Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

אצל רוב האנשים נושא התקציב תופס מקום משמעותי בקביעת איזה סוג צמיג הם לוקחים. גם אם הלקוח מבין את משמעות נהיגה על צמיג סיני כזה או אחר או צמיג ידוע בעל שם מה שיקבע בסופו של דבר זה המחיר.

העובדה שהרוב לוקחים סיניים לא נכונה בצורה גורפת ותפקידינו להוביל סוג של תהליך בהבנת משמעות ההבדלים בין סוגי הצמיגים וחשיבות הצמיגים.

בנוגע לרווח של הפנצריות שהוזכר קודם... אז לצערי יש כאלה שיעשו קופה על אנשים, אבל זה לגבי כל סוגי הצמיגים ולא רק על הסיניים.

בחברות הליסינג הבלאי הוא גדול ולכן הם שמים את הסיניים. בצדק או שלא בצדק זה לגמרי שיקול כלכלי.

אנחנו רואים את עצמינו כנותני ייעוץ ואז מכירה מקווה שגם שאר בעלי הפנצריות יעשו זאת גם ואז המצב יהיה בטוח יותר.

כדרכם של תהליכים הם לוקחים זמן, בואו נקווה שתהליך זה יהיה מזורז.

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במדינת ישראל היבשה לצערי לעיתים זה משתלם.

בכל מקרה צמיגים מתייבשים ונסדקים פה אחרי שנתיים גג.

וכמה כבר קורה שנוסעים על כבישים רטובים?

אני לא מכיר הרבה מקרים של התפוצצות צמיגים חדשים.

כמה כבר קורה שאתה בולם בלימת חירום? ואם תקצר את מרחק הבלימה ב-5% עם צמיגים איכותיים בד"כ זה לא מה שימנע תאונה או נזק.

בסופו של דבר הם עולים חצי מחיר ומתבלים בערך תוך אותו זמן. אז נכון הם רעשניים יותר וצורכים קצת יותר דלק. יש מי שזה מתאים להם.

בנוסף כמו שאמרתם הרבה אנשים לא מבינים ואם מציעים להם צמיג ב-400 או צמיג ב-200 הם יקחו את ה-200 מבחינתם פח זה פח וצמיג זה צמיג.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

לדעתי אם היה מספר או סידרה של מספרים פשוטים המבטאים את איכות הצמיג

ממכון התקנים ורק צמיגים שניבדקו יוכלו להמכר

יש את זה לשמן מנוע וגם לרסק עגבניות וקצב הורדה מהאינטרנט

אני בטוח שגם אז יהיו הבדלים כמו שיש הבדלים בשמן המנוע מתוצרות שונות באותה צמיגות אבל זו לא תהייה הפקרות כמו היום - לפחות תדע מה אתה קונה ומה יש לך

פורסם
במדינת ישראל היבשה לצערי לעיתים זה משתלם.

בכל מקרה צמיגים מתייבשים ונסדקים פה אחרי שנתיים גג.

וכמה כבר קורה שנוסעים על כבישים רטובים?

אני לא מכיר הרבה מקרים של התפוצצות צמיגים חדשים.

כמה כבר קורה שאתה בולם בלימת חירום? ואם תקצר את מרחק הבלימה ב-5% עם צמיגים איכותיים בד"כ זה לא מה שימנע תאונה או נזק.

בסופו של דבר הם עולים חצי מחיר ומתבלים בערך תוך אותו זמן. אז נכון הם רעשניים יותר וצורכים קצת יותר דלק. יש מי שזה מתאים להם.

בנוסף כמו שאמרתם הרבה אנשים לא מבינים ואם מציעים להם צמיג ב-400 או צמיג ב-200 הם יקחו את ה-200 מבחינתם פח זה פח וצמיג זה צמיג.

אתה צוחק, נכון ?

תציץ בסרטון הזה, מניסיון - זה מפחיד כמה שזה נכון :

ומספיק יום אחד רטוב שבו תצטרך לבלום בהפתעה, הבדל של כמה מטרים בבלימה יכול לעשות הבדל גדול בתוצאה,

הבדל בין תאונה ללא תאונה, או בין תאונה קלה מאד, לתאונה קשה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

"גומי זה גומי, למי אכפת" זה אותם האנשים שקונים חבילת קונדומים ב10 שקלים במקום Durex/R3.

אין מה לעשות, עם ישראל לא מחונך. חוסכים איפה שלא צריך.

העיקר אייפון5 יש לכל אחד בכיס. :roll:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

זה לדעתי חוסר הבנה טוטאלי - הקשר הישיר בין הרכב לכביש הוא ע"י הצמיגים.

אגב - גם לגבי בולמים - אנשים נוטים לחשוב שהם "חיים לנצח" ושאין צורך להחליפם.

alfa 156 2.5.

פורסם

פתרון הסברתי יכול להיות יעיל. אנשים שאינם מתחום הרכב, לא מבינים באמת מהו צמיג טוב ואיכותי, ועד כמה חיוני לרכב ולחיים צמיג טוב. הייתי לא מזמן בקורס נהיגה מרעננת... המורה שאל את הבנות כמה מ''מ מינימום צריך שיהיה בצמיג תקין ע''פ חוק, כולן צפצפו במקהלה ''תשאל את הבעל'' .... ואני אומר נראה להן שה''בעל'' יודע משהו??

הרוב טוב.

