Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

לפי מה שאני זוכר דיברו על כך שהיא יכולה ליירט גם טילים בליסטיים, הקטע זה שהטווח שלה יותר קטן ממערכות כמו החץ ככה שזה לא הפתרון האידיאלי.

יכול להיות גם שגילו מאוחר/החליטו לחסוך בטילי חץ יקרים. לך תדע מה האמת.

האמת היא שאין 100%, ורק ההצלחה של לפגוע בטיל אחד עם טיל אחר זה דבר כל כך מטורלל שפשוט 99.9% מהאוכלוסיה לא מצוידים בידע להבין עד כמה זה מטורלל והזיה שמערכת כמו החץ בכלל עובדת ביעילות שהיא עובדת.

ברמת העיקרון מערכת ההגנה של ישראל היא רב שכבתית, החץ ושרביט קסמים אמורים לטפל בטילים בליסטיים (אחד אחרי השני), במידה ושניהם לא צלחו- משוגרים גם מיירטי כיפת ברזל, אבל לא לזה המערכת נועדה והסיכויים ליירוט נמוכים. 

למזלנו כדי להצליח לפגוע במטרות בישראל החות'ים נאלצים להקטין את הרש"קים לגדלים זעומים למדי. טילי ח'ייבר למיניהם אמורים להגיע עם חצי טון HEAT, אני אתפלא אם במה שמשגרים על ישראל יש אפילו 200.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

נראה שגם לארה"ב אין ממש אסטרטגיה מול החותים, אחרת מזמן היינו שומעים שהציפציף הזה שלהם שמדבר אחרי כל שיגור התאדה באיזו תקיפה.

מי שעצר את הסעודים מול תימן זה ממשל ביידן, שעשה להם בדיוק ואף יותר ממה שעשה לנו בעזה, עצירה על בסיס הומניטרי בלי שום פתרון יעיל להתמודדות עם טרור. אם ממשל ביידן היה אקטיבי יותר, היה מורה למצרים לפתוח את השערים, להקים מתחם הומניטרי גדול צמוד לגבול ואז עזה הייתה נקיים מתושבים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממשל ביידן כנראה ידע שלהכניס את כל הפלסטינים האלה למצריים עלול להפיל את השלטון הפרו אמריקאי שיש שם. מה גם כל העולם היה יוצא על אמריקה שהם מגלים את הפלסטינים המסכנים מהאדמה שלהם, וזאת היתה שנת בחירות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קראתי הבוקר. ב ynet.  שכנראה זה טילים אם ראש מתמרן.  ואז קשה לגלות. ולפגוע.

כישלון היירוט: חשש מפרצה בהגנה האווירית אחרי פגיעת הטיל הבליסטי ביפו

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אחשב אחרי ניתוח. הם טוענים. שהיו צריכים לשגר שני טילי חץ.

"היה צריך לשגר טיל חץ שני": השינוי הנדרש והחיפוש אחר תגובה אפקטיבית מול החות'ים

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

לפי מה שאני זוכר דיברו על כך שהיא יכולה ליירט גם טילים בליסטיים, הקטע זה שהטווח שלה יותר קטן ממערכות כמו החץ ככה שזה לא הפתרון האידיאלי.

יכול להיות גם שגילו מאוחר/החליטו לחסוך בטילי חץ יקרים. לך תדע מה האמת.

טכנית ״טיל בליסטי״ זה כל טיל שמושפע בעיקר מכוח הכבידה ומגרר, וכמעט לא משנה את מסלולו תוך כדי תעופה (בניגוד למשל לטיל שיוט, שהמסלול שלו נוטה להיות מאד מורכב ודינמי). בפועל, המונח משמש בעיקר לטילים ארוכי טווח (מאות עד אלפי ק״מ) שחלק ממסלולם מחוץ לאטמוספירה, ויש להם מהירויות גבוהות. זה מה שמגיע מתימן ואיראן, בניגוד לעזה או רוב הטילים מלבנון.
כיפת ברזל לא יכולה ליירט במרחקים כאלה, וגם לא מחוץ לאטמוספירה. בשביל זה קיים החץ, אבל הוא עולה בהתאמה.

