Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה זמן מה אני מברר על פורד פוקוס חדשה לקניה. אלא ש...

במבחני הדרך שעשו מגזיני רכב שונים על הפוקוס בנפרד ובהשוואה למשפחתיות אחרות,

רובם ככולם מהללים את הרכב, המנועים (בעיקר את ה 2.0 ליטר) האבזור והנוחות.

אבל... בכל הטוקבקים יש הרבה אמירות הפוכות לגמרי ויש טוענים שאת כל המבחנים עשו "סוכני פורד"....

מה האמת? אשמח לשמוע על מישהו שנהג\נוהג על הפוקוס ומבין ברכבים.

כמו כן, אם יש מישהו שנהג על אלפא רומיאו ג'ולייטה אשמח לשמוע חוות דעת מקיפה.

תודה!

פורסם

לגבי הפוקוס - נהגתי בגרסת הליסינג (1600), ובוא נאמר שלא "עפתי".

נכון, היא מגיבה הרבה יותר טוב לעומת הדור הקודם, וגם קצת יותר "מרשימה" מבפנים, אבל-

פחות מרווחת מדורות קודמים, המנוע רועש ונהיגה פחות נוחה לדעתי מול המתחרות..

פורסם

תגיד, מה הבעיה לבדוק עניין של נוחות באופן עצמאי.

לך לסוכנות או כל חבר שני שמקבל רכב חברה ונוהג במכונית כזו.

כל מבקר מסעדות שכותב משהו על מנה שאכל מחליט בשבילך מה טעים ומה לא?

אינטרסים יש בכל מקום ולא תוכל לדעת אם קבלת תמונה נאמנה או לא - גם בכתבות רכב...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הכתבות על הפוקוס אכן מהללות אבל מניסיוני עם הרכב הוא הרבה פחות טוב מכפי שמצטייר בחלק מאותן הכתבות.

קודם כל, האבזור והנוחות באמת בסדר גמור ואף למעלה מכך. הקונסולה המרכזית של הרכב עמוסה במלאנת'לפים כפתורים והרבה אבזורים שאין בדרך כלל ברכבים שעולים 127 אלף ש"ח (שליטה קולית על הטלפון, למשל, למרות שזה לא ממש שימושי בישראל). הנוחות בסדר, אין תלונות. גם התנהגות הכביש טובה והרכש מרגיש מאוד "בטוח" ו-"יושב טוב על הכביש".

אבל, עם הזמן מתגלים החסרונות...

המושב האחורי מאוד צפוף. מאוד מאוד צפוף. ברמה שאפילו סופר-מיני מודרנית תהיה מרווחת יותר. אם אתה קונה את הרכב כרכב משפחתי - זה בעייתי מאוד כי לילדים עם מושב בטיחות לא יהיה נוח מאחורה.

גם מקדימה לא מרווח במיוחד. הדש-בורד בנוי בצורת משולש והוא מאוד מפריע לנוסע מקדימה, יש תחושה של אינטימיות בתא הנוסעים.

הגיר הרובוטי לא טוב. זאת אומרת, הוא טוב כשהוא חדש אבל מהר מאוד הוא מתחיל לגמגם, לדפוק ולהרעיש. לא מדברים על זה היום, לדעתי כי רוב הרכבים משרתים בציי רכב, אבל יש בעיות גדולות יותר משל פולקסווגן עם ה-DSG.

בקיצור - אם אתה לא מחפש רכב משפחתי ולוקח את הרכב בליסינג זאת אופציה סבירה. אם אתה משלם על רכב כזה מכספך הפרטי, אתה עושה לדעתי טעות. ללקוח הפרטי יש אופציות טובות הרבה יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הכתבות על הפוקוס אכן מהללות אבל מניסיוני עם הרכב הוא הרבה פחות טוב מכפי שמצטייר בחלק מאותן הכתבות.

קודם כל, האבזור והנוחות באמת בסדר גמור ואף למעלה מכך. הקונסולה המרכזית של הרכב עמוסה במלאנת'לפים כפתורים והרבה אבזורים שאין בדרך כלל ברכבים שעולים 127 אלף ש"ח (שליטה קולית על הטלפון, למשל, למרות שזה לא ממש שימושי בישראל). הנוחות בסדר, אין תלונות. גם התנהגות הכביש טובה והרכש מרגיש מאוד "בטוח" ו-"יושב טוב על הכביש".