פורסם
"גומי זה גומי, למי אכפת" זה אותם האנשים שקונים חבילת קונדומים ב10 שקלים במקום Durex/R3. :roll:

:roflmao: :roflmao:

זו כנראה הסיבה שהתאוריה של דארווין לא עובדת במקרה של הצמיגים.

קצב הריבוי הטבעי פשוט גדול מהנורמה

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מאוד פשוט-כי צמיג איכותי זה -י-ק-ר. איפה שאפשר לחסוך נחסוך,גם ככה מזנ*** אותם בטיפולים,חלפים,דלק,ביטוח ומחיר רכישה ראשוני.

אני מודה שאם היה לי רכב תקציב שנועד לנסוע מA-B וחזרה ולא יותר מזה ,הייתי שם צמיגים סינים.

Porsche 944 turbo

פורסם
מאוד פשוט-כי צמיג איכותי זה -י-ק-ר. איפה שאפשר לחסוך נחסוך,גם ככה מזנ*** אותם בטיפולים,חלפים,דלק,ביטוח ומחיר רכישה ראשוני.

אני מודה שאם היה לי רכב תקציב שנועד לנסוע מA-B וחזרה ולא יותר מזה ,הייתי שם צמיגים סינים.

מדויק.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
אתה צוחק, נכון ?

תציץ בסרטון הזה, מניסיון - זה מפחיד כמה שזה נכון :

ומספיק יום אחד רטוב שבו תצטרך לבלום בהפתעה, הבדל של כמה מטרים בבלימה יכול לעשות הבדל גדול בתוצאה,

הבדל בין תאונה ללא תאונה, או בין תאונה קלה מאד, לתאונה קשה.

הוכחת את הטענה שלי אפילו יותר טוב.

אין הבדל בבלימה על יבש בכלל!

אין הבדל ברעש בכלל!

ביומיים הרטובים שיש לנו בארץ סע בזהירות.

אני לא אומר שזה מה שצריך לעשות אבל זה מה שעובר לאותם "חסכנים" בראש.

לי יש מקסיס :p

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

אני מסכים עם nimnim. הסיבה המרכזית לצמיגים ירודים היא בעיקר כלכלית.

שעולה להחזיק רכב כ"כ הרבה כסף, אנשים מחפשים איך להוריד את ההוצאות בגינו.

תוסיפו את העובדה שיקר לחיות כאן, ורוב האנשים לא מרוויחים מליונים, אלא השכר החציוני

הוא סביב 5000 שקל(ויש גם את שכר השקר הממוצע שהוא סביב 8500 שקל), ותבינו שאם

מישהו בא ויש לו רביעיית צמיגים ב 1000 שקל, או ב 1600 שקל, מה לעשות, הוא יקח את

הסיניים ב 1000.

סיבה נוספת היא כמו שציינתם, בורות מצד הצרכנים, וניצול העובדה הזו ע"י לא מעט פנצ'ריות,

שככל הנראה המרווח שלהם על המותגים הזולים גבוה יותר.

פורסם
הוכחת את הטענה שלי אפילו יותר טוב.

אין הבדל בבלימה על יבש בכלל!

אין הבדל ברעש בכלל!

ביומיים הרטובים שיש לנו בארץ סע בזהירות.

אני לא אומר שזה מה שצריך לעשות אבל זה מה שעובר לאותם "חסכנים" בראש.

לי יש מקסיס :p

קודם כל, יש הבדל ביבש, לא מאד גדול, אבל קיים, והוא עדיין יכול להיות ההבדל בין ילד מת לילד חי.

חוץ מזה - בשנה יש בין 50 ל-70 ימים שבהם יורד גשם. תוסיף לזה עוד כמה ימים שעדיין הכביש רטוב בלי שיורד גשם,

ותקבל מספר די מכובד. רחוק מאד מיומיים.. כלומר בערך 20-25% מהשנה אתה נוסע על כביש שאינו יבש, ואז ההבדלים

בין צמיג זבל לצמיג טוב נהיים מאד משמעותיים.

ו'סע בזהירות' זה תמיד נכון, מקרי חירום קורים כשאתה לא מצפה להם.

http://www.ims.gov.il/NR/rdonlyres/6C644572-AC12-4B7D-A084-342771C43527/0/%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%A9%D7%9D19812010%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%AA1015.pdf

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בפולו הייתי צריך להחליף צמיג 1 בטסט, אז החלטתי להחליף כבר את כל ה-4 והלכתי על הזולים (לדעתי היה עדיף על 1 יקר).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

מלבד מה שרשמתי בהתחלה להלן 2 אשמים נוספים:

- התקשורת - היום גם עיתונים יומיים מסקרים את תחום הרכב לא מעט. השקעה קטנה במבחן השוואתי בין צמיגים היה מפיל את האסימון אצל שכבה נוספת של נהגים.

- היבואנים - אם יש להם מוצר טוב אשר ניתן להוכיח את עליונותו, מדוע הם לא דואגים לפרסום מתאים וברור?

האם התשובה ל 2 השאלות היא אינטרסים?

האם יבואני הצמיגים האיכותיים מייבאים גם זבל? ...

האם התקשורת לא רוצה לפגוע בפרנסה של מישהו? ...

אנקדוטה:

לקרובת משפחה הייתה מרצדס לפני הרבה שנים - בספר הרכב צוינו אילו יצרני צמיגים מומלצים ע"י היצרן...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...