Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור מישהו שמחשיב עצמו כאיש חינוך (תאמינו לי שבחיים "האמיתיים" שלי אני שונה מאשר בפורום), אני אומר לכם חד משמעית שהסיבה העיקרית לאיכות הגרועה של החינוך היא המשכורות.

הייתי מת להיות מורה אבל אני מרוויח בשבוע עבודה מה שמרוויח מורה בתיכון (אז אני עושה שיעורים פרטיים, בין השאר).

בגלל זה הדור הולך ופוחת והילדים יודעים פחות ופחות.

יוסי, כמה מרויח לדעתך מורה בתיכון שעובד 24 שעות שבועיות (נטו בכיתה 24 שעות) ועם 10 שנות וותק?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי יוסי, ברשותך מספר תהיות.

מדוע אתה מחשיב עצמך כאיש חנוך?

מדוע אתה מציין שבחיים האמיתיים אתה שונה מבפורום והאם בחיים האמיתיים מתרחשים אותם ארועים המסופרים בפורום[בד"כ אני מסתפק בקריאת הכותרות] ואותן דעות נחרצות, פחות או יותר.

היית מת להיות מורה או לא? האם אתה יודע במה זה כרוך לאורך זמן לטוב ולרע מלבד המשכורת?

בגלל מה ילדים יודעים פחות? בגלל מה הדור פוחת? משכורת וזהו???

"בתור מישהו שמחשיב עצמו כאיש חנוך...אני אומר לכם חד משמעית שהסיבה העיקרית לאיכות הגרועה של החנוך היא המשכורות"

יתכן ואפשרי, אבל אתה איש חנוך? ואיש חנוך שחקר סוגייה זאת, תוך מחקר השוואתי? שיטות מחקר מסוימות?חד משמעית?

סיקרנת אותי ולא בפעם הראשונה עם קביעותיך ה"חד משמעיות"

בברכה וברוח טובה,

[פנדוב שבחיים האמיתיים הוא קואלה.

נ.ב לא הכל גזענות או בורות של מורים, יש חדשות לא פחות רלוונטיות לפורום העוסק ברכב , תחבורה ודיטיילינג:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000835527

פורסם

אני מחשיב עצמי איש חינוך כי אני מתעסק בנושא חינוך כבר המון שנים.

פעם הייתי מדריך בתנועות נוער, אחרי זה היה לי החלום של להיות מרצה באוניברסיטה (בינתיים זה לא רלוונטי, עד שאחליט לחזור לאקדמיה).

פעם בשנה אני מדריך קבוצות של צעירים מארגנטינה בתוכניות דומות לתגלית.

כיום אני מעביר שיעורים פרטיים בכל מה שקשור לשפות, מדעי החברה ועוד כמה נושאים ואני פעיל בגופים שונים בעולם שמטרתם היא לשפר את מערכת החינוך בכל מני רמות.

ברמת העיקרון זה לא שאני מת להיות מורה, אלא אני באמת מורה.

אני לא רוצה להיות במערכת החינוך הפורמלי אבל את שלי אני עושה בכבוד.

מן הסתם רוב מה שאני כותב בפורום זה 99% מדויק ועם קמצוץ של הומור והגזמה בשביל שיהיה משעשע לקרוא.

אני הרבה יותר נורמלי בחיים האמיתיים, ואת זה יספרו לך חברי פורום ששכרו את שירותי או שמכירים אותי כבר המון שנים.

מה שאני עושה זה גרסה מוזרה של סטנד-אפ כתוב.

אתה עושה אותו דבר.

יוסי, כמה מרויח לדעתך מורה בתיכון שעובד 24 שעות שבועיות (נטו בכיתה 24 שעות) ועם 10 שנות וותק?

אני מניח שהוא לא עובר את ה10K

פורסם

יוסי, המשכורת היא קצת יותר נטו. על זה תוסיף את כל התנאים הסוציאליים של המורים ואת קרן ההשתלמות שלהם שהיא בהפרשות יותר גבוהות משאר המשק. זה יוצא בסך הכל עסק בכלל לא רע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אבל הכל מלא בכללים מפגרים לחלוטין.

