Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאודי Q5 או A6. הכותרת נערכה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שאלו שתי האופציות היחידות והמחיר זהה:

A6 2.0T או Q5 Quattro 3.0T

שתיהן כמובן מהדגמים החדשים.

אילו מהן הייתם בוחרים ולמה? מכיוון שלכל אחד יש סדרי עדיפויות אחרים, מעניין אותי דווקא מה כל אחד כאן היה בוחר ומאיזו סיבה...

פורסם

ה-Q5 מספיק מרווח ביחס ל-A6 ואני חושב שבסעיף הביצועים הוא יציג יתרון גדול, האם ההבדלים באבזור גדולים?

פורסם

הA6

הוא רכב מנהלים מפנק מאוד גדול יותר ומאובזר יותר.

נסיעתו שקטה ומהירה מאוד כשצריך.

הסחירות שלו נוראית...גש לאוטו-דיל וראה כמה יש במיגרש...הרבה.

ואיזו הנחה גדולה תקבל במיוחד בדגם ה 2.0 (מאה אלף שח פחות מהמחירון).

הQ5 רכב זריז מאוד חזק וחסכוני ביחס למנועי 2 ליטר מרווח טוב פלוס ל 4 אנשים.

1/10 צריכת הדלק ממוצעת(450 קמ למיכל לפחות) ה A6 יותר לכוון 1/7

הייתי השבוע ולבסוף הוחלט על Q3 הקטן יותר חדש כמובן.

זול יותר משניהם, קטן יותר אומנם אך 4 אנשים יושבים בכיף.

אם הייתי צריך להחליט בין שני הרכבים שציינת הQ5 לוקח מבחינתי.

אם מבין השלושה (למרות שלא ביקשת )היחס לשקל הQ3 לוקח בגדול.

פורסם

הQ5 מבחינתי לוקח בגלל :

1 הביצועים ,הרכב קליל יותר וזריז.

אני מעדיף רכב אתלטי וזריז על כבד וגמלוני בתגובותיו בנסיעה זריזה פלוס

(לא אמרתי ספורטיבית) .

2 וביחס לשקל צריכת הדלק הטובה יותר בהרבה ביטוחים

וכל שאר החבילה הכספית השנתית.

אגב נוסע אני על S3 2011 חמש דלתות וזהו הקונצרן המועדף עליי.

פורסם

תודה על התגובות. הנטייה היא אכן בכיוון של ה-Q5.

אני חייב לומר בהזדמנות זו שהחברים בצ'מפיון מרגיזים מאוד בסיפור הזה. אי אפשר לראות בשום מקום רשימה ברורה ומלאה של האבזור בדגמים ובין המכוניות האלו. קיבלתי לבקשתי קטלוגים מאוד מפוארים ומושקעים (באנגלית כמובן, צ'מפיון לא חושבים שתרגום הכרחי) אבל יש שם המון מידע על אבזור אופציונלי שאין לדעת אם קיים אצלנו, ואם כן, באיזה דגם.

כמובן שגם כל ניסיון שיטוט באתר שלהם לא ממש עוזר. מה צריך לעשות בשביל לראות רשימת אבזור פשוטה של רכב שעולה קרוב ל-400K?

פורסם

ברכבים האלה כל רכב הוא בפני עצמו, יש רמות גימור אבל עדיין קיים שוני בין רכב לרכב.

ב-Q5 דווקא רוב הרכבים נראים דיי אחידים מבחינת איבזור חיצוני, פנימי זה כבר אחרת.

אני מניח שמדברים איתך על רכבים שקיימים במלאי אז תבקש רשימת אבזור מסודרת של הרכב שעליו מדברים.

לגבי ה-A6, לאחרונה הועברו כמה כאלה לאוטודיל אז אני מניח שפשוט קיים להם מלאי שקרוב לגיל שנה ואז הם יצטרכו להעביר גם אותו יד ולמכור אותו עם 0 ק"מ ולכן כנראה הם מכוונים אותך ל-A6.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני חושב שה Q5 עדיפה מניסיון על שתי הרכבים:

יש לי כרגע Q5 2.0T (השניה האמתי)

והייתה לי תקופה גם A6 3.0T

הA6 הרגישה לי יותר מאובזרת (ואכן כך היה עד עכשיו), המנוע 3.0T בסופו של יום היה הדבר היחידי שבאמת אהבתי באוטו, שאר האלמנטים של האיבזור מתרגלים מאוד מהר ולא תמיד שימושיים כל כך, הנסיעה שלה רכה, שקטה ונעימה על גבול המשעממת (פרט לביצועי המנוע ברגע שמתחילים ללחוץ - תענוג אמיתי)

ההיגוי לא מתקשר בכלל, למרות שיש מצבים (במידה ולקחת זאת כתוספת) שאתה יכול לבחור את חדות ההגה, הגז והמתלים, במצב ספורטיבי הוא הרבה יותר טוב אבל עדיין זה לא זה, אתה מרגיש שאתה גורר איתך משהו ארוך ומיותר בתור נהג, ויכול להנות ממנו הרבה יותר בתור נוסע.

תמיד אמרתי לעצמי שה Q5 תהיה מושלמת עם המנוע 3.0T, ואכן עכשיו הוציאו את ה Q5 עם המנוע הזה,

אני חייב לציין שה Q5 החדשה גם הרבה יותר אטרקטיבית כיום לא רק בגלל המנוע, בנוסף בגלל שהאבזור הסטנדרט ששופר משמעותית השנה, וגם חבילות האבזור לקצורי או אס ליין פנימי שופרו משמעותית(יש גם חבילת אס ליין חיצונית בלבד שלא מגיעה עם האס ליין הפנימי וכוללת פגושים שונים, גריל שונה, חצאיות צד ועוד כמה נגיעות קטנות שעושה הבדל משמעותי ללוק של האוטו - חבילה שהוספתי ושווה את ההפרש לדעתי)

כמו כן, ב Q5 החדשה שלא כמו בעבר, החבילות אבזור לקצורי ו אס ליין פנימי עולות אותו מחיר ועם תוספות נדיבות מאוד.

הרכב בא מאובזר יותר כיום בסטנדרט וגם 2 החבילות האבזור מרשימות יותר מבעבר, ממליץ לקחת את אחת מהחבילות כי הן משדרגות את הרכב משמעותית ואז גם האבזור משתווה ואפילו עדיף לאבזור ב A6.

Q5 3.0T לדעתי בחירה אולטימטיבית, נהיגה הרבה יותר מהנה ויש הרגשה שהאוטו במידה מושלמת בניגוד ל A6 שאתה מרגיש שאתה פשוט גורר איתך חלק אחורי ארוך ומיותר לחלוטין.

מקווה שעזרתי ובמידה יהיו לך עוד שאלות אשמח לעזור

בהצלחה :-)

• תוכן חדש...