Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בהלם שהמחאה לא גדולה יותר. בזה הרגע קונים נשק להשמדה המונית של הדמוקרטיה והעם פשוט סומך על ביבי וחבריו שלא יעשו שימוש בנשק המדובר.

בנקודה הזו הייתי מצפה שחבורות עם כח כמו רופאים, אחיות, מורים ומורות יתאגדו ופשוט יכריחו את הממשלה לעצור את החקיקה.

זה ממש לא עניין של ימין או שמאל, גם הימנים הביביסטים הקיצוניים ביותר לא חושבים שזה רעיון טוב לתת לרוב של 61 ח"כים כח מוחלט לעשות ככל העולה על רוחם.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

צריך להיות איזון לשני הצדדים.

צריך שבית המשפט גם יהיה מרוסן, לא הגיוני שאפשר לפסול חוק ברוב של 2-1 בקרב השופטים (גם זה קרה) וזה פשוט לא הגיוני.

גם 61 זה כנראה לא הגיוני.

לא צריך לתקן את שני הקצוות, מספיק שיגידו שבית המשפט יכול לפסול רק ברוב מסויים (גדול יותר מאשר 1) ואז הכל מסתדר

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

גם אם המחאה תצליח, והרפורמה תבוטל, אז היא תגיע יותר מאוחר, אולי בצורה קצת שונה.

כמו שדרעי אמר - יסגרו את הדלת, ניכנס מהחלון.

לדעתי - מי שיכול, תאגרו כסף, אל תקנו נכסים שכובלים אותכם למדינה, תרכשו ידע שיהיה מבוקש בעולם הגדול, ואם יש לכם ילדים - תלמדו אותם שלאומיות זה בולשיט, שיהיו קודם כל בני אדם, ורק אחר כך יהודים/ערבים/רוסים/פולינזים/זולו.

המדינה הזאת הולכת להיגמר גם ככה.

הטעות שלי בכל הסיפור היא שאני בכלל מקדיש זיכרון כח עיבוד לכל הטימטום הזה

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 35 דקות, Morningstar כתב:

אני בהלם שהמחאה לא גדולה יותר. בזה הרגע קונים נשק להשמדה המונית של הדמוקרטיה והעם פשוט סומך על ביבי וחבריו שלא יעשו שימוש בנשק המדובר.

בנקודה הזו הייתי מצפה שחבורות עם כח כמו רופאים, אחיות, מורים ומורות יתאגדו ופשוט יכריחו את הממשלה לעצור את החקיקה.

זה ממש לא עניין של ימין או שמאל, גם הימנים הביביסטים הקיצוניים ביותר לא חושבים שזה רעיון טוב לתת לרוב של 61 ח"כים כח מוחלט לעשות ככל העולה על רוחם.

הם לא מבינים שאם הצד השני יקבל את הכח הזה המצב יהיה הרבה יותר גרוע. לפיד למשל פשיסט שאינו מסוגל להתמודד עם תקשורת מבקרת או אופוזיציה ואם ינתן לו הכח הוא יבטל את שניהם בלי להניד עפעף והעם הטיפש עוד יריע לו.

• אהבתי 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 8 דקות, Coro כתב:

לפיד למשל פשיסט שאינו מסוגל להתמודד עם תקשורת מבקרת או אופוזיציה ואם ינתן לו הכח הוא יבטל את שניהם בלי להניד עפעף והעם הטיפש עוד יריע לו.

מעניין, אבל הוא לא פעל לביטול האופוזיציה או התקשורת. למה?

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

@Coro תגיד לי - מישהו מאכיל אותך או מכניס לך אינפוזיה של רעל? נראה לי שמשהו מעוות בתפיסת המציאות שלך.

בינתיים היחיד שבכלל מנסה להשיג את הכוח הזה הוא נתניהו, שלא מסוגל לסבול את הרעיון שלא הוא השליט היחיד. וכמובן נעזר בפשיסטים האמיתיים (חבורות העוצמה היהודית) ובחרדים שמה שמעניין ואתם זה כוח לרבנים ומציצת הלשד מאנשים כמונו.

