Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בבדיקה, במבדק הרצליה לפוקוס 2002

מצ"ב החלק של הבדיקה עם קו תחתון מתחת לליקויים הקריטיים (לדעתו של הבודק)

אפשר הערכת מחיר גסה מקסימלית לתיקונים?

כי אם אני לוקח למוסך לקבל הצעת מחיר זה עוד 400 ש"ח (כי צריך לבדוק/לפרק/להרים את הרכב וכו')

אז אולי מישהוא שמבין יכול לתת הערכה ואני אסתדר עם המוכר על המחיר ואקח את הריסק על המחיר האמיתי?

תודה!

צריך להעתיק את הכתובת לדפדפן, הפורום לא מרשה לי לפרסם קישורים כי אני חדש מידי, סורי :)

img15.hostingpics.net/pics/319895car.jpg

פורסם

מלבד הכסת"ח הרגיל כבר הרבה זמן שלא ראיתי טופס בדיקה כה גרוע.

הרכב מוזנח, לאחר תאונה ויישור קו מינימאלי (אפילו לרמה של עובר-טסט) יעלה כמה אלפי שקלים טובים.

שלח את המוכר לדרכו ושיחפש פראיירים אחרים. גם בחצי מהמחירון לא הייתי לוקח רכב כזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר על חו"ד,

אני לא מצפה לרכב 100%, אחרי הכל, הרכב בן 11 והתאונה ההיא הייתה עם פגיעות פח ללא שסי והפגיעות תוקנו.

הבודק אמר שהרכב בסדר, רק לתקן את הדברים שהוא סימן, אתה חושב שעדיין הרכב לא שווה קנייה?

פורסם

ה"רק" לתקן את הדברים שהוא סימן יעלה סכום לא מבוטל.

לשפץ או להחליף משאבת הגה זה עניין של כמה מאות שקלים.

נקישה במערכת היגוי יכול להיות תיקון שולי ויכול לעלות הרבה כסף בדמות החלפת או שיפוץ מסרק \ צירייה \ משולש \ בולם \ וואטאבר.

רצועה פגומה - החלפת רצועות, עוד כמה מאות שקלים ולפי איך שזה נשמע הייתי בודק גם מה מצב הטיימינג (אם ישנו ולא מדובר בשרשרת). בגלל שמערכת הקירור נשמעת מוזנחת הייתי מהמר שגם משאבת המים ראתה ימים טובים יותר.

פנס אחורי שבור (=לא עובר טסט) - עוד כמה מאות שקלים מפירוקייה.

הפעלת חלונות חשמל לקוייה - גם אם זה משהו פשוט זה יתחיל מ 150 ש"ח וצפונה, אף בעל מקצוע שמעריך את עצמו לא יתעסק עם הרכב בפחות מזה.

תושבת תיבת הילוכים - התושבת לא תהיה יקרה מאוד, סביר להניח שהעבודה כן.

שים לב שאין סימון על החתך בצמיג אך בזה יש לטפל באופן מיידי. מאחר ולא מחליפים צמיג אחד אלא בזוגות תוסיף עוד 500 ש"ח לפחות למשוואה.

בנוסף ומה שמטריד במיוחד הוא התאונה בחזית והחלפת השמשה הקדמית והשתיים הקדמיות. זה נשמע לי לא סביר ומחשיד באופן יוצא דופן.

הגשר הקדמי הוא חלק משלדת הרכב והוא מחובר בברגים כדי שניתן יהיה להחליף אותו לאחר תאונה. אולי לא מדובר ב"שאסי" הרד-קור אך בהחלט הייתה כאן תאונה שהסתכמה מעבר לנשיקה בחנייה או בפקק ולזה יש משמעות מסחרית.

אני מבין שאתה מרגיש שחבל לפספס על האוטו לאחר ההשקעה בבדיקת קנייה, אבל אם אין גמישות משמעותית במחיר זו פשוט עסקה גרועה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני גם רוצה כבר לסגור את הפינה הזו של החלפת הרכב.

הק"מ שהרכב עשה הוא יחסית נמוך, 137K, והמחירון לאחר שקלול הוא 17.

אני לא רוצה לבזבז עוד כמה מאות לבדיקה במוסך, נאמר לי שזה יכול להגיע ל 3.5K היישור קו הזה, אז באיזה מחיר אפשר לסגור לדעתך?

פורסם

בגלל שהרכב מוזנח יצפו לך הרבה הפתעות בעתיד. מנועים ורדיאטורים (למשל) לא אוהבים הזנחה ובבוא היום הכי לא מתאים הם יודעים לנקום את נקמתם.

3.5K נשמע לי סכום ריאלי ליישור קו, אבל רק אם הוא ייעשה במוסך פרטי תוך שימוש בחלפים מפירוקייה \ משופצים \ תחליפיים. לתאונה יש גם משמעות מסחרית של כמה אחוזים טובים ועם כל הכבוד למוכר שטוען ש"זה רק פח" - זה לא.

אם הייתי מכניס עצמי בכוח למיטה החולה הזו הייתי רוכש את הרכב ב 50% מהמחירון, לא שקל יותר.

איתמר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי היום במוסך, עשיתי יישור קו לרכב הנ"ל, העלות יצאה קצת פחות מאלף ש"ח וקיבלתי אישור שהרכב תקין והקנייה הייתה טובה ומשתלמת :)

תודה רבה!

פורסם

לא כל הבעיות. עדיין יש דברים מינוריים שלא עובדים כמו שצריך, היה לי רעש במזגן, שיגע אותי, אז תוקן.

הכפתור של פתיחת תא מטען לא עובד, זה 350 ש"ח לתקן אז שמרתי את זה לפעם הבאה, אבל מה שאמר לי המוסך זה שאין אף בעייה כרגע שאמורה להפריע ובמודל שיש לי (2002) אני יכול להיות רגוע. הוא עבר על טופס הבדיקה ואמר שחלק גדול היה כסת"חים או דברים שהם רק חשדו, אבל הוא בדק ואמר שאין בעייה. בקיצור, הוא שלח אותי הבייתה עד הבדיקה השנתית הבאה.

• תוכן חדש...