Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I30 CW או קיה סיד SW

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים

אני מעוניין לרכוש רכב חדש 2013 סטיישן,

היו לי 3 מתמודדות ראויות:

יונדאי I30 CW, פורד פוקוס טורר, קיה סיד SW.

פורד פוקוס טורר ירדה מהפרק לאלתר !

פורד פוקוס טורר הייתה על הפרק לאחר שקראתי תשבוחות רבות בכל מבחן רכב ברשת, משהו לא נראה לי, אז החלטתי לעצור פיזית ברמזורים נהגים אשר נוהגים על רכב כזה- התשובה הייתה חדש משמעית- לא להתקרב !- שאלתי 4 נהגים שונים וכולם אמרו לי או שהוחלף גיר/גיר דפוק וכו', או שיצאה מהמוסך כי נכבתה, או תקלה במערכות חשמל- הזוי !).

שימו לב רבותי- מבחני הדרך (לא כולם) מוזמנים ע"י יבואני הרכב ולכן אל תאמינו לכל מה שכותבים לכם. פשוט תשאלו ברחוב את הנהגים בעצמם- הם יעידו בדרך כלל על טיב הרכב שעליו נוהגים.

נותרנו עם האחיות הקוריאניות,

לאחר נסיעת מבחן על השתיים,

אני לקראת רכישה ומתלבט בין שתי האחיות.

כל אחת והיתרון שלה, בגדול שתיהן ממש דומות ואיכותיות.

מעלה פה סוגייה זאת לעצתכם, מנסיונכם, היכרותכם- מה כדאי יותר ולאיזה שיקולים כדאי להתייחס יותר:

1.גיר רובוטי חדש של קיה- לעומת גיר אוטומטי אמין וטוב של יונדאי.

2. 7 שנות אחריות קיה לעומת 3 של יונדאי.

3. כסא נהג יותר נוח ביונדאי מאשר בקיה.

4. קיה מרגישה יותר חזקה ומהירה.

5. שדה ראייה ביונדאי לוקה בחסר- חלון אחורי צר וקורה עבה מקדימה- בקיה שדה הראייה מרווח יותר- חלון אחורי גדול יותר +משולשי חלון מקדימה.

6. מחשב הדרך של קיה מציג צריכת דלק טובה יותר 12.5 ק"מ לליטר לעומת 11.5 בלבד ביונדאי.

7. מערכת מולטימדיה ביונדאי- מצלמת רוורס וכו- בקיה אין את זה

8. בקיה יש בקרת שיוט- ביונדאי אין.

9. יונדאי יותר מרווחת מאחורה ממש בקטנה מאשר הקיה

אלו הפרמטרים שאספתי מהתרשמותי בנסיעות המבחן שערכתי.

אודה להערות/הארות/עצות/סיפורים וכו'

תודה רבה

שמואל

פורסם

נהגתי לא מזמן בסיד החדשה. אמנם בדגם ההאצ'בק ולא בסטיישן, אבל בסך הכל המכלול די דומה.

בשורה התחתונה, קיה סיד החדשה היא יציאה נהדרת ועושה רושם של קניה טובה מאוד. טובה יותר מהיונדאי שהיא לדעתי בפני עצמה טובה. הסיד מגיעה עם הגיר הרובוטי כפול המצמדים החדש של קיה ולפחות מהכמה מאות קילומטרים שנסעתי על הסיד האצ'בק הוא מרגיש ממש כמו גיר אוטומטי רגיל, אין קפיצות ואין היסוסים כמו שיש בפוקוס. נוחות הנסיעה קצת נוקשה אבל בסך הכל די סבירה.

הבעיה היא שהסיד סטיישן מגיעה לארץ ברמת אבזור נמוכה יחסית (LX), כנראה מתוך פזילה חזקה לציי הרכב (ההאצ'בק מגיעה רק בגרסת EX, מאובזרת יותר).

אני הייתי שוקל גם את רנו מגאן סטיישן. עולה קצת יותר אבל גם חסכונית יותר בדלק. לדעתי היא רק קצת פחות טובה מהסיד סטיישן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שלום חברים יקרים

אני מעוניין לרכוש רכב חדש 2013 סטיישן,

היו לי 3 מתמודדות ראויות:

יונדאי I30 CW, פורד פוקוס טורר, קיה סיד SW.

