Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שאלה לי אליכם, נקח רגע רכב טורבו תאורטי, במקרה זה CORSA OPC.

עשיתי כמה ברורים בסדנאות מתמחות ברכב וחלקם המליצו כי כדאי להחליף לאינטרקולר אפטרמרקט גדול יותר.

עכשיו הטורבו שם זה K03 לפי מיטב הבנתי, ויש אינטרקולר חזית קטן, השאלה:

מה ההשלחות של אינטרקולר מוגדל? יתרונות מול חסרונות...

יתרון אחד כמובן שטמפ' הINTAKE נמוכה יותר וקרור יותר טוב של האוויר מה שאומר יותר חמצן לבערה.

אבל כך גם גודל האינטרקולר שעצמו ידרוש דחיסה גדולה יותר של אוויר מה שיגרום ללאג משמעותי יותר, הלא כך?

פורסם

מבדיקה קטנה באינטרנט אפשר לראות שיש לך אינטרקולר חזית בגודל בינוני ויושב במיקום מצויין, אני במקומך לא הייתי נוגע כרגע, יש לרכב שיפורים אחרים?

Opel-Corsa_OPC_2008_800x600_wallpaper_3f.jpg

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ברגע זה הכל תאורטי...

אני מודע לעניין, פשוט סקרן אותי כי רוב הסדנאות בחו"ל ממליצות כחלק מחבילת השיפורים להחליף אינטרקולר לאחד טוב יותר, של FORGE או AIRTEC, למשל סדנת http://www.thorney.ms/באנגליה ו http://www.courtenaysport.co.uk/

שניהם ממליצים על אחד גדול יותר.

אני לא מתכוון לעשות את השדרוג הזה עקב האחריות שתהיה לי על הרכב, מקסימום צנרת בגלל הסאונד האנמי שיש לרכב.

פשוט הסקרנות, לכן השאלה.

פורסם

הפשוט והקל מבחינת כוח - קופסה (TMC וכדומה).

חולק עליך לחלוטין לגבי הסאונד. זהו צליל יניקה / שאיבה המוכרים משאר הגרמניות. וכמו שחבר אומר - סאונד גרמני יקה. אני אישית מאוד מתחבר לצליל היניקה / שאיבה העצבניים שהקורסה משמיעה (בעיקר כשחוצים את ה-4000 סל"ד לכיוון המגביל) :twisted:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני נוטה יותר לכוון BLUEFIN של TMS, הם חברה מאוד מוכרת בבריטניה ועובדים צמוד אם אופל כולל אחריות, במחיר של 3090 ש"ח אתה מקבל את המכשיר שצורב לך דרך OBD ומשאיר את העתק התוכנה המקורית בתוכו.

הם גם נותנים שדרוגים חינם למשל STAGE 2 כאשר יש לך צנרת מלאה ו STAGE 3 שכוללת אינטרקולר.

פורסם
אני נוטה יותר לכוון BLUEFIN של TMS, הם חברה מאוד מוכרת בבריטניה ועובדים צמוד אם אופל כולל אחריות, במחיר של 3090 ש"ח אתה מקבל את המכשיר שצורב לך דרך OBD ומשאיר את העתק התוכנה המקורית בתוכו.

הם גם נותנים שדרוגים חינם למשל STAGE 2 כאשר יש לך צנרת מלאה ו STAGE 3 שכוללת אינטרקולר.

יבגני, יש אפשרות לקבל לינק למוצר המדובר? נשמע מעניין.

BLUEFIN זה מוצר של Superchips. למיטב ידיעתי כמובן...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עוד משהו, להערכתי, אם אתה שם אינטרקולר, אתה צריך ציֿ'יפ קסטום, ייעודי שידע לקחת בחשבון את האינטרקולר ולהגיב בפרמטרים שונים בכדי להתגבר על הלאג.

כל הקופסאות / בלופין נועדו לרכבים סטנדרטיים. שוב, הערכה שלי.

פורסם

http://www.thorney.ms/vauxhall/corsa/corsa-vxr/performance-upgrades/tuning-packages.html

האתר הקודם שלהם היה קצת יותר אינפורמטיבי, לצערי הם שינו.

אמת, המפות של סופרצ'יפס ושלהם זהות, ההבדל הוא שאם אתה קונה סופרצ'יפס השידרוגים עולים כסף, ב TMS לא.

סטייג' אחד לרכב סטנדרטי לחלוטין.

סטייג' 2 לצנרת מלאה כוללת ממיר ספורטיבי.

סטייג' 3 לצנרת + אינטרקולר שהם משווקים (שעולה אגב יקר מאוד).

http://www.thorney.ms/bluefin-corsa-vxr.html

הבלופין עצמו כולל משלוח ארצה 535 פאונד לאחר שיחה קצרה אם החברה משם.

מצורפים גרפים שלהם, עד סטייג 2.

הדיינו שלהם ידוע בסוג של אנדררייט לפי מיטב ידיעתי.

TMS הם פרטנר של ווקסהל (אופל) באנגליה והם מוציאים יחידות של מהדורה מוגבלת עבורם כוללות אחריות יצרן מלאה, לכן אתה משלם גם סוג של פרמיה במחיר על המוצרים שלהם בגלל שהם לא מפרים אחריות יצרן.

CorsaVXRStage1_Flywheel_.jpg

CorsaVXRStage2_Flywheel_.jpg

פורסם

כמו שאמרתי, Bluefin זה מוצר של Superchips. ז"א ש-TMS נעזרים בהם לתוכנת ניהול המנוע.

זה הכל... העקרון דומה לשל קופסה, רק עם אופציות נרחבות יותר (בדומה יותר ל-REMAP).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הפוך גוטה, הפוך....

TMS הם סדנה שמשתתפת במרוצים ויש לה שם ותיק בעסק, הם מומחים לOPEL, והם עשו את המפות לסופרצ'יפס שקשורות לאופל.

הם נעזרו בהם בקטע הBLUEFIN עצמו, אני מניח.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

יש לי אופל OPC ואני חושב להביא לה את ה Bluefin ,

אמרת שדברת אתם אז רציתי לדעת שאלת לגבי האחריות שהם נותנים לכל החיים או שזה רק באירופה , כי אם פה אני ישנה את התוכנה ויקרה משו אני לא יקח את האוטו לאירופה נכון :)

למרות שממש חסרים לי איזה 20 סוסים ברכב ובארץ הכל הולך דרך התחת .

פורסם

אני לא הבנתי אם זה עוזר או עדיין.

כי כמו שכותב הפוסט אמר בהתחלה.. ייתכן ויש לזה חיסרון,

"....אבל כך גם גודל האינטרקולר שעצמו ידרוש דחיסה גדולה יותר של אוויר מה שיגרום ללאג משמעותי יותר, הלא כך?"

*סליחה מראש שלא השתמשתי באופציית הציטוט.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

• תוכן חדש...