בתאריך 20.12.2024 בשעה 09:11, יבגניפ כתב:

עובר על הפוסטים פה. מרפרף קצת בפייסבוק, בחדשות. עוד תחקיר על שרל'ה, שברחה למיאמי בזמן שבעדות בעלה מאשים אותה בכל מה שאפשר, ותחקירים בטלויזיה מראים איך הפעילה את מכונת הרעל.

מה אפשר להגיד כבר שלא אמרנו? החרדים, ה"צינות" דתית והליכוד זו ערבוביה יוצאת דופן, אנטי ציונית, אנטי ישראלית. אין עתיד למדינה הזו כל עוד הם בשלטון, כי היא לא מעניינת אותם, כל אחד מהסיבות שלו. ולצערי, אני עדיין לא רואה קונסטלציה שבה הם מפסידים גם בבחירות הבאות, אם יהיו.  

גם אם יפסידו, תהיה שוב ממשלה כמו ממשלת השינוי שמתנדנדת כמו תרנגולת שיכורה, ולא תחזיק מעמד.
לכן מלחמת אזרחים היא בלתי נמנעת, לדעתי.

בתאריך 20.12.2024 בשעה 10:31, David32 כתב:

אבל אין בעיה עם הליכוד או האידיאולוגיה התיאורתית שלו.

יש בעיה עם מה שביבי עשה מהליכוד.

אין לליכוד שום אידיאולוגיה תיאורטית יותר, פרט לביביזם. אין להם מצע כבר מ-2009. לצטט את מיקי זוהר, לפני הבחירות האחרונות:
״אף פעם לא פירסמנו מצע,  זה לא חדש. אנחנו לא מפלגה שמפרסמת מצע, כי בעיניי מי שמפרסם מצע זה פופוליזם זול.״
(זה גם שקר, כי היסטורית תמיד היה לליכוד מצע מפורט, אבל גם מראה את הזילזול בבוחרים. אף אחד שהצביע ליכוד לא ידע עבור מה הוא מצביע. ה״רפורמה המשפטית״ לא הופיעה במערכת הבחירות בכלל אצל הליכוד (היא כן הופיעה במצע ה״ציונות הדתית״, בצורה מדוייקת, מועתק ישירות מפורום קהלת).)
וכמובן טלי גוטליב אפילו לא ידעה שלא קיים מצע.
https://www.facebook.com/watch/?v=844894379885677

הליכוד כבר מזמן איננו מפלגה, אלא אירגון פשע לסידור ג׳ובים ושחיתות.

לפני 12 שעות, Night Driver כתב:

אנחנו קטנים אבל יצירתיים 

אם הם מפריעים לשייט אז למה ספינות שלהם עדיין שטות שם?

הרי לא בשביל זה קנינו צוללות?

אם הם יורים אז למה המנהיגים שלהם עוד חיים?

החות׳ים זה לא דבר פשוט להתמודד איתו. גם הסעודים לא הצליחו, עם תקציבי עתק והנשק הכי יקר שאפשר לקנות מארה״ב. הכוח החמוש שלהם ענקי -- פי 4-5 מחיזבאללה. הם מקבלים סיוע מאיראן, אבל לא ממש פרוקסי איראני. בניגוד לחיזבאללה, איראן לא קובעת להם על צעד.
יש דרך להכניע אותם, אבל לא משהו שמישהו בארץ מוכן לשקול: נשק גרעיני. אבל זה לא משהו שפוליטיקאי כלשהו בארץ מוכן לשקול.

פורסם

לא אמרתי שפשוט (וכל מי שנסה להתמודד עם תימני בארץ יודע את זה) אבל אין לנו הרבה ברירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 13 שעות, יובל .מ. כתב:

באופן כללי מסכים איתך, אבל השאלה האם צריך כרגע אסטרטגיה ולא לייצר פשוט תחושת בעל הבית השתגע.

במקום מבצעים יקרים ומסובכים במרחק גדול, אולי שיגור טיל חזרה 5 דקות אחרי פגיעה לנקודה משמעותית? תפיל להם על איזה בניין פרלמנט או משהו. משהו שיגבה מהם דם ולא רק משאבים.

כמו שלבנון נרגעו רק אחרי שהתהפכת עליהם.

