Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, שמי רז בן 23 ועתיד להיות סטודנט באוקטובר הקרוב.

אני שוקל לממש חלום ילדות ולקנות מיני מיינור באזור גיל ה30.

המהות של האוטו יהיה התניידות ללימודים מתל אביב לרחובות 4 פעמים בשבוע.

האם זה רעיון אפשרי או טפשי ולא אפשרי?

אני באמת לא מבין כל כך בעולם רכבי האספנות, ויודע שלא אמצא אף רכב בתקציב שלי (40K) שאהנה ממנו ככה שאני פונה למיני ישנה שתעלה לי חיוך!

אוטו נוסף ליציאות יש לי וזה לא בעיה השאלה האם אםשר להסתמך על רכב בגיל שכזה שיעבוד באמינות 4 פעמיים בשבוע נסיעה של חצי שעה כל כיוון?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

עם תחזוקה טובה לא תהיה לך בעייה

עם הגבלת השעות לא מפריעה לך .

כך בחשבון שמזגן זה עניין בעייתי מעט במיני אם כי אפשרי .

סה"כ בין האירופאיות הבודדות שאני אוהב .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

שלום רז,

לא, לדעתי האישית לא. אבל...

בהנחה ואתה יודע שאסור לנסוע ברכב אספנות ,בימים ראשון עד חמישי משעה 0700 - 0900...

בהנחה שאתה יודע שתחזוקת רכב אספנות בעייתית יותר מרכב מודרני ולו בגלל מחסור בחלפים ובמוסכים מתאימים...

בהנחה ואתה יודע שרכב אספנות מזהם את האוויר יותר ובטיחותי פחות מרכב מודרני...

בהנחה ואתה יודע שרכב מודרני אמין יותר מרכב בן למעלה מ30 שנה...

שלא לדבר על מזגן, חלונות חשמליים, נעילה מרכזית ומערכת שמע מודרנית...

לך על זה!

החיוך שיהיה מרוח על פניך כשתהנה מהרכב יכפר על הכל.

רק אל תשכח, אסור לנסוע ברכב אספנות בין 0700 ל0900 בבוקר בימי ראשון עד חמישי...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

אפשרי, וגם אפשרי להגיע לאילת.

אבל חםםםםםםםם חםםםםםםםםם.

אני חייב לשתף אותך בכך שעברו בידי מס' מיני'ס עוד משירותי הצבאי עם מנוע 998 סמ"ק סטנדרטי, עד למנועים בעלי הספקים מרשימים, שהסיעו אותי ואת חבריי גם לרמת הגולן ולאילת, וק"מ יומי של כ100 ק"מ. וכן היו מצבים שנתקעתי בצד הדרך בחום לוהט, עקב כשל טכני כזה או אחר. ולא אגיד שלא עברו לי בראש מילותיה של סבתי עליה השלום "למה לא תקנה משינה טובה עם מזגן, שבחורה יכולה להכנס".(ולא אני לא אתחיל לצטט את זן ואומנות אחזקת האופנוע, על חשיבות התחזוקה אבל כן התחזוקה מאוד חשובה).

וכמובן כיצד הרטיט את ליבי המעבר על הגיליון הראשון(שלי) של miniworld שקיבלתי מאיזק עליו השלום(הבעלים של אוטו מיני), וגיליתי עולם שלם של אפשרויות שיפור, ושיפוץ, וזהו חיידק שלא עזב אותי עד היום(קרוב לעשרים שנה),

ואני זוכר את הפעם הראשונה שקיבלתי מהפחח את השילדה של המיני אדומה ונוצצת, ערומה ללא שום וינקר ניקל סמל או בומבה:-) ואני זוכר את כיצד הייתי יושב שעות על הקטלוגים ומבצע רשימות של ברגים ואטמים, צינורות וחיווטים, שטיחים ריפודים ובידודים, מיסבים,סיכות וכאלה שמחליקים, ומצנני אוויר ושמן וגלגלים שנותנים תנופה וגל עם זיזים לוהטים:-).

טלפונים הזויים מול מוכרים בריטים עייפים בעלי מבטא עיברי גרוע, על חלקים שהוזמנו, אך אחרים התקבלו(לא פעם בגלל הסטייה של מדינתינו שיהיה לנו הגה בצד שמאל)

ואני זוכר את הפעם הראשונה שחבר שלי הביא לי חבילה עם חלקים מלונדון, והבידוק הנוראי שהוא עבר בעקבות כך(יתכן וזאת הסיבה שחברתו זרקה אותו, אולי סתם תירוץ).

ואני זוכר כיצד עברו הימים והשבתות והחגים בעבודות ליטוש, והתזה של WD40 הרכבה ופירוק, שוב פעם הרכבה ופירוק(כן כן של אותו החלק, לא לא בגלל הרכבה לא נכונה או סדר לא נכון חלילה(למרות שגם זה קרה), אלה בגלל סטיות ופגמים בייצור של החלקים),ושוב התזה של WD40.

ואני זוכר את הטלפונים של החברים שמזמינים אותך לצאת אבל בדיוק אני עסוק בלכוון את מידת החופש של התפוחים.

ואני זוכר כיצד כעבור כארבע שנים נשארתי ללא פרוטה בכיס. אבל עם חיוך אך איזה חיוך...

במידה והצלחת לנק' זו בלי להגיד מה רוצה בועל השכל הזה,

אז:

בהנחה שהרכב מטופל, ועבר שיפוץ (שאכן מצדיק 20K 30K ובטח ובטח 40K (וכן, ניתן להגיע גם לסכומים שלא יביישו אוטומטית יפנית)), לא צריכה להיות כל בעיה.

