Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תשווה בין הועדים של חברת החשמל/נמלים/רכבת לזה של אלעל.

הם מונופול שיושב על שלטר שמפחיד את האוצר וככה מגיעים לכך שעובדים, בוא נהיה עדינים, לא מאוד מתוחכמים ובמקצועות די שגרתיים מרוויחים סכומי עתק. זה לא קורה באלעל. יש ביקורת על שכר מנהלים באלעל, לא עובדים.

ברית תעופה - יש שלוש בריתות כאלו בעולם שמאגדות 2-3 חברות ענק (כמו לופטנזה או יונייטד) ועשרות חברות בינוניות וקטנות. בעצם ברית שכזו היא מעין חברה אחת גדולה מה שנותן לחברות בה כוח עצום.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנה, אני נכנס בך 8)

אזרחים שלא יכולים לצאת מהמדינה לא באוטו, לא באוטובוס ולא ברכבת - אלה אזרחים עם ידיים קשורות מאחורי הגב.

אזרחים שנמאס להם לשלם כפול על זכות הבסיסית לנוע ממדינה למדינה.

אזרחים שנמאסו לממן משכורות עתק של עוד חברה על גבול המונופול, שמספקת שירותים ירודים ולא רלונטיים במאה ה21.

אזרחים שנסגרים בפניהם אלפי מקומות עבודה (עבור עשירון ה1 עד 7) כי תיירים מחו"ל מעדיפים יעדים אחרים עם טיסה זולה יותר.

הסכם שמיים הפתוחים נחתם כהסכם מדורג - יש 5 שנים ליישם אותו במלואו, 5 שנים לאלעד ודומיה להתאים את עצמן למציאות. אני מוכן בתור אזרח לתת לאלעל את ה5 שנים האלה בהם המחיר לא יצנח, אלא ירד לאט.

אבל לא יותר מזה. אני לא סובל את השר קץ, אבל אם יצליח להעביר את החוק הזה, אשנה את דעתי מקצה לקצה.

יש עובדות מאחורי הטענות שלך?

אתה משלם כפול היום?

מה אל על אשמה שאתה לא יכול ליסוע באוטובוס או רכב?

אלעל לא מונופול, לא מתאים לך טוס בטורקיש. זו לא חברת החשמל.

נניח שיפתחו אלפי מקומות עבודה בעקבות ההסכם. די ברור שמרביתם יהיו מדרג נמוך בתחום התיירות. לעומת זאת נאבד אלפי מקומות עבודה מדרג בינוני ומעלה. וואלה-הצלחה גדולה.

אתה צודק בדבר אחד. שר התחבורה העלוב שלנו (ראה המצב בתחום הרכב) מתקנא בכחלון ומהפכת הסלולאר ומחפש מהפך פופוליסטי משלו. נראה מה ישאר ממהפכת הסלולאר בעוד שנתיים, אחרי שקרבות ההישרדות ומחירי ההפסד יסתיימו, והמנצחים הבודדים ישארו. לדעתי נחזור למצב של 3-4 חברות ומחירים קרובים למה שהיה. זה גם מה שיקרה בתחום התעופה. רק שאז, תישאר בלי אף חברה ישראלית ובלי אף מנוף לחץ מול החברות הזרות.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שי, אתה יודע כמה עולה לטוס באירופה low cost? לא חצי , אלא רבע ממה שאני משלם היום לאלעל. אז טסים בלי לאכול את הסנדביץ' המגעיל של אלעד, בלי לראות סדרה מתומתמת על מסך 5 אינץ' וגם צריך לשלם בנוסף על מזוודה גדולה. כל אלה לא מעניינים אותי, הדבר היחידי שקובע זה המחיר.

אתה מציע לי לטוס חברה אחרת? ואללה, הידעת שהחברה יחידה שטסה במסלול שאני מעוניין, פרט לאלעל, דורשת אותו המחיר על כרטיס? אתה יודע למה? כי היא יכולה.

לגבי תחום הסלולרי אתה גם כן טועה. כחלון עשה שם כמה רפורמות, החשובה ביניהם היתה הורדת דמי הקישוריות מ27 אג' ל5 אג'. הח*א שאכלנו מחברות האפ"ס לעולם לא תחזור על עצמה, בעיקר כי הרפורמה נעשתה כמו שצריך.

