Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו מחשבה מטופשת, ומי שהגה אותה צריך לעמוד בפינה ולהתבייש בעצמו. ממילא ישראלים מתחזקים את הרכב שלהם בצורה מחפירה {מי שמתקשה לקנות שמן איכותי למנוע יכול לשים שמן קנולה}, אז לוותר להם על מאפיין בטיחותי כל כך חשוב? אם בנאדם לא יכול להרשות לעצמו לתחזק - במינימום - את מערכות הבטיחות שברכבו, כאשר מדובר - ספציפית כאן - על דבר שיכול למנוע פגיעה באחרים, שיתכבד ויוותר על החזקת רכב.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריך ליצור מודעות, הרבה היום שמחליפים צמיגים אפילו לא בודקים מה הפירמה ובכלל מה תאריך הייצור של הצמיג.

ככה הפנצ'רמעכר דוחף איזה צמיג שהוא רוצה ובאיזה מחיר.

אני כבר מזמן לא מקשיב להם, פשוט רואה את המחיר של הדגם באינטרנט ובודק באיזה פנצ'ריה אפשר להשיג את אותו צמיג בזול.

כמו שבדקו בעבר כמה כריות אויר יש לרכב ואם יש בקרת יציבות, אז צריך לבדוק איך כל צמיג וצמיג.

לפני חודש קרובת משפחה שלי החליפה 4 צמיגים לפולו שלה (האוטו בן 5 והצמיגים כבר הראו סימני עייפות).

לרכב נקנו רביעיית קונטיננטל (תאריך ייצור מהשבועות האחרונים של 2012) + כיוון פרונט, יצא קרוב ל-2000 שקלים.

חברים שלה עם רכב דומה שדיברו איתה, טענו ש"דפקו" אותה כי הם החליפו גם רביעיה לא מזמן עם כיוון פרונט ב-1500 שקלים.

הסתכלתי על הרכב, הוחלפו לו רביעיה סינית.

ככה יצא שבעצם אותם דפקו, קרובת משפחה שלי שילמה 100 שקלים יותר לצמיג ונהנתה מצמיג הרבה יותר טוב, מילא אם היו שמים להם פירמה פחות טובה כמו פלקן או קלבר אז הייתי מבין, אבל 100 שקלים בין סיני לקונטיננטל, זה כבר מראה על פראייריות.

אגב מנהיגה על הרכבים, הפולו עם הקונטיננטל נסעה הרבה יותר יפה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
במדינת ישראל היבשה לצערי לעיתים זה משתלם.

בכל מקרה צמיגים מתייבשים ונסדקים פה אחרי שנתיים גג.

וכמה כבר קורה שנוסעים על כבישים רטובים?

אני לא מכיר הרבה מקרים של התפוצצות צמיגים חדשים.

כמה כבר קורה שאתה בולם בלימת חירום? ואם תקצר את מרחק הבלימה ב-5% עם צמיגים איכותיים בד"כ זה לא מה שימנע תאונה או נזק.

בסופו של דבר הם עולים חצי מחיר ומתבלים בערך תוך אותו זמן. אז נכון הם רעשניים יותר וצורכים קצת יותר דלק. יש מי שזה מתאים להם.

בנוסף כמו שאמרתם הרבה אנשים לא מבינים ואם מציעים להם צמיג ב-400 או צמיג ב-200 הם יקחו את ה-200 מבחינתם פח זה פח וצמיג זה צמיג.

אני בסה"כ מסכים איתך.

עדיף להחליף צמיג זול כל שנתיים מאשר מישלין כל 4 ועדיין יוצא יותר זול.

אין מה לעשות, צמיגים זה עסק יקר בישראל.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אני בסה"כ מסכים איתך.

עדיף להחליף צמיג זול כל שנתיים מאשר מישלין כל 4 ועדיין יוצא יותר זול.

אין מה לעשות, צמיגים זה עסק יקר בישראל.

וזה רבותי, מפי אדם שלא פעם אמר שהוא נוהג בצורה "מעניינת".

the fail is great with this one

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא אמרתי סיני, אמרתי זול, נפלת בפח :wink:

קח אותי למשל, מחליף כל שנתיים R1R/S-DRIVE בחדשים במקום לקנות מישלין סופט-ספורט בפי 2 מחיר שטובים משמעותית.

המחיר של המותגים המובילים יקר מידי. וגם בצמיגים סיניים תתפלאו אבל יש ויש... לא הכל חרא, יש גם פיפי...

צמיג בינוני יבש ובלוי הרבה יותר מסוכן מסיני חדש.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אז אתה מתחכם סתם, כי ברור שהאשכול לא נסוב על בחירה בין לינג-לונג לSP3 אלא בין לינג-לונג להנקוק/יוקוהומה/חברה טובה אחרת

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

צמיג בינוני יבש ובלוי הרבה יותר מסוכן מסיני חדש.

טענה זו דווקא נכונה, לפי מחקר שראיתי איפה שהוא.

הבעייה בארץ: ברוב המכוניות הצמיגים הם סיניים יבשים ובלויים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אפילו על רכב ענתיקה שנת 94 שמתי צמיגים טובים - ECO CONTACT3 של קונטיננטל. אבל זה הכי יקר שיכולתי להרשות לעצמי. עכשיו אני על רכב חברה ונוסע עם צמיגי זבל לצערי ואני ממש מתבאס מזה ונוסע לרוב כמו סבתא כי אני לא סומך על הצמיגים האלה..

פורסם

אני מאד אהבתי את הצמיגים האלו על המאזדיינת שהייתה לי. אחלה צמיגים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ברור, רק הפנצ'רמאכר אשם. הוא הרי עומד ומכוון פאקינג וולקן לכל אחד שמעיז להגיע לפנצ'ריה ולא לקנות סיני...

