Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב, מכבי ניצחה, הטלביזיה הופקעה ממני וסיימתי להזמין חופשה (אני חושש לספר לאן 😁), אז נחפור קצת. 

"ביטול הפרלמנט" זו טקטיקה של כל הדיקטטורים.

ההטרלה הדמגוגית של סין היתה עובדת עלי אם הייתי בן 15 טיפוסי. בסין אין דמוקרטיה פרלמנטרית  - יש מפלגה אחת ואין בחירות חופשיות.

המפלגה הנאצית אף היא ביטלה את הפרלמנט. בהתחלה הנאצים ערכו את הפוטש על ברלין, תפסט את הרייכסטאג לאיזה יום. המשטרה הצליחה להדוף אותם. היטלר נכלא (אחרי שקיבל סעד מבית המשפט), בתנאים מפנקים ושם כתב את מיין קאמף. אחרי ששוחרר הנאצים למדו. הם הקימו צבא פרטי (ה SA ואח"כ ה SS ששבר את העצמות לדמוקרטים, קומוניסטים וכמובן ליהודים). נערכו בחירות ב 1933, ו.. הנאצים לא זכו לרוב מוחלט. בשלב הזה היטלר כבר קאנצלר אמנם, אבל הוא תלוי ברייכסטאג (פרלמנט). בעיה? פתרון. הפעם הם פשוט שרפו את הרייכסטאג (מצאו איזה קומוניט מיסכן שעינו אותו עד שהודה). בעקבות שריפת הרייכסטאג, הנשיא הינדנבורג אישר להיטלר את "חוקי החירום" ואז הלכה הדמוקרטיה.

ספרד? יאללה. ב 1936 נערכו בחירות לפרלמנט. הקומוניסטים והדמוקרטים זכו ברוב הקולות. מה עושה גנרל פרנקו? מבטל את תוצאות הבחירות ונפתחת מלחמת אזרחים איומה במהלכה מתים מאות אלפים. אפילו הנאצים ימ"ש מנסים על הספרדים האומללים את הנשקים החדישים שלהם. 

איטליה? סבבה. ב 1922 הפאסישטים ומוסליני צועדים על רומא. הם תופסים את השלטון בכוח. הם מעבירים חוק שמאפשר למפלגה הכי גדולה לזכות אוטומטית ברוב מוחלט בפרלמנט.. כלומר מבטלים את הדמוקרטיה הפרלמנטרית. הם ידעו שאין להם צ'אנס בבחירות חופשיות ואמיתיות.. הם כמובן שוברים את העצמות של המתחרים שלהם (כולל להגיע אליהם הביתה ולכלא אותם.. אני לא יודע אם היו להם ילדים אוטיסטים). לא צריך לדאוג לגבי קואליציה, רוב בפרלמנט ושאר זוטות של דמוקרטיה פרלמנטרית... ומה הם מייד אחרי זה? כמובן שמבטלים את הבחירות לחלוטין (כמובן שהבחירות חודשו אחרי המלחמה).

יש כאן יוצאי רוסיה לשעבר? יופי. הם יודעים שב 1917 נערכו בחירות אמיתיות ברוסיה. מהמקרים הבודדים בהיסטוריה שהיו במדינה הזו בחירות טהורות. אממה יש בעיה.. הבולשביקים הובסו. בעיה? לא בשביל לנין. הוא פשוט לא מכיר בתוצאות, מבטל את הפרלמנט ופותח במלחמת אזרחים נוראית. במהלכה אגב נרצחו באוקראינה בפרעות פטליורה אולי 100,000 מבני עמינו.

בואו נלך רחוק (אולי רחוק מדי - אני מודה)? אפילו הידקי טוג'ו הדיקטטור היפני בשנות המלחמה יודע שכדאי לו להראות שהפרלמנט בהיותו נציג הריבון תומך בו. אז הוא עורך "בחירות".. כמובן שרק מפלגה אחת (מבחינה ריאלית לפחות) משתתפת שכן נאסרה ההתמודדות על כל מי שלא  מתאים לו (הקומוניסטים, האנטי אמיפריליסטים, תנועות אנטי מלחמה וכו..). התוצאות הן הכל אבל הכל חוץ מבחירות חופשיות.

