Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסה"כ כמו שזה ניראה, אם אין לך יותר מידי דרישות הצמיגים האלו עושים את העבודה.

"מה זה יותר מדי דרישות"?

מטר וחצי בבלימת חרום... עלולים לשנות את חייך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יבואני צמיגים דורשים מחירים הזויים ולא הגיוניים עבור צמיגים איכותיים ויותר משתלם להם למכור 10 סטים של צמיגים זולים מאשר סט אחד של צמיגים טובים.

אז כאן נכנס הלקוח לתמונה, ואם הוא היה מבין קצת יותר, ולא מסתנוור מהמחיר הנמוך, הוא לא היה מקשיב להצעתו ה"מפתה" של המוכר וקונה מה שהוא רוצה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
"מה זה יותר מדי דרישות"?

מטר וחצי בבלימת חרום... עלולים לשנות את חייך.

גם שש שעות שניה לפני שאתה עולה על ההגה יכול להיות שיצילו את חייך.

גם עצירה להיתרעננות יכולה להציל את חייך וגם מכוון אחורי כמו שהיו מחייבים אותו בשרות הצבאי.

גם לחיצה על הרדיו כדי להחליף תחנה עלולה לגרור את מרחק הבלימה שלך בעוד 2 מטר ולשנות את חייך.

בגלל זה אני אומר, במצב אידיאלי כולנו צודקים.

אבל בהיתחשב במכלול הדברים, אני לא בטוח שמשקל הצמיג הוא כמו שאנחנו מציגים אותו.

ברענון נהיגה לפני יותר משבע שנים היה מורה לנהיגה שאמר משפט יפה, כל חיים אנחנו מתמודדים ומקבלים המון החלטות, לקנות את הדירה או לא, מה לילמוד, ליתחתן.

אבל לצאת לעקיפה, שזאת החלטה שיכולה לשנות לך את כל החיים אנחנו לא מקדישים יותר משתי שניות מחשבה

שלא תבין לא נכון, אני לא בעד מוצרים מאיכות ירודה.

אני לא חשבתי פעמיים לפני שהחלפתי צמיגים ברכב והלכתי על אחד הצמיגים היקרים והאכותיים שיש בתחום (BFgoodrich)

וכניראה שגם שהיה צורך להחליף צמיגים ברכב השני זה היה צמיג מוכר ואיכותי.

אבל אם זאת, לא מטריד אותי בכלל הצמיג הסיני שיש כרגע ברכב (כך נקנה הרכב).

ואני יכול לגמרי להבין אנשים שלא מהתחום (שמפחינתם הרכב הוא הדרך להגיעה לעבודה ולא יותר מיזה) שמרכיבים צמיגים זולים

פורסם

צמיג לא אמור להרכש מתוך אינסטינקט רגעי או בגלל היסח דעת.

יש פה מתמטיקה ברורה - עוד מאות ש"ח בודדים לשנה כביטוח לחיים שלך ושל אחרים.

אנשים משלמים על ביטוח רכוש אלפי ש"ח לשנה. וזה ביטוח שמשלם אחרי נזק.

איזה הגיון יש לא לשלם סכום שהוא עשירית מזה עבור ביטוח שעשוי למנוע נזק (או פגיעה בחיים)?

בניגוד לדוגמאות קודמות שנתת, פה נוסחת הסיכון מדברת על חיים. לא סיכון פיננסי או אחר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אמרו פה כל מיני דברים. אחד הדברים שאני חושב שהוא הכי נכון הוא שהצמיג ממילא מתייבש תוך שנתיים/שנתיים וחצי גג. למה לי להשקיע בגומי שיתייבש אחרי שנתיים 400 ש"ח לחתיכה, ומנגד יש לי אפשרות להשקיע חצי מחיר ליחידה, להחליף כל שנתיים וליהנות מחצי מחיר?

בימים שרטוב? גם צמיג הכי איכותי בעולם לא יציל אותך מתאונה אם אתה חמור.