הבעיות מתחילות מ"שיפוץ" או השקעה לא נכונה של כסף לחלקים לא נכונים.

לא פעם רואים רכבים ופרסומים של מכוניות שעברו כביכול שיפוץ, יתכן והן באמת עברו איזשהו תהליך של שיקום כזה או אחר,

אך בעצם מכוניות אלה עברו טיפול החייאה על מנת שיוכלו להמשיך להתגלגל ולא לנסוע.

וכן שיפוץ עולה כסף

הבסיס עולה כסף

הזמן שלך שווה כסף

וWD40...

מה שבטוח במידה ותהייה בעלים של אחת, אתה תבלה, ותחייך אוהו איך שתחייך...

תורה לשוטים,

אהבה למדוכאים וחולי שפעת...

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם פה!

דבר שני, כל רכב בין 30 שנה חייב להרשם כרכב אספנות? זה משו שלא הבנתי בחוק, האם אפשר להשאיר רכב כזה לא כרכב אספנות? כמובן שאהיה חייב לנסוע בין 7-9 בבוקר זה השעותשמתחיל הלימודים, השאלה אם יש אופציה כן לסוע עם מיני ישנה ללימודים..

פורסם

הכל אפשרי, אבל אם אתה מאלה שחושבים שזה עסק משתלם אז זה לא, בטח שלא מיני שהחלקים לא יהיו זולים..

וכך בחשבון שיכול להיות מצב שתתקע לכמה ימים (או שבועות) בהמתנה לחלק להלך לך.

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

• אחראי פורום
פורסם

אם תמצא רכב כזה שלא רשמו אותו כאספנות, אתה כמובן יכול להשאיר אותו כך.

אתה לא יכול להחזיר רכב ״אחורה״ - מאספנות לרגיל.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

רז היקר,

אסי אולי נראה נורמאלי, אסי אולי מתנהג ביום יום נורמאלי,

אבל כפי שהצלחת להבין מבין השורות, אסי הוא לא נורמאלי...

מיני הוא רכב מדהים, מהעיצוב ועד האחיזה. מהחיוך שיש לך כשאתה נוהג בו ומהחיוך שיש לך כשאתה מסתכל עליו אחרי שחנית.

אבל...

הוא לא רכב נוח, נעים או אמין. שלא לדבר על מהיר (אסי אל תתערב עכשיו)

אז השאלה היא מה אתה רוצה? מה חשוב לך יותר?

צריך לקחת בחשבון שלרכב בן 30 יש מחלות, והרבה. יש בעיה של חלפים ויהיו מקרים שבהם הרכב יהיה מושבת לכמה ימים כי הוא צריך רופא. התחזוקה של רכב כזה בעייתית יותר ובסופו של דבר יקרה יותר.

לסיכום, 40 אלף ש"ח מסדר אותך עם רכב + כסף להשקעה עתידית. (וזה יקרה)

קח בחשבון שלא תגיע 4 פעמים בשבוע ללימודים באופן רצוף, בקייץ לא תוכל להתרכז בשיעור, אבל תחייך כל עוד הרכב אצלך.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

חברים שלום,

כאחד שמשוגע על מיני זה אפשרי

אני נוסע עם מיני 4 פעמים בשבוע מחדרה לדרגה בכביש 6

עם מיני מינור שנת 82 ללא מזגן מנוע תקין ונהנה מכל שניה ומהצליל של המנוע

מה שצריך זה קצת הרבה ידע על הרכב וכמובן המון סבלנות

מי שאוהב מיני ישאר עם מיני

הכול עניין של רצון ופינוק יש המון מכוניות חדשות שהמזגן לא עובד או לא תקין ומה הם לא נוסעות ?

שיהיה יום צחי נפלא

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

כסטודנט היתה לי מיני 77 שלא רשמתי כאספנות ושימשה אותי כרכב יומיומי.

הייתי נוסע 3 פעמים בשבוע מראשון לתל אביב בשעות העומס ללימודים, ובדר"כ עוד פעם או פעמיים בשבוע גם בלי קשר ללימודים.

אם הרכב מתוחזק טוב זה אפשרי בהחלט, אולי קצת חם בקיץ ואולי לא הכי נוח אבל אפשרי.

קח בחשבון שמדי פעם תקרה איזו תקלה, אבל לטעמי לפחות זה שווה את זה.

בהצלחה!

פורסם

חברה, מדובר על מיני לא משהו מסובך כמו לנצ'יה משנות השישים :roll: זו הייתה מכונית סטונדטים קלאסית מאז ומתמיד. אם הבחור מוכן לרכוש ידע טכני בסיסי ולבצע תחזוקה שוטפת לבד והרכב באופן עקרוני בסדר מדוע לא?

בקשר למיזוג גם לזה יש פיתרון: http://www.theminiforum.co.uk/forums/topic/78312-car-coolerswamp-cooler/

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

המיני שלי עשתה בשנה הראשונה אצלי 26 אלף קילומטר.

מבאר שבע ועד למטולה.

כל עוד תנהג כמו בן אדם ולא כמו חוראני, כל עוד תבדוק שמן, כל עוד תטפל בזמן, תגלה מכונית אמינה וכיפית.

ויש אקזמפלרים טובים. את שלי מצאתי לאחר 4 שנים של חיפוש לא אינטנסיבי:

46586_10151553358621023_1027396809_n.jpg

2ezs4dv.jpg

איתי 5.jpg

איתי 6.jpg

natti2.JPG

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תוכן חדש...