Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא התחילו לדרג צמיגים עם מדבקה חדשה עם מדדים של מרחק עצירה, רעש ואורך חיים. דיברו על זה בפרק השני של טסט ראשון: cars.walla.co.il/testrishon/?w=/4696/2626703

נכון מאוד.

כל זמן שלא יודעים מה באמת ההבדלים בביצועי הצמיגים, הרבה אנשים יעדיפו לקנות את הכי זול מאשר לקבל חוות דעת שיצרן צמיגים A עדיף על יצרן צמיגים B , כאשר חוות הדעת מבוססת על ידע אישי של מישהו שקורא לעצמו מומחה.

מה שיקדם את המצב הוא קודם כל הטבעה של ציון איכות (בלימה ביבש, ברטוב, חסכון בדלק) על דופן הצמיג.

יהודה

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב האנשים לא מודעים להשלכות של זה, ובכללי הרבה אנשים חושבים שאם הם יקנו צמיגים בזול יותר כי זה ״יותר משתלם״ אז באסה

פורסם
אם זה היה תלוי בי אני הייתי אוסר הכנסת :

1) צמיגים סיניים וצמיגים עלומי שם.

2) חלקי מערכת בלימה מתוצרת סין כגון: רפידות,צלחות בילום,סנדלי בילום וכו׳.

3) חלקי מתלה ופרונט תוצרת סין כגון: תפוחים,צריות,משולשים,בוקסות,זרועות הגה,בולמים וכו׳.

רק כך הישראלי שחוסך בבטיחות שלו ושל הסובבים אותו ילמד שבדברים כאלו לא חוסכים.

כמובן שגם צריך להוזיל את מחירי חלקי החילוף המקוריים. 

חבל שזה לא תלוי בך.

(נאמר ללא טיפת ציניות אלא מהסכמה מוחלטת)

רק מה, זה מאד אופטימי מה שרשמת...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לדעתי הפיתרון לבעיה הינה:

א: פיקוח ממשלתי- אי הכנסת צמיגים עלומי שם שלא עומדים בתקנים שיכולים ליגרום לירידה בבטיחות.

ב:מאחר ואין לנו כעת צמיגים שמסכנים את הצרכן- כעת זה תלוי בפאנצ'מאכר ובצרכן איזה צמיג בידיוק הוא יקנה.

אני מעדיך שאדם שחסר לו כסף לא יסע על צמיגים קרועים שכל רגע יכולים להיתפוצץ בנסיעה על 120 וליגרום לתאונות שרשרת- בימקום, הוא יכנס ויקנה רבייעת צמיגים זולים- אבל עדיין כאלה שעומדים בתקני בטיחות מתאימים.

לא מעניין אותי מהיכן הצמיג- כל עוד הוא עומד בדרישות מינימום בבטיחות - והמחיר הזול שלו יעודד נהגים חסרי כסף/קמצנים להקדים תרופה למכה ולהחליף את הצמיגים הבלואים שלהם!

חד שמח!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

סיניים או לא סיניים - קשה להכתיב דבר כזה לאנשים. זה גם קצת לא הוגן יהיה מבחינה צרכנית לחייב אנשים לרכוש צמיגים יקרים כי צריך חופש בתחום הזה. מה שכן, צריך לחייב אנשים להחליף צמיגים ברגע שהם יבשים ו/או בלויים. שניידות יעצרו מכוניות לביקורת ויורידו אותן מהכביש על דברים כאלה. אני אישית נוסע על מישלין וגם מספר אנשים שאני מכיר דאגתי שיחליפו צמיגים לחברה סבירה כמו קומהו או קלבר, כי הם היו קמצנים מדי. מבחינתי צמיגים זה החלק הכי חשוב ברכב, אז בניגוד לתחומים אחרים אני לא עושה פה ניסיונות.

פורסם

אנשים קונים צמיגים סיניים כי לאנשים, בגדול, אין כסף. אנשים לא גומרים את החודש, האוטו גוזל חלק אדיר של המשאבים ובשביל להוסיף חטא על פשע יבואני הצמיגים מוכרים במחירים רצחניים. קונטיננטל קונטי ספורט קונטקט 3 עולה בגרמניה 100 יורו, ובארץ 850 שקל. מישלן פיילוט ספורט 3 עולה בגרמניה 105 יורו ובארץ 1171 שקל (וזה בחיפוש פנ'צריות זולות דרך tires4u.co.il).