לא זכור לי אף ראש ממשלה קודם כל כך תאב כוח, ובודאי לא מישהו שהיה מוכן להקריב את המדינה הזו לטובת הפשעים שלו. ואני מתכוון ללא פחות מאשר להקריב את כל אזרחי ישראל על מזבח הגניבות שלו, שלא יודעות שובע. עכשיו (כלומר לפני שבוע) הוא דרש דירה שעולה לאזרחי ישראל אי אילו אלפי שקלים בחודש רק כעמדת איפור.

חבר, כל עם ישראל הולך לשלם אן תמורת ה"ימין על מלא", ואני מקווה שהחבורה הזו תסולק מהשלטון על ידי אזרחי ישראל לפני שהערבים זורקים אותנו לים. כי עם המדיניות והמשטר שנתניהו וחבורתו רוצים להנהיג כאן לא תהיה לישראל שום תמיכה בעולם. שיהיה לך ברור - האיום  הגדול ביותר על ישראל הוא השלטון הנוכחי כמו בן גביר שמנסה לחמם כל גזרה, סמוטריץ' שרוצה להנהיג כאן משטר אפרטהייד וחושב שהפלסטינאים והעולם ישתקו, ועל החרדים אין מה לדבר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מילינובסקי מיש עתיד מדברת כמו לאומנית לבנה מארה"ב.

אחרי "בלי רוסים לא יהיו בארץ רופאים ומהנדסים" עכשיו בא "בשביל מה באתם ממרוקו? להחליף מלך במלך"?

שמישהו יסביר לה שלא כל הימנים מרוקאים ולא כל המרוקאים ימנים ושאפילו רומנים יכולים להיות רופאים למרות הדפקט הגנטי שאין להם גנים רוסים.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם (נערך)

בתור מרוקאי אני אומר לך שהיא צודקת. "המרוקאים" או ליתר דיוק המזרחים איבדו את זה מזמן.
מצביעים לביב שופכין הזה שנקרא ליכוד כי מישהו לפני 60 שנה אמר לסבא שלהם שפה זה ים ובעצם היה מדבר.
השכל לא עובד. הם לא רואים שעובדים עליהם. הם לא רואים שמנצלים אותם. הם לא רואים שמובילים אותנו לאבדון.

מדינה בלי משאבים עם הרבה אוייבים הייתה צריכה לקלוט מאות אלפי עולים בזמן קצר, ברור שזה יראה ככה. ברור שישכנו אותם בצריפים ואוהלים.
אני לא אומר שלא היה קיפוח היה גם היה. אני לא אומר שאפשר לסגור עושר בין דורי, כי אי אפשר, אבל מאז עברו הרבה מים בנהר תתקדמו.

הרוסים שהגיעו הנה בשנות ה-90 גם סבלו מקיפוח. גם אותם זרקו בעיירות פיתוח עם מזרחים ואתיופים. גם הם הגיעו לפה בלי כלום ולמרות שחלקם היו רופאים/מהנדסים שלחו אותם לנקות אסלות והם לא התלוננו.
היום הרוסים האלה עקפו את כל אותם מזרחים מקופחים עלק "ישראל השניה" שמצביעים ליכוד בסיבוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 5

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

@Coroאתה מחזיר אותי לאיזה ויכוח מגעיל שהיה לי כאן לפני כמה שנים.

אני לא שמעתי את הגברת הזו, אבל יש עובדה אחת נכונה: העליה הרוסית לפני 30 שנה הביאה הנה מספר גדול מאוד של רופאים, מהנדסים ושאר משכילים. האנשים האלה מגיעים עכשיו לגיל פרישה, ולפחות בתחום הרפואה תוצרת הארץ, ואפילו הסטודנטים שלומדים בחו"ל, לא מספיקים למלא את השורות. לא עניין של עדה או מוצא - אני מאמין שהתפלגות הכשרונות דומה בכל העדות, אם בכלל עוד קיים דבר כזה מעבר להסתה (בכל זאת הדור שלי, ובוודאי הדור שלך, כבר אמורים לדאוג לערבוב מוחלט. אני והסביבה שלי מייצגים זאת היטב) - אלא עניין כמותי. הרופאים הגיעו ב-1990 פשוט פורשים, וחסרים להם מחליפים.

