Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיי אדם = שנה ו 20 אלף שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הענישה - כמו בתאונות דרכים, מדובר בד"כ באנשים נורמטיביים, לא בפושעים מועדים, ולכן ענשיה של שנת מאסר היא כבדה מאד. מסוג הדברים שיכולים לקרות גם לך.

לעומת זאת נושא הפיצויים לנפגעי עבירות במסגרת המשפטים הפליליים פשוט מגוחך ובעיקר מעליב, וחוזר על עצמו לעתים קרובות מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לשים לב שמדובר בקנס במסגרת העונש הפלילי, לאחריו יכולה להגיע תביעה אזרחית אשר בה המספרים שונים לחלוטין.

בכל מקרה, מספרים גדולים או קטנים, כלום לא יחזיר את הילדה ושום סכום לא באמת יהווה פיצוי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זאת לא בדיוק כמו תאונת דרכים, יש כאן אחריות של בעל מקצוע (מוביל, הסעות) שמקבל תשלום בעד עבודתו וצריך לבצע אותה נאמנה. בתאונת דרכים גם בן אדם נורמטיבי יכול ליפול ברגע של היסך דעת, אך כאן יש רשלנות מודעת או אולי סתם עצלנות.

לדעתי יש להעניש גם הורים אשר שוכחים את הילד שלהם ברכב. גם הם נהגו ברשלנות ולא נכון להגיד שהם נענשו דיים, אחרת זאת אומרת שכל הורה יכול לזלזל בבריאות ילדו, נהפוך הוא הורה צריך להיות בעל אחריות רבה יותר ואם הוא כשל, למה לא להענישו? על פי הנהוג לגבי אחרים.

פורסם

בנושא הזה אני עצבני אש.

כל קיץ כבר כמה שנים מתרחשים אסונות כאלה בהם שוכחים ילדים למוות בתוך אוטו.

בבית משפט, האחראי התורן יוצא בזול כי "מה לעשות את העונש שלו הוא קיבל" והמצפון לא יתנקה לו עד סוף החיים.

אבל תסלחו לי, לדעתי עד שלא יתנו 10 או 15 שנים "בפנים", התופעה הזו לא תיפסק, חד משמעית.

תחשבו, ילד שנשאר ברכב סגור ביום קיץ לוהט, פשוט נאפה למוות, כן כן, סליחה על הזעזוע, אבל הילד פשוט מתבשל למוות - כמה שנים מקבלים על התעללות כזו בילד??

מי שחושב שענישה מקלה על התעללות כזו גם אם היא נעשתה "בלי כוונה", תפחית את התופעה - פשוט טועה.

עד שהאנשים לא יקלטו שמעשה כזה יעלה להם בחירות האישית להרבה שנים, זה לא יפסיק. רק כאשר יבינו, שכשנוסעים ברכב עם ילדים לא יוצאים ממנו אפילו לא לשניה בלי הילד, או שחובה לבדוק אם לא נשאר אף אחד אחרת זה יעלה להם במאסר ממושך, רק אז אנשים יתחילו להפנים שההשלכות של הרשלנות הזו עשויה לפגוע בהם אישית, אז הם יתחילו לדאוג גם לילדים.

ככה זה, עם כל הכבוד, אדם דואג קודם לעצמו. ואם בתת מודע שלו יהיה מונח שכדי לדאוג לעצמו (להנצל ממאסר ארוך ואשמת רצח) עליו לשים לב ולדאוג לילד, ולא לאחר מעשה לומר, אופס, זה היה בטעות.

נ.ב. דעתי תקפה גם אם הרשלן התורן הוא ההורה של הקורבן האפוי.

תחשבו, תבינו.