היחידים שמוכרים פה במחיר הוגן הם כנראה טויו, והם מוכרים את כל מה שהם מצליחים להשיג מהמפעל (ככה זה נראה לפחות).

העובדה שמכוניות שפעם היו באות עם צמיגי 175/70/15 עכשיו נעולות ב215/50/17 ולפעמים גם 18 לא עוזרת למחירים. זה גם נטל על הצרכן שמעלה את מחיר הצמיגים ב30%-40% לפחות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

למה רוב האנשים נוסעים על צמיגים סיניים?

כי אתה בפורום רכב והנושא קרוב לליבך.

כנס לפורום הריון ולידה ושם כניראה תהיה כותרות כמו:

"למה אנשים קונים כסא בטיחות סיני?"

"למה אנשים לא מחליפים את הכסא תינוק שהוא פג תוקף (כן יש תוקף לכסא תינוק)".

"למה אנשים קונים מוצץ זול ללא תקן גרמני"

ועוד ועוד....

כנס לפורום תזונה וכניראה שתהיה כותרות כמו:

"למה אנשים אוכלים את הזבל הזה (בוקרס)?"

"למה אנשים שוטים משקאות מתוקים?"

ועוד ועוד.

כנס לפורום של ספורטאים ותראה כותרות כמו:

"למה אנשים הולכים\רצים עם נעליים זולות ללא מידרסים אורטופדיים?"

ועוד ועוד.

ואתו דגבר גם במשקפי שמש, כסא מחשב שיושבים עליו שעות ועוד...

אז צמיג זה בטיחות.

כיסא תינוק זה בטיחות.

נעליים זה בריאות.

גם תזונה זה בריאות.

גם משקפי שמש זה בריאות.

אם אתם עוד איתי, אתם בטח מבינם שאין לזה סוף....

אנחנו עושים שיכולים כלכליים באופן שוטף ויום יומי בכל הקשור לבטיחות ובריאות.

הרכב השני שלי בבית נוסע ביום להוריד את הילדה בגן ולעבודה, 10-15 ק"מ בתוך העיר.

ואני לא חושש לרגע מהצמיגים הסיניים שמורכבים עליו.

גם לא מהסלקל שהוא ברמה בנונית.

אז סביר מאוד שמודעות באמת היתה יכולה לשנות את המצב, ואבל זה נכון לגבי כל דבר שהצגתי פה.

פורסם

צודק חלקית.

מסכים איתך שלכל אחד יש תחומים שמעניינים אותו יותר ופחות, באלה שהוא מתעניין הוא יותר מבין ויותר משקיע (זמן וכסף) ובאילו שפחות- לא זה ולא זה.

מצד שני, ישנם תחומים שבהם ברור שכדי לקבל איכות ועמידות אתה נדרש לשלם סכום כסף גבוה יחסית, ובהם כמעט כולם משלמים מחיר גבוה על מוצרים מאיכות טובה, אך ישנם תחומים, ביניהם גם תחום הרכב, שבהם אנשים יעדיפו לשלם כמה שפחות כדי לעמוד במינימום ההכרחי.

לרוב האנשים שאני מכיר יש אנטי גדול מאוד בלשים כסף על הרכב שלהם. "סדר לי אותו כדי שיעבור טסט" "טפל לי רק במה שצריך" "לא חבל 4 ליטר שמן ב160 שקל??" וזה מתבטא גם במערכות הבטיחותיות, וצמיג לא נתפס אצל כולנו כאביזר בטיחות אלא כסתם עוד חלק מרכב.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אין דין אפניים, נעליים, כסאות בטיחות וכו' כדין צמיגים.

בכל האחרים אם האדם חוסך ודופק את עצמו הוא דופק רק את עצמו (ומשפחתו).

אדם שמרכיב צמיגי זבל שמפחיתים יציבות ומאריכים מרחק בלימה מסכן גם את המשתמשים האחרים בדרך.

פורסם

אם ילדים הלומדים נהיגה היו שומעים מהמורה שלהם על מהי בעצם המכונה אותה הם עתידים להפעיל ומה דרישותיה, הייתה יותר מודעות.