אבל, עם הזמן מתגלים החסרונות...

המושב האחורי מאוד צפוף. מאוד מאוד צפוף. ברמה שאפילו סופר-מיני מודרנית תהיה מרווחת יותר. אם אתה קונה את הרכב כרכב משפחתי - זה בעייתי מאוד כי לילדים עם מושב בטיחות לא יהיה נוח מאחורה.

גם מקדימה לא מרווח במיוחד. הדש-בורד בנוי בצורת משולש והוא מאוד מפריע לנוסע מקדימה, יש תחושה של אינטימיות בתא הנוסעים.

הגיר הרובוטי לא טוב. זאת אומרת, הוא טוב כשהוא חדש אבל מהר מאוד הוא מתחיל לגמגם, לדפוק ולהרעיש. לא מדברים על זה היום, לדעתי כי רוב הרכבים משרתים בציי רכב, אבל יש בעיות גדולות יותר משל פולקסווגן עם ה-DSG.

בקיצור - אם אתה לא מחפש רכב משפחתי ולוקח את הרכב בליסינג זאת אופציה סבירה. אם אתה משלם על רכב כזה מכספך הפרטי, אתה עושה לדעתי טעות. ללקוח הפרטי יש אופציות טובות הרבה יותר.

תוכל לפרט בבקשה מהן האופציות הטובות יותר לדעתך גם בתחום המשפחתיות הקומפקיות וגם בתחום הסופר מיני?

פורסם

יש המון אופציות טובות יותר. כמה רכבים על קצה השרוול:

רנו מגאן סטיישן דיזל תחסוך לך כמעט 50 אחוז בהוצאות הדלק, יש לה תא מטען גדול יותר, מושב אחורי מרווח יותר וביצועים טובים יותר.

ניסאן קשקאי ידני יתן לך "פוזה" של ג'יפ במחיר נמוך יותר, אם רק תסכים לוותר על הגיר האוטומטי.

אבל אם אתה לא מפחד מגיר ידני, בדוק את סיאט איביזה סטיישן ידנית ותחסוך עוד הרבה שקלים במחיר הרכב.

אם כבר הגעת לסיאט, יש לך את הלאון 1.8 ליטר טורבו - משפחתית שאמנם נמצאת רגע לפני החלפה אבל נמכרת במחיר מאוד אטרקטיבי כיום, כחדשה או כמשומשת.

מספיק רעיונות מעניינים?

פורסם

במגאן סטיישן דיזל הברך שלי הסתכסכה עם הקונסולה המרכזית ואינני גבוה, הפלסטיק הכסוף בגרסה בה נסעתי נראה זול, אך למיטב זכרוני גם בפוקוס דיזל בה נסעתי שהרגישה חלשה ביחס לאסטרה דיזל.

באשר לפוקוס בנזין יתכן שהמאסטרו צודק בעניין תיבת ההילוכים: אני מכיר מקרה לא מייצג של פוקוסטיישן שבה הוחלפו מצמדים וכ"כ בולמים לאחר כ60000. לא כואב כי זה צירכב, אך מה לאחר האחריות אצל לקוח פרטי?

בלי קשר, מאסטרו, קבלתי היום קופון לקליאו אוטומטית ב80000. אולי המחירים הסבירים זוחלים סוף סוף לאוטומטיות.

פורסם

לא הבנתי,

הוא מפחד מקלאץ הכפול של הפורד אז אתה מציע לו DSGמ של סיאט? אחלה הצעה.

הוא מפחד מהקלאץ' הכפול אז אתה מציע לו אופציות "הרבה יותר טובות אבל ידניות"? השוואה מדוייקת יש לאמר...

אתה מדבר על מרווח צפוף (שאגב פה אני מסכים עימך), אבל משווה אותה לסטיישנים אחרים? אולי נשווה טרקטור לאוניה, קיימת גם פוקוס טורר שמעט יותר מרווחת, בטח ובטח במרווח ראש מאחור, ובטח ובטח יותר מרווחת מאיביזה FLOW.