ובלי שום קשר: פרסומת למישלין חמוד. :lol:

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

הסברה? לא יעזור, אנחנו עם אטום מידיי. כל פעם שמישהו מנסה להרצות לנו על משהו אנחנו אוטומטית מתנתקים או מעבירים ערוץ או עמוד בעיתון.

יבואנים? למה שהם ישנו משהו? הם מוכרים הרבה סחורה במחירים שטובים להם. זה עסק והם צריכים למקסם רווחים.

פנצ'ריות? כנ"ל, הפאנצ'רמאכר שלי לא ארגון צדקה. אם אני מבקש ממנו המלצה, הוא יציע לי את מה שמשתלם לו למכור. הוא בעסק של עשיית כסף, לא הרחבת ההשכלה של אוכלוסיית המדינה.

הנהגים? הם רוצים שהאוטו ייסע, לא יעצור, זה מה שהוא אמור לעשות. ליסוע. איזה אחוז מהנהגים בלם אי פעם בלימת חירום? אבל כזאת רצינית שהכניסה את הABS לפעולה על כביש יבש והביאה את הרכב לעצירה, לא מכה בברקס והמשך נסיעה כי לא שמתם לב שהרכב מקדימה בלם או עצירה קצת יותר אגרסיבית מהרגיל כי לא חישבתם כמו שצריך. בלימת חירום פרופר? איזה אחוז מאותם נהגים שכן חוו את החוויה הזאת עוברים אותה על בסיס שנתי?

ובכלל, זה צמיג וזה צמיג, כמו שזה שמן וזה שמן, וזה פילטר וזה פילטר. זה לא אייפון או גלאקסי שרצים לספר לחברים. לכמה מכם יש חבר/ה שלא מבינים ברכבים ובאו וסיפרו לכם שהיום בטיפול הם שמו פילטר של K&N? או פלאגים של NGK? אז למה שהם ייקנו צמיג של מישלין אם הם לא יכולים להשוויץ בזה?

הממשלה? תרשו לי לענות ב:lol: ממתי הממשלה שלנו פועלת למען האזרח הקטן? זה שברגע שימות בכביש יהפוך לעוד נתון בסטטיסטיקה שאי אפשר אפילו להשתמש בו כדי להראות כמה רעים החמאס? ממתי הממשלה שלנו עושה משהו שפוגע ישירות בבעלי ההון?

המדבקות על הצמיגים? הדרך היחידה שבה אני יכול לתאר את המדבקות הללו היא "חמוד". כמה מכם קנו לאחרונה מזגן/מקרר/טלוויזיה ע"פי דירוג הארנגיה על הקופסא? אל תענו אל זה, שוכני הפורום (ואני בכללם) הם חבורה של חנונים אנאלים :lol:

רוצים דרך לשנות תפיסה? חברות ביטוח. כמה נשים עברו לAIG כשהם פרסמו תעריפים מיוחדים לנהגות אי שם לפני כמה שנים? אם לשפוט לפי העובדה שכל חברת ביטוח שאי פעם ביררתי אצלה עושה בדיוק את אותו הדבר, אני מנחש שכמות משמעותית.

למה כשישראל ישראלי רוצה לבטח את האיביזה ספורט קופה של הבן שלו הוא משלם יותר מאשר כשהוא מבטח את הפיאסטה של הבת שלו? כי יש הרבה יותר סיכוי שהבן על האיביזה יתלה אותה על עץ. מה שחברת הביטוח לא יודעת, זה שהפיאסטה של הבת נרכשה מליסינג עם צמיגיי לינגלונג (אשכרה יש חברת צמיגים כזאת.. could you be more racist?) ויש הרבה יותר סיכוי שהפיאסטה תתפט על עצים מאשר האיביזה שנועלת מישלין. ופעם בשלוש שנים כשמחליפים צמיגים, אפשר להרים טלפון לשוקה הסוכן ולעדכן את הפרט הזה.

