Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, garicho כתב:

אבל אתה כתבת שהם מסכנים רק את אילת והנגב וזאת טענה לא נכונה. לא נכנסתי בכלל להחלטה לעצור או לא את המלחמה בחזבאללה.

טכנית אתה צודק, אבל מעשית היו להם לפני ספטמבר מספר קטן של טילים ארוכי טווח (ניתן לראות בטבלה בפוסט הקודם), ולהערכתי לא היו מבזבזים אותם על מטרות שפגיעות ע״י טילים לטווח בינוני שיש להם הרבה יותר. לא הסברתי את עצמי מספיק טוב, מודה.

הרי בתור אירגון טרור, המטרה שלהם היא בראש ראשונה להפחיד ולגרום דמורליזציה. להערכתי, אגב, צה״ל נתן עדיפות לארוכי הטווח כי הוא מאד חושש לפגיעה בבסיסי ח״א בנגב. אם מנטרלים אותם, ח״א שלנו מנוטרל. ושיגור מלבנון יגיע לשם הרבה יותר מהר מהשיגורים מאיראן או תימן

ציטוט

לפני המלחמה כולם ישנו על האף מבחינת איום הרחפנים הזולים. זה נכון. אבל בסופו של דבר הרחפנים עוד לא שם מבחינת יכולת הפגיעה וההשפעה שלהם על המערכה במצב שבו אתה לא ישן עמוק ויש מתקפת פתע עליך. הם יהיו שם, וזאת האבולוציה הכי גדולה ב-5 שנים האחרונות מבחינה צבאית, אבל עוד לא. 

יש כבר לא מעט חברות ישראליות שעובדות כמה שנים על מערכות נגד רחפנים (Drone Dome של רפא״ל כנראה הכי ידועה -- אפילו מכרנו אותה לאוקראינה דרך פולין בתחילת המלחמה שם), אבל אלה מערכות שנועדו בעיקר לסביבה אזרחית, של למנוע סכנה לתעופה אזרחית או ארועים כמו משחקי ספורט ע״י רחפנים של חובבים שסתם מטיסים אותם שם, לא רחפנים נושאי חימוש. המערכות האלה עובדות בעיקר ע״י soft-kill' חסימת תדרים (jamming), או התחפשות לשלט הרחוק שמנווט אותם (spoofing). למיעוטן יש גם יכולת hard-kill, ע״י לייזר (מיירט פיסית את הרחפן).
שימוש מפורסם של מערכת כזו היה בשדה התעופה גאטוויק בבריטניה, אחרי ששני רחפנים שהוטסו ע״י חובבים בשטח השדה גרמו לסגירתו ל-36 שעות:
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3752600,00.html

אבל אף אחת מהחברות הישראליות בתחום (למיטב ידיעתי) לא עבדה עד לאחרונה על ניטרול רחפנים בשימוש התקפי.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני לא יודע כמה טילים נשארו לחיזבאללה, אבל אני חושב שאם אחרי 2006 הוא שמר על שקט יותר מעשור, אז אין שום סיכוי שהוא יחזור לאיים עלינו בשנה שנתיים הקרובות.

יקח להם הרבה זמן לשקם את שדרת הפיקוד.

הבעיה הגדולה היא שלא ניכנס שוב למוד של אוהבי שקט שמספרים לעצמם שחיזבאללה מורתע.

והבעיה תהיה יותר גדולה אם אירן תהפוך לגרעינית.

חייבים לפרק את השלטון באירן ו\או את יכולות הגרעין שלה. וביבי הוא לא האיש שיעשה את זה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ברגע שיש חזרה זמנית לשגרה הכל מת וביבי לא יזום שום דבר. לא נגד איראן ולא נגד שום דבר שלא מערער לו את הממשלה. יצטלם לתמונת ניצחון עם שרה באיזה צימר בצפון ותם הטקס.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אני לא יודע כמה טילים נשארו לחיזבאללה, אבל אני חושב שאם אחרי 2006 הוא שמר על שקט יותר מעשור, אז אין שום סיכוי שהוא יחזור לאיים עלינו בשנה שנתיים הקרובות.

יקח להם הרבה זמן לשקם את שדרת הפיקוד.

הבעיה הגדולה היא שלא ניכנס שוב למוד של אוהבי שקט שמספרים לעצמם שחיזבאללה מורתע.

והבעיה תהיה יותר גדולה אם אירן תהפוך לגרעינית.

חייבים לפרק את השלטון באירן ו\או את יכולות הגרעין שלה. וביבי הוא לא האיש שיעשה את זה.

