Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התשובה היא שהמחיר מדבר. גם אם יבואן יעשה פרסומות לצמיג יקר איכותי זה יקפיץ לו קצת את המכירות, אבל הרוב ימשיכו לקנות את הזול יותר, כי הוא זול.

המותג של הצמיג זה לא משהו שאנשים משוויצים בו כמו סמארטפון או נעליים, זה גומי שחור שאף אחד לא רואה את ההבדל בינו לבין חברו.

כשההבדל היחיד (לכאורה) הוא המחיר מי הפרייאר שיקנה את היקר?

כמובן שאני מתכוון לאנשים שאין להם זיקה לתחום הרכב, ובשבילם "אמריקן איגל" זה מותג אמריקאי מעולה:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אי אפשר לתקן את העולם כולו, אבל אפשר לשפר מאוד.

אני לא מזהה שום מאמץ מצד הגורמים שציינתי.

ואני כן מאמין שאנשים הושפעו בזמנו מכמה כוכבי בטיחות יש למכונית, כאשר התלבטו ברכישה...(היום אין הרבה התלבטות כי רוב המכוניות מאוד השתפרו).

אין כאן הבדל - מסע של שטיפת מוח באשר לחשיבות הקטע הבטיחותי בבחירת צמיגים יעשה את שלו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כלומר לפרסם מותגים מסויימים ללא מטרת רווח? :lol:

תקן אותי אם אני טועה כי אני לא רואה טלויזיה ובקושי שומע רדיו, אבל מתי בפעם האחרונה שמענו פרסומות של צמיגים ספציפיים כלשהם? חוץ מהתשדירים של משרד התחבורה לבדיקת הצמיגים לא זכור לי כזה דבר. מקסימום שלטי פרסומת, בעיקר באזורי פנצ'ריות.

פורסם

גם אני לא זוכר פרסומות לצמיגים (למעט כאשר אוטו דיפו מפרסם את הסחורה שלו...)

חלק לא מבוטל מתמחור של מותגים איכותיים מגלם את ההשקעה במותג. לפיכך, יש לי הרגשה שהרווח הגולמי על צמיגי מותג בארץ גבוה מהמקובל בחו"ל. יבואן רציני יכול לרתום את היצרן לנטילת לפחות חלק ממסע פרסום.

וגם אם לא - מה פתאום "ללא מטרת רווח". ישקיעו בפרסום ובהעלאת המודעות ויזכו לביקושים הגדולים פי כמה ממצבם היום. ירוויחו יפה...

אלא אם היום אותם יבואנים מרוויחים מיבוא זבל שלא צריך לפרסם אלא לקנות בגרושים ולמכור בשקלים...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שענית לעצמך אבל אני לא רוצה לעשות הכללות.

גם בבטיחות, הכסף מדבר. איך אמר לי מנהל המפעל שעבדתי בו כשהשתחררתי מהצבא, "חובה ציוד בטיחות כל הזמן, אנחנו לא חוסכים בזה. יש לך מושג כמה זה לשלם פיצויים למי שנפגע?"

עד היום אני לא יודע אם זה היה בצחוק.

פורסם

בוא נתחיל מזה שאנשים קודם יחליפו בכלל את הצמיגים שלהם, במקום להמשיך ולנסוע על צמיגים

גמורים לחלוטין. בקטע הזה מזל שיש טסט שנתי, שגורם לאנשים להחליף אותם, גם אם זה למותג

סיני עלוב.

פורסם

אושרי. אני לא חי טוב עם הפשרה שאתה מציע.

צמיג זבל מספק לך סיכון קבוע במשך כמה שנים.

צמיג גמור, מקסימום חצי שנה (ממוצע עד טסט).

בגלל שבטסט אפשר להחמיר, אפשר לשמור על שוליים שיצמצמו את זמן הסיכון למינימום.

פורסם

שאלה רטורית, ברור שהתשובה היא שאנשים רוצים לחסוך כסף איפה שאפשר במיוחד אנשים שעניין הרכב לא חסר חשיבות בעיניהם והוא רק כלי תחבורה להגיע מ A ל B וזהו.

אפילו לפעמים נראה לי שמוכרים עושים רווח יותר גדול ממכירת צמיגים סיניים כי באמת נשמע לי לא הגיוני שמחיר של צמיג סיני 300 ש"ח וצמיג מחברה מוכרת 400 ש"ח, לי אישית קשה לקנות משהו שמחברה לא מוכרת ואני מבלה יותר מידי זמן בנסיעות בשביל שרעש מצמיגים יהיה בלתי נסבל בשבילי וכמובן גם צריכת דלק גבוהה יותר לא כדאית בשבילי כדי לחסוך 400-500 ש"ח חד פעמי אחת לשנתיים-שלוש.