נ.ב.ב. לכל מי שחולק עלי, שינסה בעצמו, בלי להתחכם, לחכות יפה יפה לאוגוסט, ואז באיזה יום שבחוץ יש רק 30 מעלות, לנסוע למקום שטוף שמש קיצית "נעימה", להשאר באוטו, לסגור חלונות, לכבות מזגן, ולנסות להשאר ברכב יותר מ17 דקות. ואז מי שלשונו עדיין לא משורבבת ככלב חוצות, שיחשוב מה הוא רוצה למי שיעז לעשות לו את זה בכח, ואז, אז תחשבו על הילד האומלל שלא יכול לצאת. זהו. עד כאן העצבים שלי.

גזור ושמור.

נ.ב.ג. לכל חבריי העודי"ם המדופלמים שיגידו, אין כוונה למעשה וכו' כל שאר טיעונים משפטיים מפולפלים ומפותלים, תעשו את הניסוי שנכתב לעיל, רק עם העניבה סגורה ולא לשחרר אותה. נקודה סוף.

וביחס לכותרת הת'רד, באמת מעניין להשוות כמה שווה נעל וכמה שווה ילדה, מעניין.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
גם אם עונש מוות יהיה מקובל כעונש ממוצע, זה עדיין יקרה בכל קיץ.

+1.

mimi626 אתה לא חושב שלא לגרום לילד להתבשל מבפנים זה לא מוטיבציה מספקת כדי לא לשכוח ילדים ברכב? ובכל זאת זה קורה. וזה גם ימשיך לקרות. כי עם כמה נורא שזה נשמע, אנשים חסרי אחריות שוכחים. וכשהם לא זוכרים שיש ילד ברכב ונועלים אותו, זה לא משנה אם העונש הצפוי שלהם הוא גלידה כנחמה או 15 שנה בכלא. הדרך היחידה להלחם בתופעה הזאת היא על ידי מודעות (פרסומים, פרסומות, בחדשות וכו'), או שאיזה יזם ייקח לידיים פרוייקט שעובד על חיישנים שיתריע אם הוא מרגיש שיש אדם חי ברכב אחרי שהוא ננעל.

נ.ב- נשמע מדברייך שאתה מדבר על אנשים ש"משאירים את הילד לשנייה" באוטו ושוכחים. אין דבר כזה. אף אחד לא "משאיר את הילד שנייה" באוטו ונועל אותו. כל המקרים הנוראיים האלה קורים כתוצאה מאנשים לא אחראיים שמלכתחילה שוכחים בכלל שיש ילד ברכב.

פורסם
גם אם עונש מוות יהיה מקובל כעונש ממוצע, זה עדיין יקרה בכל קיץ.

אני חולק עליך.

כל עוד זה לא יהיה בתודעה, ההרגשה, איך זה להרגיש בתוך אוטו סגור, הרשלנות תימשך.

רשלנות מגיעה ממקום, ששום דבר רע לא יכול לקרות. ותאמין לי, אדם דואג קודם כל לת*ת שלו, וכל עוד לא ידקור לו שם, שום דבר לא יזיז אותו להיות עירני קצת יותר ולקחת אחריות על הרכב שבו הוא נוהג ועל הילדים שתחת אחריותו.

תגיד לי, קרה לך ששכחת להתלבש בוקר אחד והלכת לעבודה בלי בגדים, סתם ככה כי "קרה" וגם לאדם נורמטיבי זה יכול לקרות? לא? נכון? יש דברים שמוטבעים בך כל כך עמוק שאתה אפילו לא מודע אליהם. להפוך משהו שיהיה מוטבע כל כך עמוק עד שזה יהיה בגדר אינסטינקט, זה רק שינויים מרחיקי לכת.

הרבה פעמים אנו שומעים על שוטר או אזרח שמוצא רכב עם ילדים בפנים, שובר את החלון ומציל אותם. השכחן או השכחנית קפצו רגע לחנות, פגשו מישהי, והזמן חלף. אם על מעשה כזה גם תהיה ענישה ראויה ומרתיעה, זה ייכנס לאנשים בעצמות והם פשוט ידאגו לעצמם.