בקיצור, פעם אחר פעם, רואים את אותו הדבר בדיוק. נערכות בחירות לפרלמנט. קבוצה אחת שרואה בעצמה עליונה למרות ההפסד (יותר "פטריוטית", "טהורה גזעית", "תורמת למדינה"... הכל זה אותה מנטליות של עליונות), ואז היא מסרבת לקבל את הכרעת העם.זה אפילו כמעט וקרה בארה"ב בבחירות האחרונות.

עריכה אחרונה על ידי ליפיגו
  • אהבתי 4
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מישהו פה חושב שZיוני מוח מסוג אד הומינם מרשימים אותי.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם

ציינתי שאתה לא מכיר עקרון בדמוקרטיה שיסביר לך למה כל הגיבוב שכתבת למעלה לא רלוונטי למצב פה, מה בעצם קורה פה כרגע- ולמה המחאות האלו הן הכי לגיטימיות בעולם.

איך זה אד הומינם בדיוק?

פורסם
לפני 3 שעות, Coro כתב:

לפיד למשל פשיסט

צ'רצ'יל בזמנו אמר על אנשים כמוך "הפשיסטים של העתיד יקראו לעצמם אנטי-פשיסטים".

פורסם
לפני 5 שעות, Pika007 כתב:

ציינתי שאתה לא מכיר עקרון בדמוקרטיה שיסביר לך למה כל הגיבוב שכתבת למעלה לא רלוונטי למצב פה, מה בעצם קורה פה כרגע- ולמה המחאות האלו הן הכי לגיטימיות בעולם.

איך זה אד הומינם בדיוק?

אתה מתווכח עם כהניסט על דמוקרטיה..

כאילו שזה מעניין אותו.

אד הומינם זה כאשר אין לזהות הטוען קשר למהות הטיעון. במקרה הזה הקשר הדוק.

ולגבי הבת של הגברת גוטליב, למרבה ההפתעה מסתבר שהיא לא כזו תמימה (האמא. לא הבת).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

בשביל זה צריך שגם במשטרה וגם בצבא יהיו בעיקר דתיים.

לא מדויק. עכשיו הם יכולים לחוקק כל חוק דתי שעולה להם בראש. אין בג"צ להגן על השוויון. המשטרה או הצבא? צריכים להגן שהחוקים מתקיימים, ואם אלה החוקים......האזרחים צריכים לפעול לפיהם. היום זה חוק החמץ. מחר זה מימון ישיבות לפי מה שנראה להם, הסרת שיוויון הגיוס ( שאת האמת - 24 שנה מתגלגלים עם והנה התוצאה - גם לא עושים צבא ותראו לאן הגענו), ובהמשך הפרדה בין מינים במוסדות חינוך, תרבות , רפואה ויגמר בזה שמי שלא דתי או מראה חיבור לדת פשוט לא יהנה מהטבות של המדינה. 

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

נו זה היה הרי ברור מראש.

האופוזיציה המתקפלת באופן אוטומטי לא הפנימה את כללי המשחק. 

מה שהיה אצל גוטליב זו מסיבת תה מנומסת לעומת ביב השופכין שיצא מתומכי נתניהו, מול סילמן, מול הורי תם פרקש ז"ל בקיסריה ועוד.

העיקר שלפיד מגנה, ובכך משחק ישר לידיים של נתניהו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

גם פה כמו מקודם אנחנו רואים חלק מהדברים.

מי ערב לנו שהיתה הסכמה וברגע האמת היא לא כובדה?

כדי לדעת מה באמת קרה צריך את החלק בין שני הקטעים שמשום מה אף אחד לא רוצה לחשוף.

ואני מאמין שאף אחד לא חושד בי שאני מתומכיה.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא חזק בחשבון.

63 בעד, 47 נגד... זה 110 לא?

עוד לא פורסם הפירוט של ההצבעה, או לפחות אני לא ראיתי. אבל נראה לי חסרים כמה הצבעות. זה לא משנה את התוצאה אבל ראוי להזיז תתחת להצביע לא? מי אלה שהיו להם דברים יותר חשובים לעשות? 

מציע שיקחו את הדברים שלהם וילכו הביתה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 16 שעות, אורח לרגע כתב:

אז אתה לא בעד הרפורמה המדוברת. 

מאוד פשוט.

אתה חושב שצריך רפורמה במערכת, ואתה לא רוצה את מה שמציעים.

אז אתה מוכן לקבל כל דבר רק בשביל להרגיש ששינו משהו? גם אם השינוי הוא לרעה?