אני חושב שזה מה שהיה צריך לעשות -- אבל צריך להיות עקבי עם זה, וכרגע לישראל יש 0 הרתעה.
הטעות הראשונית היתה של שמיר, במלחמת המפרץ הראשונה. אחרי הסקאד הראשון מעיראק, היה צריך לשלוח טיל למקום ריק במדבר שם, ולהודיע שאם יהיה שיגור של טיל נוסף, תימחק עיר עיראקית בנשק גרעיני (נניח בצרה). על טיל שלישי -- כל בגדד הופכת למדבר זכוכית.
זו תמיד היתה האסטרטגיה של אריק שרון, עד שאיבד אמון בכושר העמידה של העם ב-1982, ולכן הלך על ההתנתקות בלי שום תיכנון מה יקרה הלאה.

לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

לא אמרתי שפשוט (וכל מי שנסה להתמודד עם תימני בארץ יודע את זה) אבל אין לנו הרבה ברירות.

אני כן הייתי משתמש בנשק גרעיני. אבל הייתי גם מפיל את השלטון באיראן, עם נשק גרעיני אם אין דרך אחרת (וככל הניראה יש: באיראן יש בעיה חמורה של מים ברוב האזורים. יש סכר אחד שמספק את רוב המים למחוז טהראן ורבע מהחשמל. ממש לא קשה למוטט אותו).

לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

האמת היא שאין 100%, ורק ההצלחה של לפגוע בטיל אחד עם טיל אחר זה דבר כל כך מטורלל שפשוט 99.9% מהאוכלוסיה לא מצוידים בידע להבין עד כמה זה מטורלל והזיה שמערכת כמו החץ בכלל עובדת ביעילות שהיא עובדת.

ברמת העיקרון מערכת ההגנה של ישראל היא רב שכבתית, החץ ושרביט קסמים אמורים לטפל בטילים בליסטיים (אחד אחרי השני), במידה ושניהם לא צלחו- משוגרים גם מיירטי כיפת ברזל, אבל לא לזה המערכת נועדה והסיכויים ליירוט נמוכים. 

למזלנו כדי להצליח לפגוע במטרות בישראל החות'ים נאלצים להקטין את הרש"קים לגדלים זעומים למדי. טילי ח'ייבר למיניהם אמורים להגיע עם חצי טון HEAT, אני אתפלא אם במה שמשגרים על ישראל יש אפילו 200.

הבעיה היא תפיסתית. שום מערכת הגנתית לא נותנת פתרון מלא, ודאי שהיא הרבה יותר יקרה מהנשק ההתקפי שהיא מגנה נגדו.
רפא״ל ומשהב״ט תמיד התגאו שאחוז היירוטים (כולל גם נפילות בשטחים פתוחים ללא יירוט) של כיפת ברזל הוא 98%.
נתונים כאלה לא פורסמו הרבה זמן לגבי חרבות ברזל... וראיתי לפני חודשיים נתון של 93%. זה המצב כשיש רוויה של שיגורים, וההגנה עולה פי 10 מההתקפה.
מספרים אמיתיים: התקיפה של איראן באפריל עלתה לאיראנים $100 מליון, ההגנה עלתה לישראל מיליארד דולר (לא כולל את העלות של הבריטים, המריקאים  והירדנים שגם יירטו).
https://www.ynet.co.il/economy/article/rkl6kwygr

אנחנו יכולים לעמוד בזה מספר בודד של פעמים, אח״כ המדינה תפשוט את הרגל.

האסטרטגיה של ישראל תמיד היתה התקפית, לא הגנתית, וזה רע מאד שאין דגש על זה מול תחום הטילים.

פורסם

בינתיים לאירנים יש משבר בחשמל. ככה שצריך למנף את זה.

החשמל באירן מסופסד. חינם. נתקלתי בכתבה. שהיה כתוב. שיש שמנצלים את החשמל לכריעת ביטקון.

אין חשמל: נשיא איראן ממליץ "להתלבש חם", והתסיסה הפנימית רק גוברת | כלכליסט

המכות שספג חיזבאללה, נפילת משטר אסד וחזרת טראמפ לבית הלבן מכניסות את איראן למצוקה גדולה; במקביל, ההידרדרות הכלכלית תופסת תאוצה והממשלה מצמצמת את אספקת החשמל באופן שממחיש את הניתוק בינה ובין האזרח הפשוט; עתה המבט מופנה לסדר העדיפויות הקלוקל של המשטר, והדבר ישפיע ישירות על החלטתו באשר לפרויקט הגרעין.

