Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב...

אז ככה... הסיפור שלי מתחיל אי שם ב6.5.2002 בפורום YNET... שאלתי (שומו שמיים) איך אני יכול לשפר את הקליאו 1.4 האוטומטית שלי...ברצינות.

הייתי מאותם אנשים שנכנסים ומיד כולם אומרים "וואי, עוד קרציה שרוצה לשפר את האוטומט שלו בלה בלה..." והם צדקו...

מאותו היום זיינתי להם את השכל בלי סוף..היה שם RSI...ראלי...קווליר קופה...יונדאי קופה... אופל טיגרה...

מה שלא תחשבו עליו...אני חשבתי...

הייתי ממש קרציה...אפילו רבתי עם יותם, צוקרמן ובטח עוד כמה... הייתי חדש בעסק ולא הבנתי את הלך הרוח...

ההבדל היה ששם קיבלתי תשובות רציניות מאנשים רציניים, ועזרה ממשית מאנשים טובים (לירן למשל בא איתי לבדוק את הRSI...למרות שהוא לא יודע איך פותחים מכסה מנוע של קליאו :lol: )

תוך חודש בדיוק מאותו היום העברתי בעלות על קליאו RSI 97 שאותה יש לי היום... ואמרתי לעצמי שאני אהיה פאסיבי כמה שניתן - כי אני לא יודע כלום!!!!!

קודם ללמוד ולהתנסות ורק אז אני אוכל לכתוב בפורום... זה נשמע מטופש , חלקכם יגיד: "אבל זה רק פורום.." אבל אני אומר שזה ה-פורום!!!

כל הכותבים בפורום צריכים להבין (כמו שאמר פעם חכם סיני עתיק...או איטלקי אני כבר לא זוכר) שהפורום הזה מהווה מקור מדיע רציני ומהימן להרבה אנשים מזדמנים...ברגע שהם רואים שרשור מטומטם כמו שהיה כאן היום על נהיגת ראלי , או שרשור על שיפור של יונדאי קופה "כי אולי אני אקנה יונדאי....בעצם אולי אני אקנה 205GTI...יש לי 60K ש"ח...סליחה אני קונה רכב במקסימום 20K...." אז זה משדר חוסר רציניות.

אני יודע שמה שאני כותב עכשיו לא ממש יזיז לחלקכם אבל בגלל שהפורום הזה והאנשים שבו אשכרה שינו לי חלק מהחיים , פשוט כואב לי לראות מה שקורה כאן...

חשבתי לעצמי , מה אפשר לשנות\לשפר... חשבתי לקרוא לטיף נידל שיענה קצת על שאלות אבל אז חשבתי לעצמי שבטח REDZONE יגיד לו שהאומגה הכי נוחה...

או שראלימן יגיד לו שהפליק סקנדינבי שהוא עשה ב"burning rubber" לא בוצע ב100% נכון...

או שALFA156 יגיד לו שמשוחזר זה לא טוב...

או שאולי OPEL-GT יסביר לו ששפריצרים ונורות כחולות על הוונטילים זה לא ערסי - זה נורא יפה...

או שאולי רומאו יסביר לו על נפלאות הסיפורים שהוא שמע מנהגים ששמעו על נהגים שנהגו בפרארי...

או אולי ... אולי TAOS יחזור מהכפור... או יותר גרוע מזה... בעצם אין יותר גרוע...

בקיצור , אני חושב שהבנתם את הרעיון.

אם כולנו לא ניקח את עצמנו במקלדות ונסביר לאנשים שכותבים כאן שטויות שהם הורסים לנו את הבית אז גם הפורום הזה יתדרדר למקומות לא רצויים (ע"ע YNET , סליחה ג'רמי)...

אז אמנם לא הצעתי הצעות ייעול בתגובה הזו - אבל פרקתי קצת עול... וכמה אצבעות מרוב כתיבה...

שיהיה לנו סופ"ש נעים!

נ.ב.

מי שמוזכר בתגובה שלי ויש לו מה להגיד - בבקשה בה"פ ולא מעל דפי הפורום.תודה.

:-)

פורסם

הבעיה מתחילה (מניסיון אישי) שמשתמש צעיר שרק עכשיו נכנס לפורום מתהדר ביכולתיו ובביצועיו בנהיגה בת'רד הראשון שהוא פתח וכולם יורדים עליו..

אחד הת'רדים הראשונים שלי היה באמת טיפשי (אני מסוכן מטורף או סתם אחד שיודע לנהוג? - למי שזוכר), יצאתי בהצהרה מטומטמת - מודה.

אבל התגובות שבאו אחר-כך, היו תגובות משפילות..

