Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אני מחליף מצבר ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך להחליף לחבר מצבר בפיאט אוטו (מודל 92, מנוע 1000).

פשוט לנתק את הנוכחי מהחיבורים שבפלוס ובמינוס, לשים את החדש, לחזק אליו את 2 החיבורים הנ"ל,

למרוח גריז ולוודא שהמצבר "תפוס" ברכב, ולא רוקד וזז בזמן נסיעה.

זה הכל ?

פורסם

בגדול, כן...

צריך לזכור למדוד את גודל המצבר החדש לעומת הישן, מיקום הקטבים, גובה המצבר וההספק (לא נורא אם ההספק גבוהה יותר רק שלא יהיה נמוך משמעותית ממה שהיצרן מבקש (בכל אופן רצוי מצבר בעל הספק יותר גבוהה לאורך חיים יותר גבוהה ועוד כמה סיבות שאתה יכול לחפש בפורום)...

ישנם מצברים בעלי "סידור" קטבים שונה, אצלי במזדה קניתי מצבר שהיה גבוהה מידי והקטבים נגעו במיכסה מנוע (הקטבים ממש בלטו מעל שטח הפנים של המצבר בניגוד לאילו ששקועים במעין מיגרעת).

הלכתי להחליף, והמצבר היחידי שהיה בחנות עם "סידור" הקטבים היה הפוך מאשר אצלי והיה צורך להאריך את אחד החוטים...

שים לב...

עוד משהו, סביר להניח שבזיכרונות ברדיו ילכו לעולם שכולו טוב, ואם יש אזעקה רצוי להיכן את המפתח שרות בקירבת מקום. ישנן אזעקות שמזהות ניתוק מצבר כניסיון פריצה והנעה מחדש ונועלות את עצמן, ואפילו לא מישתחררות דרך השלט אלא רק בעזרת המפתח...

בהצלחה, ותתחדש!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
למה ??

עניין בטיחותי.

כאשר אתה מנתק מצבר עם הקוטב החיובי כאשר השלילי מחובר עדיין, אתה עלול לפגוע בטעות, עם המפתח ברגים, בגוף הרכב ולגרום לקצר חשמלי ולפיצוץ המצבר!!!

בניתוק הקוטב השלילי אתה יכול לפגוע עם המפתח ברגים בגוף כמה שתרצה ולא יקרה דבר.

פורסם

??

למיטב ידיעותי כל מה שצריך הוא לסגור מעגל חשמלי...

מה זה משנה אם הפלוס או המינוס הוא זה שסוגר את המעגל... ?

פורסם
??

למיטב ידיעותי כל מה שצריך הוא לסגור מעגל חשמלי...

מה זה משנה אם הפלוס או המינוס הוא זה שסוגר את המעגל... ?

המצבר הוא מקור המתח ברכב. (כאשר המנוע כבוי...כמובן). עכשיו מה יקרה אם תיקח חוט חשמל דק ותחבר בין הקוטב החיובי של המצבר לגוף הרכב או למנוע? יגרם קצר חשמלי והחוט ישרף קליל.

עד כאן ברור?

עכשיו מה יקרה אם תחבר חוט בין הקוטב השלילי של המצבר לגוף הרכב....ברור שכלום לא יקרה, כי גם ככה הקוטב השלילי מחובר לגוף הרכב וגוף המנוע.

לכן עלול להווצר מצב שבו אתה מנסה לפרק את הקוטב החיובי במצבר ואז המפתח שאיתו אתה עובד נוגע בגוף הרכב, לדוגמא בתפס מתכת שמקבע את המצבר, מיגון פח שעוטף את המצבר או כנף הרכב, אם בזמן זה הקוטב השלילי של המצבר יהיה מנותק, אזי לא יקרה דבר כוון שהמעגל החשמלי פתוח.

אך אם הקוטב השלילי מחובר למצבר, יגרם קצר חשמלי, זרם מאוד גבוה יעבור דרך הכלי , הוא כמובן לא ישרף, רק יתלהט וישרוף לך את היד, ולבסוף יתפוצץ המצבר מעומס יתר.

ראיתי תאונות כאלה קורות במוסך, ותאמין לי זה לא מחזה מלבב...

פורסם

אני מבין מה הבעיה שלי בהבנה :

אם מחברים בין הקוטב החיובי של המצבר לגוף הרכב או למנוע =יגרם קצר חשמלי והחוט ישרף קליל.

אבל אם מחברים את הקוטב השלילי = לא קורה כלום

התופעה הנ"ל לא ברורה לי...

פורסם

הסבר פשטני - הכבל המחובר לקוטב השלילי במצבר מתחבר במילא לגוף הרכב. תעקוב אחריו ותראה.

אז אם כשאתה עובד עליו כדי לנתק אותו נגעת בטעות בגוף הרכב בעוד הקוטב החיובי עדיין מחובר, לא יקרה כלום.

לעומת זאת כשאתה עובד על הקוטב החיובי כדי לנתקו, חשוב מאוד שהקוטב השלילי כבר יהיה מנותק, כדי שבמידה וייוצר מגע בין הכלי בו אתה משתמש לגוף הרכב לא תסגור מעגל.

קוטב שלילי מנותק - אין אפשרות לסגור מעגל בנגיעה של החיובי בשום מקום ביקום בכלל וברכב בפרט חוץ מהקוטב השלילי עצמו - ובטוח לעבוד על הקוטב החיובי.

פורסם
אני מבין מה הבעיה שלי בהבנה :

אם מחברים בין הקוטב החיובי של המצבר לגוף הרכב או למנוע =יגרם קצר חשמלי והחוט ישרף קליל.

אבל אם מחברים את הקוטב השלילי = לא קורה כלום

התופעה הנ"ל לא ברורה לי...

איור פשוט להסבר של התופעה, מקווה שעכשיו תבין.

מצבר.JPG

פורסם
איור פשוט להסבר של התופעה, מקווה שעכשיו תבין.
גדול, מאיפה התמונה?!

ענק.... היה חוסך לחימושניקים אצלינו הרבה הרבה סבל :wink: ... טוב, נו, לא לכולם, לאחד ספציפי (שפוצץ תא מצברים של נגמ"ש)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
בדיוק הפוך- הקוטב השלילי מנותק ראשון, ומחובר אחרון.
צודק:shock:

התכוונתי לנתק ויצא לחבר..

נו טוב..טוב שתיקנת

• תוכן חדש...