Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גיא משברולט, איך בספארק נכנס נהג 1.80 רחב?? איך??

נכנס גם באלטו-השאלה היא כמה נוח :cry:

מה עם מאזדה 2 או סוזוקי סויפט?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
גיא משברולט, איך בספארק נכנס נהג 1.80 רחב?? איך??

אני יושב דיי צנוע... אנשים בשוק מקמה שקרוב להגה ^^ (התרגלתי לא לשנות תמושב באוטו של אמא אחרי הרשיון)

אבל המקום לנהג לא מה שהפריע לי בספארק

זה הגובה שלו כמו הסיריון

פשוט מרגישים לי לא יציב ומוזר

מה לגבי עוד רכבים שמומלץ לקחת לנסיעת מבחן?

פורסם

נסה אולי גם את הפיקנטו שהיא מרווחת מקדימה,ובגריסה האוטומטית די חזקה לעומת המיני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה כבר שוקל רכב חדש, זו אלטרנטיבה שאני שוקל בעצמי ועל פי כמעט כל חישוב יוצא משתלם מלרכוש בין אם זה רכב חדש ובין אם זה רכב בן 4

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480580

את ההסבר המפורט וההגיוני נתן חבר פורום בפוסט אחר

הדבר היחידי שמוזר זה צורת המחשבה של הקונה הישראלי.

אתחיל ואומר שגם אני ביצעתי את העסקה הזאת.

בוא ניקח אופציה אחרת.

אתה הולך וקונה רכב סופר מיני חדש מהחברה.

משהו שדי סחיר. משלם עליה בין 110-100 אש"ח. נגיד 105.

החזקת אותה שנתיים וחצי. עכשיו אתה רוצה להשתדרג.

שנתיים וחצי אחורה זה דצמבר 2010.

על פי מחירון יד 2 מזדה 2 פרטית עם 50K ק"מ, כולל אחריות לשנה, תאריך עלייה לכביש דצמבר 2010 - מחיר מחירון משוקלל 67.500.

כלומר בתרחיש הטוב ביותר. שרכשת את הרכב ב-100 אש"ח. שזה כמעט 10 אלף הנחה מהמחיר של מזדה, מה שלא נתנו ב-2010 (והמחיר הוא לא מחיר "על הכביש", לא כולל אגרות , קודנית וכו' - שנתעלם מהם) ומכרת במחירון משוקלל - הפסדת 32500 ש"ח.

עכשיו זה בהנחה שקנית בהנחה משמעותית ומכרת במחירון משוקלל - שנינו יודעים שזה אף פעם לא קורה.

בנוסף אל תשכח שבשביל לרכוש אוטו ב-100K ש"ח - צריך לגייס 100K ש"ח - לשבור חסכונות לברי המזל, או לקחת הלוואה.

להלוואה יש ריבית? נכון? לא סופרים את זה?!

בכל מקרה, לא משנה איך תסובב את העסקה הזאת. למי שרוצה לסוע ברכב חדש ולהחליף כל שנתיים וחצי (או 3 כי יש גם מסלול ל-36 חודשים) זה משתלם.

עד עכשיו עסקאות הליסינג הפרטי היו כרוכות במקדמה מאוד גבוהה (40-60% מערך הרכב) ותשלום חודשי לא נמוך בנוסף. מה שיצא בסופו של יום שלקראת סוף התקופה בעצם שילמת על רוב מחיר הרכב. מה שלא קורה כאן, ואתה משלם סכום שדי דומה לירידת ערך של רכב מהסגמנט.

החיסרון הוא שאתה צריך להכניס לך לראש לתודעה שאתה משלם עבור שימוש ולא עבור מוצר שלבסוף יהא שלך, כלומר בסוף התקופה אתה נשאר ללא כלום, בלי חוב אך מאידך גם ללא הרכב, שמצד אחד זה מגניב מצד שני צריך להכנס לעצמך לראש שזה בכל צורה יוצא יותר משתלם, רק קשה לנו לקבל את זה בתפיסה (על זה כבר הרחיב דן אריאל בלא רציונלי ולא במקרה), ולעיתים החזרה הרכב יכולה להתבצע בתקופה לא נוחה מבחינה כלכלית (ולכולנו יש כזו) ואז אתה יכול למצוא את עצמך לפתע ללא רכב

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
אם אתה כבר שוקל רכב חדש, זו אלטרנטיבה שאני שוקל בעצמי ועל פי כמעט כל חישוב יוצא משתלם מלרכוש בין אם זה רכב חדש ובין אם זה רכב בן 4

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=480580

את ההסבר המפורט וההגיוני נתן חבר פורום בפוסט אחר

החיסרון הוא שאתה צריך להכניס לך לראש לתודעה שאתה משלם עבור שימוש ולא עבור מוצר שלבסוף יהא שלך, כלומר בסוף התקופה אתה נשאר ללא כלום, בלי חוב אך מאידך גם ללא הרכב, שמצד אחד זה מגניב מצד שני צריך להכנס לעצמך לראש שזה בכל צורה יוצא יותר משתלם, רק קשה לנו לקבל את זה בתפיסה (על זה כבר הרחיב דן אריאל בלא רציונלי ולא במקרה), ולעיתים החזרה הרכב יכולה להתבצע בתקופה לא נוחה מבחינה כלכלית (ולכולנו יש כזו) ואז אתה יכול למצוא את עצמך לפתע ללא רכב

זה למעשה כמו להשכיר רכב או ליסינג תפעולי , לא?

32500 + ביטוחים+ טסטים+טיפולים+ תקלות שוטפות לכמה מגיעים?

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

בוא נלך הפוך נאמר שהיה קונה רכב בן 3 ב60K, בגיל הזה סביר להניח שהיה מוציא כסף מלבד טיפולים שוטפים על טיימינג, צמיגים, מצבר השלושה הנל יגיע ל6-7K ? ביטוח היה עושה בכל מקרה ? כנל טסט וההפרש לא משמעותי הירידה השנתית היא באיזור ה100-200 שקל, אז בנתיים על תחזוקה שוטפת הוצאת 6-7 יותר מאשר ברכב החדש

התחשיב הוא לפי זה שתקבל 10K הנחה ממחירון ולא כולל קודנית אגרה רישוי ותוספות צבע (מה שבעסקה אתה מקבל כלול) יש כאן עוד 5K לכמה הגענו 11? 12? בוא נאמר 11

מאזדה 2 עולה היום בדגם המאובזר 110K המחירון היום לאחר 32 חודשים הוא 65K כלומר ירידת הערך היא 45 K זה כבר יוצא יותר משתלם מלרוכש חדש ?

אבל נאמר שהלכת על אופצית היד 2 וקנית רכב בן 3, אחרי ה6-7 על הבלאי הטבעי שמתווסף לטיפולים השוטפים לא יגיע איזה בלתם ב1K לפחות ? יגיע ואולי גם ביותר אבל לא נהיה גרידים, הנבואה ניתנה לשוטים אבל אם המחירון היום הוא 65 ונגיד שקנית ב60 המחירון בעוד 3 שנים יגיע לאיזור ה32 +/- אבל לא תצליח למכור במחירון (כמו אף אחד היום) וסביר להניח שהעסקה תסגר סביב ה27-28 ז"א שירידת הערך בלבד מגיעה ל33K תוסיף בלאי שלא היית מוציא ממילא על הרכב החדש והרי לך עסקה משתלמת, קאפיש ?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תוכן חדש...