פורסם

איזיגט טסה כבר היום לנתבג ועוד שלל חברות לאוקוסט. טוס איתן. אלעל לא חברת לאוקוסט ואין לה כוונה, לפחות בנתיים, להתחרות איתן. שוב, טוס עם כל חברה שבא לך, יש בנתבג עשרות חברות. לכל יעד מרכזי ופחות מרכזי יש לך הרבה אפשרויות לבחור מהן. איפה המונופול?

אתה בעצמך אומר שהחברה הזרה היחידה הטסה בקו של אל על דורשת את אותו המחיר. אני לא יודע באיזה קו מדובר אבל בוודאות תוכל לטוס ליעד הזה דרך קונקשיין כזה או אחר ולחסוך. למה אתה לא עושה את זה? מעבר לכך, היום כשיש שתי חברות המתחרות על הקו הזה, אלעל ועוד אחת, המחיר הוא x. מה יהיה המחיר כשאלעל לא תטוס?

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

כידוע אני לא מחסידי אלעל, אבל הפעם דווקא נוטה לטובתם ותולה את האשם בפקידים וברשויות. זה לא לעניין לנהל ככה את המשחק וגם הסיקור התקשורתי של העניין הוא מגמתי ומבזה את המקצוע.

לכל מי שחולם (כמוני) על חברת לואו-קוסט מקומית אני מבקש להזכיר עם איזו קליינטורה יש לנו פה עסק. הלקוח הישראלי הטיפוסי חושב שאם הוא שילם על כרטיס אז "מגיע לו" גם ארוחה דשנה וגם סרט שובר קופות וגם וודקה רדבול עם צ'ייסר וויסקי וגם צוות הווי בידור לילד. הם שוכחים שהטייסים אינם נהגי בוס ושהדיילים אינם מלצרים אלא פאקין' צוות אוויר שמטרתו לשמור עליהם בחיים כשהמטוס מתרסק, כל השאר זה בונוס. עם אנשים כאלה לואו-קוסט לא יעבוד גם אם תכתוב להם את כללי החוזה באתר באותיות קידוש לבנה, קל וחומר אם תכריח אותם לעבוד עם שירות לקוחות שכולו באינטרנט.

מעל הכל - כמה שלא תוזיל, כמה שלא תפרסם וכמה שלא תצחצח את המטוס שלך, בישראל עדיין יהיה שוק מאד מוגבל ולא תצליח לקבל את כמות הנוסעים שיש לחברות התעופה המערביות. ישראל היא מדינה נפרדת ומבודדת יחסית, לא "עיר במדינת אירופה" כמו צרפת או איטליה או ספרד, ולא רק מבחינה גאוגרפית אלא גם בהיבטים אחרים. נקודה נוספת בנושא הזה נוגעת לשוק התיירות, בואו לא נשכח שעם 14 ימי חופש בשנה האפשרויות שלנו מוגבלות למדי בהשוואה לאירופאים שיכולים להגיע למספר ימי חופש כפול ומשולש בלי הרבה מאמץ.

פורסם
הסכם שמיים הפתוחים נחתם כהסכם מדורג - יש 5 שנים ליישם אותו במלואו, 5 שנים לאלעד ודומיה להתאים את עצמן למציאות.

אז טסים בלי לאכול את הסנדביץ' המגעיל של אלעד

תגיד, מה אתה רוצה מהחיים שלי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, יש שמועה שאתה מכין סנדביצ׳ים סוף, אבל שוחט במחיר.

לגבי הוועדים, ועד זה לא דבר רע, ובמקרים רבים שיש ועד יש התנהלות טובה יותר מול כלל העובדים.

הבעיה שבמקומות שהוזכרו, הגולם קם על יוצרו, ואין אפשרות לזוז ימינה או שמאלה ללא אישור הוועד.

אני עבדתי בעבר בבנק די גדול, ומי שניהל בפועל את הבנק היה ראש הוועד וחבריו. זה היה פשוט בזיון,

וראית שם אנשים שמקבלים משכורות מכובדות, ועושים תפקידים מגוכחים, שמזכירים תפקידים בצהל,

של מאכילי ברווזים, פותחי ממטרות ושאר המצאות.

פורסם

+1. גם לי זה הפריע. (לבן הקטן שלי קוראים אלעד).

מה נסגר? האותיות אפילו לא קרובות אחת לשניה. זה המשלים האוטומטי של אנדרואיד שמשגע אתכם? :lol:

וגם הסיקור התקשורתי של העניין הוא מגמתי ומבזה את המקצוע.

לגמרי. אתמול חיכיתי שתי תכניות חדשותיות של ערוצשתיים כדי לשמוע סו"ס מה יש לשקדי לומר.