לרשום שוב שאני חושב שלפיד, גנץ, לוין ורוטמן צריכים להגיע לנשיא בלי אולטימטומים ולהגיע למתווה טוב יותר?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 39 דקות, asix כתב:

לא מדויק. עכשיו הם יכולים לחוקק כל חוק דתי שעולה להם בראש. אין בג"צ להגן על השוויון. המשטרה או הצבא? צריכים להגן שהחוקים מתקיימים, ואם אלה החוקים......האזרחים צריכים לפעול לפיהם. היום זה חוק החמץ. מחר זה מימון ישיבות לפי מה שנראה להם, הסרת שיוויון הגיוס ( שאת האמת - 24 שנה מתגלגלים עם והנה התוצאה - גם לא עושים צבא ותראו לאן הגענו), ובהמשך הפרדה בין מינים במוסדות חינוך, תרבות , רפואה ויגמר בזה שמי שלא דתי או מראה חיבור לדת פשוט לא יהנה מהטבות של המדינה. 

אולי אני אופטימי אבל אני לא רואה מצב שזה קורה. רוב המפקדים והחיילים בצבא ובמשטרה חילוניים/מסורתיים. לא חרדים/משיחיים. מה הכוונה "לאן הגענו"? המדינה רק הולכת ונהיית חופשית יותר. למשל, לפני 24 שנה היה יותר קל להיות הומו פה? היו יותר עסקים ושירותים בשבת או פחות? זה לא שאי פעם היתה פה הפרדה בין דת למדינה ועכשיו מנסים לבטל אותה. בסוף כסף זה אלוהים של כולם, במיוחד של מי שלא עובד ולומד תורה כל היום. 

חוץ מזה, אנחנו אלופים בלחוקק חוקים אבל באכיפה? אתה רואה מצב של שוטר חילוני עומד ברחוב ומחלק קנסות לנשים חילוניות בלבוש לא צנוע או נותן דוחות למי שנוסע בשבת!?

לא שאני חושב שיש משהו טוב ברפורמה הזאת, רק שלא צריך להיות כזה edge lord עם דיבורים על הפיכה דתית ודיקטטורה כאילו תכף הולכים לחטוף לך את הילדים מבית הספר ולשים אותם בישיבה. מה שכן, כנראה הולך להיות פה יותר קשה מבחינה כלכלית בשנים הבאות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Gosser1860 כתב:

שער הדולר/שקל מוסר ד"ש:

image.png.25e3ba269b32ade76eabcbad111afa87.png

---

סתם, סתם אני יודע שזה גרף מגמתי, והשקל לפני חצי שנה היה בערך אותה רמה. ובכלל, ניתוחי שערי מט"ח הם בד"כ בעיתיים וכו' וכו'.

צריך להסתכל על זה בקונטקסט הנכון ואז אולי באמת אפשר להגיד משהו.
אפשר לומר שיחס הדולר שקל מתנהג בצורה הפוכה לביצועי שוק המניות האמריקאי מול שוק המניות הישראלי.
גופי ההשקעות בישראל שומרים על יחס מסויים בתיק ההשקעות שלהם בין משקל החלק שנוגע לנכסים בחו"ל וזה של נכסים בארץ עקב אילוצים שאין לי מושג מה הם.
בגלל האילוצים הללו הם צריכים לבצע איזונים כאשר שוק המניות האמריקאי עולה יותר או יורד יותר מהישראלי.
מה שקורה בזמן האחרון הוא ששוק המניות האמריקאי עלה והדולר גם עלה.
לא רק זה, שוק המניות הישראלי לא רק שלא עלה בקצב גבוה מזה האמריקאי ויכל איכשהו להסביר את העליה הזו הוא אפילו עלה בקצב איטי יותר!

כלומר תיקי ההשקעות של מניות החוץ שווים יותר -> סיבה למכור דולרים
תיקי ההשקעות של מניות ישראליות שווים פחות -> סיבה למכור דולרים
הדולר עולה!
כלומר יש כאן כוחות נוספים וחזקים מאוד שגורמים לפיחות של השקל, ואם הם גוברים על גופי ההשקעות כנראה שזה לא אנשים כמוני כמוך שאולי חושבים לרפד את חשבון הבנק בכמה דולרים.
הריביות שהבנקים נותנים על דולרים גם עלו עכשיו ל6.75%. כל זה הם סימנים לא טובים.

image.thumb.png.addd8c6fb42f2193a9d5828154b029cd.png

עכשיו צריך לראות אם המגמה הזו תימשך. לא במקרה הנגיד העלה את הריבית ב-0.5%.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...