פורד פוקוס טורר ירדה מהפרק לאלתר !

פורד פוקוס טורר הייתה על הפרק לאחר שקראתי תשבוחות רבות בכל מבחן רכב ברשת, משהו לא נראה לי, אז החלטתי לעצור פיזית ברמזורים נהגים אשר נוהגים על רכב כזה- התשובה הייתה חדש משמעית- לא להתקרב !- שאלתי 4 נהגים שונים וכולם אמרו לי או שהוחלף גיר/גיר דפוק וכו', או שיצאה מהמוסך כי נכבתה, או תקלה במערכות חשמל- הזוי !).

שימו לב רבותי- מבחני הדרך (לא כולם) מוזמנים ע"י יבואני הרכב ולכן אל תאמינו לכל מה שכותבים לכם. פשוט תשאלו ברחוב את הנהגים בעצמם- הם יעידו בדרך כלל על טיב הרכב שעליו נוהגים.

נותרנו עם האחיות הקוריאניות,

לאחר נסיעת מבחן על השתיים,

אני לקראת רכישה ומתלבט בין שתי האחיות.

כל אחת והיתרון שלה, בגדול שתיהן ממש דומות ואיכותיות.

מעלה פה סוגייה זאת לעצתכם, מנסיונכם, היכרותכם- מה כדאי יותר ולאיזה שיקולים כדאי להתייחס יותר:

1.גיר רובוטי חדש של קיה- לעומת גיר אוטומטי אמין וטוב של יונדאי.

2. 7 שנות אחריות קיה לעומת 3 של יונדאי.

3. כסא נהג יותר נוח ביונדאי מאשר בקיה.

4. קיה מרגישה יותר חזקה ומהירה.

5. שדה ראייה ביונדאי לוקה בחסר- חלון אחורי צר וקורה עבה מקדימה- בקיה שדה הראייה מרווח יותר- חלון אחורי גדול יותר +משולשי חלון מקדימה.

6. מחשב הדרך של קיה מציג צריכת דלק טובה יותר 12.5 ק"מ לליטר לעומת 11.5 בלבד ביונדאי.

7. מערכת מולטימדיה ביונדאי- מצלמת רוורס וכו- בקיה אין את זה

8. בקיה יש בקרת שיוט- ביונדאי אין.

9. יונדאי יותר מרווחת מאחורה ממש בקטנה מאשר הקיה

אלו הפרמטרים שאספתי מהתרשמותי בנסיעות המבחן שערכתי.

אודה להערות/הארות/עצות/סיפורים וכו'

תודה רבה

שמואל

תודה רבה על התייחסותך,אך מי לדעתך עדיפה בסופו של דבר?
פורסם

לגבי האחריות.

3 שנים רגילות כמו ביבואן ו 4 נוספות רק על מנוע וגיר(ישנה השתתפות עצמית של 50 אחוז על נזק).

זה משהו שאף פעם לא שמעתי !

פורסם
תודה רבה על התייחסותך,אך מי לדעתך עדיפה בסופו של דבר?

אם זה לא היה ברור, אז הסיד עדיפה לדעתי.

פורסם
אם זה לא היה ברור, אז הסיד עדיפה לדעתי.

תודה רבה צביקה,

רוצה להעלות עוד שתי נקודות חשובות- ירידת ערך הרכב ושוק היצע וביקוש.

לאיזה מבין השתיים יש יותר שוק- מי יותר סחירה?

ושנית, מי מאבדת יותר ערך בו נאמר לאחר 3 שנים?

תודה רבה לעונים ושבוע טוב לכולם

שמואל

פורסם

יש רק בן אחד בארץ שיודע לענות לך על שאלת ירידת הערך, שמו לוי יצחק. מה שאני יודע להגיד לך זה שאם תבדוק היום את מחירי המחירון של יונדאי i30cw ושל קיה סיד סטיישן משומשות תראה שההבדלים ביניהם לא גדולים -

יונדאי i30cw מודל 2011 - 90 אלף ש"ח.