ברגע שמורה כזו נמצאת בתוך המערכת ויכול להיות שהיא לא מאבדת את העבודה שלה, אני רואה איזה סוג של חינוך הילדים מקבלים.

אני גם רואה את היחס של התלמידים למורים שלהם. זה כבר לא דמויות סמכות ואנשים שאפשר להעריץ, אלא בשביל רוב הילדים המורה הוא מטרד והוא הבן אדם שההורים שלהם צועקים עליו כשהם לא עושים את העבודה שלהם.

אני סיימתי בית ספר וכיום אני אקדמאי למרות מערכת החינוך, לא תודות למערכת החינוך.

בית הספר (גם בארץ וגם בחו"ל) לא בנוי בשביל לחנך. הוא בנוי בשביל ליצור רובוטים שחושבים אותו דבר.

יש מקרים יוצאי דופן אבל הם מעטים מדי.

פורסם
אני מחשיב עצמי איש חינוך כי אני מתעסק בנושא חינוך כבר המון שנים.

פעם הייתי מדריך בתנועות נוער, אחרי זה היה לי החלום של להיות מרצה באוניברסיטה (בינתיים זה לא רלוונטי, עד שאחליט לחזור לאקדמיה).

פעם בשנה אני מדריך קבוצות של צעירים מארגנטינה בתוכניות דומות לתגלית.

כיום אני מעביר שיעורים פרטיים בכל מה שקשור לשפות, מדעי החברה ועוד כמה נושאים ואני פעיל בגופים שונים בעולם שמטרתם היא לשפר את מערכת החינוך בכל מני רמות.

ברמת העיקרון זה לא שאני מת להיות מורה, אלא אני באמת מורה.

אני לא רוצה להיות במערכת החינוך הפורמלי אבל את שלי אני עושה בכבוד.

מן הסתם רוב מה שאני כותב בפורום זה 99% מדויק ועם קמצוץ של הומור והגזמה בשביל שיהיה משעשע לקרוא.

אני הרבה יותר נורמלי בחיים האמיתיים, ואת זה יספרו לך חברי פורום ששכרו את שירותי או שמכירים אותי כבר המון שנים.

מה שאני עושה זה גרסה מוזרה של סטנד-אפ כתוב.

אתה עושה אותו דבר.

אני מניח שהוא לא עובר את ה10K

יוסי, ברמת העקרון אתה מורה, בפועל לא.

בבוקר היית מת להיות מורה, בצהריים אתה מורה.

אינני חושב שאינך נורמאלי, כידוע יש טווח או מנעד של נורמאליות.

אולי אני עושה אותו הדבר בעקרון, אך לא בפועל.

אני אומר לך חד משמעית שהסיבה העיקרית היא שלא הייתי בצי'ילה, בפועל.:-)

חבל האמת.

פורסם

תראה, אני סוציולוג.

כשכבר הצלחתי להתגבר על החרדות החברתיות שלי כבר הייתי עם תואר ביד, שלא מאפשר לי להיות מורה במערכת רשמית.

אני מהאנשים שעושים דברים מאחורי הקלעים, כמו לתכנן מערכות חינוך ולעשות שינוי מלמעלה, ברמה המערכתית.

זה מה שאני עושה בזמני החופשי, חוקר תיאוריות, מראיין מורים ותלמידים ומנסה לגבש את כל זה בספר שלי.

להיות בחברת ילדים זה יכול להיות נחמד אבל להתמודד עם השטויות וההגבלות של המערכת הפורמאלית? לא תודה.

אני מעדיף מסגרות שמאפשרות לי באמת להקנות להם ערכים ולתת להם כלים להתמודד עם החיים.

פורסם

יוסי, רציתי להניח לעניין אבל...התואר ביד לא מאפשר לך להיות מורה במערכת רשמית???

להיות בחברת ילדים יכול להיות נחמד...אך לא השטויות וההגבלות של המערכת הפורמאלית? בסדר, לגיטימי אבל...