@farkash7 עם השם שלך חשבתי שאתה אוכל חריף מסוג אחר 😉

אני אפילו לא בטוח עד כמה אתה צודק באבחנה שלך לגבי ה"מרוקאים". נכון שבגין טיפח את הנרטיב הזה וזכה להרבה קולות - אבל בינתיים גדל כאן עוד דור. אז, כן, יש עדיין תואמי אמסלם, אבל בכל זאת חלפו שני דורות מאז העליה הגדולה ממרוקו, ואחרי שני דורות אני מצפה שאנשים ייטמעו .

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

בתור מרוקאי אני אומר לך שהיא צודקת. "המרוקאים" או ליתר דיוק המזרחים איבדו את זה מזמן.
מצביעים לביב שופכין הזה שנקרא ליכוד כי מישהו לפני 60 שנה אמר לסבא שלהם שפה זה ים ובעצם היה מדבר.
השכל לא עובד. הם לא רואים שעובדים עליהם. הם לא רואים שמנצלים אותם. הם לא רואים שמובילים אותנו לאבדון.

מדינה בלי משאבים עם הרבה אוייבים הייתה צריכה לקלוט מאות אלפי עולים בזמן קצר, ברור שזה ירקה ככה.
אני לא אומר שלא היה קיפוח היה גם היה. אני לא אומר שאפשר לסגור עושר בין דורי, כי אי אפשר, אבל מאז עברו הרבה מים בנהר תתקדמו.

להצביע לפי ה"גזע" זה שגוי, לא משנה מי אתה.

בגלל זה אני מבקר את השמאל כל הזמן. לא בגלל שאני ימני, אלא בגלל שהגזענות הזו מרחיקה מהם המון אנשים כל מערכת בחירות ישר לידיים של הליכוד והם לא מבינים את זה.

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, sperial כתב:

אני אפילו לא בטוח עד כמה אתה צודק באבחנה שלך לגבי ה"מרוקאים".

לא נטמעו לא השתנו ולא נעליים.
לך לבאר שבע. לך לנתיבות. לך לאשקלון. לך לאופקים. לך לירוחם. לך לקריית מלאכי. לך לבית שאן.
תבדוק למי אנשים מצביעים. הם לא התפתחו עם השנים. אוכלים את מה שסבא האכיל את אבא שהאכיל אותם.
תאמין לי יש לי משפחה בנגב של "שמלאנים", הם נטע זר שם כמו המצביע עוצמה יהודית היחיד שהיה לי פה בקיבוץ.

לפני 9 דקות, Coro כתב:

להצביע לפי ה"גזע" זה שגוי, לא משנה מי אתה.

זה לא גזע זה מוצא. אני מדבר על יוצאי עדות המזרח. אין לי בעיה עם ההכללה הזו היות ואני אחד מהם, ואני מכיר טוב מאוד את הלך הרוח.
יש לי גם נקודת השוואה מצויינת, העליה מרוסיה. כן הגיעו כאנשים יותר משכילים, אבל למזרחים היה פור של 40 שנה בערך ועדיין הם עקפו אותם בסיבוב.
אני לא גזען, אני לא חושב שלעולים מרוסיה יש IQ יותר גבוה מלמזרחים. אני פשוט חושב שהמזרחים לא עבדו מספיק קשה אלה רק בכו שמקפחים אותם (זה נכון, אבל זה נכון גם לרוסים).
המזרחים גם הצביעו ממש גרוע. כלומר אני מבין למה הצביעו לבגין, אבל אחרי שעבדו עליכם 10 שנים לא חשבתם אולי להקים מפלגה של מזרחים?
אחרי שביבי עבד עליכם לא חשבתם להחליף אותו? אפילו היה לכם מועמד, דוד לוי, ולא הצבעתם לו כי חשבתם שמזרחי לא יכול להיות ראש ממשלה! עד כדי כך אתם מפגרים.