+1.

mimi626 אתה לא חושב שלא לגרום לילד להתבשל מבפנים זה לא מוטיבציה מספקת כדי לא לשכוח ילדים ברכב? ובכל זאת זה קורה. וזה גם ימשיך לקרות. כי עם כמה נורא שזה נשמע, אנשים חסרי אחריות שוכחים. וכשהם לא זוכרים שיש ילד ברכב ונועלים אותו, זה לא משנה אם העונש הצפוי שלהם הוא גלידה כנחמה או 15 שנה בכלא. הדרך היחידה להלחם בתופעה הזאת היא על ידי מודעות (פרסומים, פרסומות, בחדשות וכו'), בולשיט לצערי. אנשים לא חונים בחניית נכה, לא כי זה לא יפה, אלא כי זה כואב חזק בכיס. זה הכל. מה שאני טוען זה אותו עיקרון. שום דבר לא מזיז עד שלא כואב. וחזק.

או שאיזה יזם ייקח לידיים פרוייקט שעובד על חיישנים שיתריע אם הוא מרגיש שיש אדם חי ברכב אחרי שהוא ננעל.

זה יכול להיות פתרון.

נ.ב- נשמע מדברייך שאתה מדבר על אנשים ש"משאירים את הילד לשנייה" באוטו ושוכחים. אין דבר כזה. אף אחד לא "משאיר את הילד שנייה" באוטו ונועל אותו. כל המקרים הנוראיים האלה קורים כתוצאה מאנשים לא אחראיים שמלכתחילה שוכחים בכלל שיש ילד ברכב.

שוב. לא נכון. אני כבר כמה שנים עוקב אחרי הפרסומים בנושא הזה, הרבה הרבה מקרים זה אבא או אמא שיצאו רק לרגע, לחנות\למשתלה ופגשו מישהו, וכן, שכחו.

הדבר שאני הכי ממשיל אותו לזה, זה המשאיות של ברינקס. משהו חשוב, לא שוכחים. נקודה. אם היה לך חצי מיליון שקל ביד, היית שוכח אותו סתם כך? בעיני, ילדים שווים יותר.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
...

כל קיץ כבר כמה שנים מתרחשים אסונות כאלה בהם שוכחים ילדים למוות בתוך אוטו.

...

מתנצל שציטטתי רק את הקטע הזה - למען הבהרת נקודה, הסכמתי עם כל אשר כתבת.

עכשיו, למה בחרתי לצטט רק את הקטע הזה?

בעקבות פרסום תוצאות המשפט חשבתי, האם באמת שוכחים ילדים רק בקיץ באוטו?

זה הרי לא הגיוני,

האם פתאום בקיץ ההורים (או נהג ההסעות) מקבלים זפטת שמש-מאבדים זמנית את זכרונם ולכן שוכחים את היקר להם מכל ברכב?

האם רק בקיץ ילדים נוסעים עם ההורים (או בהסעות) ברכב?

יותר סביר להניח שגם בחורף ילדים נשכחים (או מושארים בכוונה) ברכב, רק שאז לא נגרם להם נזק. כאשר לעתים גם בחורף מקרים כאלה מגיעים לעיתון. רק שלדעתי ברוב המקרים ומכיון שלרכבים יש חלונות כהים (יחסית) מאחור וגם כך לאף אחד אין אינטרס להציץ לרכבים, ילדים נמים שם לעתים דיי קרובות עד שההורה חוזר ממשימותיו (קניות וכיו"ב).

ההורים מתרגלים וזה גם יותר נוח, אין צורך לשלוף את התינוק מהמושב, אין צורך להעיר אותו ואין צורך להתעסק אתו בזמן הקניות, ומה כבר קרה הרי תוך 15-20 דקות הם חוזרים לרכב.

ואז...מגיע הקיץ, ההורה כבר רגיל להשאיר את התינוק ברכב, נו... כולה רבע שעה. אך הטמפטורה ברכב היא כבר לא 22 מעלות אליה ממריאה לכיוון ה 40 מעלות, מכאן הסוף כבר ידוע.

פורסם
אני חולק עליך.

