Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום צריך עזרה בהחלטה לגבי רכבים.

יש לי אפשרות לקבל רכב מהעבודה בסכום של כ 4200 או להמשיך לנסוע ברכבת כל יום כשעה וחצי לכל כיוון.

הבעיה עם הרכבות מוכרת- צריך להחליף רכבות בת"א ואם מפספסים אותם אז מחכים לפעמים יותר מחצי שעה מיותרת.

אישתי צריכה את האוטו לסידורים עם הילדים גנים חוגים רופאים וקניות מכיוון שאינני נמצא הרבה בבית- הייטק.

בנוסף, אנחנו צריכים להחליף את המכונית המשפחתית שלנו כי בקרוב יצטרף אלינו עוד חמוד למשפחה ונצטרך מכונית יותר גדולה.

( או שאפשר להשאר אם המשפחתית ואני אגיע אם האוטו של העבודה??? כשנוסעים ביחד לחופש או לשבת)

בקיצור אנחנו לא מצליחים להגיע למסקנה מה כדאי לעשות?

להשאר עם רכב אחד- להחליף את המשפחתית, ושאני אמשיך את מסעיי ברכבת ובטרמפים אליה

לקחת רכב מהעבודה רכב גדול? ולאישתי לא יהיה שום רכב?

לא נראה לי שנוכל גם לקחת רכב מהעבודה וגם לקנות רכב יד 2 באותו הזמן- חוסר תקציב.

לקחת רכב מהעבודה ולהישאר עם המשפחתית שעוד מעט תשבוק את החייה(אחרי שהחלפנו לה ראש מנוע והיא עברה כבר את ה 300000 ק"מ.

מה לעשות?

פורסם

אני דווקא מצליח לראות את התשובה בשאלה.

להחזיק רכב מהעבודה זה נחמד ונוח אבל הבנתי ממך שזוגתך תצטרך את הרכב

והוא לא יעמוד לרשותה במשך היום.

ממליץ לשדרג את הרכב ושתמשיך בנסיעה ברכבת.

אני מודע לכך שלפעמים זה מעצבן ולא נוח אך אין הרבה ברירות.

נסיעה במכונית לא תקצר את הזמן- פקקים וחניות.

בהצלחה ומזל טוב.

שלומי.

פורסם

אם אשתך נשארת עם הרכב ליסינג בבית, הרי זה מאבד את כל היתרונות של רכב מהעבודה (שזה בעיקר דלק ובלאי קילומטראז).

לדעתי אם בכל מקרה יורד לך כ 4K על הרכב , עדיף לקחת הלוואה ולרכוש רכב יד2 גדול וחדש יותר.

רעיון נוסף הוא לקחת מהעבודה רכב בסכום נמוך יותר (דרגה 1) ולסוע איתו לעבודה, ובכסף הפנוי שנשאר לקחת את ההלוואה לרכב יד2.

פורסם

מסכים עם שלומי ואבי.

1. אם תחליט שצריך 2 רכבים אזי קניית רכב משומש בן שנתיים זולה (ומאפשרת לך לרכוש בחברת הליסינג) משכירתו דרך משכורתך. חוץ מזה, תוכל לעשות עסקה ולהשיג שם 2 רכבים. ובכל אופן, בדומה למשכנתא ודירה, תישאר עם נכס שניתן למכור אותו.

2. למרות שלנו יש 2 רכבים (עד לפני כ-3 חודשים לא הייתה לנו תחבורה ציבורית בישוב ובמשך שנים), ברור שתוכל להפיק רווח כלכלי משמעותי ואחר (שלוות נפש, קריאה ברכבת ;-) ועוד.

וכאן נשאר השיקול החשוב ביותר - אתה רוצה נוחות ופשטות (רכבת?), או רכוש (פרייבט/ליסינג).

בהצלחה.

פורסם

הייתי בהתלבטות דומה.

אני החזרתי את הרכב מהעבודה ורכשתי רכב בן 3-4 עם 3 שנות אחריות.

חסכון אדיר! תפרוס את זה עלפני 3 שנים ותבין לבד.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

לא ציינת כמה פרטים:

1. איזה רכב יש בידך כעת ולמה אתה יכול להחליפו (במסגרת הליסינג).

2. מה צפי הנסועה שלך רכב ליסינג?

3. ציינת שצפוי תינוק - האם מדובר בילד ראשון? שני? שלישי? רביעי? עד שני ילדים אין צורך דחוף לשדרג מסופרמיני לכיוון משפחתית. עם השלישי זה מתחיל להיות באמץ צפוף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכי נכון כלכלית זה להמשיך בתח״צ.

לגבי הליסינג - אם לא עושים איתו קלימטרז׳ משמעותי (כמו עכשיו שהיא בשימוש עירוני של אשתך) אז הוא לא משתלם.

לדעתי, תשדרג את הרכב המיושן למשפחתית בת 2-3. ותמשיך לסוע בתח״צ.

אם התח״צ לא מתאים לך יותר, תקנה בנוסף רכב קטן בעל מנוע חסכוני וסע איתו לעבודה (איזו פנדה מיושנת). לפחות תרוויח עוד איזה שעה עם המשפחה.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...