*למי שיגיד ש"ס: לא ש"ס היא לא מפלגה של מזרחים, היא מפלגה של גנבים והיא רק מתחזקת את הנכשלות ותחושת הקיפוח. בטח לא עושה משהו כדי לשפר את המצב.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

תראה, דפוסי הצבעה דומים מאוד לדפוסי אהדת קבוצת כדורגל. האם אתה לובש בשבת חולצה אדומה, ירוקה או צהובה - את זה כנראה ירשת מאבא\אח\חבר ילדות, וקשה עד בלתי אפשרי לשנות את זה.

חוץ מזה, תסתכל על הנהגות מקומיות. בית שאן דוגמא נפלאה. יש להם מנהיגות מקומית - משפחת לוי לדורותיה, שצמחו בחרות\גח"ל\הליכוד, לא פלא שהם נשארים עם מפלגה זו - למרות שביבי הרחיק את דוד לוי (לזכותו יאמר שהוא זיהה את הבעייתיות  של נתניהו בשלב מוקדם מאוד, את הביטוי "אנטיביביוטיקה" אני זוכר לפחות 25 שנה). 

אז אמנם אני ממוצא צפון מערב אירופי, אבל אשתי, ממוצא צפון מערב אפריקאי (קרי מרוקאי, אתה יודע, משפחה עם איה 150 בני דודים), וכך לא מעט מהאנשים שאיתם אני עובד. וגם פוגש בהפגנות. והאמת היא שלגבי רבים בכלל אין לי מושג  מה מוצאם, אלא אם במקרה מישהו עדיין נושא את השם שירש מסבא (הרוב נושאים שמות עבריים שלא רומזים על המוצא). אלה אנשים שלא בכו על מר גורלם אלא לקחו אותו בידיים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 39 דקות, Coro כתב:

לפיד למשל פשיסט שאינו מסוגל להתמודד עם תקשורת מבקרת או אופוזיציה ואם ינתן לו הכח הוא יבטל את שניהם בלי להניד עפעף והעם הטיפש עוד יריע לו.

לפיד הוא פשוט פוליטיקאי מהז'אנר ה"גמיש". מדי פעם הוא מצליח לפלוט את מה שהוא באמת חושב, אבל סה"כ הכל די פלואידי. 

אידיאולוגיה זו כסות אופרטוניסטית להשגת המטרות. וממש לא בטוח שהוא או מישהו יודע מה המטרות שלו. 

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, sperial כתב:

תראה, דפוסי הצבעה דומים מאוד לדפוסי אהדת קבוצת כדורגל. האם אתה לובש בשבת חולצה אדומה, ירוקה או צהובה - את זה כנראה ירשת מאבא\אח\חבר ילדות, וקשה עד בלתי אפשרי לשנות את זה.

אני מדבר על "ישראל השניה".
הזכרתי את הישובים/ערים ומזה אתה יכול להבין למי אני מתייחס.
אני גם מאמין שאם תעשה סקר בקרב יוצאי עדות המזרח תקבל שכמות המצביעים שלהם לליכוד גבוהה בהרבה מהממוצע באוכלוסיה.

לגבי קבוצת כדורגל דוגמא לא כל כך טובה אבל אני מבין את הנקודה, זה נכון בעיקר לאנשים לא חושבים.
אין לי בעיה להודות שבהיותי חייל צעיר ותמים שחשב שלכל דבר יש פתרון פשוט הצבעתי לליברמן כי הוא הבטיח לטפל בחמאס/ערבים ווטאבר.
אבל אחרי פעם אחת שאתה מבין שהעולם הוא קצת יותר מורכב מהיקום הדמיוני של בן גביר ואתה מבין שיש דברים יותר חשובים ויותר מסוכנים אתה משנה את דפוס ההצבעה שלך בהתאם.
זה לפחות אני.

פורסם

אני לא סתם אומר שהוא פשיסט, הוא פשוט מוכיח את זה.

הוא לא יודע להתמודד עם ביקורת. הוא לעולם לא יתראיין מול מראיין עויין, הוא לא מסתדר עם אופוזיציה לדוגמה ההסכם עם לבנון. הוא חם מזג ולא משכיל. מראה שהוא לא מבין בדמוקרטיה כמו הפוסט שלו ארבעת הרשויות - הממשלה, הכנסת, בית המשפט והתקשורת...

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

• תוכן חדש...