.סליל הצתה לא תקין - במידה ואתה ממשיך לנסוע אתה יכול לעשות גם נזק לדרייבר במחשב.

2.מים שחודרים לתוך הפלגים.

פורסם

עדכון:

בדקתי בבוקר עם חבר שוב את הפלאגים וסליל ההצתה (ניתוק חיבור של הפלגים + האזנה) הכל נשמע תקין

בהתייעצות עם חבר מהמוסך המורשה ובדיקה קטנה שביצע, מצאנו מים באמבטיה של הפלאגים בין השלישי לרביעי.

הוא טען שאלה מי הקירור האדומים (בהתחלה חשדתי בשפריצרים מכיוון שאת המחלה הזו של פוקוסים אני כבר מכיר מהעבר)

(מים אדומים לא היו חסרים - מעל קו MAX, אבל מצד שני כל הסיפור התחיל אתמול והנזילה היא עניין של כמה טיפות אז לא רואים)

בדיקה עם לחץ אוויר על המים האדומים הראתה שבאמת יש נזילה מפקק ראש מנוע (בתוך האמבטיה)

שמרטיבה שם את הפלאגים השלישי והרביעי

(לאחד מהם נסדקה הקרמיקה בגלל הפרשי הטמפרטורות הבנתי)

לא הייתה ברירה אלא לפתוח כרטיס במוסך

- החלפת 2 פקקי מים בראש מנוע

- פלאג (זה שנסדקה לו הקרמיקה, השאר במצב חדש)

- נוזלל קירור

סה"כ עם עבודה כמעט 800 ש"ח. (450 מהם נטו על עבודה... סה"כ שעה אני מאמין)

אני לא מכיר מחירונים של תיקונים, זה סביר? נסעתי כמה דקות בצהריים, אין רעידות ובכללי ההרגשה טובה יותר מבעבר

(יכול להיות שנזלו שם טיפות תקופה ארוכה ורק לאחרונה המצב הורע, לכן עכשיו מרגיש טוב יותר מבעבר, או שזה עניין פסיכולוגי)

פורסם

בתוך ה"אמבטיה" שהפלאגים יושבים בה, למטה למטה בין הפלאג הראשון והשני יש פקק, ובין השלישי והרביעי יש פקק

(צריך להביט כשהפלאגים בחוץ, עם פנס) על אלה מדובר.

האמת שלא ברור לי בדיוק מה התפקיד של הפקקים הנ"ל

ואם לא אמור להכנס משם נוזל קירור לאמבטיה אז למה לא אטום שם לגמרי..

אם מישהו מכיר ויכול להסביר אני אשמח

אבל העיקר שהסתדר - הבנתי שתפסתי את העסק בזמן ומוקדם ויכל הסיפור היה להגמר בחריטה של ראש מנוע והרבה יותר כסף.

פורסם

סבלתי מהבעיה הזו לפני כמה ימים והבעיה היא misfire כנראה באחד האינג'קטורים או סליל הצתה פגום

החלפתי סלילי הצתה וזה עדיין קרה ורק כשהחלפתי את האינג'קטור הבעייתי הסתדרה הבעיה

אז כשאתה מגיע למוסך אחרי שמחליפים/מתקנים מה שצריך אל תשלם כלום לפני נסיעת מבחן לוודא שהבעיה נפתרה

פורסם

עדכון:

עוד באותו יום שכתבתי את ההודעה האחרונה ^ (חמישי) בלילה חזרו הבעיות

נורת מנוע לא נדלקה שוב, אבל הרעידות חזרו בהרגשה קצת שונה מפעם (תוך כדי נסיעה התחיל לזייף מפעם לפעם)

בסופ"ש השתדלתי לצאת רק לנסיעות שאי אפשר היה לדחות ולנסוע בטורים נמוכים "ללא לעורר זעם".

הבוקר הכנסתי אותה שוב, נבדקה ע"י טכנאי , להלן התרחישים שעברה:

1. טען כי פעם קודמת החליפו רק פלאג אחד, וכי יש להחליף את ה-3 הנותרים.

החולפו, יצאנו לנסיעת מבחן - לא נפתר.

2. טען כי הבעיה חייבת להיות בהצתה, ומקורה או בכבלי ההצתה (יש לי שם 4 חליפיים כשנה וחצי כבר)

או בסליל ההצתה.

לאחד שבדק עם ציוד כלשהו (בדיוק הלכתי לאכול אז לא ראיתי) - טען כי אחד הכבלים היה רטוב ותקול

החליף אותו בכבל משומש (ללא חיוב) ובדק בנסיעה בעצמו, טען כי זה פתר את הבעיה.

שילמתי 100 ש"ח רק על חלקים (אין תשלום על עבודה, בגלל שלא נפתרה הבעיה המקורית בפעם הקודמת)

(3 פלאגים, שבדיעבד לא הייתי צריך להחליף בכלל אבל מילא + 18 ש"ח על מנורה שבלי קשר הלכה לי לפני כמה ימים)

אז שמתי 100 ש"ח

(שכמעט היו עוד 800 ש"ח כי מנהל השרות בטעות כמעט חייב אותי על 4 כבלי הצתה חדשים

שהיו רק בהצעת המחיר ובפועל לא באמת שמו לי - כאמור שמו רק אחד משומש במקום אחד תקול)

לקחתי את האוטו ונסעתי

עדיין מגמגם \ מזייף - הבעיה לא נפתרה לגמרי

אבל הכמות והחוזק של הזיופים\קרטועים ירדו מאד - עד כדי שנהג שלא מכיר את הרכב אולי לא ישים לב אליהם בכלל.

חזרתי, מדלג על מנהל השירות וניגש ישר לטכנאי

(שהיה ישר איתי לאורך כל הדרך וגם מנע ממני קנס של עוד כמה מאות שקלים על כבלי הצתה ממוסך מורשה)

אמרתי לו שעדיין יש רעידות חלשות מפעם לפעם - טען כי החלפה של כבלי ההצתה כולם תפתור את הבעיה לגמרי.

בנוסף טען שעדיף לא לגעת בחלופיים וללכת רק על מקורי (כשהוא יודע שאני כבר לא אעשה את זה במוסך, אלא עצמאית)

זה הסיפור בינתיים, תם ולא נשלם עד שאני מחליף כבלי הצתה (ונראה לי שאני אקנה את אותם חלופיים שקניתי לפני כשנה וחצי, שכן אלה החזיקו יופי את התקופה עד שכנראה ניזוקו בנזילה שהתחילה את כל הסיפור הזה)

בכללי החלטתי להמנע ממוסכים מורשים מנק' זו והלאה (אפילו לא מתעקש שיפתרו את הבעיה הנוכחית "עד הסוף")

ערך השוק של הרכב והשנתון שלו כבר לא כאלה ששווה להשקיע בהם בשביל מכירה עתידית שלו

הטיפולים החלפים והעבודה פאקינג יקרים מדי ולא משתלמים.

זה לא חדש לאף אחד אני מניח, זה פשוט הרכב הראשון שלי ובתקופה שהוא היה "חדש"

אז העניין של הכל במוסך מורשה היה חשוב לי מאיזושהי סיבה עלומה.

אם יש למישהו עצות טיפים נוספים או סתם דברים רלוונטיים לכל הנושא הזה - תפאדלו

פורסם

חבל על הכסף...

חוטי הצתה וסלילי הצתה קונים רק מקורי, תחליף כל כמה חודשים חוטי הצתה זה לא פתרון וגם לא כלכלי, פעם אחת תשקיע במקורי ויהיה לך שקט.

תחפש בEBAY חוטי הצתה מקוריים.

• תוכן חדש...