פשוט הטיחו בו האשמות ולא נתנו לו לומר מילה חוץ מאת הקלישאה החבוטה על הרוגבי והבלט.

הוא איש מאד נבון. רציתי לשמוע מה יש לו לומר ורק אז להחליט לאיזה צד אני נוטה.

כמו כל רומני טוב, אני תמיד בעד לשלם פחות. אבל אם דוחפים לי את המנטרה הזו עם פיפטה של פיטום אווזים, אני מתחיל לחשוד שיש למישהו אינטרס נוסף.

ממה שאני מתחיל להבין לוועד באמת יש קייס כאן.

את אל-על לא היה צריך בכלל להפריט.

נעים לנו לדמיין שאנחנו אחת ממדינות סקנדינביה. לצערנו, זה לא ממש המצב. אנחנו מדינה מיוחדת (לטוב ולרע) ולא ממש יכולים להרשות לעצמנו כל מה שהאירופים מרשים לעצמם. כשהיו אסונות בחו"ל בעבר, מטוסי אל-על גוייסו כדי להחזיר ישראלים. בכל מבצעי העליה היה המטוס עם הזנב הכחול-לבן.

קצת פטריוטיות זה לא בושה. הכל נהיה ציני. על הכל מסתכלים דרך החור של הגרוש.

אל-על צריכה להתייעל בדחיפות. בלי שום קשר.

אבל כמו ששי אמר- יש אלטרנטיבות. לא טוב לכם- אל תטוסו אל-על. עוד 20 חברות קיקיוניות שינחתו כאן לא יעשו אף אחד עשיר.

למי שטס המון זה יחסוך 1000$ בשנה.

מי שטס בתדירות כזו, זו לא ריקי כהן מחדרה. יאיר אמר שהיא טסה פעם בשנתיים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

סנדביץ' נורמלי? :lol: מצטער על טעויות ההקלדה. מקלדות הנגיעה פשוט הפכו אותי לדיסלקט מתקדם.

איזיגט טסה כבר היום לנתבג ועוד שלל חברות לאוקוסט. טוס איתן. אלעל לא חברת לאוקוסט ואין לה כוונה, לפחות בנתיים, להתחרות איתן. שוב, טוס עם כל חברה שבא לך, יש בנתבג עשרות חברות. לכל יעד מרכזי ופחות מרכזי יש לך הרבה אפשרויות לבחור מהן. איפה המונופול?

אתה בעצמך אומר שהחברה הזרה היחידה הטסה בקו של אל על דורשת את אותו המחיר. אני לא יודע באיזה קו מדובר אבל בוודאות תוכל לטוס ליעד הזה דרך קונקשיין כזה או אחר ולחסוך. למה אתה לא עושה את זה? מעבר לכך, היום כשיש שתי חברות המתחרות על הקו הזה, אלעל ועוד אחת, המחיר הוא x. מה יהיה המחיר כשאלעל לא תטוס?

שי

אני אהיה יותר ספציפי - נגיד שאני רוצה לטוס לבולגריה או לרומניה. מדינות בין הקרובות שיש לישראל. לכל אחת מהמדינות האלה יש חברה מקומית (שאיכשהו שורדת בתנאים של שמים פתוחים) שטסה במקביל לאלעל לארץ. משתי מדינות האלו יש אינסוף אפשרויות להגיע לשאר חלקי אירופה בזול מאוד (קראי פחות מ-100 יורו).

למה דווקא לישראל, צריך לשלם בין 350 ל500 דולר אחרי הנחת סטודנט?

למה לא לאפשר למפעילים שמסוגלים להוזיל את המחיר להכנס לתחרות?

למה אני בתור בנאדם פרטי, אסור לי לפי חוק לקנות כרטיס לטיסת צ'רטר ומחויב לשלם לאלעל על התענוג?

+1. גם לי זה הפריע. (לבן הקטן שלי קוראים אלעד).

ממה שאני מתחיל להבין לוועד באמת יש קייס כאן.

את אל-על לא היה צריך בכלל להפריט.

נעים לנו לדמיין שאנחנו אחת ממדינות סקנדינביה. לצערנו, זה לא ממש המצב. אנחנו מדינה מיוחדת (לטוב ולרע) ולא ממש יכולים להרשות לעצמנו כל מה שהאירופים מרשים לעצמם. כשהיו אסונות בחו"ל בעבר, מטוסי אל-על גוייסו כדי להחזיר ישראלים. בכל מבצעי העליה היה המטוס עם הזנב הכחול-לבן.