במקרה שלי זה לא פגע בי - כי אלו סה"כ מילים מאחורי קילומטרים של כבלים, וזה לא מפריע לי. זה כן יפריע לי אם אחליט לבוא למפגשים, דבר שאני לא עושה עכשיו כיוון שאבד החשק.

אבל ניקח מקרים אחרים ,שבן-אדם חדש בפורום שאל שאלה (אפילו עם שגיאות כתיב - ויש פה המון עם שגיאות), אנשים פה ירדו לו על החיים, דבר שמביא את אותו בחור לאבד את החשק ולרשום הרבה הודעות באוף-טופיק (למשל : מה אתם אומרים על המכונית הזו?), כדי למצוא חן בעיני החברים בפורום.

לפי דעתי בחור חדש שרושם הודעה טיפשית ,חייב לקבל הודעה פרטית לא רק ממנהלים. ההודעה חייבת להיות מתונה וקולעת למטרה. ברגע שההודעה תחרוג מהכללים, אותו משתמש ייצא לבד מהפורום (וזה לא מה שאנו רוצים) או שימשיך להגיב בהודעות מטומטמות כמחאה.

כולנו מגיעים מסקטורים שונים, האחד עשיר ומפונק , השני חסר אמצעים וכו'..

אנו צריכים להסתדר פה - אחרת איזו ערובה נקבל שנסתדר בכביש?

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יש לי מספר דברים להגיד בנושא, אבל מפאת חוסר זמן - אקצר ואוסיף

מאוחר יותר.

בקצרה, יש כוונה לעבור בעתיד הקרוב למערכת שונה, מערכת אשר תאפשר לכם

להתעלם לחלוטין מכל מי שנראה לכם נודניק. כלומר, אם סימנתם אותו כמשתמש אשר

לא הייתם רוצים לראות את ההודעות שלו - לא תראו שום דבר שהוא כתב. זה לא פתרון

מושלם, אבל זה מה יש.

יתרה מזאת, צריך להבין שקשה מאוד להחליט מה זה "שטויות" ומה לא. בד"כ אנחנו

מנסים להעיר לאנשים שכותבים שטויות מספר פעמים, ואם זה לא עובד - מתריעים בפניהם

שיחסמו אם לא יתקנו את דרכיהם הנלוזות.

א-ב-ל... אם מישהו כתב שטויות בשרשור על העברת משקל, טכניקת נהיגה, whatever...

עדיף שהמשתמשים עצמם יעירו לו, יגידו לו לסתום את הפה אם הוא לא יודע - וזהו.

סביר שהוא יזכור את זה בפעם ההבאה שירגיש צורך לקשקש.

פורסם

כל הדעות שהועלו כאן נכונות.

אני,אישית,מדיר את רגלי בזמן האחרון מהפורום גם בגלל סיבות אישיות אבל גם בעיקר מכיוון שאיכות החומר הכתוב ירדה לאיזשהוא מינימום הכרחי. הנושא של הידרדרות הפורום כבר נידון אינספור פעמים בחוגים שונים מחוץ לפורום.

קל מאוד לאמר שבגלל שאנחנו לא כותבים כאן יש ירידה ברמת התכנים (ותודה לכל מי שדאג לבקר אותי בתחום-אני יודע שיש בזה משהו) אבל אני חושב שאני לא היחיד שיש אצלו ירידה משמעותית ברמת המוטיבציה.אני רואה את זה אצל כל שותפי לפורום.

אני משתדל לא לנקוט עמדה לטובת הוותיקים או לטובת החדשים.כל אחד מהצדדים צריך ללמוד לשפר משהו.

אני,אישית,לא נכנס לפורום כשאני מרגיש שיש ירידה כללית ברמת התוכן (ועכשיו זו בהחלט תקופה כזאת) וכותב כשאני מרגיש שיש איזשהוא שיפור.

אני באמת לא יודע כמה טעם יש בסינון משתתפים .הפורום נועד להיות מקום ציבורי ופרט לאנשים שבאמת חסר להם בורג או שניים (ר' TAOS) חסימת משתתפים אינה נחוצה.

הדרך הטובה ביותר היא פשוט להתעלם משאלות מטופשות.משתתפים כמו TAOS זצ"ל למדו מהר מאוד ששאלות מטופשות לא זוכות לתגובה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

פורום צריך להיות מקצועי קצר ולעניין בכל נושא לרכישת מידע את עניין השטויות שרושמים פה זה כמובן מוריד מהרמה וזה גם חלק שסובלים במיפגשים את כל הערסים האלה והחוסר מקצועיות לגבי הספורט המוטורי לצערי יש קומץ שהוא גם פה אבל לדעתי צריך להיות פיתרון לגבי זה כמובן זה כבר קשור למנהלים שיעשו פה סדר

פורסם
פורום צריך להיות מקצועי קצר ולעניין בכל נושא לרכישת מידע את עניין השטויות שרושמים פה זה כמובן מוריד מהרמה וזה גם חלק שסובלים במיפגשים את כל הערסים האלה והחוסר מקצועיות לגבי הספורט המוטורי לצערי יש קומץ שהוא גם פה אבל לדעתי צריך להיות פיתרון לגבי זה כמובן זה כבר קשור למנהלים שיעשו פה סדר

אירוניה?

