Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לקוח פרטי עושה טסט לרכב חדש אחרי שנתיים

לבריאות. כמובן שישנה סיבה שמתריסה קצת את המצב נגד חברות ההשכרה.

אבל תופתע לגלות שראיתי גם מקרים של לקוח פרטי נכשל אחריי שנתיים,על יותר ממנורה שרופה.

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כאשר אני מביט על הצמיגים ברכבים כשאני הולך ברחוב, אני שם לב שלמרבית המכוניות יש צמיגים סיניים מחברות לא מוכרות (Topspeed? GoodRide? וכדומה וכדומה) והדבר לא נוגע לגבי מכוניות ישנות ששווים נמוך אלא גם לרכבים יחסית חדשים ובסופו של דבר מדובר בבטיחות של הנהג כלפי עצמו ומי שנמצא ברכב וכלפי הרכבים והולכי הרגל סביבו והצמיג משפיע רבות על יכולות הרכב (בלימה, אחיזה).

דעתכם בנושא ?

לא כל דבר שהסינים עושים הוא רע

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכוונה ב"סיניים" ללא איכותיים וגרועים. יש גם צמיגים זבל שמיוצרים בטורקיה, בטאיוואן ובעוד מקומות עם כח עבודה זול.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא כל דבר שהסינים עושים הוא רע

בלהעתיק טכנולוגיה שמשפיעה על פרמטרים קריטיים- הם לא כל כך טובים, ועדיף להתרחק.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
"מזה משנה סיני,יפני,אמריקאי כולה גומי"

זאת באמת המחשבה של הרבה אנשים, העיקר שיהיה עגול והגומי יהיה נוצץ (אחרי ששמו עליו 9 קילו של משחה) לא כל כך חשוב עם יש סדקים וקרעים.

100% צודק.

אנשים מפגרים,הצמיגים זה החלק שמחבר את הרכב לכביש,ויש הבדל עצום באיכות שלהם בין היצרנים.

הבעיה שההבדל באיכות בצמיגים יכול בקלות לעלות בחיים,ואת זה אנשים לא רוצים להבין!!.

פורסם
היום נתקלתי ברכב עם צמיגים תוצרת חברת "לינג לונג".

אני יודע שכתבו כאן כבר שאכן קיימת חברה כזאת, אבל לראות את זה בלייב ממש שיעשע אותי :-)

לינג לונג קיים גם כצמיגי שטח (חצי חצי)

תמיד שהחלפתי צמיגי שטח, שזה הרוב המוחלט של ההחלפות שלי, חשבתי ללכת על צמיג מהסוג הזה.

אומנם תמיד הלכתי בסוף על צמיגי BF שעולים כפול, 4500 ש"ח לסט.

לאומת לינג לונג בעל פרופיל דומה מאוד שעוה 2300 ש"ח לסט.

למה זה עולה בי כל פעם מחדש?

כי בשטח האתה גומר צמיגים ולא ממש משנה כמה הוא עולה, כואב הלב לצאת לטיול בשבת ולפוצץ צמיג שעולה יותר מאלף שקל.

אז אני תמיד הולך בסופו של דבר על בצמיג היקר , אבל מבחינה הגיונית\כלכלית אני יכול להבין את הבחירה בצמיג הזול.

פורסם
לדעתי הפיתרון לבעיה הינה:

א: פיקוח ממשלתי- אי הכנסת צמיגים עלומי שם שלא עומדים בתקנים שיכולים ליגרום לירידה בבטיחות.

ב:מאחר ואין לנו כעת צמיגים שמסכנים את הצרכן- כעת זה תלוי בפאנצ'מאכר ובצרכן איזה צמיג בידיוק הוא יקנה. לידיעתך ישנו פיקוח ממשלתי וכל צמיג צריך לעבור תקינה (בטכניון או במכון התקנים) לפני כניסתו לארץ. אתה יכול לטעון כי התקן לא מספק, אך זה נבנה על בסיס התקינה האירופאית. התקינה אגב, אינה נוגעת כלל וכלל באחיזת הצמיג על רטוב או יבש או במרחקי בלימה.

אני מעדיך שאדם שחסר לו כסף לא יסע על צמיגים קרועים שכל רגע יכולים להיתפוצץ בנסיעה על 120 וליגרום לתאונות שרשרת- בימקום, הוא יכנס ויקנה רבייעת צמיגים זולים- אבל עדיין כאלה שעומדים בתקני בטיחות מתאימים. אתה מניח לא נכון, בכדי שאותו האדם לא יסע על צמיג קרוע הוא קודם כל צריך לבדוק אותו לפני כל עליה לרכב, וזאת פעולה שלא מתבצעת ברוב הציבור.