לאט לאט זה יכול לזלוג גם לאביזרי בטיחות אחרים כמו בלמים או מתלים (בגיבוי ע"י חשבונית). ככה גם ישלמו מע"מ. ממש להרוג שתי ציפורים עם צמיג אחד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

שאף אחד לא יעבוד על עצמו. אם תקנה צמיגים בחצי המחיר לאחד אתה לא תחליף אותם יותר. מי שחוסך בפינה א׳ - מחיר הצמיגים יחסוך גם בפינה ב׳ - תדירות החלפתם.

1000 שקל פעם בשנתיים זו לא הוצאה כזו נכבדת. מספיק שמרחק הבלימה התארך ועשיתם תאונה שאינה מסכנת חיים אך שברתם פגוש או פנס של מישהו, הנה שילמתם את אותו הכסף, בתוספת ריבית.

הזול עולה ביוקר

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אמרו פה כל מיני דברים. אחד הדברים שאני חושב שהוא הכי נכון הוא שהצמיג ממילא מתייבש תוך שנתיים/שנתיים וחצי גג. למה לי להשקיע בגומי שיתייבש אחרי שנתיים 400 ש"ח לחתיכה, ומנגד יש לי אפשרות להשקיע חצי מחיר ליחידה, להחליף כל שנתיים וליהנות מחצי מחיר?

בימים שרטוב? גם צמיג הכי איכותי בעולם לא יציל אותך מתאונה אם אתה חמור.

ובלי שום קשר: פרסומת למישלין חמוד. :lol:

חסכון בדלק, בטיחות, חוץ מזה במקרים של בלימת חירום אם חס וחלילה יקרה נזק לי ולרכב שלפניי אז הוא יהיה פחות גרוע אם אני ייסע עם רביעיה סינית.

לרכב שלי כיום יש רביעיה של הנקוק שעלו לי 1,500 וגם וידאתי אם הם חדשים, אני יודע שיש צמיגים טובים יותר, אבל אני נוסע בפירמה שהיא יחסית טובה והנהיגה שלי רגועה, חוץ מזה שאני יודע ששילמתי פחות מישראלים שדחפו להם צמיגים סינים במחיר מופקע ואני מקפיד על לחץ אויר תקין פעם בשבוע.

פנצ'ריות שיושבות ליד מכוני טסטים אלופות בלדחוף צמיגים סינים במחיר גבוה, לכן המלצה שלי למי שנכשל טסט, אל תמהרו להחליף צמיג בפנצ'ריה הקרובה, תעשו סקר שוק קטן ולא יקרה כלום אם תיגשו לטסט יום אחרי זה עם צמיגים תקינים ואיכותיים ולא באותו רגע עם זבל סיני.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
גם שש שעות שניה לפני שאתה עולה על ההגה יכול להיות שיצילו את חייך.

גם עצירה להיתרעננות יכולה להציל את חייך וגם מכוון אחורי כמו שהיו מחייבים אותו בשרות הצבאי.

גם לחיצה על הרדיו כדי להחליף תחנה עלולה לגרור את מרחק הבלימה שלך בעוד 2 מטר ולשנות את חייך.

אלו החלטות שלך, שאתה משפיע עליהם- ורק אתה.

לעומת ילד שקופץ לך לכביש.

לעומת חמור שחותך אותך ופתאום נבהל ושם ברקס.

לעומת ברקס פתאומי מלפניך.

לעומת רכב שלא רואה אותך בנתיב שהוא מנסה לעבור אליו.

רוב הבעיות עם צמיגים זולים הם לא אלו שאתה יכול להחליט עליהן, אלא קורות לך בדרך ע"י מישהו אחר.

צמיג איכותי מול צמיג לינגלונג, והילד שקפץ לך לכביש יסיים ב-2 מצבים שונים לגמרי.

בגלל זה אני אומר, במצב אידיאלי כולנו צודקים.

אבל בהיתחשב במכלול הדברים, אני לא בטוח שמשקל הצמיג הוא כמו שאנחנו מציגים אותו.