קיה סיד סטיישן LX מודל 2011 - 87,700 ש"ח.

בפועל לשני הרכבים יש ביקוש די דומה בשוק.

אבל שוב, הכל נכון להיום ולך תדע מה יהיה בעוד שנתיים-שלוש-ארבע, כשתרצה למכור. כבר ראינו מקרים בהם רכבים זוכים לעדנה רבה דווקא בשוק המשומשות ונמכרים מעל למחיר המחירון שלהם. וכבר ראינו מקרים הפוכים, בהם גם בחצי מהמחירון של הרכב אין קונים. בכל מקרה, למי שסחירות עתידית עומדת בראש סדר העדיפויות שלו עדיף בדרך כלל לבחור ברכבים שאינם נפוצים בציי הרכב הגדולים. למכור כאלו רכבים אחרי שנתיים-שלוש זאת בעיה.

פורסם
יש רק בן אחד בארץ שיודע לענות לך על שאלת ירידת הערך, שמו לוי יצחק. מה שאני יודע להגיד לך זה שאם תבדוק היום את מחירי המחירון של יונדאי i30cw ושל קיה סיד סטיישן משומשות תראה שההבדלים ביניהם לא גדולים -

יונדאי i30cw מודל 2011 - 90 אלף ש"ח.

קיה סיד סטיישן LX מודל 2011 - 87,700 ש"ח.

בפועל לשני הרכבים יש ביקוש די דומה בשוק.

אבל שוב, הכל נכון להיום ולך תדע מה יהיה בעוד שנתיים-שלוש-ארבע, כשתרצה למכור. כבר ראינו מקרים בהם רכבים זוכים לעדנה רבה דווקא בשוק המשומשות ונמכרים מעל למחיר המחירון שלהם. וכבר ראינו מקרים הפוכים, בהם גם בחצי מהמחירון של הרכב אין קונים. בכל מקרה, למי שסחירות עתידית עומדת בראש סדר העדיפויות שלו עדיף בדרך כלל לבחור ברכבים שאינם נפוצים בציי הרכב הגדולים. למכור כאלו רכבים אחרי שנתיים-שלוש זאת בעיה.

הי חברים

האם לדעתכם כדאי להמתין עם רכישת הרכב לאור השמועות שמחירי הרכבים יוזלו לפחות ב- 20%?

סוכני המכירות טוענים שכדאי לסגור עכשיו כי המע"מ עולה..

מה דעתכם בנושא הנ"ל והאם יש לכם ידע נוסף?

תודה

שמואל

פורסם

ההבטחות של שר התחבורה להוזלה של 20 אחוזי במחירי הרכב הן, איך לאמר בעדינות מבלי לפגוע בכבודו של שר התחבורה, לא מחזיקות מים. אם כבר המחירים יעלו בקרוב, הן בשל עליית המע"מ והן בשל עליית המיסוי הירוק. ההבטחה להוזלה של 20 אחוזים מתייחסת לייבוא המקביל, אבל עובדתית בשטח הייבוא המקביל הוזיל כמה דגמים של פורד ב-5 אחוזים ולא ב-20, הוזלה שתקזז עם העליות במיסוי.

פורסם
ההבטחות של שר התחבורה להוזלה של 20 אחוזי במחירי הרכב הן, איך לאמר בעדינות מבלי לפגוע בכבודו של שר התחבורה, לא מחזיקות מים. אם כבר המחירים יעלו בקרוב, הן בשל עליית המע"מ והן בשל עליית המיסוי הירוק. ההבטחה להוזלה של 20 אחוזים מתייחסת לייבוא המקביל, אבל עובדתית בשטח הייבוא המקביל הוזיל כמה דגמים של פורד ב-5 אחוזים ולא ב-20, הוזלה שתקזז עם העליות במיסוי.

תודה מאסטרו ובוקר טוב :-)

פורסם

נהגתי על שלושת הרכבים.

היונדאי נפסלת ראשונה לאור התנהגות כביש לא נעימה לדעתי ותחושה כללית זולה.

הסיד, שהיא אחותה התאומה, מתבררת כחבילה הרבה יותר טובה, כאשר התנהגות הכביש מוצלחת, הגיר כפול המצמדים נעים מאוד וכולל פאדלים מההגה, המושבים נוחים יותר.