לא מעניין אותי מהיכן הצמיג- כל עוד הוא עומד בדרישות מינימום בבטיחות - והמחיר הזול שלו יעודד נהגים חסרי כסף/קמצנים להקדים תרופה למכה ולהחליף את הצמיגים הבלואים שלהם! וזאת בדיוק הבעיה, שכל צמיג שנמכר בארץ עומד בתקנים. אז לפי מה שאתה טוען, סה"כ אתה מחפש את הצמיג הכי זול שניתן למצוא ומתקין. להלן תשובה לפותח השרשור.

חד שמח!

אנשים קונים צמיגים סיניים כי לאנשים, בגדול, אין כסף. אנשים לא גומרים את החודש, האוטו גוזל חלק אדיר של המשאבים ובשביל להוסיף חטא על פשע יבואני הצמיגים מוכרים במחירים רצחניים. קונטיננטל קונטי ספורט קונטקט 3 עולה בגרמניה 100 יורו, ובארץ 850 שקל. מישלן פיילוט ספורט 3 עולה בגרמניה 105 יורו ובארץ 1171 שקל (וזה בחיפוש פנ'צריות זולות דרך tires4u.co.il).

היחידים שמוכרים פה במחיר הוגן הם כנראה טויו, והם מוכרים את כל מה שהם מצליחים להשיג מהמפעל (ככה זה נראה לפחות).

העובדה שמכוניות שפעם היו באות עם צמיגי 175/70/15 עכשיו נעולות ב215/50/17 ולפעמים גם 18 לא עוזרת למחירים. זה גם נטל על הצרכן שמעלה את מחיר הצמיגים ב30%-40% לפחות.

כל כך נכון!

המכוניות היום באות עם מידות צמיגים של שופוני אשר בבוא הזמן גוררים גם הוצאות מוגזמות על החלפת הצמיג.

תוסיפו לזה את המחיר המודזם של צמיגים איכותיים בארץ (ולא, טויו, הנקוק, יוקוהומה ודומיהם לא נחשבים איכותיים) כגון מישלין ותגיעו להוצאה מוגזמת!

בדקתי כמה אמורים לעלות צמיגים זהים לאלו שהגיעו עם הרכב שלי (מישלין פילוט 225.45.17) והם אמורים לעלות 1200 ש" לצמיג. :shock:

עם מחיר כזה אני מניח שבבוא הזמן הם יוחלפו בצער רב לאחת החברות שציינתי מעלה.

לגבי ההפרש בין צמיג סיני כגון לינגלונג לבין החבורה בסוגריים, לדעתי נוא לא קריטי ולא משפיע על ההחלטה באיזה צמיג לבחור.

במקרה זה, ככל הנראה בעלי המקצוע (פנצ'ריה, מוסך, חברות ליסינג והשכרה, מנהלי ציי רכב) הם שיקבעו איזה צמיג בסוף יהיה על הרכב.

60% מהרכבים החדשים על הכביש הם ליסינג תפעולי, לחברות אלו ישנה רק אופציה אחת והיא תהיה הזולה ביותר (ואשר עומדת בדרישת החוק). כאשר מחליפים עשרות אלפי צמיגים בשנה גם הבדל של 50 ש"ח לצמיג יציג את מנהל התפעול באור חיובי ביותר בפני המנכ"ל (לאחר חיסכון של מליוני ש"ח בשנה).

לגבי הלקוחות הפרטיים, לרובם אין מושג ירוק לגבי טיב הצמיג. רובם ככל הנראה ידעו שמישלין, good year ודומיהן הן חברות טובות אך רובם לא יסכימו לשלם את מחיר העושק שדורשים מהם (1000 ש"ח לצמיג). שאר הצמיגים ככל הנראה יראו להם בדיוק אותו הדבר - פלקן, גודרייד, sonwa, טויו, קופר, מקסיס, לינגלונג ושמוקשמוק - אין הבדל (מבחינת רוב הציבור), אז אם כבר אז שיהיה הכי זול..

עברתי על כל השרשור ורק שני אנשים כתבו את מה שאני חושב, הבעיה היא לא כהל הנהגים אלה יבואנים.

יבואני צמיגים דורשים מחירים הזויים ולא הגיוניים עבור צמיגים איכותיים ויותר משתלם להם למכור 10 סטים של צמיגים זולים מאשר סט אחד של צמיגים טובים.