חלאס להאשים כל אחד, פרט את עצמך. מי שקונה צמיג סיני הוא שאשם והוא בלבד (אני לא מדבר כרגע על אילוצי ליסינג, שם זה אחרת).

רובם אשמים בהחלט!. הוא איש המקצוע והוא צריך לייעץ לרוכשים ולהסביר מה ההבדל בין כל צמיג ולא לחשוב כל רגע "איך אני תוקע לו צמיג זול במחיר יקר".

לא מזמן החלפתי צמיגים, שאלתי את הצמיגאי מה לחוץ הניפוח, אמר לי X כפי שאמור להיות. יצאתי עם הרכב ואחרי 10 מטר הבנתי שכמו כולם, הם פשוט ממלאים ולא מעניין אותם גם אם זה 15PSI מעל המומלץ. אחותי נתקעה לא מזמן עם פנצ'ר, הלכה לתקן, הצמיג היה קרוע, רצו לתקוע לה צמיג סיני זול ב-500 שקל! וכמובן מבלי להמליץ לה להחליף שני צמיגים לפחות. אז מי אשם?

90% מנהגי הליסינג לא מבינים כולם ברכבים, מניע? נוסע? דלק חינם? זה כל מה שהם רוצים וצריכים! לדעת. בשביל זה יש איש מקצוע שהוא קצין הרכב שצריך לדאוג לכל הדברים הטכניים האלו, אך הוא כמובן לרוב לא דואג ואנחנו בלי סוף קוראים כאן פוסטים של חוויות צמיגים מהליסינג.

ביום יום, רוב הנהגים לא יבחינו בין צמיג סיני זול לבין צמיג איכותי, אולי קצת בנוחות וברעש אך בטח לא בביצועי בלימה, אחיזה וכו'. איש המקצוע תפקידו להסביר שבמקרה חירום (במידה והוא מקצועי בתחומו), ישנם הבדלים משמעותיים מאוד על הפרש של אולי 200 שקל בסך הכל לשנה!.

אני לא מצפה שהצמיגאי יחייב לקוחות לרכוש צמיג איכותי, אבל אני כן מצפה שיתן ללקוח את השרות המלא והמקצועי שהוא צריך לקבל!.

פורסם

תלוי יש ויש אנשים , אני מקפיד לשים צמיגים טובים יחסית, כרגע עם מישלין אבל אל תכלילו .

אם כבר אני חושב שזה נובע רק מחוסר מודעות והבנה שזה סה''כ איזה חלק שחור שנקרא צמיג, ''מזה משנה איזה חברה ,תשים לי הכי זול אחי''

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אני חושב שיש כמה גורמים לכך שהישראלים בגדול נוסעים על חרא צמיגים:

1.ציי ליסינג- באופן ״טבעי״ קציני רכב מציידים את הרכבים בצמיג שחוסך כסף לחברה משמע זול ופשוט.

2.חוסר מודעות- המון נהגים חושבים שמספיק לרכוש צמיג חדש (יש המגדילים לעשות ורוכשים משומש), מבחינתם חדש=טוב, הם לא מתעמקים ברמת השחיקה שלו, אחיזה וכו׳.

3.חשיבה כלכלית (של רוכשים)- מתקשר לסעיף הקודם, יש צמיג חדש ב-400 לצמיג ויש צמיג חדש ב-200 לצמיג, שניהם חדשים=טובים אז למה לשלם פי 2?

4.שולי רווח- השילוב של סעיף 2 וסעיף 3 גורמים לכך שהרוב מעדיפים לרכוש צמיגים זולים, הפאנצ׳רמעכרים יודעים זאת ולרוב גם יש להם על המוצר הזול שולי רווח גדולים יותר ולכן נוח להם להמליץ על צמיגי לינג לינג מאשר על צמיגי קונטיננטל שגם הביקוש שם נמוך יותר כי הם יקרים וגם שולי הרווח כנראה פחות גדולים.

ככה עובד העסק, עד שלנהג הישראלי לא תיהיה מודעות לעניין ויהיה פיקוח מתאים מצד הרשויות- כלום לא ישתנה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אם זה היה תלוי בי אני הייתי אוסר הכנסת :

1) צמיגים סיניים וצמיגים עלומי שם.

2) חלקי מערכת בלימה מתוצרת סין כגון: רפידות,צלחות בילום,סנדלי בילום וכו׳.

3) חלקי מתלה ופרונט תוצרת סין כגון: תפוחים,צריות,משולשים,בוקסות,זרועות הגה,בולמים וכו׳.

רק כך הישראלי שחוסך בבטיחות שלו ושל הסובבים אותו ילמד שבדברים כאלו לא חוסכים.

כמובן שגם צריך להוזיל את מחירי חלקי החילוף המקוריים. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
אפילו על רכב ענתיקה שנת 94 שמתי צמיגים טובים - ECO CONTACT3 של קונטיננטל. אבל זה הכי יקר שיכולתי להרשות לעצמי. עכשיו אני על רכב חברה ונוסע עם צמיגי זבל לצערי ואני ממש מתבאס מזה ונוסע לרוב כמו סבתא כי אני לא סומך על הצמיגים האלה..

מה מונע ממך להתקין צמיגים נורמליים?

אם יש לך מודעות, וכנראה שיש, תפסיד כמה אלפים בחיים ושים לך צמיגים טובים.

פורסם

אולי פשוט בגלל שהמחיר של צמיגים בארץ מופרז וגבוה פי כמה מאשר בחו"ל

משחטת/מסחטת כספים

הכבישים ח*א

איפה הכסף?

כולנו רוצים צמיגי מישלן ספורט

מעטים יכולים ומוכנים לשלם

• תוכן חדש...