קצת פטריוטיות זה לא בושה. הכל נהיה ציני. על הכל מסתכלים דרך החור של הגרוש.

אל-על צריכה להתייעל בדחיפות. בלי שום קשר.

אבל כמו ששי אמר- יש אלטרנטיבות. לא טוב לכם- אל תטוסו אל-על. עוד 20 חברות קיקיוניות שינחתו כאן לא יעשו אף אחד עשיר.

למי שטס המון זה יחסוך 1000$ בשנה.

מי שטס בתדירות כזו, זו לא ריקי כהן מחדרה. יאיר אמר שהיא טסה פעם בשנתיים.

נשמע שעבורך 1000$ זה כסף קטן. החישוב שלי אומר שכרטיס במחיר של 500$ אני אטוס פעם - פעמיים בשנה, כרטיס של 150$ אני אטוס 4 פעמים בשנה. בשבילי זה שידרוג אדיר באיכות החיים, הרבה יותר מלקנות שני גביעי קוטג' יותר בחודש.

השטות הזאת של "אומץ מטוסי אלעל", "פעילות בזמן מלחמה" וכד' מזכירים לי את הבולשיט של חברות הסלולר. אף חברת סלולר לא נסגרה בינתיים. חברת אלעל תמשיך להתקיים גם אחרי פתיחה לתחרות, אולי תצטרך להצטמצם ולשנות את המתכונת הנוכחית שלה. דגל הגאווה ימשיך להתנופף בזמן מלחמה.

פורסם

מה אתם רוצים מהעובדים של אל על

אלו אנשי עבודה שעובדים קשה למחייתם שבעה ימים בשבוע במשמרות. הם לא עשו רע לאף אחד ומתפרנסים בכבוד. כבר שנים שלא נתנו מתנות נורמאליות בחגים לעובדים.

זה שהם חברה דראק עם מטוסים קקה מרווח רגלים שמתאים לגמדים לא קשור למכונאי שקורע את התחת בלילה על המסלול או לדיילים נחמדים או לא.

יש פה רגולציה מאוד בעייתית. ומי שלא באמת מבין אותה שימנע מלהגיב.

יש להם זכות למחות כמו כל מגזר לא חיוני במשק. זו כמעט זכות חוקתית.

נכון זה מאוד מבאס להיפגע ממנה. אבל מאחורי החברה הזאת יש עובדים מסורים עם משפחות וצריך להיות ערני לזה ומצב שוק התעופה העולמי כשמחליטים מה שהחליטו .גם אני לא אוהב לטוס איתם ולא תמיד יש לי ברירה. מה שכן להגיד עליהם שהם יקרים זה שקר. במקרה אתמול הזמנתי לנו חופשת מולדת והם הרבה יותר זולים מטרקיש. אגב אני מעדיף לתת את הכסף לאעל מאשר לנבלות הטורקים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סולל דרך, אם אל על כ"כ זולים, ואפילו יותר זולים מהתחרות, מה הבעיה בתחרות?

אין לי שום בעיה יעם העובדים שעובדים קשה. אין לי בעיה גם עם המטוסים, המרווחים בין הכיסאות, וכל הדברים שמסביב. יש לי בעיה עם זה שאני ממן חברה כושלת. חברה שנשארת כושלת (וטוב לה) כי אני ממן אותה.

אני בסך הכל רוצה לשלם על שירות שאני רוצה. שירות שאלעל לא מציע וגם לא מאפשרת לאחרים להציע.

פורסם

גולו - איזה שירות אל-על לא מציעים לך? הנסיון שלי הוא שהשירות של אל-על דווקא עולה על זה של מרבית החברות האחרות שבהן טסתי.

איזה שירות הם מונעים מאחרים להציע?

מה שההסכם יגרום יהיה שיגיעו לכאן חברות במחירי היצף, יחסלו את החברות הישראליות וכמובן שאז התחרות שוב תפחת והמחירים יעלו.

מעבר לכך - איני בקי בפרטי ההסכם, אבל לפי הבנתי יש בו בעיה של חד צדדיות כיון שהחברות הישאליות לא זוכות ל"סלוטים" נוחים לטיסות שלהן, מה שיפגע בתחרותיות שלהן. למעשה ההסכם אינו מגביר תחרות אלא נותן יתרון לחברות הזרות.