תורידו עלויות , ברגע שפערים במחירים יהיו הגיונים כך גם יותר אנשים יקנו צמיגים איכותיים.

אולי באמת יתכבדו היבואנים (יש כמה כאלו אשר מפרסמים בפורום) ויסבירו לנו למה ההפרש האסטרונומי בין צמיג של מישלין לצמיג של טויו, אשר עומד על מאות אחוזים, זאת בזמן שבחו"ל ההפרש בין צמיג בינוני כגון TOYO PXT1 לצמיג ברמה גבוהה כגון Michelin Pilot Sport3 (מידה 225.45.17) הוא סה"כ 30%, או 18 פאונד לצמיג ובסה"כ 81 פאונד לצמיג איכותי של מישלין (פאקינג 450 ש"ח!! :x ) http://www.tyres4sale.com/search_results.asp

אז אני מניח שכולנו ממתינים ונשמח לקבל תשובה עניינית! (ואני אישית אשתדל להזכיר למפרסמים בכל פעם שיפרסמו תגובה בשרשור כלשהו).

אם לא הייתי צריך לשלם במכס כ"כ הרבה אחוזים על המשקל והגודל ושאר המסים הייתי מזמין כבר מזמן בחו"ל צמיגים! וזה היה נראה כדאי, אבל בדברים האלה אפילו לייבא לארץ באופן אישי לא שווה!

תאמין לי שהמחסום שלך מליייבא בעצמך צמיגים מחו"ל הוא ממש לא מס.

לידיעתך המס הוא לא כל כך גבוה.

הבעיה מתחילה בדרישה להעביר את הצמיג תקינה במכון התקנים או בטכניון בעלות של 15,000-25,000 ש"ח!

וממש לא משנה למשרד התחבורה שצמיג זהה לחלוטין נמכר בארץ ע"י היבואן הרשמי ועבר את תהליך התקינה, אתה עדיין צריך לעבור את התהליך מחדש.

זה מה שמהווה חסם בפני ייבוא אישי של צמיגי רכב ומגן על יבואני הצמיגים בפני תחרות מהציבור, ואת זה הממשלה בהחלט יכולה לשנות (אם רק היו רוצים). מקווה שיעשו זאת יום אחד כפי שעשו עם חלקי החילוף לרכב (עדיין זה מסורבל ומאיים, אך לפחות אפשרי).

פורסם
כל כך נכון!

תוסיפו לזה את המחיר המודזם של צמיגים איכותיים בארץ (ולא, טויו, הנקוק, יוקוהומה ודומיהם לא נחשבים איכותיים) כגון מישלין ותגיעו להוצאה מוגזמת!

טויו, הנקוק וכו' אלו בהחלט צמיגים איכותיים ואם היו מתקינים צמיגים כאלו במקום סיניים מצבו של הנהג הישראלי היה הרבה יותר בטוח על הכביש. אלו אולי לא צמיגים מהמעלה הראשונה, אך יש כאן עניין של תחרות מול חברות וותיקות עם כוח שיווק אדיר כמו גודייר ומישלין ולא פעם ההבדל הוא רק בתדמית. ההבדל בין צמיג "סיני" לצמיג מחברה איכותית הוא שהסינים יודעים להעתיק, אך צמיג זה לא רק גומי ועיצוב של תעלות ניקוז, זה הרבה יותר מכך וישנה לא מעט הנדסה מכנית וחומרים בצמיג מתקדם ואת זה, אי אפשר סתם להעתיק.

פורסם
טויו, הנקוק וכו' אלו בהחלט צמיגים איכותיים ואם היו מתקינים צמיגים כאלו במקום סיניים מצבו של הנהג הישראלי היה הרבה יותר בטוח על הכביש. אלו אולי לא צמיגים מהמעלה הראשונה, אך יש כאן עניין של תחרות מול חברות וותיקות עם כוח שיווק אדיר כמו גודייר ומישלין ולא פעם ההבדל הוא רק בתדמית. ההבדל בין צמיג "סיני" לצמיג מחברה איכותית הוא שהסינים יודעים להעתיק, אך צמיג זה לא רק גומי ועיצוב של תעלות ניקוז, זה הרבה יותר מכך וישנה לא מעט הנדסה מכנית וחומרים בצמיג מתקדם ואת זה, אי אפשר סתם להעתיק.

תתפלא אבל ממש לא קשה "להעתיק".