אף אחד לא דיבר איתי על צמיגים,נוזלי קירור ושמנים (ובטח של על דברים ברומו של עולם כמו חלפים מקוריים וטיפול בזמן) לפני שהגעתי לפורום. עדיף לא ללמד כלב זקן טריקים חדשים, אלא להתחיל מבעוד מועד בצעירותו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הבעיה היא שלרוב הישראלים אין שמץ של מושג בנושא הצמיגים!

תן לי להרכיב מערכת מולטימדיה - סלמתק בכיף..

להחליף איזה אלטרנטור, פלגים, טרמוסטט - בכיף ובהרבה מאמץ

תן לי אפילו לפתוח ראש מנוע לבד..

אבל בכל מה שקשור לצמיגים אני דפוק יותר מסוליה של נעל(או גומי של צמיג שחוק :lol:)

יש כ"כ הרבה סוגים של צמיגים, כ"כ הרבה חברות ואינספור מספרים...

רק להתחיל למנות את החברות זה עושה כאב ראש..

יש כאלה שאמרו לי שהחברה X טובה ויש כאלה שיגידו שהחברה Y טובה ויש כאלה שיקבלו דירוגים טובים(למשל באתרי הצמיגים), רק שכל המדדים האלה לא שווים הרבה כי בישראל האקלים שונים מאוד וצמיג שטוב בגרמניה לא בהיכרח טוב פה או בכלל בגלל איכות הכבישים הירודה..

מה שאני הבנתי הצמיגים של DUNLOP שנמצאים על הרכב שלי הם לא טובים במיוחד ומחליקים אפילו(ומשאירים סימנים :shock:).

בסאאב הקודמת שלי יש connentinal שכנראה בגלל חתך גבוה עושים את העבודה כמו שצריך.

אם מישהו ייתן לי המלצה טובה על צמיג בחתך נמוך(205/R16/35ֹ) של חברה טובה וצמיג שהוא גם יהיה טיפה יותר חסכוני, בולם טוב ולא מחליק(כזה שמתאים להנעה קידמית), מחזיק טוב בתנאי החום בארץ ועם אחיזה טובה אני בהחלט אחשוב על ההמלצה ברצינות.

העניין הוא שכמוני וכמו להרבה מאוד אנשים אין באמת מדדים איך לבחור את הצמיג שלהם...לך תסביר את ההבדל בין קווים לאורך או לרוחב שעל הצמיג..

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
מה הקשר? :roll:

סורי...שכחתי לציין את ההבדלים בין הצמיגים של שני הרכבים בגלל החתכים או הצמיגים..

זה אותו דגם רק מידת גלגלים שונה

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

עברתי על כל השרשור ורק שני אנשים כתבו את מה שאני חושב, הבעיה היא לא כהל הנהגים אלה יבואנים.

יבואני צמיגים דורשים מחירים הזויים ולא הגיוניים עבור צמיגים איכותיים ויותר משתלם להם למכור 10 סטים של צמיגים זולים מאשר סט אחד של צמיגים טובים.

תורידו עלויות , ברגע שפערים במחירים יהיו הגיונים כך גם יותר אנשים יקנו צמיגים איכותיים.

פורסם
אין דין אפניים, נעליים,סאות בטיחות וכו' כדין צמיגים.

בכל האחרים אם האדם חוסך ודופק את עצמו הוא דופק רק את עצמו (ומשפחתו).

אדם שמרכיב צמיגי זבל שמפחיתים יציבות ומאריכים מרחק בלימה מסכן גם את המשתמשים האחרים בדרך.

אתה רואה את זה בצורה נכונה אבל לא מציאותית.

כל דבר שאנחנו עושים, ולא משנה מה, יש בוא סיכון.

אני יכול לומר לך שאני מעדיף שהנהג מאחורי/לפניי היה עם צמיגים סיניים באיכות סוג ז׳ ולא מדבר בטלפון בנהיגה.

תהיה בטוח שיש לא מעט אנשים שקנו צמיג איכותי, אבל לא יחשבו פעמיים לפני שהם עונים לטלפןן ללא דיבורית.

או לפני שהם ישנו שש שעות בלילה, או נהג הובלות שכבר 12 שעות על ההגה.

בסה"כ כמו שזה ניראה, אם אין לך יותר מידי דרישות הצמיגים האלו עושים את העבודה.

והסיכון שלהם הוא לא יותר מרפידות באיכות ירודה או צמיג איכותי בן 6 שנים ויותר.

• תוכן חדש...