Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הבנתי שהמערכת של השמן היא מערכת סגורה,אך היום מוסכניק אמר לי שצריך להחליף את השמן שגיר.

מישהו יודע על זה משו?

מתי מחליפים? איזה שמן מומלץ לדגם הזה?

תודה לעוזרים,

אורי.

פורסם

אפילו לא כתבת אם זה גיר ידני או אוטומטי.

ובינתיים אתה יכול באותו מחיר, לכתוב כמה נסעת.

ואז נקבל תשובות טובות יותר, אבל ממה שאני יודע זה שבידני לא מחליפים, משום שלשמן שבתיבה שלך יש תוספים שמאפשרים לו אורך חיים ארוך מאוד. אני אישית לא יודע כמה זה ארוך מאוד, אז אני החלפתי באוקטביה שלי, אבל זה אחרי 250K, שזה כנראה יותר ממה ששלך נסע. אבל אפילו לא אמרת בן כמה הרכב!

פורסם

בעיקרון תמיד טוב להחליף את נוזל המימסרה כי מה שלא יהיה השמן

סופח לחות,לכלוך,מתחמם ומתקרר ומאבד מתכונותיו ולכן צריך להחליפו

מה שכן ישנם יצרנים שמורים לא להחליף אף פעם את נוזל המימסרה

ולכן ברכבים האלה לא מחליפים.

מה שכן אני ממליץ לך לעיין בספר הרכב ולראות מה היצרן ממליץ

לגבי נוזל המימסרה אם אין לך את ספר הרכב תמיד תוכל

להיוועץ עם מוסך מורשה (צמפיון) או לחילופין מוסך רון

שמאוד מומלץ על ידי חברי הפורום ומטפל ברכבים מהקונצרן.

מה שכן לא ממליץ לך לברר במוסכים שלא מורשים ולא מומחים

ברכב הנ״ל.

בהצלחה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

עם גיר אחר (AL4 הצרפתי) גם אמרו שלא צריך להחליף, ואחרי כמה שנים, שהתחילו התקלות, התברר על ידי כמה מהפורום שכדאי להחליף בתדירות גבוהה וזה מאריך את החיים של הגיר.

לדעתי, אני יודע שזה לא אותו גיר ואין קשר בכלל, אבל דעתי היא שכל מכלול מכאני, שיש בו שמן, חייב החלפה בתדירות כלשהי.

אין דבר כזה שמן שמחזיק כל החיים, זה לא תקופת המכבים.

במידה ויש לך DSG 6, יצא לי ליסוע בכמה מוניות אוקטביה עם הגיר הזה (אחת מהם עברה 200KKM והגיבה כחדשה), והנהגים אמרו לי שהם החליפו שמן גיר. (לא יודע מתי, אבל זה עלה להם הרבה (בסביבות האלף שקל).

זה מה שאני יודע.

פורסם

אם זה גיר 7 הילוכים מצמד יבש לא מחליפים ויש בגיר שני סוגי שמנים שמן גיר לכול המיסבים והגלגלים ושמן הידראולי שנימצא בתוך המוח גיר (מכטרוניק)

ואין הוראות החלפה .

ואם זה הגיר 6 הילוכים קלאצים רטובים אז כול 60 אלף קמ נכנס שם 5.3 ליטר

פורסם
אם זה גיר 7 הילוכים מצמד יבש לא מחליפים ויש בגיר שני סוגי שמנים שמן גיר לכול המיסבים והגלגלים ושמן הידראולי שנימצא בתוך המוח גיר (מכטרוניק)

ואין הוראות החלפה .

ואם זה הגיר 6 הילוכים קלאצים רטובים אז כול 60 אלף קמ נכנס שם 5.3 ליטר

יש בdsg שני שמנים שונים? האם בהחלפת מצמדים מגיעים לאחד מהשמנים האלה? או שלא נוגעים בשניהם? וגם לא לאורך כל חיי המכונית?

how it's like to drive :twisted:

• תוכן חדש...