אני חושב שאם התמחור של צמיגים מחברות מוכרות היה ברור והיה פרסום למחירים כמו מוצרי חשמל ב ZAP אז זה היה מגביר את התחרות ומוריד קצת את המחירים.

פורסם
ואחרי הטסט מה? יחליפו ממילא לצמיג שקר כלשהו.

פה אתה כבר מדבר על עבירה חמורה. ...חיי אדם!

על שותפות לקומבינה מסוג זה צריך לשבת בכלא.

יש פה מודעות למעשה.

הטענה המרכזית בשרשור היא דווקא חוסר מודעות למשמעות הבטיחותית. ואת העניין הזה אפשר לשפר.

---------------------------------

כמו כן - איפה מכון התקנים בסיפור הזה?

פורסם

שי, מה בדיוק אתה לא מבין? האנשים ששמים צמיגים מאיכות ירודה, ישימו אותם בכל מקרה.

הם בד"כ לא יודעים בכלל שהצמיג גמור. רק בטסט, או אם יש פאנצ'ר והם הגיעו לפנצ'ריה,

הם יחליפו במקרה הטוב את הצמיג. אז אני מעדיף שלפחות יהיה להם צמיג מאיכות ירודה,

ולא צמיג שהוא גם גמור וגם מאיכות ירודה.

אתה חושב שמישהו שנוסע עם צמיגים כאלה ישים פתאום מישלין או קונטי?

תאסור על שיווק של צמיגים כאלה ואז תוכל לומר שהם עברו עבירה כלשהי.

פורסם

1. זה נובע מחיסכון.

2. זה נובע מבעל הפנצ'רייה שרוצה "לתפור" לקוחות בלי ידע במחיר מופקע על צמיג זול ומרוויח עליו הרבה יותר מאשר היה מוכר צמיג מחברה ידועה במחיר דומה ומרוויח עליו פחות.

3. כמו שאמרו כאן חוסר ידע תורם בהחלט

Opel Adam S 2017

פורסם
שי, מה בדיוק אתה לא מבין? האנשים ששמים צמיגים מאיכות ירודה, ישימו אותם בכל מקרה.

הם בד"כ לא יודעים בכלל שהצמיג גמור. רק בטסט, או אם יש פאנצ'ר והם הגיעו לפנצ'ריה,

הם יחליפו במקרה הטוב את הצמיג. אז אני מעדיף שלפחות יהיה להם צמיג מאיכות ירודה,

ולא צמיג שהוא גם גמור וגם מאיכות ירודה.

אתה חושב שמישהו שנוסע עם צמיגים כאלה ישים פתאום מישלין או קונטי?

תאסור על שיווק של צמיגים כאלה ואז תוכל לומר שהם עברו עבירה כלשהי.

הטענה המרכזית שלי - אין מודעות ואין מי שפועל לטובת זה. אני חושד באינטרסים...

תוסיף לזה שאלה באשר לנושא תקינה שאין לי עליה ידע. רק סימן שאלה.

באשר לבקרה בעת הטסט - בהחלט אלמנט חשוב. בבטיחות אי אפשר לסמוך רק על הנהג.

פורסם

טעות בעניין הטסטים.

יש הרבה אנשים שהולכים למוסך לטיפול טסט ואחרי זה שולחים את המוסך שיעביר להם את הטסט..

האם הטסטר באמת בודק איכות צמיגים תקינה? זה גם תקף לכל מכלולי הרכב.

סיכון חיי אדם!

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
כאשר אני מביט על הצמיגים ברכבים כשאני הולך ברחוב, אני שם לב שלמרבית המכוניות יש צמיגים סיניים מחברות לא מוכרות (Topspeed? GoodRide? וכדומה וכדומה) והדבר לא נוגע לגבי מכוניות ישנות ששווים נמוך אלא גם לרכבים יחסית חדשים ובסופו של דבר מדובר בבטיחות של הנהג כלפי עצמו ומי שנמצא ברכב וכלפי הרכבים והולכי הרגל סביבו והצמיג משפיע רבות על יכולות הרכב (בלימה, אחיזה).

דעתכם בנושא ?

מכור לרכב -

1. כמה תאונות דרכים נגרמו עקב שימוש בצמיגים סינים?

2. האם צמיגים אינם מחויבים לעמוד באיזשהו תקן מחייב?

אשמח לשמוע, כי אתה כנראה יודע שהם לא בטיחותיים.

• תוכן חדש...