ברענון נהיגה לפני יותר משבע שנים היה מורה לנהיגה שאמר משפט יפה, כל חיים אנחנו מתמודדים ומקבלים המון החלטות, לקנות את הדירה או לא, מה לילמוד, ליתחתן.

אבל לצאת לעקיפה, שזאת החלטה שיכולה לשנות לך את כל החיים אנחנו לא מקדישים יותר משתי שניות מחשבה

צודק. אבל שוב- אלו ההחלטות שלך ולא מצב שנכפה עליך מתנאי הדרך.

שלא תבין לא נכון, אני לא בעד מוצרים מאיכות ירודה.

אני לא חשבתי פעמיים לפני שהחלפתי צמיגים ברכב והלכתי על אחד הצמיגים היקרים והאכותיים שיש בתחום (BFgoodrich)

וכניראה שגם שהיה צורך להחליף צמיגים ברכב השני זה היה צמיג מוכר ואיכותי.

אבל אם זאת, לא מטריד אותי בכלל הצמיג הסיני שיש כרגע ברכב (כך נקנה הרכב).

ואני יכול לגמרי להבין אנשים שלא מהתחום (שמפחינתם הרכב הוא הדרך להגיעה לעבודה ולא יותר מיזה) שמרכיבים צמיגים זולים

5 תווי קנייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ברור, רק הפנצ'רמאכר אשם. הוא הרי עומד ומכוון פאקינג וולקן לכל אחד שמעיז להגיע לפנצ'ריה ולא לקנות סיני...

חלאס להאשים כל אחד, פרט את עצמך. מי שקונה צמיג סיני הוא שאשם והוא בלבד (אני לא מדבר כרגע על אילוצי ליסינג, שם זה אחרת).

סליחה שלא נולדנו מיליונרים...

רוב עם ישראל הנחמד חי בסבבה אבל עדיין לא מספיק בטוב כדי להרשות לעצמו להחליף ארבעה צמיגים ב-2000 ש"ח ומעלה!

אז אפשר להיות טמא ולקנות כל חודש צמיג וזה אפילו לא יתפוס מסגרת באשראי..אבל מחירי הצמיגים פשוט יקרים מדי בארץ!!

אם לא הייתי צריך לשלם במכס כ"כ הרבה אחוזים על המשקל והגודל ושאר המסים הייתי מזמין כבר מזמן בחו"ל צמיגים! וזה היה נראה כדאי, אבל בדברים האלה אפילו לייבא לארץ באופן אישי לא שווה!

אז מי אשם? המדינה שצריכה להשלים 40 מיליארד ש"ח בתקציב או האזרח הקטן והפשוט שמקבל 6000 ש"ח בחודש ומוציא 6.5 כי הוא משלם על כל דבר ביוקר ואין לו יותר מדי ברירות...

אם רוב האנשים היו יכולים להזמין כוס קפה חם באיביי בדולר אחד במקום 5$ בארץ הם היו עושים גם את זה בכיף...:lol:

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

צרכנות נבונה תמנע מצבים של רכישת צמיגים סיניים.

מלא ישראלים מקבלים צמיגים סיניים במחירים מופקעים, ובאותו מחיר הם אפילו יכלו לרכוש צמיג של קונטיננטל או יוקוהמה.

הפנצ'ריות ליד המכוני טסטים אלופים בלדחוף צמיגים סיניים במחיר מופקע.

יש היום את tires4u זה כמו זאפ של הצמיגים, תבדוק שם מחירי צמיגים סיניים לעומת איכותיים.

מי שתפרן יכול לרכוש צמיגים פחות טובים (פולדה, קלבר, הנקוק, פאלקן, קופר, מקסיס) שעדין יהיו הרבה יותר טובים מהסיניים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ממה שאני נתקלתי בו באופן אישי, ההבדל במחיר בין 4 צמיגים טובים ל-4 סיניים הוא לא יותר מ-400 ש"ח - דהיינו 100 לצמיג. מבחינתי ההבדל בין 1200 ל-1600 הוא זניח כשמדובר על צמיגים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
סליחה שלא נולדנו מיליונרים...

