Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה חברה תעשה כדי למכור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הנני חדש בפורום אך ברצוני לשתף אותכם לגבי הניסיון שעברתי עם חברת יונדאי. בזמן האחרון אני ומשפחתי מתלבטים לגבי רכישת רכב , אחת מהאופציות הייתה יונדאי ix35. כמקובל קבעתי נסיעת מבחן והלכנו לבחון את הרכב הנ"ל. אני שקצת בדקתי לפני ההגעה לאולם התוצגה יתרונות חסרונות של הרכב, קצת שהיה לי מושג כללי לגביו, ראיתי ממש במקרה שיונדאי אמורים להוציא את הרכב ממש בקרוב בחידוש, לאחר מתיחת פנים מנוע שונה ושיפורים של כל מה שהיה פחות טוב בגרסה הקודמת. קראתי הבנתי ואמרתי טוב נבדוק עם נציג המכירות הרי הוא מייצג את החברה והחברה אמורה לייצג יושר, אמינות, ותחושת בטחון של הלקוח כלפי החברה,במיוחד במצב הכלכלי של היום כאשר אדם משקיע את מיטב כספו.

הגעתי לאולם הלקוחות בתא לצורך נסיעת מבחן במהלך הנסיעה שהייתה עם שני בוחנים נשאלה השאלה לא פעם או פעמיים עם יונדאי אכן אמורה להוציא גרסה חדשה או מחודשת לרכב והתשובה היחידה שקיבלנו היא לא ושאמור לצאת רכב ב 150K ללא תוספות שנמצאות היום במבצע. לאחר מכן כאשר ישבנו עם נציג המכירות נשאלה שוב השאלה וקיבלנו את אותה התשובה. כולם תמימים לגבי יציאת גרסה חדשה ואומרים ש"זה לא יקרה בשנים הקרובות וזה הרכב שירוץ".

בסופו של דבר אני יכול להבין את זה שהחברה רוצה לצאת במבצע [כמו שכולנו ראינו בטלוויזיה open sky edieon] והיא רוצה לסיים את המלאי שנשאר לה אבל מפה ולשקר ללקוח בפנים יש תהום מאוד גדולה.

אשמח לתגובתכם שהיה המשך שבת שלום.

המערכת לא נותנת לי להכניס את הקישור לרכב החדש אך חיפוש קצרצר בגוגל יתן את התוצאה geneva car show 2013 ix 35

פורסם

שמע, בלי להעליב אף אחד

אתה נורא מזכיר לי אנשים שהתחנכו בבריה"מ לשעבר ומאד דוגלים בעקרונות יושר ואמינות

אני מעריץ אותם על זה, אבל אתה צריך להבין מול מי אתה עומד ואת האינטרסים של מי הם מייצגים.

אני אישית רואה את הדברים כך:

איש המכירות, שכל עולמו הוא להרויח כסף לביתו, מייצג אך ורק את עצמו,

הדרך שבא הוא ירוויח כסף היא למכור לך את המוצר שיש לו, במקרה המוצר לא שייך לו,

אז הוא מוכר מוצר של מישהו אחר בתמורה למשכורת חודשית ואחוזים מהמכירות.

ובשביל למכור הוא יספר לך סיפורים ואגדות ושלל סופרלטיבים על המוצר,

חלקם לא יהיו נכונים ב100%, חלקם יהיו חצאי אמיתות וחלקם יגבלו בהוצאת דיבה.

ואם אתה בא לקנות מוצר כלשהו ולא נעול על משהו מסוים, לעולם, ימכור לך איש המכירות

את המוצר שעליו יש לו את הרווח הכי גדול, לעולם.

כשאתה כקונה (צרכן) מגיע לקנות משהו בכספך, אתה בוחר מה תהיה התמורה לכספך

אתה בוחר האם לעשות סקר שוק או לקנות אצל המוכר הראשון שאתה רואה.

בעל המאה הוא בעל הדעה, כמו שאומרים.

במקרה שלך, עשית ש"ב ידעת יותר ממה שהמוכרים רצו לגלות לך ואתה שוקל את צעדיך וזה לגיטימי לחלוטין.