אתה מציע לו כיתרון את הפלואנס, ובדרך אגב מציין שתחסוך לו 50% בצריכת הדלק, לא פחות ולא יותר. אז שאפו על ההשוואה המדוייקת של בנזין לדיזל, ויחד עם זאת הייתי שמח לראות איך זה קורה בפועל, האם היא צורכת 1/25?:shock:

כי הפוקוס עושה לי 1/12 - 1/13 בנסיעה סופר עירונית ופקוקה ברובה הגדול.

לא שאני חושב שהאוטו מושלם, אבל לפחות ההשוואה צריכה להיות מחוברת איכשהוא.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

איפה ראית שהוא חושש מתיבת DSG? בתשובתי התייחסתי לשאלתו של שייקה, שביקש אופציות מעניינות יותר לרכב משפחתי ללקוח פרטי.

אני חושב שהאיביזה או הלאון או המגאן סטיישן הן אופציות טובות יותר ללקוח פרטי, גם אם במושב האחורי של האיביזה סטיישן יש 0.3 סנטימטרים פחות של מרווח. זה שאפשר בכלל להשוות מושב אחורי של סופר מיני למושב אחורי של משפחתית קומפקטית זה יותר תעודת עניות לפוקוס ופחות רלוונטי לטרקטורים. אבל זאת דעתי.

לגבי צריכת דלק - משפחתיות 1,600 סמ"ק אוטומטיות צורכת משהו כמו 10-11 קילומטרים לליטר בממוצע. רנו פלואס/מגאן דיזל צורכת משהו כמו 19 קילומטרים לליטר בממוצע. לזה צריך להוסיף את העובדה שאת הסולר אפשר למצוא במחיר שנמוך בכ-30 אגורות לליטר מהבנזין. כך שבסך הכל, ואני מודה שלא עשיתי חישוב מדויק על עשירית האחוז, אתה מגיע לדי קרוב לחצי בעלויות הדלק. יכול להיות שזה 40 אחוז ולא 50 אחוז, אם בא לך להתקטנן על זה אז בכיף :wink:

נ.ב - בעקבות הערה שקיבלתי בה"פ בדקתי את נושא הגירים האוטומטיים. מסתבר שגם רנו וגם פורד משתמשות במגאן ובפוקוס בהתאמה באותו הגיר האוטומטי - 6 הילוכים כפול מצמדים מתוצרת getrag הגרמנית ומדגם 6DCT250. קצת חשוד ששמעתי בעיקר מחמאות על הגיר ברנו והרבה פחות מחמאות על הגיר בפוקוס, בהחלט מוזר. אמשיך לחקור את הנושא במסעותי.

פורסם

צביקה, סופר מיני מודרנית (פאביה / פולו / פיאסטה) אינה מתעלה על מרחב הפנים של הפוקוס. זאת הגזמה פראית מצידך.

מצד שני, הפוקוס בהחלא אינה מהמרווחות שבנמצא (גם לא מהצפופות ביותר - קח את המזדה 3 כדוגמה, היא צפופה מהפוקוס, בעיקר בכל הקשור למרווח במושב האחורי). הפלואנס מרווחת ממנה מהותית. גם היטי מציעה מרחב פנים / סידור פנים עדיף גם כן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
נ.ב - בעקבות הערה שקיבלתי בה"פ בדקתי את נושא הגירים האוטומטיים. מסתבר שגם רנו וגם פורד משתמשות במגאן ובפוקוס בהתאמה באותו הגיר האוטומטי - 6 הילוכים כפול מצמדים מתוצרת getrag הגרמנית ומדגם 6DCT250. קצת חשוד ששמעתי בעיקר מחמאות על הגיר ברנו והרבה פחות מחמאות על הגיר בפוקוס, בהחלט מוזר. אמשיך לחקור את הנושא במסעותי.