אומנם ישנם פה ושם פטנטים (אגב, על הסינים זה לא עושה הרבה רושם) אבל ניתן לעקוף אותם דיי בקלות.

כל יצרן צמיגים יכול לפנות ליצרן הגומי (Polimeri Europa או Korea Kumho Petrochemical לדוגמא) ולמסור לו דוגמאת חתך של צמיג (ללא סימנים מזהים) ולקבל אפיון מלא של הרכב החומרים והשכבות של הצמיג.

זה נהוג בכל התעשיה וגם אני במקום עבודתי מספק שרותים מסוג זה (בתחום הפלסטיקה).

כך שלא כל כך קשה להעתיק, הבעיה היא שהייסום עולה כסף וכאן הסינים לא תמיד מוכנים להשקיע.

יחד עם זאת, בזמן האחרון ישנה מגמה של שינוי בשוק הסיני וחברות אשר מעוניינות לייצא עושות שימוש בחומרים הכי מתקדמים (ויקרים) שאפילו השוק האירופאי אינו מוכן לשלם עליהם (אני מניח שהסינים מרשים לעצמם בגלל מחיר נמוך של עבודה). כך שכיום ניתן לראות חברות סיניות אשר מובילות (מבחינת חומרי גלם) בתחומן, לדוגמא כלי אחסון למזון של חברת Lock-lock (אם אני זוכר נכון את השם).

אגב, אני עדיין ממתין לתשובת היבואנים.

פה ניתן לראות דוגמא לכך שאין כמעט הבדל במחיר בין צמיגים של TOYO למישלין http://www.tirerack.com/tires/TireSearchResults.jsp?tireIndex=0&autoMake=Toyota&autoYear=2008&autoModel=Camry+XLE&autoModClar=&width=215/&ratio=60&diameter=16&sortCode=45400&skipOver=true&minSpeedRating=H&minLoadRating=S&tab=All

פורסם

הגומי היחיד ברכב שאפשר "לחפף" בו ללא חשש זה המגבים.

אתה אומר את זה כי לא נתקעו לך המגבים באמצע איילון על 140 קמ"ש ב-10 וחצי בלילה כשבחוץ גשמים מטורפים!

ויותר מזה, לא רק שזה שבר זרוע אחת מהמהירות, לא היית גם צריך לנסוע עוד 150 ק"מ לאחר מכן עם ווישר אחד כשמטפטף בחוץ...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
תמיד טוב לשמור זוג מגבים לכל מקרה בבגאז'.

לפני המון שנים הייתי נוהג כך.

זה מתאים למי שמושך עד הקצה רכיבים או משתמש ברכיבים לא איכותיים.

אם אתה מחליף למשהו איכותי, למה לסחוב משקל מיותר.

גם בתא המטען נגרם בלאי למגבים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה אומר את זה כי לא נתקעו לך המגבים באמצע איילון על 140 קמ"ש ב-10 וחצי בלילה כשבחוץ גשמים מטורפים!

ויותר מזה, לא רק שזה שבר זרוע אחת מהמהירות, לא היית גם צריך לנסוע עוד 150 ק"מ לאחר מכן עם ווישר אחד כשמטפטף בחוץ...

אם נתקעו לך המגבים סביר להניח שזו בעיית חשמל או תקלה במנוע שלהם. אין קשר לגומי המסכן שמנגב את החלון. כשהוא מתייבש ישר זורקים ומחליפים, זה עולה גרושים. מי שמגיע למצב שהמגבים שלו יבשים וחורקים על החלון סביר להניח שהוא מזלזל גם בדברים חשובים יותר באחזקת הרכב שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם נתקעו לך המגבים סביר להניח שזו בעיית חשמל או תקלה במנוע שלהם. אין קשר לגומי המסכן שמנגב את החלון. כשהוא מתייבש ישר זורקים ומחליפים, זה עולה גרושים.

שום בעיית חשמל!!

הזרועות הצטלבו באמצע הנסיעה, זה קרה לפני 3-4 חודשים בערך כשהיו כמה ימים של רוחות מטורפות וגשמים חזקים במיוחד...

אגב אותם מגבים היו חדשים לגמרי, ממש באותו היום החלפתי אותם ולמזלי שמרתי את זוג המגבים הישנים בבגאז'... יום לאחר מכן החלפתי את הזרועות כשהגעתי הביתה והכל הסתדר..

לפעמים צריך גם טיפה מזל... :wink:

נ.ב

אם כבר בסינים עסקינן...לא מדובר במגבים סינים חלילה וחס

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...