על הפוקוס נאמר כבר הכל. הרכב מאוד מוצלח וכייפי לנהיגה. החיסרון שלו לעומת הסיד הוא מרווח פחות טוב מלפנים ובמיוחד לרגלי היושבים מאחור.

בין הסיד לפוקוס זה עניין של העדפה אישית, וצריך להחליט אחרי נסיעות מבחן.

אני אישית אהבתי את שתיהן ואני נוטה מעט לכיוון הסיד, שאהבתי את התחושה הכללית שלה, את הדשבורד ואת העובדה שהיא עדיין לא נמצאת בכל מקום (אבל זה רק זמני).

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הי

הקיה סיד לדעתי יותר נוחה מהיונדאי וגם קצת יותר מרווחת ( תא המטען שלה בוודאות גדול יותר)

מבחינת סחירות - קיה עדיין מתאפיינת בשוק חלש מאוד, אבל כמובן שאין לדעת מה יהיה בעוד 3 שנים,

אני אגב קצת חולק על צביקה עם עניין הביקוש - לדעתי דווקא הרכב שחברות הליסינג יקנו בכמויות, יהיה הרכב המבוקש ביותר בשנים הקרובות. ואני אסביר - התנהגות השוק היא הרי ענין "עונתי" - ככל שאתה רואה יותר רכבים מסוג מסויים על הכביש, כך אתה תחשוב שאם כולם נוסעים בו הוא רכב טוב, וכך זה יהיה הרכב שתרצה בבוא היום כשתחפש רכב חדש.

לצורך העניין - בעבר המאזדה 3 היה הכי פופאלרי, היום זה I30, ומחר.. אולי פורד פוקוס...?...

פורסם
הי

הקיה סיד לדעתי יותר נוחה מהיונדאי וגם קצת יותר מרווחת ( תא המטען שלה בוודאות גדול יותר)

מבחינת סחירות - קיה עדיין מתאפיינת בשוק חלש מאוד, אבל כמובן שאין לדעת מה יהיה בעוד 3 שנים,

אני אגב קצת חולק על צביקה עם עניין הביקוש - לדעתי דווקא הרכב שחברות הליסינג יקנו בכמויות, יהיה הרכב המבוקש ביותר בשנים הקרובות. ואני אסביר - התנהגות השוק היא הרי ענין "עונתי" - ככל שאתה רואה יותר רכבים מסוג מסויים על הכביש, כך אתה תחשוב שאם כולם נוסעים בו הוא רכב טוב, וכך זה יהיה הרכב שתרצה בבוא היום כשתחפש רכב חדש.

לצורך העניין - בעבר המאזדה 3 היה הכי פופאלרי, היום זה I30, ומחר.. אולי פורד פוקוס...?...

הביקוש יהיה גדול יותר אבל גם ההיצע גדול יותר ורובו מחברות ליסינג שמנפנפות חזק מאוד בהנחות, מימונים ואחריות על הרכבים שהן מוכרות. נכון להיום עם ישראל בוחר בזה למרות החסרונות הברורים ברכב ליסינג.

שאל את רוב מי שניסה למכור בשנתיים האחרונות מזדה 3 או פוקוס פרטיות, התחרות מול חברות הליסינג לא קלה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מה עם איביזה סטיישן? אני הייתי בודק, גם זולה יותר וגם מנוע עדיף לדעתי.

נראית מעט מיושנת האיביזה סטיישן ,מה גם שלדעתי אין לה שוק גדול ותהווה בעיה בעת המכירה.

הקיה סיד סטיישן עונה לי על כל הציפיות למעט דבר אחד מעצבן,

אני גבוה 1.92 וכשאני יושב אני חייב להנמיך את הכסא עד למטה מה שנותן תחושת נהיגה מעט פגומה,

חגורת הבטיחות לא יושבת עלי טוב, לא ניתן יותר מדי להגביה את החגורה בקורה השמאלית מה שגורם לחגורה לעבור לי על הזרוע העליונה במקום מעל הכתף כמו בכל אוטו נורמלי... בעיה או לא?

• תוכן חדש...