איראן זו לא בעיה פשוטה (מדינה גדולה, שטח גדול, משמרות המהפכה לבדם זה 110000 איש מאומנים היטב), אבל אם מצליחים להפיל את השלטון שם, ו/או לצמצם את כמות הכסף הפנוי שיש לו, זה יכול פתור את רוב הבעיה. איראן היא המקור לקצת מעל 80% לתקציב של חיזבאללה.
האמריקאים ככל הניראה הטילו הרבה מגבלות על פעולת התגמול שלנו. אבל אם נתעלם לרגע מזה:
פגיעה בנניח חצי ממפעלי הזיקוק היתה פוגעת קשות בהכנסות איראן, בלי להרוג הרבה אזרחים.
המשאב הבעייתי ביותר באיראן, ברוב המדינה,  הוא מים.
כל מחוז טהראן תלוי בסכר בשם האמיר כביר
https://he.wikipedia.org/wiki/סכר_אמיר_כביר
שלפי מקורות שקראתי מספק את רוב המים ורבע מהחשמל לכל המחוז. יש סכרים אסטרטגים נוספים לערים ראשיות אחרות. השמדת סכר כזה גם לא תפגע ישירות בהרבה אנשים אבל תעורר תוהו ובוהו במדינה.
לא יודע מה נחוץ להפיל את השלטון -- אבל מאד ייתכן שחיסול של חלק גדול ממשמרות המהפיכה ומועצת האייתולות תספיק, ויש אופוזיציה לא קטנה בתוך איראן ובגולה שמחכה לשעת כושר לקחת חזרה את השלטון.

פורסם
לפני 18 דקות, PinkDolphin כתב:

משמרות המהפכה לבדם זה 110000 איש מאומנים היטב

במדינה של 90 מיליון זה לא מספר גדול.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כולם מדברים על לבנון.

מה הבעיה לאיראנים לחמש עד לשיניים מיליציות בסוריה ועירק? 

נ.ב

הדרך היחידה לקבל שקט מלבנון, זה שהנוצרים יחזרו להיות בעלי הבית שם. 

לא נראה לי שיש דרך לדבר הזה לקרות. 

נ.ב2

הלואי וההסכם הזה בא בתמורה להבטחה אמריקאית של טראמפ לחסל את שלטון האייתולות. 

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

קופץ לרגע כאן לדיון. כמה נקודות שלי:

1. מאוד מאוכזב מההסכם הזה. אלא אם כן מדובר בעוד שלב במלחמה ארוכה (להראות שחיבאללה חוזר להתחמש ויוניפיל וחבריו הם בין חסרי תועלת לאויב של ממש) - אכזבה מוחלטת מבחינתי. לא בשביל זה נלחמתי.

2. עם זאת ובהמשך ל1# - אם כבר יש צורך כלשהו בהפסקת אש (מדינית, מול ארה"ב וכדו') זה הזמן. אף אחד לא רוצה להלחם בחורף. תאמינו לי. אפשר לנצל את הזמן להתאוששות (בעיקר של כוחות המילואים) לקראת מלחמת הכרעה באביב-קיץ. הלוואי.

3. מבחינת מטרות - למטרת העל של השמדת חיזבאללה יש מטרות משנה. העיקריות שבהן בעיני:

א. מחיקת כח רדואן. זהו כח מאומן היטב, לא כמו כל חיזבאללון מצוי. להחליף כל מחבל רדואן לוקח שנים על גבי שנים של אימונים באירן והון כסף. סה"כ מדובר באלפים בודדים שיש למחוק. לצערנו גם הם קלטו את זה ונסגו לעומק לבנון כך שלפי ההערכות פגענו אולי ב15% מהם.

ב. השמדת יכולת ירי נ"ט על יישובים (כינון ישיר) - 99% מהיכולת הזו נמחקה בתמרון הזה וזה הישג חשוב. צריך לשמר אותו ולא לאפשר בניה מחדש של אף מבנה שנמחק.

ג. השמדת רקטות ארוכות טווח - יש עוד המון עבודה. פגענו בהמון יכולות אבל לא מספיק.

ד. ניתוק ציר חיזבאללה-אירן - בעיקר מבחינת יכולת התחמשות. אין לי מושג מה נעשה אבל לא נראה שההסכם הזה והמצב שבו אנחנו נמצאים במלחמה עשה משהו בנידון. כשלון גמור.

ה. החזקת שטחים שולטים - הגבול הנוכחי עם לבנון הוא פשוט פסיכי. ישנם שטחים ששולטים על כל הצפון.

זכיתי להיות בין אלו שכבשו אחד מהשטחים הכי מאיימים על הצפון. ויתור על השטחים האלו זה פשוט טירוף בעיני.

זה בגדול. כאמור - אני מאוכזב. מקווה שהמציאות תתפתח בכיוון חיובי יותר. מזכיר לעצמי שאנחנו במלחמה ארוכת טווח וכמו בכל מלחמה - יש מעלות ומורדות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

הבעיה היא שכל הפגיעות שפגענו בחיזבאללה הן פגיעות שמחלימי מהן במהירות.

למעשה ביביא ומר שחוזרים לשקט ייענה בשקט המפורסם שלו שהביא עלינו את ה 7.10.

• אהבתי 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שכחתי כמובן עוד נקודה חשובה מאין כמותה (בכל זאת, עבר איזה חודש וחצי מאז) - מתקפה כמו ב7.10 כבר לא תקרה כנראה.

השמדנו להם שנים של הכנות, מנהרות התקפיות והגנתיות וכמות פסיכית של אמל"ח. גם בזה זכיתי להשתתף.

בהנחה וגם עיבוי הכוחות בצפון יישאר במידה סבירה - אין להם סיכוי להוציא מתקפה כזו והם יודעים את זה טוב מאוד.

