Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, ברשותי ניסאן אלמרה (99') ותיקה עם כמעט 300k.

אתמול יצאתי מהבית וכבר ביציאה מהחניה המנוע כבה, הנעתי ולא יחסתי לזה משמעות רבה, ביציאה מהשכונה העניין חזר על עצמו והחל להטריד אותי, הרכב המשיך בנסיעה רגילה (לאחר הנעה) ולאחר כקילומטר תוך כדי שהתקרבתי לכיכר והאטתי ע"י הבלמים וההילוכים גם יחד (כהרגלי) המנוע כבה (בפעם ה3). הבנתי שיש בעיה והחזרתי את האוטו לחניה.

המוסכניק שמטפל לי באוטו הגיע היום על מנת לזהות ולאבחן את הבעיה, בדק חשמל (אלטרנטור\מצבר\טעינת יתר) לאחר בדיקה ממושכת בחניה עם "משחק" בגז ובסל"ד, ובמקביל מדידה ברב מודד, הסיק שקרוב לודאי והבעיה היא בקויל שבמפלג. יצאנו לסיבוב ממושך והבעיה לא הופיעה. המליץ שהמשיך בנסיעות קצרות למשך בדיקה וע"י כך נוכל להצביע\לאתר את התקלה.

כהצעתו, יצאתי לנסיעה בעיר שכללה פעמיים עצירה והמתנה של כמה דק' עם מנוע מונע ללא שום בעיה ו\או תופעה חריגה. לאחר מכן הגעתי ליעד זמני נוסף, שם דוממתי את המנוע ולאחר כחצי שעה ניסיתי להניע והמנוע כבה במיידי (כפעמיים רצוף) ניסינו יחד עם חבר לחבר סורק תקלות (ששייך לרכב שלו ולא מתאים למתאם שלי)

עד כאן מה שהבחנו זה שכשהמנוע נכבה הוא עושה זאת עם ליווי של צליל שונה כאילו שיוצאים גיצים (שלא נראים לעין) וברכב ניתן לראות שמד הסל"ד משתגע בזמן שהמנוע נכבה (המחת קופץ מצד לצד).

לאחר כמה שעות נדרשתי לצאת לנסיעה קצרה נוספת, כבר בהנעה זיהיתי בעיה אם כי האוטו התנהג רגיל, ולאחר כמה דק של נסיעה, תוך כדי יציאה מכיכר המנוע גרם למעין קפיצה חזקה, כמו זו של זריקת דוושת הקלאץ'. האוטו נסע בצורה רגילה מאותו המקרה ועד כ20 מטר לפני החזרה לבית, ושם שוב כבה כפעמיים- שלושה באופן רצוף מבלי האפשרות להתקדם הרבה.

החלטתי למרות המלצת הבחור שמטפל לי ברכב שאני מעדיף שלא לנהוג בתנאים כאלו כי המצב לא בטוח ויכול לגרום לתאונה.

(מצטער על הסיפור הארוך, ניסיתי שלא להחסיר שום פרט שאלול להצביע על התקלה) האם מישהו התנסה בתקלה דומה ויכול להציע דרך לבדיקה (הרציונל הוא לא למהר להחליף את הקויל שמחירו לא בטל, ולגלות שהבעיה לא ניפטרה) בתודה מראש,

יואל.

פורסם

הרכב לקראת טיפול, מבחינת הפלאגים. אך כששאלתי את המוסכניק שלי, הוא ביטל את הרעיון מכיוון שהנוע נכבה כאחת ולא מזייף כמו שנהוג כאשר פלג אחד או כמה לא פועלים כראויי.

כמו כן לא ציינתי שהמוסכניק וזה שהיה איתו שניהם עובדים במוסך מורשה של ניסאן, ואחד מהם מטפל ברכב מיומו הראשון, ולרגע אינני מזלזל בניסיון שלהם. פשוט מחפש דרך נוספת לאתר את הבעיה ולודא שזו אכן נובעת דווקא מהקויל.

תודה על העזרה המהירה, הצעות נוספות יתקבלו בברכה ;)

• תוכן חדש...