סתם לדוגמא, חבר קנה לפני כמה חודשים סיאט לאון חדשה מהסוכנות, כמה שבועות לפני שיצא הדגם החדש (מתיחת פנים)

קיבל הנחה במחיר של איזה 20K (לא זוכר בדיוק, אבל סכום יפה).

זאת למשל הנתנהגות נכונה במצב דומה, אם יונדאי רוצים להתקע עם המלאי שיש להם, שימשיכו ככה.

פורסם
שלום לכולם, ................ [כמו שכולנו ראינו בטלוויזיה open sky edieon] והיא רוצה לסיים את המלאי שנשאר לה אבל מפה ולשקר ללקוח בפנים יש תהום מאוד גדולה.

car show 2013 ix 35[/u][/b]

אבל למה לא אמרת להם את זה בפנים? למה חיכית? תגיד להם א' ב' ג', זו החדשות אם אתם לא מכירים כדאי לכם לדעת. ועל הדרך תבקש הנחה משמעותית. לא? אין בעיה יש עוד מס' אלטרנטיבות מצויינות אף יותר!! (רמז: קיה ספורטאג', פורד קוגה, מאזדה CX5, ועוד..

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

א.החברה תעשה מה שהיא רוצה.

ב.אף אחד לא מחייב אותך לקנות יונדאי.

ג.אנשי מכירות לא יקבלו מידע לגבי מתי יגיע דגם חדש,בשביל זה יש מחלקת שיווק,תפנה להנהלה של יונדאי

והם יגידו לך מתי יגיע הדגם.

חולה על משפטים כמו "ראיתי בתערוכת ז'נבה את הרכב מתי זה אצלכם?".

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

עד היום לא נתקלתי בסוכן מכירות אחד, בודד מסכן וחמוד שאמר ב 100% רק את האמת.

חלקם סילפו חלקם הסתירו וחלקם פשוט לא אמרו..שיטת המכירות, ככל שימכרו יותר = ירוויחו יותר, אלא אם אתה בן משפחה קרוב מאוד לסוכן שעומד מולך ומוכר לך אני לא חושב שהיית מקבל תשובה אחרת מכל סוכן אחר של רכבים.

Opel Adam S 2017

פורסם

תלוי ברכב, שקניתי את הפאביה, לא שמעתי הרבה חארטות מהנציג מכירות, כנראה שאין כמעט אחוזים על הרכב הזה.

בניגוד לכך, שסתם הייתה לי שעה פנויה ליד האולם תצוגה של פיג'ו וסיטרואן (ואני חייב להזכיר שהייתה לי פיג'ו 13 שנה ולא נכנסתי לשם פעם אחת איתה, חוץ מלקנות חלק מקורי), והלכתי לקחת נסיעת מבחן על ה107, שמעתי הרבה מאוד חארטות.

וכך גם בעוד אולם תצוגה של חברה אחרת.

פורסם

אני יכול להסכים אתכם שהם רוצים למכור, זאת הפרנסה שלהם ואני מבין את זה. אבל יש הבדל מהותי בין לא להגיד ללקוח את כל האמת או להפוך את המילים לבין לשקר ללקוח בפנים בלי למצמץ.

החברה בתור חברה רצינית אמורה לדעת מתי הם משנים את הדגם זה לא עניין של חמש דקות וגמרנו ככה שלא ניראה לי שאפשר לשפוט אותם לקו זכות של לא ידענו לא שמענו.

פורסם

רואים שמעולם לא עברת במכירות/שירות במקומות כאלו. למה נדמה לך שהעובד הפשוט, שכול תפקידו זה למכור, יודע מתי יגיע דגם חדש? נראה לך שמנכ"ל יונדאי מתייעץ איתו? שולח לו תמונות ב-Whatsapp של הדגם החדש?

