Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני חדש פה, ואשמח לקבל את חוות דעתם בענייני.

אני עומד לקראת רכישה של אימפרזה טורבו WRX שנת 2004

עם שיפורים כגון : טורבו גדול, משאבת דלק מחוזקת, ועוד כהנה וכהנה שיפורים שאני לא זוכר את שמם,

האוטו הינו יד שנייה עם 122000 ק"מ, חיצונית ופנימית שמור היטב.

לקחתי את האוטו לבדיקה במכון קומפיוטסט ואלו התוצאות שהתקבלו:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה:

רעש מערכת תיזמון ושסתומים, נזילות שמן, תושבות מנוע חלשות, להחליף רצועת תיזמון לפי הוראות יצרן, ניקוי ותיקון מערכת קירור/מערכת חימום פנימית, קורוזיה וסימני חלודה בחיבורים, מגדש טורבו לאת תקין נזילת שמן, הזרקת דלק לקויה, מנוע מזייף, אין אחריות למנוע עקב כל השינויים שלא לפי הוראות יצרן.

מערכת פליטה:

ממיר קטליטי לא תקין/חסר - המוכר הוציא את הממיר אז לזה אני לא מתייחס.

סרם קדמי ומערכת היגוי:

נזילות שמן מערכת הגה, חופש נקיושת במתלה, גלגל הגה פגום. מה כוונתם בגלגל הגה, האם זה ההגה הפניי, אם כן אז יש לו בלאי תבעי של קילוף העור שמסביבו.

קפיצים:

בולמי זעזועים אחורים חלשים

שילדה ומרכב-ליקויים בעל משמעות נמוכה:

פגיעות בפח, תיקוני פח וצבע, תיקון מאחור,פגמים בצבע, פגושים פגומים

מערכת בלמים -ללא פירוק גלגלים:

לפרק גלגלים לבדיקה

צמיגים:

מידת צמיגים לא חוקית - המוכר החליף מגאנט 17 ל-18 - ידוע לי ולא אתייחס לזה

מערכת תאורה כולל מצבר:

תקין

העברת כוח:

הפרדת מצמד לקויה (מבלאי), רעידות במצמד+קשה, חופש ונקישות בציריות, נזילות שמן מדיפרנציאל קדמי,רעש וחופש ממערכת הנעה - לדברי המוכר הוא החליף קלאטץ לפני כחודש.

מחוונים:

נורית קוד תקלה דולקת - לפנות למוסך מורשה

לפי קריאה ראשונית נראה כי חוץ מהמצבר שום דבר לא תקין באוטו הזה, אך כפי שאתם בטח יודעים המכוני בדיקות הללו נוטים להגזים ולפעמים להגזים מאוד כדי לכסות את התחת שלהם.

כך למשל, יש דברים שידועים לי ואין לי בעיה איתם כגון הממיר הקטליטי שהוצא, שהצמיגים במידה 18",

המוכר התחייב לסדר את נזילת השמן בטורבו, נזילה בדיפרנציאל קדמי, ונזילה במסרק הגה.

האם המבינים מביניכם יוכלו לעזור וללת לי חוות דעת על תוצאות הבדיקה לעיל, האם יש דברים שהתיקון שלהם הוא ממש מינורי או אפילו שאין לתקנו והוא נרשם רק כדי לכסת"ח את המכון

אשמח לקבלת עזרה.....

פורסם
...

כך למשל, יש דברים שידועים לי ואין לי בעיה איתם כגון הממיר הקטליטי שהוצא, שהצמיגים במידה 18",

.....

בלי ממיר קליטי ועם מידת צמיגים לא תקנית לא תעבור טסט.

ממיר קטליטי זה עניין של כמה אלפי שקלים טובים, אין לך בעיה עם זה?

צמיגים, ייתכן שהמידה כן מותרת להיות על הרכב (יש ספר במשרד הרישוי) ואז זה רק עניין של רישום ולא נורא, עם המידה לא מורשת שוב עניין של כמה מאות שקלים לפחות כדי לקנות גאנטים וצמיגים.

אני לא הייתי קונה רכב מתחמן שכזה.

פורסם

אתה ילד גדול, אז אם אתה בוחר לקחת עליך את האחריות לצרות שכרוכות ברכב לא-חוקי, זה עניינך הפרטי.

ברכב בן 9, בעיקר מהזן הזה, סביר שיהיה בלאי למצמד. אבל אתה אומר שהוא החליף מצמד, אז למה הבלאי קיים?

לא ברורות לי הנקישות בהגה והחופש בציריות. זה יכול להיגרם מהתעללות מסיבית במכונית.

ייתכן ונורית קוד תקלה נובעת מהיעדר הממיר.