תודה🙂

פורסם

הבעיה עם החות׳ים, כמו עם חמאס, שהפתרון נגדם הוא רק מצור, הרעבה והשמדה מוחלטת. הבעיה היא שהעולם ובמיוחד ארה"ב לא מאפשרות את זה. 

פורסם
לפני 7 שעות, Pika007 כתב:

"מתחם הומניטרי" ל 2 מיליון איש? זה די חלומות באספמיה. באותה מידה אפשר לדבר על לפנות את תל אביב בגלל איום הטילים.

זה גם המצב כיום, פחות או יותר, רק בצורה עקומה מאוד. 

לפני 15 דקות, David32 כתב:

Stalin approve - Imgflip

ציניות נחמדה אבל המציאות היא שהמערב לא מסוגל עם כלים הומניים להתמודד עם טרור ובטח שלא עם מדינות טרור. זה כמו שבעולם המעוות תומך הפלסטינים אין בכלל אופציה כזו שחמאס יכנע, אפילו לא אחד הציע את זה כדרך לסיום המלחמה. 

פורסם
בתאריך 20.12.2024 בשעה 13:07, יובל .מ. כתב:

תתקוף את הליכוד,לא את הליכודניקים.

גם זו לא אסטרטגיה יעילה. צר לי אך זו האמת. 

יש מקרים שבהם הדרך היחידה לנצח היא לא להשתתף בכלל במשחק. 

הנבל-על, השכיל להזיז את כל הקלפים על לוח השחמט ככה שכולם יציירו את אותה תמונה בלי קשר לכלום. זו גדולתו. 

לא משנה מה תגיד- בעדו או נגדו, בעד מי ומה שהוא מייצג או נגדם, זה משרת אותו. איכשהוא, הוא הופך את זה למשהו טוב. אשף הספינים. 

2 דרכים לא לשחק:

1) בידוד תקשורתי. לא לתת במה לכלומניקים מהמשפחה שלו, לא לדבר עליהם, לא זאתי עשתה ולא זה צייץ. שקט תעשייתי. ענייני מדינה נטו. לא רכילויות. 

התולעת חייב את תשומת הלב כדי לקבל איזו שהיא לגיטימציה. תקשורת יקרה, תתאפקו. 

2) כל השיח מכוון להיות "בעד או נגד ביבי". לצורך העניין, הליכוד, ימין, הכל זה ביבי חוץ מהשמאלנים כמו ליברמן.

צאו מהבועה הזו. תגיבו מחוץ לה. רק הצלחות של כל האחרים. אולי גם כשלונות שהם בכיוון הנכון.

"בן גוריון ניצח עם הרבה פחות ממה שיש לנו", "לפיד עשה הסכם כמו מדינה שפוייה", "הכלכלה תחת בנט הייתה מדהימה", כאלה. בלי להזכיר בכלל את תאבי הפוזה והאזכורים. להרעיב את הטרולים. 

בתאריך 20.12.2024 בשעה 16:05, יבגניפ כתב:

הדבר היחידי שאני מגיע למסקנה שצריך לעשות זה להפסיק לתת לביבי פלטפורמה.

לא להפגין. לא להתעסק באישתו. לא לפרסם תחקירים. כלום. כשהוא בא לנאום עם בדיחות קרש שגנב מאסף אשתר - לתת לו, לא לשאול שאלות, כלום.

וכן, זה לא יאפשר לו יותר להתבכיין שהוא נרדף, ישראל הרביעית, הקורבן האמיתי של ה7.10, השואה וגירוש ספרד וכו'. ואני לא יודע אם זה יעזור, אבל אולי כן. לפחות אם עוד יהיו בחירות בישראל.

לגמרי. אני אומר את זה כבר ממזמן. 

במיוחד!!! לגבי המשפחה הרקובה שלו. למה הם מקבלים בכלל במה? אז מה אם הם מקבלי ההחלטות בפועל...

• אהבתי 3

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...