אתה מתכנן מערכות חנוך? בלי שתכיר אותן? מאחורי הקלעים? לפי ראיונות עם מורים ותלמידים? איך אתה בכלל יודע מה לשאול אותם? אולי אינך שואל השאלות הרלוונטיות?

אתה רוצה לעשות שנוי מ"למעלה"?

יוסי, סליחה. זה לא נשמע כמו מורה אלא כמו השועל בסיפור"צב על הגב", כלומר פוליטיקאי היודע מה טוב לאנשים יותר מהם עצמם ובלי להכירם באמת.

נו טוף, שיהיה.

פורסם

אני יותר "בתוך זה" ממה שאתה חושב.

אני מכיר את המערכות גם מבפנים.

אני מספיק שנים מתעסק עם זה ועשיתי מספיק תצפיות ארוכות עם שיתופי פעולה של כל מני אנשים בדרגים שונים בתוך מערכות ועם תלמידים בשביל לדעת על מה אני מדבר.

כן, השינוי חייב לבוא מלמעלה.

אתה לא יכול להכשיר את הדור החדש של תלמידים לפני שאתה לא מכשיר את המורים כדי שיהיו להם הכישורים הבסיסיים והמטרות הנכונות כדי להכשיר את אותם תלמידים.

ולא, תעודה אקדמית לא מאפשרת ללמד בבתי ספר בלי תעודת הוראה.

ורק שתבין לאיזו רמה אני חותר (שזו לא רמה של בית ספר אחד קטן ומחורבן באזור נידח, אלא שינוי אמיתי ברמה גלובאלית), תראה את זה:

http://www.youtube.com/watch?v=r9LelXa3U_I דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
אני יותר "בתוך זה" ממה שאתה חושב.

אני מכיר את המערכות גם מבפנים.טוב, זה רצוי.

אני מספיק שנים מתעסק עם זה ועשיתי מספיק תצפיות ארוכות עם שיתופי פעולה של כל מני אנשים בדרגים שונים בתוך מערכות ועם תלמידים בשביל לדעת על מה אני מדבר. אני מבין

כן, השינוי חייב לבוא מלמעלה.

אתה לא יכול להכשיר את הדור החדש של תלמידים לפני שאתה לא מכשיר את המורים כדי שיהיו להם הכישורים הבסיסיים והמטרות הנכונות כדי להכשיר את אותם תלמידים.מי יכשיר את המורים? מי יקבע מהם הכשורים? והערכים? לפי מה?אלו אנשיםייבחרו כמורים? והאם הם לא צמחו מאותם תלמידים?

ולא, תעודה אקדמית לא מאפשרת ללמד בבתי ספר בלי תעודת הוראה.מסתבר שכאן לא הבנתי אותך נכון, חשבתי שהתואר מונע ממך להיות מורה, כעת אני מבין שחסרה לך תעודה אותה הינך יכול להשלים, אם תרצה.

ורק שתבין לאיזו רמה אני חותר (שזו לא רמה של בית ספר אחד קטן ומחורבן באזור נידח, אלא שינוי אמיתי ברמה גלובאלית), תראה את זה:ראיתי ההרצאה בשרשור של סרוניס. המרצה שנון ואינטליגנטי ומעביר בעשרים דקות מסר של דקותיים.הוא ודאי יודע מה הוא מדבר אך בהרצאתו זה נשאר ברמת הסיסמאות. בכל אופן, מעניין לצפות.

r9LelXa3U_I דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

חמישה תוים.

אופס, עריכה: כעת ראיתי השורה האחרונה שלך: אתה שואף ל"שנוי גלובלי ולא לשנוי ברמה של בי"ס קטן ומחורבן באזור נידח". דברים כדורבנות, אתה הולך על גדול בלי להתעכב על הקטן המחורבן והנידח. אני תוהה מה יאמרו מומחי החנוך שאתה בקשר עמם באשר לתפיסה הזו של שוליות"הקטן, המחורבן והנידח" יש שאף יגידו שבדיוק שם ראוי להתחיל מעשה החנוך האמיתי. מה דעתך?