תקלות במע' ההנעה הכפולה, נגרמות ברכבים כאלה לאחר שמספר רב של פעמים הורם בהם בלם היד בעת נסיעה, דבר שגרם לצמיגים האחורים "להתרבע". אז נוצר הבדל ברמת האחיזה בין הסרן האחורי לקדמי, והדיפרנציאל המרכזי עובד שעות נוספות ולבסוף מתבקע ונוזל.

אתה כותב חיצונית ופנימית שמור היטב, ובבדיקה מתגלה שציפוי ההגה מתקלף ויש פגיעות פח ותיקוני צבע. אז שמור היטב זה בעיני המתבונן כנראה.

קשה למצוא מכונית כזו שבעליה התייחסו אליה יפה. לרוב היא עברה מיד ליד, כל אחד רוקן עליה את מצבורי האדרנלין שלו והמשיך הלאה.

פורסם

קודם כל תודה על העזרה והתשובות :-)

אז ככה...GoRide:

עזוב כרגע את נושא החוקיות...ידוע לי ויכול להיות שאולי באמת כמו ש-TRONCHO רשם אולי זה משהו שאפשר לסדר באמצעות רישום במשרד הרישוי.

ידוע לי ואני לוקח בחשבון שרכב כזה בטוח "קרעו אותו" השאלה האם מה שרשום באמת בטפסים של הבדיקות הם באמת מגזימים ועל כל דבר קטן בין אם ישנו ובין אם לאוו שוב מהסיבה שהם מכסים את התחת שלהם.....

לפעמים הזעה של צינור הם יכולים לרשום כנזילת שמן וכו',

אז השאלה האם משהו מבין מה שרשמתי מטופס הבדיקות....זה משהו שהוא בעייתי ועלי לשים עליו את הדגש...כל שכן שכפי שרשמתי המוכר התחייב לתקן 3 דברים....

לגבי הקלאצ למשל הבנתי שבאימפרזות טורבו יש מה שנקרא קלאצ מחוזק, ואלו התופעות שלו....כך שסביר להניח שהבודקים של המכון לא בקיאים במכוניות הספורט המשופרות (האמת היא שכל בוחן שהיה שם היה לפחות בן 55-60).

TRONCHO:

תוכל לפרט יותר על מה שכתבת: "ייתכן שהמידה כן מותרת להיות על הרכב (יש ספר במשרד הרישוי) ואז זה רק עניין של רישום ולא נורא"...איך אני יכול לברר אם המידה מותרת? מה הפרוצדורה של הרישום?

תודה על התשובות

פורסם
קודם כל תודה על העזרה והתשובות :-)

אז ככה...GoRide:

עזוב כרגע את נושא החוקיות...ידוע לי ויכול להיות שאולי באמת כמו ש-TRONCHO רשם אולי זה משהו שאפשר לסדר באמצעות רישום במשרד הרישוי.

ידוע לי ואני לוקח בחשבון שרכב כזה בטוח "קרעו אותו" השאלה האם מה שרשום באמת בטפסים של הבדיקות הם באמת מגזימים ועל כל דבר קטן בין אם ישנו ובין אם לאוו שוב מהסיבה שהם מכסים את התחת שלהם.....

לפעמים הזעה של צינור הם יכולים לרשום כנזילת שמן וכו',

אז השאלה האם משהו מבין מה שרשמתי מטופס הבדיקות....זה משהו שהוא בעייתי ועלי לשים עליו את הדגש...כל שכן שכפי שרשמתי המוכר התחייב לתקן 3 דברים....

לגבי הקלאצ למשל הבנתי שבאימפרזות טורבו יש מה שנקרא קלאצ מחוזק, ואלו התופעות שלו....כך שסביר להניח שהבודקים של המכון לא בקיאים במכוניות הספורט המשופרות (האמת היא שכל בוחן שהיה שם היה לפחות בן 55-60).

תודה על התשובות

להפך. לא התייחסתי לעניין החוקיות. אני מניח שאתה מספיק מבוגר כדי להבין ולקבל את האחריות שרובצת על מישהו שבחר להשתמש ברכב לא חוקי. מעבר לעניין של היטפלות שוטרים והורדה מהכביש, אני מניח שגם בדקת כבר את תוקף כיסוי הביטוח שלך בעת תאונה. סה"כ אתה מרגיש נוח להכריז כאן בפורום שאתה שוקל לבצע רכישה של כלי לא חוקי, אז מניח שעשית את כל הבדיקות בעניין.