רוב עם ישראל הנחמד חי בסבבה אבל עדיין לא מספיק בטוב כדי להרשות לעצמו להחליף ארבעה צמיגים ב-2000 ש"ח ומעלה!

אז אפשר להיות טמא ולקנות כל חודש צמיג וזה אפילו לא יתפוס מסגרת באשראי..אבל מחירי הצמיגים פשוט יקרים מדי בארץ!!

אם לא הייתי צריך לשלם במכס כ"כ הרבה אחוזים על המשקל והגודל ושאר המסים הייתי מזמין כבר מזמן בחו"ל צמיגים! וזה היה נראה כדאי, אבל בדברים האלה אפילו לייבא לארץ באופן אישי לא שווה!

אז מי אשם? המדינה שצריכה להשלים 40 מיליארד ש"ח בתקציב או האזרח הקטן והפשוט שמקבל 6000 ש"ח בחודש ומוציא 6.5 כי הוא משלם על כל דבר ביוקר ואין לו יותר מדי ברירות...

אם רוב האנשים היו יכולים להזמין כוס קפה חם באיביי בדולר אחד במקום 5$ בארץ הם היו עושים גם את זה בכיף...:lol:

סליחה שאתה לא נסחף לדמגוגיה.

קח, כדוגמא, את הרכב של אשתי. סוזוקי ליאנה, 185/65R14. כשהגיע הזמן להחליף הורכבו בו 4 קלבר דיינאקסר. אולי לא הצמיג הכי יקר, אך איכותי וכזה שעושה את העבודה. כמה הייתי חוסך אם הייתי מרכיב צמיים סיניים? 200, 300 ש"ח? זה היה שווה את זה?

דווקא במידות האלה מתבטא הבדל. במידות הקטנות ובמכוניות הזולות. במכונית יקרה עם צמיגים גדולים בפירוש בעל הרכב הוא האשם. אם קנית רכב ב-80-90 אש"ח ומידת צמיגים 225/45R17W, היה צריך לחשוב האם יש לך כסף לתחזק אותה כראוי, וזה כולל צמיגים בטיחותיים, בדיוק כמו שזה כולל שמן איכותי וחלפים טובים ולא אילתורים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דווקא במידות האלה מתבטא הבדל. במידות הקטנות ובמכוניות הזולות. במכונית יקרה עם צמיגים גדולים בפירוש בעל הרכב הוא האשם. אם קנית רכב ב-80-90 אש"ח ומידת צמיגים 225/45R17W, היה צריך לחשוב האם יש לך כסף לתחזק אותה כראוי, וזה כולל צמיגים בטיחותיים, בדיוק כמו שזה כולל שמן איכותי וחלפים טובים ולא אילתורים.

כעיקרון אתה צודק, אבל בתכלס המצב אחרת לגמרי

גם לזרוק 80-90K על רכב זה יותר מדי, לשלם על צמיגים זה יותר מדי, לשלם על חלקי חילוף הון תועפות זה יותר מדי.

אז נכון שזה נשמע די קוטרי אבל זה נכון ואני כבר הרבה זמן חושב שעם ישראל צריך להחרים את תעשיית הרכב המדשדשת שלנו ולהפסיק לקנות דברים ביוקר ובפרט מכוניות חדשות ביוקר(מאזדה 3 למשל בחיים לא יכולה להיות שווה 60K ומעלה כמשומשת! שלא לדבר על חדשה במחיר כפול..)

ולעניינו

שים לב למדבקות החדשות שיראו לנו במקצת את איכות הצמיג מפי האיש והסאאב דוד נמרי בתוכנית "טסט ראשון"

http://cars.walla.co.il/testrishon/?w=/5641/2623775&utm_source=outbrain&utm_medium=widget&utm_campaign=obclick&obref=obnetwork

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...