Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי פיג'ו 205 שנת 99', יש לי בעיה שבמהלך נסיעה איטית או בעמידה אפילו בלי לחיצה על הגז הטורים פתאום קופצים למקס' (זה נשמע לי כך, אין לי שעון טורים..).

לפני כחודשיים ביצעתי טיפול 10000 ומיד כשיצאתי זה קרה בפעם הראשונה, בהתחלה הייתי מכבה את המנוע ממתין מעט וממשיך בנסיעה. אח"כ התחלתי להחזיק את הרכב בהילוך כשזה היה קורה עד שזה היה משתחרר אך הסבירו לי שאני שוחק את הגיר, מה גם שבזמן האחרון זה החמיר ואין נסיעה אחת שזה לא קורה ובסופו של דבר הרכב נחנק וכבה ואז אני לא מצליח להתניע במשך חצי שעה לפחות (לפעמים אני מצליח בדרדור).

שני מוסכים אמרו לי שהבעיה היא במנוע צעדים ועשו לי ניקוי חיצוני ראשוני (הם קראו לזה GMT אם אני לא טועה), זה לא באמת עזר אולי לטווח הקרוב-יום יומיים, והמליצו או על פירוק וניקוי פנימי או על החלפה.

ריציתי לשמוע את חוות דעתכם, קראתי גם מס' שרשורים, יש מצב שזה קשור להחלפה של הפלגים? תודה מראש!

פורסם

זה באמת נשמע כמו בעיה במנוע צעדים, היתה לי בעיה דומה פעם שהטורים היו לא יציבים בזמן שהרכב עומד בניוטרל, החלפתי מנוע צעדים וזה הסתדר. אבל תבדוק גם פלגים וחוטי הצתה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

מניסיון עם 205 גם 99, הייתה לי תקלה בדיוק כזו, החלפתי מנוע צעדים וזה הסתדר.

אחחח איך אני מתגעגע לרכב הזה, לפשטות שבו, לשובבות.

פורסם

שלום רב !

מנוע צעדים מורכב על המצערת של ראש ההזרקה, ומקבל פיקוד ממחשב הרכב ומחיישנים שונים, אוויר וחום.

תפקידו לווסת את סלד הסרק ולייצב אותו בעת פעולת סרק של המנוע, ובמנוע קר להגביר את הסלד, ובמנוע חם להוריד ולייצב אותו.

זהו הסבר על רגל אחת, על מנוע צעדים ותפקידו.

קרא כאן על מנוע צעדים , בתגובה מספר 6:, של חנן גיפולוג:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15159

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום כולם.

הלכתי למוסך על מנת שיחליף לי את המנוע צעדים, תכלס זה עזר רק קצת בצורה שהמנוע לא לגמרי יציב ולא נשמע חלק. העניין הוא ששמתי לב שהמספרים שמוטבעים על המנוע צעדים הם אחד לאחד מה שהיה לי קודם, וזה העלה לי חשד שאולי לא החליפו לי כלל את המנוע צעדים ורק טיפלו "בקטנה" בראש מצערת. כששאלתי את המוסכניק לפשר הדבר הוא אמר שחובה שהמספרים יהיו תואמים, כמו בגיר.

רציתי לשמוע את דעתכם, האם מנסים לחרטט אותי או שבאמת הכל צריך להיות אחד לאחד? ואם זה באמת כך איך אני יכול לוודא שזה חלק אחר? אשמח אם יענו רק אלה שבטוחים בתשובתם כי עוד לא ביצעתי את התשלום, ואם יתברר לי שעבדו עלי לא אשלם כלל, ואני לא רוצה לגזול אדם לחינם... תודה!

(צירפתי תמונה לוודא שמדובר באותו חלק, כי שמעתי כל מיני שמות. החלק השחור של bosch מתחת למצערת)

תצלום0018.jpg

פורסם

כדי שזה יהיה מנוע צעדים שתואם במדוייק לרכב שלך המיספרים המוטבעים צריכים להיות תואמים כך שהמכונאי צדק. זה לא אומר שמנוע צעדים בעל מיספרים לא תואמים לא יתאים, הוא יכול להתאים אך לא בטוח שיעבוד כמו שצריך לטווח הרחוק. אם אתה חושד שהישתמשו באותו חלק שלך פשוט בקש את החלק שהוחלף (מה שהיה שלך).

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

אין שני סוגים בדגם מנוע צעדים זה - יש את המקורי של בוש וראיתי חיקוי סיני זול לדגם זה אבל אין לדגם זה ( 4 פינים) כמה דגמים.

לדעתי התקלה לא ממנוע טורים - הוא מפוקד ולא מתפקד עצמאית כך שאולי החלפתו הייתה מיותרת - שלם על פתרונות ולא על ניסיונות.

חיים יוד.

פורסם
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

אין שני סוגים בדגם מנוע צעדים זה - יש את המקורי של בוש וראיתי חיקוי סיני זול לדגם זה אבל אין לדגם זה ( 4 פינים) כמה דגמים.

לדעתי התקלה לא ממנוע טורים - הוא מפוקד ולא מתפקד עצמאית כך שאולי החלפתו הייתה מיותרת - שלם על פתרונות ולא על ניסיונות.

חיים יוד.

כלומר, הבעיה במחשב הרכב (בהסתמך על מה שצביקה הסביר שממנו הוא מקבל פקודות)?

פורסם

לא! מחשב הרכב מקבל נתונים ומעביר פקודות בהתאם לנתונים שהוא מקבל ואם הוא מקבל נתונים שגויים מחיישן כלשהוא הפקודה שהוא יוציא לאן שהוא אמור להעביר תהייה שגוייה.

• תוכן חדש...