לגבי הרכב:

מידות צמיגים אפשר לסדר ברשיון. זה הליך שבו אתה נדרש לברר (דרך היבואן או דרך משרד הרישוי) האם הרכב שלך מורשה למידת הצמיגים החדשה. אם כן התהליך ותוכל לקבל עליו מידע כאן . בכללי, תצטרך לאשר את השינוי ע"י בחינה של הרכב במשרד הרישוי (מה שנקרא "עמדה 1"). כשתגיע לשם, כמובן שישאלו אותך איפה הממיר הקליטי וכו'.

לפני הקניה, תשאל את עצמך בכנות אם אתה מבין מה אתה קונה. אתה יודע מזה קלאץ' מחוזק? ברור לך למה אתה צריך את זה ולמה זה טוב לך? ברורות לך המשמעויות האחרות? אם כן - אחלה, סע לשלום. אם לא, אז זה הזמן למחקר אישי שלך בנושא.

בלי להיות מוסכניק גדול, קשה לי להאמין שחלק מהתופעות של קלאץ' מחוזק זה בלאי, קרקושים ונזילות.

בוחן בן 60 ראה יותר מכוניות בחיים שלו מבוחן בן 30. זה לא גורף, זה לא חד משמעי, אבל אל לך לזלזל בידע שלהם. אתה יכול להמר שרוב הסיכויים שזו לא האימפרזה הראשונה שהוא ראה בחייו. אם יש לך ספק לגבי אמינות הבדיקה, קח את הבדיקה וגש עם הרכב למוסך שאתה סומך עליו כדי לקבל חוות דעת נוספת.

פורסם

הכי חשוב ששלדה נקיה-לפי דוח בדיקה שצירפת.

רכב דורש יישור קו שיעלה כמה אלפי שקלים (במידה וצריך לעשות טיימינג אז עוד יותר הרבה).

צנרת פתוחה וג'אנטים זה נחמד אבל איפה המקוריים? זה גם עיניין של כמה אלפי שקלים.

רצוי לבדוק את הטורבו , האם נזילה היא מצינור שמן או שטורבו זורק שמן לאינלט? כנ"ל לגבי מנורת תקלה.

לדעתי כדי לך לפנות למוסך שמבין שרכבי סוברו משופרים לקבלת חוות דעת נוספת.

פורסם

מידת צמיגים אין צורך להגיע לעמדה 1,פשוט ניגשים למכון רישוי ומבקשים את הרב בוחן שיבדוק בספרות מה מותר.

בגדול ל wrx מותר מידה 215/45R17.

לגבי הבדיקה נראה שהשילדה נקיה ,ממיר אתה תהיה חייב להוסיף על מנת לעבור טסט,או בדיקה של זיהום אויר בכבישים ,לבדוק את נושא הדרפנציאל ונזילות השמן . לבדוק בלאי של הקלאץ נשמע שהוא מפריד גבוה,הכל עניין של מחיר בסוף

לרכב נתונים טובים של יד וק"מ ושילדה נקיה .

השאלה כמה הוא רוצה מעל המחירון.

פורסם
מידת צמיגים אין צורך להגיע לעמדה 1,פשוט ניגשים למכון רישוי ומבקשים את הרב בוחן שיבדוק בספרות מה מותר.

בגדול ל wrx מותר מידה 215/45R17.

לגבי הבדיקה נראה שהשילדה נקיה ,ממיר אתה תהיה חייב להוסיף על מנת לעבור טסט,או בדיקה של זיהום אויר בכבישים ,לבדוק את נושא הדרפנציאל ונזילות השמן . לבדוק בלאי של הקלאץ נשמע שהוא מפריד גבוה,הכל עניין של מחיר בסוף

לרכב נתונים טובים של יד וק"מ ושילדה נקיה .

השאלה כמה הוא רוצה מעל המחירון.

האם המידה שרשמת 215/45R17 זה מידה של גאנט 18" או זה המידה המקורית של גאנט 17

לרכב אכן נתונים טובים ולגבי המחיר המחיר הוא גם טוב :-)

אשמח לקבל מידע לגבי מה זה בדיוק קלאצ מחוזק? במה הוא שונה מקלאצ רגיל?

פורסם

במילה אחת- להתרחק!

בהרחבה: להתרחק כמו מאש.

מעבר לפגיעות שיש לרכב, כמות הריג'קטים והתיקונים שיש לבצע יעלו הון קטן.

רק בכדי לסבר את האוזן, קלאץ' לבד ישב עלייך כ5,000 ש"ח.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
מאור, נראה לי שמאוחר מדי...

פותח השרשור תתחדש וסע בדרכים טובות!

פאדיחה. תתחדש, תהנה ובהצלחה.

עריכה:

מאיפה הגיע הציטוט הזה? אני לא רואה אזכור כזה בשרשור:shock:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תוכן חדש...