זה לא סותר את כל מה שכתבתי למעלה, מדובר בהישג חשוב אבל לא מספיק.

פורסם
לפני 16 שעות, garicho כתב:

אם מישהו שיחק פעם במשחק של למינגים, אז זה זה. מזיזים אותם לאיפה שצריך, ואם כמה מתים בדרך זה חלק מהמשחק

תיקנתי לך קצת. 

image.thumb.png.d2e90b55433c29c17a37c3e7749142a2.png

• מצחיק 7

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, taranta כתב:

מתקפה כמו ב7.10 כבר לא תקרה כנראה.

השמדנו להם שנים של הכנות, מנהרות התקפיות והגנתיות וכמות פסיכית של אמל"ח. גם בזה זכיתי להשתתף

לא תקרה אם להנהגה יהיו מספיק ביצים למנוע פיזית הקמה של תשתיות טרור מחדש.

אם התצפיתניות ידווחו על חפירת מנהרות והטמנת משגרים, והתושבים בישובי הגבול יתלוננו על רעש של חציבה מתחת לאדמה וחוץ מלרשום ביומן לא יעשו כלום, זה רק עניין של זמן עד שהפצצה תתפוצץ. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כאשר מחליטים האם ללכת להסדרה או להמשיך את המלחמה, לוקחים בחשבון הרבה מאוד דברים.

גם שחיקת כוחות, ירידת מוטיבציה להתגייס למילואיים ( עייפות פיסית וכלכלית + פטור מגיוס לאוכלוסיה שלמה ),

ניסיון העבר בבוץ הלבנוני, מחיר כלכלי, יחסים עם עוד מדינות בעולם. 

כמובן, בחלומות אנחנו מוחקים את חיזבאללה,  מחליפים משטר באיראן.

בפועל, כדי למחוק את חיזבאללה, צריך לכבוש את כל  לבנון, כולל ביירות.  אני לא רוצה לדמיין, מה יהיו המחירים . בעזה ממשיכים לנקות מעל שנה, ולא רואים את הסוף. בלבנון זה יכול לקחת עשורים, אין לנו לזה מאגרי כוחות.

איראן זה ישראל כפול 80 בשטח, עם כסף, טילים, מוטיבציה. 

אז אולי כדאי להסתכל חודשיים אחורה מול המצב עכשיו בלבנון. 

אני פחות מאוכזב, כי חשבתי שזאת תהיה התוצאה הסופית,  רק עם הרבה יותר נזקים לנו, גם בעורף וגם בלחימה ( עם כל הצער על חללים ופצועים ).

עשינו ניקיון די יסודי על הגבול, לא רק של נשק ומנהרות - אי אפשר עכשיו להגיע לגבול שלנו בסתר,  אין יותר סבך לאורך הגבול, אין מבנים צמודי גבול.

אולי גם כדאי לראות את התמונה יותר בגדול - המלחמה היא מ 1948, ועכשיו זה היה עוד קרב, כמו ב 1967/73/82/

2006.

הכל תלוי איך נתנהג בהמשך, כי נכון לעכשיו ההרתעה כן חזרה.

מה לעשות... כנראה כל כמה שנים צריך לתת בראש,  אחרית הם שוכחים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפני 9 שעות, פינדר כתב:

במדינה נורמלית היינו פועלים להסכם מיידי שיחזיר את מי שעוד נשאר בחיים במנהרות. ואז הולכים לבחירות. אבל אנחנו יודעים שנורמלי וממשלת ישראל, זה קבוצות זרות.

הלוואי ואני טועה ואני באמת אשמח לאכול את הכובע.

לא נראה לי שיש סיכוי להחזרת חטופים במהלך "מהיר". לא יודע מה יש לחמאס להפסיד, וממריחת זמן הוא מרוויח כי הקוצר נשימה שלנו כבר חריף.

גם אם תהיה עסקה היא תמרח תקופה ארוכה ....

פורסם
לפני 29 דקות, taranta כתב:

שכחתי כמובן עוד נקודה חשובה מאין כמותה (בכל זאת, עבר איזה חודש וחצי מאז) - מתקפה כמו ב7.10 כבר לא תקרה כנראה.

מילת המפתח היא כנראה.

חיסלת את המנהרות ההתקפיות אז יבואו בשיטה אחרת. כדי למנוע אתה צריך קודם כל לפגוע במוטיבציה ושנית לפגוע כל הזמן באופן מתמשך ואקטיבי ביכולת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, SurfHigh כתב:

כולם מדברים על לבנון.

מה הבעיה לאיראנים לחמש עד לשיניים מיליציות בסוריה ועירק? 

הם עושים את זה גם כיום, אבל חיזבאללה היה פרויקט דגל שכן במקרה זה הם ממש השתלטו על מדינה ועשו בה כרצונם פחות או יותר, דבר שהם לא יכולים לעשות בסוריה כי יש גם את המשטר וגם את הרוסים וגם בעירק המפורקת הם לא יכולים לעשות מה שהם רוצים כי יש שם המון גופים שמתנגדים להם. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...