זה שמדובר באותו גיר עוד לא אומר זה הוא אמור להתנהג זהה בשני הרכבים. באחד יש בנזין, בשני דיזל, אולי זה הסיבה שברנו הוא עושה פחות בעיות, כי השידוך לדיזל מוצלח יותר? אשמח אם תעדכן עם תוצאות ה"מחקר" שלך. :wink:

פורסם

אני נוהג על הפוקוס המדוברת כבר יותר משנה ולפי דעתי האישית הרכב לא מוצלח .

אני לא מבין איך בכל מבחני הרכב כולם היללו את הרכב הזה ! (זה מוכיח לי שרובם הגדול חובבנים)

- הגיר הרובוטי מתפקד נחמד בכביש פתוח ללא פקקים אך כשיש פקקים אז הסיוט מתחיל ... הגיר מטלטל את הרכב ברמה כזאת שלא נעים להיות ברכב , לפעמים הרכב נכבה לי בפקקים בנוסף כדי לנסוע ברוורס בירידה(כלומר הרכב בשיפוע כלפי מטה והרוורס לכיוון מעלה) ממש ממש לא נוח ואפילו קשה.

- במשך השנה הרכב היה כבר חמש פעמים במוסך כשכבר ב-20000 ק"מ החליפו לי בלמים

- העיצוב הפנימי שלו יפה אך הקונסולה המרכזית מפריעה לרגל .

אני יכול להמשיך בביקורת עד הבוקר.

בשורה התחתונה הרכב לא להיט ,אני מתגעגע לפוקוס הדור הקודם (אפילו את הכיף מההיגוי העלימו :-( ).

אני לא ממליץ לקנות כזה רכב תחפש רכב בלי כל ההתחכמויות האלה של גיר רובוטי, זה מקור לצרות.

פורסם

מתפרסמת כתבה הבוקר בידיעות אחרונות על מבחן השוואתי בין פוקוס, I25, פיז'ו 301 וסקודה ראפיד.

המטרה של המבחן כפי שהסבירו היא לראות האם באמת כדאי לחסוך 15,000 שקל בין הזולות (ראפיד ו-301) לבין הרגילות.

במבחן שלהם היונדאי מנצחת אבל כמעט לכל מכונית שם יש יתרונות בהן היא מעפילה על השאר. הראפיד למשל אוכלת את כולם בכוח וזריזות המנוע אבל מפסידה בצריכת הדלק ומתלים בעוד הפוקוס הכי נוחה אבל תא המטען שלה הכי קטן וכו' וכו'. תקרא את המבחן ותראה מה מהפרמטרים חשוב לך.

פורסם

היה חשוב לי לקבל תמונה כללית על הפוקוס אחרי נהיגה של 30,000 ק"מ לערך, אז יש חוות דעת יותר ברורה ומקיפה.

קיבלתי תשובות. תודה לכל המגיבים!!!

פורסם

ZVIKA PICK,

הסכמתי איתך במס' נקודות, אבל אני לא רואה שום דרך שבה באותם תנאים שפוקוס תעשה 1/10 - הפלואנס תעשה 1/19.

לא יקרה.

בנסיעה ארוכה ורגועה (אילת) הפוקוס עושה לפחות 1/13, ובהנחה שהפלואנס עושה 1/19 באותם תנאים, אז עדיין לא 50%.

אני משער שבעיר ובפקקים, הפער עוד יורד.

לבחור עם התקלות - הרכב שלך לא תקין. נקודה. לא משנה אם מדובר על פוקוס, פלואנס או קונטסה, רכב שכבה בנסיעה אינו תקין.

לגבי הדרדרת בחניה, אם אתה "גולש", אז נכון הרכב טיפה מדרדר (גם קדימה וגם ברוורס), תחזיק ברקס לחוץ מלא לשניה, ואז לא תדרדר יותר במעבר לגז. לגבי ה"סיוט בעיר" אני משער שאו שהרכב שלך כמו שאמרתי לא תקין, או ש50% מזה זה הגזמות, אחד מהשניים.

בתיבות האלה יש טוב ולא טוב. נטחן כבר עד דק בפורום. יש רעידות לעיתים, יש גמגומים, אבל צריכת הדלק והזריזות זה עולם אחר לגמרי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...