ברצינות שאני לא מצליח להבין למה אתה ישר מכנה אותו שקרן. אולי הוא פשוט לא יודע או מודע לכך שיגיע דגם חדש?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

דומה למה שמתרחש בחברות הסלולר - מודיעים לאנשי המכירות על המבצעים ברגע שבו הם מופיעים במחשבי החברה. לא דקה קודם. לגבי מכשירים חדשים - הם מגיעים כמה שעות קודם, כאאשר מגיע המשלוח המחסן.

כל מי שמתעניין ברכב יודע על יציאתם לשוק של דגמים חדשים - אבל בין הופעת הדגם בתערוכה, השקתו בארץ המצא להגעתולסוכנויות בארץ יכולים לעבור מספר חודשים, ואנשי המכירות לא יקבלו הודעה מוקדמת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעבר לכל הדברים שנאמרו כאן והם נכונים, הסוכן לא תמיד יודע מתי יגיע לארץ הדגם החדש ובטוח שהמחיר שלו יהיה גבוה, בדרך כלל, הרבה יותר ממה שמציעים לך עכשיו. סוכן מכירות מספר לך את מה שמותר לו לספר. הוא לא קובע מדיניות מכירות או אסטרטגיית שיווק. מכינים אותו גם לשאלות כמו שאתה מעלה והוא עונה בעזרת הכלים שניתנים לו ממי שמעליו. בעולם מקביל אולי תבוא לסוכנות ושם יגידו לך "אל תקנה, תחכה חצי שנה כי צריך לצאת דגם חדש ואנחנו את מה שלא נצליח למכור נשלח לגריטה". בעולם שלנו מציעים לך את מה שיש עכשיו - רוצה תקנה, לא רוצה - אל תקנה.

פורסם

:lol:

בסופו של דבר אני יכול להבין את זה שהחברה רוצה לצאת במבצע [כמו שכולנו ראינו בטלוויזיה open sky edieon] והיא רוצה לסיים את המלאי שנשאר לה אבל מפה ולשקר ללקוח בפנים יש תהום מאוד גדולה.

אני אישית לא בטוח אם זה אתה שבאת לרכוש את הרכב או שהגעת עם ההורים. אני לא כותב את זה בשביל לעקוץ או להעליב ח"ו, אך במרבית המקרים (לא כולם, אני מדגיש) מי שידו משגת לרכוש רכב חדש ב180 - 160 אלף ש"ח הוא כנראה כבר עבר את גיל 30 אם לא 40 ומפאת גילו היה הרבה מעמדים של רכישה של מוצר יקר למינהו (ואני מדגיש - עמישראל כממוצע ולא יוצאי הדופן). כמו שכתבו מעליי - אתה נכנס לגוב האריות ומצפה לקבל טיפול שיאצו + פוט-מסאג'? לרכב שיש עליו רווח תפעולי של כ 30 אלף ש"ח- לכל היותר ימרחו אותך בשמן תינוקות ואתה מוזמן לדמיין את השאר. בפעם האחרונה שבדקתי לפני כשלוש שנים הממוצע לבונוס על מכירת רכב בסדר גודל כזה הוא בין 800-1200 שקל (תקנו אותי אם אני טועה) לכל מכירה ואם אני הייתי הסוכן הייתי אומר לך שלמיטב ידיעתי זהו הרכב האחרון במלאי ואין צפי של הספקה עד 2017

בקטנה - העיקר שתקנה את הרכב שמתאים במחיר המתאים.

גם אם אתה כבר לא בחור צעיר, אז כנראה משום מה הסיטואציות הללו דילגו עליך פעם אחר פעם בחיים. לא נורא, תמיד יש פעם ראשונה:lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

800-1200!? טועה בגדול חביבי,תנסה לחלק כמה פעמים.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

פורסם

גם אני לא רואה פגם בהתנהלות של סוכני המכירות.

קבעת נסיעת מבחן לדגם הנוכחי, קרי אתה מעוניין לקנות את הדגם הנוכחי.

פורסם

אם לא שואלים אם יש דגם חדש באופק וסוכן המכירות שותק בענין זה נסבל, אם שואלים והוא משקר, או לא טורח לברר, זה חמור מאוד.

• תוכן חדש...