פורסם

רבותיי, לדעתי ירידת הרמה המקצועית בפורום נובעת מחוסר המודעות לכל עניין שיפורי הרכב ו\או הספורט המוטורי שכמעט אינו קים בארץ, בכל המדיות והמימדים שמחוץ לפורום. אחרי הכל אנשים באים לפה עם כל מני פיסות מידע, חלקן שגויות וחלקן לא, שהם שמעו אצל החבר'ה בשכונה או לא יודע מה. אז לדעתי הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לא לעשות כלום מלבד לשמוע מה יש לאנשים לומר, ולבחור אם לענות או לא, עד אשר כל עניין המוטוריקה יחלחל למודעות בארץ, שזה הפרוייקט הרציני שצריך לעבוד קשה עליו, ועליו לשים את הדגש. מקווה שתבינו את קו מחשבתי.

נ.ב

לדעתי אם תבטלו את מערכת ספירת הודעות, זה יוריד את אחוזי הודעות הסרק.

:puzzled:
פורסם

נ.ב

העניין הזה הוצע מספר פעמיים. והמנהלים טענו שאין אפשרות לבטל את עניין ספירת ההודעות בגלל בעיות בתוכנת הפורום.

מצד שני, אולי אם מישהו מדבר יותר מדיי שטויות, כצעד מרתיע לפני הרחקה פשוט תורידו לו את מספר הקסדות?!

(אני יודע שיש לכם גישה אישית לכול אחד ואחד, ואתם יכולים לכתוב איזה "תואר" שבא לכם..)

פורסם

נ.ב

העניין הזה הוצע מספר פעמיים. והמנהלים טענו שאין אפשרות לבטל את עניין ספירת ההודעות בגלל בעיות בתוכנת הפורום.

מצד שני, אולי אם מישהו מדבר יותר מדיי שטויות, כצעד מרתיע לפני הרחקה פשוט תורידו לו את מספר הקסדות?!

(אני יודע שיש לכם גישה אישית לכול אחד ואחד, ואתם יכולים לכתוב איזה "תואר" שבא לכם..)

הצעתי בעבר, המנהלים לא טענו שאין אפשרות לבטל, להיפך - הם אמרו שניתן אבל זה גימיק נחמד

מלבד זאת אם תשימו תשומת לבכם כבר אין "דרגות" בפורום או מספר הודעות, :mm_yeah: אחלה, עכשיו נקווה לראות פחות שטויות

יובל.

פורסם

אוי ואבוי לי...

אני חושב שבמקום לחפש את הרמה או האי רמה שבספו של דבר אי אפשר להשים מסננת עם חורים קטנים...

אבל במקום להתעצבן על אנשים חסרי ידע או רמה ...

בעצם זה שאנשים עונים להם ויש מי שיתקן אותם גורמת לעלייה ברמה...

לפחות ככה אני חושב...

אבל בכל זאת.. מה שיותר מעצבן זה אנשים שהם בטוחים שהם יודעים הכל ומדברים שטויות...

וחיים על איזה אולימפוס מסויים...

אז אפשר "לשבת על הגדר רגל פה רגל שם."

או "אני ואתה נשנה את העולם..."

ההחלטה בידים של כולנו...

כי תמיד יש מישהו שמבין יותר............................

כמו שתמיד יהיה משהו עם רכב מהיר יותר.................

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

מה אפשר לעשות ???

1. כשלא יודעים משהו - אפשר לשאול, זו לא בושה !

2. כשלא יודעים משהו - אפשר לשתוק, להמתין ולגובות אחרות, וללמוד !

3. כשלא יודעים משהו ושותקים, לא מאבדים את תדמית של ה"לא מבין" ולומדים מתגובות של אחרים.

4. הרמה הנדרשת בכדי לענות בסוגיות מורכבות כגון - שליטה ברכב, מתלים, מכונאות, חוקים פיזיקליים רלוונטיים, חוקי תנועה וכד', היא רמה של מישהו שמנוסה בתחום לפחות שנה, רכש ידע ממשי ולא שמועות, מבסס את תשובתו על עובדות ולא דיעה אישית חסרת בסיס.

אולי כדאי באמת שהודעה ברוח זו תשלח לכל משתמש חדש ואולי בכלל לכל המשתמשים הרשומים כבר ...

דני G.

• תוכן חדש...