כל עוד זה לא יהיה בתודעה, ההרגשה, איך זה להרגיש בתוך אוטו סגור, הרשלנות תימשך.

רשלנות מגיעה ממקום, ששום דבר רע לא יכול לקרות. ותאמין לי, אדם דואג קודם כל לת*ת שלו, וכל עוד לא ידקור לו שם, שום דבר לא יזיז אותו להיות עירני קצת יותר ולקחת אחריות על הרכב שבו הוא נוהג ועל הילדים שתחת אחריותו.

תגיד לי, קרה לך ששכחת להתלבש בוקר אחד והלכת לעבודה בלי בגדים, סתם ככה כי "קרה" וגם לאדם נורמטיבי זה יכול לקרות? לא? נכון? יש דברים שמוטבעים בך כל כך עמוק שאתה אפילו לא מודע אליהם. להפוך משהו שיהיה מוטבע כל כך עמוק עד שזה יהיה בגדר אינסטינקט, זה רק שינויים מרחיקי לכת.

הרבה פעמים אנו שומעים על שוטר או אזרח שמוצא רכב עם ילדים בפנים, שובר את החלון ומציל אותם. השכחן או השכחנית קפצו רגע לחנות, פגשו מישהי, והזמן חלף. אם על מעשה כזה גם תהיה ענישה ראויה ומרתיעה, זה ייכנס לאנשים בעצמות והם פשוט ידאגו לעצמם.

הדבר שאני הכי ממשיל אותו לזה, זה המשאיות של ברינקס. משהו חשוב, לא שוכחים. נקודה. אם היה לך חצי מיליון שקל ביד, היית שוכח אותו סתם כך? בעיני, ילדים שווים יותר.

לא קרה לי, אבל הדוגמא שלך לא מייצגת את המקרה.

בוא נלך על משהו הרבה יותר קיצוני. נגיד איש נסע בלילה, נרדם ונכנס ברכב ממול. או הנהג שנסע עם מטען יתר והמשאית שלו איבדה בלמים ומחצה 6 איש למוות. האם עונש של 15 שנה ירתיע אנשים מלא להרדם יותר מאחורי ההגה? האם להכניס בנאדם מהשורה לכלא ולגרום נזק מתורף למשפחה שלו זה הענישה שתביא את עם ישראל לגאולה? לא ממש.

אל תחשוב שאני פחות מזועזע ממך מהדבר הנוראי הזה שנקרה לשכוח ילד באוטו. אבל 15 שנה זה עונש שלא יתרום שוב דבר למצב.

פורסם
בולשיט לצערי. אנשים לא חונים בחניית נכה, לא כי זה לא יפה, אלא כי זה כואב חזק בכיס. זה הכל. מה שאני טוען זה אותו עיקרון. שום דבר לא מזיז עד שלא כואב. וחזק.
mimi626, יש לי תחושה שילד שנצלה באוטו זה הרתעה מספיק חזקה. אף אחד לא רוצה לשכוח ילד באוטו, וגם כשעושים את זה ברשלנות לא עושים את זה כי זה לא חשוב. זה קורה כי לאנשים הראש תקוע בתחת. וזה לא משנה גם אם תיקח בן אדם לכלא של השב"כ ותענה אותו במשך שנים, אם הוא שכח את זה למרות שילד יכול להתבשל מבפנים, אז הוא גם יישכח את זה כשסכנת תלייה ועינויים ירחפו לו מעל הראש במידה וזה יקרה. לא מדובר בעונש של "הרתעה" כמו שעושים לנהגים שמפריזים במהירות, הם עושים זאת במודע, ותמיד יהיו המפגרים שיעשו זאת במודע. כששוכחים ילד ברכב זה קורה כי הראש לא נמצא בסיטואציה. בן אדם שכח ילד ברכב, יחזור אחרי רבע שעה לאוטו כשנזכר מחמת להכנס לכלא ל15 שנה או מחמת לא להרוג ילד בייסורים?
  • תוכן חדש...