פורסם

לא הבנת אותי.

הם עושים את מה שהם יכולים ברמה המקומית וזה מצוין.

אני עושה את מה שאני יכול בשביל לתת את הכלים למורים אחרים במקומות אחרים לעשות את אותו דבר.

זה לא סותר בכלל.

אני לא מזלזל במורים מקומיים או בבתי ספר קטנים ונידחים. הם חשובים אבל אני מדבר על רמה אחרת.

רק עם שינוי תפיסתי שמאפשר לילדים להגיע לפוטנציאל שלהם אתה יכול ליצור עולם טוב יותר.

תזכור שאתה לא מחנך ילדים אלא אתה מחנך מבוגרים לעתיד. זה משהו שהרבה אנשים שוכחים.

ואל תסתמך על מה שקן רובינסון אומר פה כי זה ממש מתומצת ומוגבל, אלא קרא את הספרים שלו.

פורסם
לא הבנת אותי. נכון

הם עושים את מה שהם יכולים ברמה המקומית וזה מצוין.מי זה הם ואם כן, למה זה מחורבן?

אני עושה את מה שאני יכול בשביל לתת את הכלים למורים אחרים במקומות אחרים לעשות את אותו דבר.מה אתה עושה, בפועל?

זה לא סותר בכלל.כאן הבנתי, הם עובדים ברמת המיקרו, אתה ברמת המאקרו.

אני לא מזלזל במורים מקומיים או בבתי ספר קטנים ונידחים. הם חשובים אבל אני מדבר על רמה אחרת.מוסכם.

רק עם שינוי תפיסתי שמאפשר לילדים להגיע לפוטנציאל שלהם אתה יכול ליצור עולם טוב יותר.נשמע טוב, אך זו רק סיסמה, לא?

תזכור שאתה לא מחנך ילדים אלא אתה מחנך מבוגרים לעתיד. זה משהו שהרבה אנשים שוכחים.צודק, הילדים גדלים, הופכים מבוגרים ופורחים להם מן הבית,כואב אך זו דרכו של עולם. אכן אנשים שוכחים.

ואל תסתמך על מה שקן רובינסון אומר פה כי זה ממש מתומצת ומוגבל, אלא קרא את הספרים שלו.

טוב, כאן יש בעייה כי אינני בטוח שדבריו תורגמו רשמית[תוכל אתה לתרגם] ולאור הרצאה ארוכה עם תוכן מועט, ספק אם יש בי הסבלנות לספריו.

שווה לבדוק אתה אומר? אם תתרגם מדבריו, חשוב לשמור על רוח הדברים וההומור שלו. זה קיים גם בספריו?

פורסם

לא ראיתי את התרגום של ההרצאה אבל אני יכול לתרגם את זה (זה העיסוק שלי, ראה חתימה...)

אני פשוט לא ממש מעוניין לעשות את זה כי יש לי דברים יותר מעניינים לעשות.

תרגום מאנגלית לעברית אני עושה רק אם משלמים לי. לא רואה תירוצים לא לדעת אנגלית. זו אחת מהבעיות של מערכת החינוך בארץ, שלא מלמדים שפות אחרות כמו שצריך ולא נותנים כלים בסיסיים.

וכן, הספרים שלו הרבה יותר טובים מההרצאה הזו. הוא מביא שם פתרונות בפועל שכבר הוכח שהם עובדים.

בהמשך לתגובה הקודמת, מה שאני עושה בפועל כיום הוא לבנות מודלים של חינוך חדשים במטרה לעזור למורים לגלות את הפוטנציאל של התלמידים ולכוון אותם למימוש של אותו פוטנציאל, תוך ראייה כלכלית עתידית שתאפשר למדינה לצמוח.

עבדתי בצ'ילה עם מכוני מחקר של האו"ם שבדקו בין השאר את ההשפעה של המודלים האלו על התפתחות של אזורים כפריים בהשוואה לאזורים עירוניים.

כרגע זה לא מה שמביא לי פרנסה.

הפרנסה מגיעה מתרגומים.

• תוכן חדש...