Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

לאבא שלי יש רכב מאזדה MPV, וקטנוע.

בימים רגילים שאין שום דבר מיוחד הוא נוסע על הקטנוע, יותר מהיר, פחות דלק, יותר נוח, והמאזדה נשארת מקופחת תקופה בחניה, מדי פעם היא מגיעה למצב שאין בכוחה להניע ואז צריך כאבלים וזה מתיש כל פעם שההורים רוצים לצאת הם צריכים לעבור טלטלה כזו.

אני חשבתי על פתרון טעינה סולארי שבמשך מספר שעות שיש בהם אור המצבר ייטען מעט.

השאלות שלי הם כאלו:

מה הקצב פריקה של המצבר?

מטען של כמה אמפר לשעה צריך לקנות כדי שאפילו אחרי חודשיים (בהגזמה גסה, כן?) שהאוטו לא בשימוש, הוא יניע בכוחות עצמו?

בכלל, האם זה בריא למצבר?

JL Audio

פורסם

למה מטען סולארי ? אם יש נקודת חשמל באיזור יש מטענים יעודיים למצבים כאלה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אין בדיוק (להעביר מאריך מהבית יהווה טירחה גדולה יותר מלהניע עם כאבלים).

בנוסף אני רוצה להדגיש:

"כל פעם שההורים רוצים לצאת הם צריכים לעבור טלטלה כזו".

גם זה סוג של טלטלה, אז אני עדיין נשאר עם מטען סולארי.

JL Audio

פורסם

האמת אני לא יודע בדיוק איך זה מתחבר אבל מאמין שזה שני תנינים שהולכים למצבר, ואיך יתחבר מטען סולארי (מעבר לזה שאל תשכח שאתה צריך גם קולט סולארי).

אתה מציג בעיה שיש ללא מעט אנשים עם רכב שני או שלישי אני מאמין וזה הפתרון שהרוב הולכים עליו (או מידי פעם נסיעה עם האוטו).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

כל כמה זמן לערך אתם מניעים את המאזדה?

אפשרות שאני חושב שתוכל לנסות, היא לטעון את המצבר (בנסיעה) ואח"כ לנתקו מהרכב עד לשימוש הבא.

אולי יעזור ואולי לא (ואז כנראה תדע שהמצבר הגיע כמעט לסוף חייו).

alfa 156 2.5.

פורסם

המצבר דיי חדש אם אינני טועה חצי שנה פחות או יותר.

כל כמה זמן אני לא יודע להגיד בדיוק, נע בין אחת עד 3-4 פעמים בטווח של שבועיים - שלושה.

@rupni- בעלות של כמה דולרים אפשר לקנות את זה:

http://dx.com/p/solor-power-panel-auto-car-battery-charger-71635

השאלה אם ההספק פה ישאיר את המצבר חי גם אחרי (שוב הגזמה גסה) חודש / חודשיים של אי פעילות?

הדאש של המאזדה מספיק גדול גם ללוח סולארי גדול יותר.

JL Audio

פורסם

זה לא מטען ,

זה אמור לפצות על הפסדי הזליגה שקיימים ברכב לסיטואציות כמו שאתה מתאר , המכשיר הנ"ל נותן 12V באמפרג' נמוך כדי לספק מתח לצרכנים שממשיכם לצרוך גם כשהרכב לא בשימוש , אני הייתי מנתק את המינוס מהמצבר במקום הצעצוץ הזה .

אגב אצלי הוא היה מתחבר למצת (כמבן מצת לפני סוויצ') ויושב על הדשבורד .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

אבל שוב אתם לא ממש מבינים את הסיטואציה: ההורים שלי מתארגנים לצאת, מתקלחים, מתלבשים יפה ומריחים טוב, זה לא הזמן לפתוח מכסה מנוע גם אם זה בורג וחצי..

אז שוב, לדעתך המטען הסולארי הזה יספיק?

JL Audio

פורסם

בקשר למטען הסולרי - אינני יודע.

בקשר לזה, ששהורים שלך רוצים את הרכב תמיד זמין ומניע - אז אתם צריכים לדאוג לנסות ולהניע אותו יותר.

כ"כ - לבדוק אולי יש זליגת זרם חריגה.

alfa 156 2.5.

פורסם

לדעתי אני פשוט אבוא בשעה מסויימת לבדוק בעזרת פלוק מה המתח של מהצבר, ויום אחרי זה באותה שעה בדיוק לבוא לבדוק מה המתח שלו בשנית.

ככה אני אדע מה הקצב פריקה שלו אז אני צריך בעצם טעינה שמספקת יותר מכפול מקצב הפריקה כיוון שטווח האור הוא מוגבל.

ואז אם המצבר נגיד במתח 12.5, ייטען ויגיע ל13.5, כל הלילה והערב יפרוק חזרה ל12.5, ואז בשעור האור יטען ל13.5.

אני צודק?

JL Audio

פורסם

זו לא הדרך למדוד את קצב הפריקה של המצבר.

אתה תקבל רק הערכה גסה מאוד, ולא תוצאה אמינה כלל.

נתק את המינוס של המצבר וחבר בטור בין המצבר למחבר פלוק שיכול למדוד זרם עד 10A

רק כך תדע בוודאות מהו זרם הזליגה, ולהעריך את קצב הפריקה של המצבר.

חשוב מאוד - עשה זאת כשהאוטו כבוי לחלוטין, המפתחות בחוץ, ואין שום דבר שעובד ברכב - גם לא פנסים, ותאורה פנימית

• תוכן חדש...