לי לא ברור מדוע הממשלה כל כך להוטה לחתום על ההסכם. כל פעם שיש תהליך כזה אני חושד בכך שיש מאחוריו מניעים שאינם טהורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התחרות בענף התעופה הורגת גם את החברות הגדולות והטובות. זה תחום מאוד בעייתי.

לישראל יש אינטרס ביטחוני ואסטרטגי לקיומה של אל- על

אנחנו ממנים אותם כמו שאנחנו ממנים חרדים או מתנחלים. אני משוכנע שלא לכולם מתאים לממן קבוצות שונות. אבל זה המצב.

אי אפשר לוותר על אל על מצד שני צריך לדאוג שהנטל על משלם המיסים יהיה מינימלי.

המשכורות באל על סבירות ולא יותר מזה. מי שהרוויח המון כסף אלו הטייסים דור א׳ שהולכים ונכחדים.

יכול להיות שצריך ליעל, לשפר לעשות. אבל באקלים הכלכלי שחברות התעופה פועלות בו המחיר שכולנו נשלם בכספי המיסים על שמיים פתוחים יהיה הרבה יותר גדול.

בכל מקרה. גם אם לא הייתי חושב ככה זכותם למחות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם רוצים להפוך את אל על לחברת נישה לפרנואידים ודוסים שמוכנים לשלם יותר זה בסדר אבל שיגידו את זה מפורשות. אי פש למנוע מחברה לא לעבוד יום בשבוע ולדרוש שתתחרה כשווה בין שווים.

אני בעד השמים הפתוחים אבל צריך לחשוב איך דואגים לאל על לפיצוי הוגן עבור המגבלות (ורק הוגן. שקל אחד יותר לא) ושתתחרה בין כולם.

עכשיו הגענו לבעייה היותר גדולה והיא ארקיע וישראייר שלא ישרדו במבנה הנוכחי שלהן. השאלה היא אם הן יכולות להלוך לחברות נישה כלשהי כדי להתקיים.

כשיווצר תנרים לתחרות הוגנת שהוועדים ילכו להשתגל ושיקצצו בהוצאות כדי להתחרות באחרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
גולו - איזה שירות אל-על לא מציעים לך? הנסיון שלי הוא שהשירות של אל-על דווקא עולה על זה של מרבית החברות האחרות שבהן טסתי.

איזה שירות הם מונעים מאחרים להציע?

מה שההסכם יגרום יהיה שיגיעו לכאן חברות במחירי היצף, יחסלו את החברות הישראליות וכמובן שאז התחרות שוב תפחת והמחירים יעלו.

.

כבר כתבתי - השירות שאני רוצה זה למעשה חוסר שירות. מודל רזה - בלי נציגויות, דיילות יפות, אוכל, מזוודות. צ'ק אין של 24 שעות מראש, שדה תעופה קטן וצדדי. ומחיר בהתאם לממקובל באירופה (ואולי קצת יותר גבוה).

ושזה לא תהיה חברה אחת שעושה את זה, אלא 10, כדי שאוכל לבחור ביניהן.

יש כאלה כמוני שזה מתאים להם, יש כאלה שלא שימשיכו לטוס אלעל (כמו שהיום רוב האנשים נשארו בחברות האפ"ס הסלולריות אפילו שהמחיר בהם גבוה יותר).

אם רוצים להפוך את אל על לחברת נישה לפרנואידים ודוסים שמוכנים לשלם יותר זה בסדר אבל שיגידו את זה מפורשות. אי פש למנוע מחברה לא לעבוד יום בשבוע ולדרוש שתתחרה כשווה בין שווים.

אני בעד השמים הפתוחים אבל צריך לחשוב איך דואגים לאל על לפיצוי הוגן עבור המגבלות (ורק הוגן. שקל אחד יותר לא) ושתתחרה בין כולם.

עכשיו הגענו לבעייה היותר גדולה והיא ארקיע וישראייר שלא ישרדו במבנה הנוכחי שלהן. השאלה היא אם הן יכולות להלוך לחברות נישה כלשהי כדי להתקיים.

כשיווצר תנרים לתחרות הוגנת שהוועדים ילכו להשתגל ושיקצצו בהוצאות כדי להתחרות באחרים.

אולי אלעל לא טסים בשבת, אבל גם כל הלקוחות הדתיים הם כמעט בלעדיים שלה.

מעניין איך הם יטוסו אם אלעל תפשוט את הרגל. בטח השם יעביר אותם מנק' א' לב'.

• תוכן חדש...